Hamar elbúcsúztak sztárjaink a Copától

14

A Milan játékosai befejezték a Copa Americát. Szereplésük csalódást keltett. Mindannyian többet vártak maguktól és csapatuktól is.

A Milant négy játékos képviselte a Copa Americán.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott brazil válogatottban három milánói klasszis szerepelt: Silva, Robinho és Pato. Számukra vasárnap este a negyeddöntővel ért véget a sorozat, amikor Brazília büntetőpárbajban maradt alul Paraguay csapatával szemben. A mérkőzésen Silva és Robinho végig a pályán volt, míg Patót – taktikai okokból – a 110. percben cserélték le. A büntetőpárbajban Thiago Silva 11-est hibázott.

Thiago Silva a brazil csapat mindegyik meccsén játszott. A kritikák szerint nem tudta azt a szintet hozni, amit a Milanban a tavaszi szezonban. A goal.comnál (1-10-ig terjedő osztályzás során) a négy meccset 6,2-es átlaggal hozta le, ami közepes teljesítmény. A leggyengébben éppen a brazilok egyetlen győztes meccsén, Ecuador ellen játszott, az értékelés szerint “gyakran kellett kisegítenie őt Luciónak”. A negyeddöntőbeli teljesítményét ugyanakkor elismeréssel illették, hiszen Silva egy combsérülés ellenére vállalta a játékot és maximális erőbedobással, remekül küzdött, csapata 120 percen át nem kapott gólt.Robinho három meccset kapott a brazil kapitánytól, a Paraguay elleni csoportmeccset kihagyta. Átlaga a goal.comnál 6-os volt. A legjobb teljesítményt a negyeddöntőben, vasárnap este mutatta, de ezzel sem tudta döntően befolyásolni az eredményt. A kapitány, a szurkolók és a szakértők is sokkal többet vártak a brazil csapat támadószekciójának talán legtapasztaltabb tagjától.

Pato a brazil válogatott valamennyi Copa találkozóján részt vett, a 4 meccsen 2 gólt szerzett. Pusztán a statisztikát tekintve ez nem rossz teljesítmény, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy mind a két gólját Ecuador ellen szerezte a Milan csatára. A másik három meccsen Pato eredménytelennek bizonyult. teljesítményét a goal.com 6,4-es átlaggal fejezte ki, ami jelentősen elmaradt az elvárásoktól. Jellemző, hogy még azon a meccsen sem dicsérték játékát, ahol két, igen fontos gólt szerzett: “néhány nagy esélyt elszalasztott, amikor a legfontosabb pillanatokban rosszul döntött”.


Kolumbia csapatában Mario Yepes képviselte az olasz bajnokcsapatot. Kolumbia a csoportmeccseken jobban teljesített, mint Brazília, hiszen két győzelemmel, kapott gól nélkül zárt. S ebben a Milan védőjének óriási szerepe volt, hiszen a házigazda Argentína elleni csoportrangadón a mezőny legjobbjának is megválasztották. A goal.com szakportál szerint Mario Yepes remekül hatástalanította a dinamikus argentin támadókat. “Az ő tapasztalata volt a döntő, hogy a kolumbiai védekezésben még hajszálrepedés sem mutatkozott”. Mario számára azonban éppen úgy a negyeddöntő jelentette a torna végét, mint a brazil hármasnak.  A csoportelső, veretlen Kolumbia az első ki-ki meccsén kiesett. A milanos védő teljesítményét a szakportál 6,6-os átlaggal díjazta, így a lap értékelése szerint Mario Yepes volt a Milan játékosai közül a legjobban teljesítő a Copa Americán. Érdekesség, hogy Yepest a Peru elleni vesztes negyeddöntő után is hazája csapatának legjobbjává választották….

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Pato lehet hogy csak 2 gólt szerzett de legalább nem sérült le,és birja az izomzata.Ami nagy előny lehet a következő szezonra.
  Robinho ismét megmutatta hogy világklasszis játékos,remélem ezt a játék kedvét láthatjuk Milan mezben is:)
  T.Silva nemvolt kiemelkedő de hozta a kötelező szintet véleményem szerint.
  Legalább edzésbe lesznek a srácok a Szuperkupára.
  Forza Milan

 2. de most figyeljetek…
  A sztárjátékosok, Messi, Pato, Robinho, Silva stb egy szezon alatt lehúz 30-40 meccset. Végre jön a nyár, egy kis pihenés – de nem, mivel jön ez a Copa America.. Szóval kinek van már kedve itt futkározni, amikor a klubcsapat sokkal fontosabb. Ha felrugják, megsérül odalehet az egész szezonja, ezért a sztárok ilyenkor féltik a lábukat, Messi mért nem mutatta meg amit a Barcában? Mert félt hogy lesérül, és a Barca mehet oda ahova…
  Pato is sokszor sérült, nem hiányzik most is a válogatottban. Kivétel volt Agüero, aki tényleg jól játszott.

