Alku Montolivóért?

33

Egyre komolyabb találgatások látnak napvilágot  Montolivo érkezése ügyében.  Al Corriere dello Sport szerint nagy az esély arra, hogy firenzei játékos Milánóba költözik.

A lap szerint Schweinsteiger érkezésére is nagy az esély, de a szerző úgy gondolja:  Montolivo átigazolása lesz a könnyebb, hiszen az olasz válogatott középpályás távozna Firenzéből.

A Studio Sport is arról ír, hogy a Milan komolyan érdeklődik a játékos iránt, Massimiliano Allegri rábólintott a lehetőségre.  A Fiorentina edzője, Mihajlovic a napokban elvette Montolivo csapatkapitányi karszalagját, ezzel is jelezte: már nem számít feltétlenül a játékosra a továbbiakban. A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a Milan esetleg felajánlaná két fiatal játékosa játékjogát, vagy azok felét az üzlet részeként. A két 1990-es születésű játékos, Alberto Paloschi és Rodney Strasser megfelelő cserealap lehet – némi készpénz mellett. Meg nem erősített információk szerint a Fiorentina számára a Sierra Leone-i játékos vonzóbb lehetőség lenne.
A Tuttosport úgy fogalmaz, hogy közeleg az esküvő a Milan és Montolivo között. A játékos várhatóan 4 évre szóló szerződést ír alá. Az ára 10- és 15 millió között van, a tárgyalások még tartanak.

33 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ugy gondolom talán ö lehet az a bizonyos MR X.. Rutinos gyors jó labdakezelö találékony. szükségünk lenne rá a középpályán.

  • Szerintem 6 millióból meg lehetne,vagy akár De Rossit is el lehetne csábítani.
   De Rossiért 6 milliót kínált a City a Romának.

 2. Szerintem Strasser semmiképpen nem lesz benne a buliban. Paloschi elképzelhető, de én még tartom azt, hogy max 10 millióért átigazol nagy vidáman.

 3. Szerintem is ki kéne fizetni cash-be és nem belevonni a bizniszbe fiataljainkat.
  Nem lehet olyan húzós ára 10-15 ért gyorsba el kell hozni még mielött más is kivetné rá a hálóját!

  • azért veszik bele a fiatalokat az üzletbe hogy több pénz maradjon és igy jöhet Mr.X mellett talán egy irányitó is

 4. Montolivo érdekes választás. Korábban nagyon szerettem és nagy jövőt jósoltam Neki, akkor a Fiorentina is erősebb csapat volt mint az utóbbi pár évben. Monti beletompult a középcsapattá szürkült lilák (hogy ezzel a képzavarral éljek) játékába és valahogy nem tudott úgy fejlődni, ahogy várható volt. Szerintem ennek nem kis mértékben az is oka volt, hogy nem igazolt már korábban egy igazán nagy csapatba. Viszont a közelmúltban láttam párszor játszani, a válogatottban is és tetszett, amit csinált. Az tény, hogy mindenképpen feljebb kell lépnie, ha akar még valamit a karrierjével kezdeni. Egy Milan szintű csapatban kiteljesedhet. Összességében én örülnék az érkezésének, de nem elég…még 1 klasszis középpályás kell!

 5. A transfermarkt.de szerint 18 500 000 a kivásárlási ára, szóval 23 millió körüli árra kell gondolni reálisan…de reménykedjünk abban ,hogy Mihajlovic nem ragaszkodik hozzá már és 15 körül el lehet hozni.

 6. Montolivo (szerintem) nagyon jó játékos! Eredeti posztja középső középpályás, de a pálya középső szekciójában mindenhol megállja a helyét, jobb és bal lábbal is remek, jól bánik a labdával ésnagyon ügyesen tartja, a passzai félelmetesek és nem utolsó sorban olasz.
  Flaminivel ellentétben nem csak eltalálja a labdát, de a kaput is a tizenhatoson kívülről, akár kapásból is. A védekezés mellett a támadásokból is kellőképpen kiveszi a részét.