  De hogy vége a braziloknak így Silva Pato és Robinho jöhet haza… Szerintem 1-2 hetet kapnak hogy pihenjenek, majd az Inter elleni meccsre meg ott lesznek.

  Az Inter elleni meccs kezdőcsapata:

  Christian Abbiati – Ignazio Abate, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Taye Taiwo – Gennaro Gattuso, Mark van Bommel, Mathieu Flamini – Kevin-Prince Boateng – Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato.

  Augusztus 6-án, mindegy hogy hol, akár Kínában és akár Milánóban lepipáljuk a sz*r riválist, ami lassan a közelünkbe sem érhet. FORZA MILAN PER SEMPRE!

 3. Tudjátok én nagy brazil druker vagyok, és amikor láttam a brazilok negyedöntöjének a
  11-es párbaját AZT NEM TUDTAM HOGY SÍRJAK VAGY RÖHÖGJÉT nevetséges egy 11-es sem talláta el a kaput!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Szintén kedvelem a brazilokat és a negyeddöntőben mutatott játékkal nem lett volna gond, ha legalább egy gólt tudnak szerezni az 1000 gólhelyzetből! Valamiért a hosszabbítás végén éreztem (de reménykedtem), hogy nem lesz továbbjutás!

   Ami a rendes játékidő után következett, az KATASZTRÓFA! Tény, hogy ebben az összeállításban a rengeteg fiatallal nem sokat játszott a brazil válogatott, ami megmagyarázná azt, hogy nem tudtak gólt lőni (ebben azért nagy szerepe volt a paraguayi kapusnak pl Pato II.félidőben megeresztett lövését is kikapta).

   Az, hogy tizenegyes párbajban még a kaput sem sikerült eltalálni, egyszerűen felfoghatatlan.

   A rendes játékidőben történteken lehet bosszankodni, de a tiziken csak röhögni lehet!

 4. Negatívum, hogy csúnyán leszerepelt a brazíl válogatott (amely szerintem sokunk kedvence), pozitívum azonban, hogy braziljaink több időt tölthetnek felkészüléssel, nem fáradtak ki annyira mintha végig játszották volna a tornát, és Ganso ára sem emelkedik az egekbe.. illetve még jobban az egekbe..

 5. Kérlek bennetek magyarázzátok el nekem, hogy Robinho miért világklasszis játékos? Mert szerintem nem az. Ő régen jó játékos vlolt, de manapság csak HObbijátékos.
  A másik dolog, habár nem ide kapcsolódik, Cassanot is agyon sztároljátok, habár ezt sem értem, hogy miért is.
  Köszönöm

 6. az egyetlen pozitívum, hogy senki nem sérült meg komolyabban..most irány haza a mamához, családhoz puszi-puszi kicsi pihi aztán gyertek vissza mert várunk titeket a felkészülésen, hogy ismét örömet szerezzetek nekünk 1-2 trófeával 😀

 7. Yepes – Bizonyította, hogy valóban kellemes meglepetés és még mindig jó védő, max idősebb az átlagnál.

  Robinho, Pato – Háááát, próbálkoztak de ez sem jött össze nekik. Ez a brazil támadó foci nem az mint ami régen volt. Sajnálom de azt kell mondanom, h nem akkora nagy sztár Pato sem ahogy azt mi elfogultan látjuk. Robinho játékát kedvelem DE minek kellett túlbonyolítani 100 passzal és 78 csellel egy sima helyzetet. Ez jellemezte az egész brazil támadó szekciót. Túljátszották a szituációt, bele is buktak.

  T.Silva – Messziről látszott a játékán, hogy nem azt nyújtja mint a MIlanban. Lehet, hogy túlsztároljuk őt is?? Nem tudom de sokszor a kapkodást láttam rajta míg a Milanban annyira maga biztos, hogy még a kapu előtt is nyugodtan elküldi gyufáért az ellenfelet.

 8. Jaaaaa..és a 11-eseket én még Allegri helyében az edzés után kötelezően estig gyakoroltatnám velük, amíg nem könyörögnek, hogy hagyjuk abba. Lehet van akinek ez bántja a fülét de a “nagy brazil válogatottól” ezt látni…..el sem hittem mikor néztem. Mondjuk egy Moldáv válogatottól még elmenne de nem a Braziltól.