  Sajnos az a 10-15 millió, amit az előttem szólók írtak, nehezen kivitelezhető, ugyanis más klubok is érdeklődnek iránta. Ennek “köszönhetően” nem hinném, hogy a Milanba elengednék 10 millióért, de talán még 15-ért sem. Az összeg inkább 16-18 milla környékén lehet, azonban még így is durván a fele Schweinsteiger árának, de vajon Montolivo fele olyan jó, mint Schweini?

  Mindazonáltal megérné!

 7. Mind a két játékos után érdeklődünk. Én személy szerint kiegyeznék egy Montolivo, Schweinsteiger párossal. Az olasz helyett jobb játékost is el tudnék képzelni, de mindenképp nagy előrelépés lenne ez mindkét fél számára. Az olasz válogatott utolsó két meccsén egészen jól játszott, és remélhetőleg a Milanban valóban képes lenne továbblépni a lila árnyékán.

  Ha azt nézzük, hogy a középpályánkon három “mindenes” lenne Schweinsteiger, Boateng és Montolivo személyében, akkor nagyon jók lennénk a védekezésben és a támadásban is. Nem borulna fel az egyensúly egyik vagy másik kárára. Allegri alighanem ezért akarja ezt a két játékost.

  • Tetszik a gondolatmenet! Ha az általad említett 3-as kiegészülne Van Bommellel, akkor azt a középpályát irigyelné fél Európa!

   Mivel ők “mindenes” kp-k, akár egyszerre a pályán lehetnek mind hárman, de kettő biztos.

   Sajnos nem vagyok biztos abban, hogy Montolivo és Schweinsteiger együtt bele fér-e a budgetbe.

   • Nekem is nagyon tetszik a hozzászólásotok, én csak azzal egészíteném ki ,hogy legyen Montolivo Berlusconi ajándéka és Schweinsteiger pedig fizessük ki abból az “állítólagos” 50 millából.

 8. Már megint egy fiatalt adnánk érte?? örülnék neki, bár tényleg eléggé el szürkült mostanában, képes lehet a klasszis teljesítményre is..

 9. Montolivo nagyszerű választás lenne.
  Egy univerzális középpályásról beszélünk itt,ki ne szeretné Fabregast vagy Sweinsteigert a csapatban látni?Azomban Montolivo sem sokkal gyengébb náluk és jóval olcsóbban elhozható mint a másik kettő.Nathaniel hozzászólása áll legközelebb a szivemhez,minden egyes szavával egyet tudok érteni. Én is örülnék Montolivo érkezésének.

 10. fiatalokat ne vonják már be :S fizessenek egybe és kész vagy pedig jöjjön Sweinsteiger ! én amúgy is őt támogatnám!

 11. “Schweinsteiger érkezésére is nagy az esély”: kiváncsi lennék hogy mennyire nagy az esély.Ha 70%fölött van akkor őt hozzuk inkább!Középpályára kell 1 vezér és Montolivo nemtudná betölteni ezt a szerepet..
  Anno azt nyilatkozta hogy nem hiszi hogy a Milanba kötne ki…szoval ezért érdekes ez a Montolivo sztori.
  Kicsit tulvan kapatva ez a srác véleményem szerint.
  Paloschi most annyit ér mint Montolivo….
  Remélem hogy Schweinsteiger jön vele jo idejig nem lenne gond a középpályával:)

  • mi a helyzet Gareth Bale-el? ő már felejtős? nyár elején még baloldali középpályást kerestünk és a személyleirás is passzolt bale-re. azóta fabregas-al meg schweinsteiger-el biztatnak bennünket és egyik sem úgy néz ki hogy reális esély lenne az igazolásukra. egy irányitóra tényleg szükség van,legyen az Montolivo vagy Ganso, az pedig ha bale rohangálna jövőre a balszélen már csak hab lenne a tortán, én igy vélem.

  • Jó ideig?Minden bizonnyal Bommel 1-2 éven belül abbahagyja. Kit teszel a helyére?Gattusot aki már nem sokban hasonlit a régi önmagára, Ambrosinit, Flaminit vagy talán egy 21-22 éves játékost a Primaverabol, egyikük sem tudná helyettesiteni. Itt jön a képbe Montolivo, persze Scweini lenne a szürő ő meg átmenne Schweini helyére és egy tökéletes középpályánk lenne amit 10 csapatból 8 biztos irigyelne.

 12. hát ne fiatalokat adjuk…
  Montolivo = 8 millió euró. +Bonera, Oddo teljes játékjoga
  Paloschit ne adják el, mert jövőre ő lesz Pippo utóda, Strasser meg talán kölcsönbe…

 13. Én sajnálom a fiataljainkat, már azért is, mert már bebizonyitották, hogy tudnak együtt játszani a csapattal…. és mindkettejük szerzett már gólt tétmeccsen a Milanban annak ellenére, hogy nagyon kevés lehetőséget kaptak. Szerintem, ha több lehetőséget kaptak volna a Milanban, és nem holmi másodosztályú csapatocskákban, akkor mára már ők lennének a Milan szurkolók kedvencei, akiktől sose akarnánk megválni….. na de sajnos lehetőséget nem kaptak… ebben a szezonban sem kapnának sokat… szvl… ha Montolivót megkapjuk valamelyikük játékjogáért, nem bánom… legyen. Montolivo jól megférne a csapatban… habár én még azért hiányolok valaki mást is a KP-ról.
  De nyár elején arról volt szó, hogy ha Seedorf, akit már mindenki elfelejtett, aláir még egy plussz évre, akkor már csak egyet igazolunk….. hmm.. azóta jött Ferreira és El Sári… zicces, hogy tényleg csak egy nagyobb kaliberű játékos fog jönni. persze ez se baj.. csak olyan jöjjön, aki végig kibirja a szezont és BL-döntőbe viszi a csapatot.
  Ezt kívánom! 🙂

 14. egyszerre a 2 játékos úgysem fog érkezni az a véleményem!! Miért fiatalokat kéne adni cserébe, mikor ott van Bonera,Oddo,Antonini :S

 15. Montolivo valóban jó választás lenne,ráadásul mostanság Firenzében is “fiatalitás” az egyik szempont,hisz sok eddig meghatározó játékosukkal nem hosszabbitottak és ingyen viszi a Napoli /Santana,Danadel/+Cesena(Mutu,Comotto/.De azért Della Valle család nem arról nevezetes,hogy az ászait a riválisoknak adja,igaz most harmatosak voltak a lilák nagyon,meg aztán az új csapathoz kell a pénz!!!!!

 16. A Milan jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy “zsákbamacskákkal” kísérletezzen.
  Ha fel akar mutatni valamit európai szinten, akkor érettebb játékosokra van szükség.
  A fiatalok kevesek még a bl győzelemhez.

 17. Olasz válogatott játékos szerintem nem zsákbamacsek 🙂
  Bár van egy kis Gilardino-fílingem, bár ő nem volt valami stabil személyiség..
  Jöjjön csak Montolivo, mindenki megnyugszik, aztán augusztus végén hirtelen bejelentik a nagy mr.X. -et! 🙂

  • Miért? Paloschi, vagy Strasser mennyivel jobbak? Az olasz csatár még adós a folyamatos jó játékkal (a sérülések is hátráltatták), míg Strasser egyelőre nem több, mint egy ígéret. Bíztatóan indult, de még messze nem befutott, meghatározó játékos.

   Montolivo ellenben az olasz válogatott tagja, és a Fio volt csapatkapitánya. Hatalmas jövőt jósoltak Neki anno, és talán azért nem váltotta be ezt teljes mértékben, mert leragadt a liláknál.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet