Fórum
2024-10-29 Milan-Na...

2024-10-29 Milan-Napoli

Oldal 2 / 2

spincha
(@spincha)

Ha nem lesz BL hely akkor aztan szamolhatnak. Sporoltak par milliot az edzon, kozben majd a jegybevetelekbol meg netalantan a BL hianybol majd a tobbszoroset bukjak.

Hianyzókra felesleges fogni. 11 pont hatrany 10 fordulo alatt. Oktober vegere elment az esely is a scudettora. Biztos nagy motivacio marad a jatekosokban, ha eddig egyaltalan volt. Ez a vezetoseg soha nem fogja belatni, hogy elbasztak. Mashol mar kevesebbert repulnek edzok. De lathato az is hogy nem kell tobb csapatnak sem fel ev egy edzonek, hogy latszodjon a munkaja akar top csapat vagy kisebb.

De ez a szemellenzo itt is lathato rengeteg szurkolonal. Gyakorlatilag nem mernek tudomast venni a negativ legkorrol a csapat korul. Csak ido kell. Megis mennyi??? Balszerencse volt a birok meg stb. Nem neznek mas meccset vagy ugy focit , hogy tudjak mi a jo? Vagy mit kell nezni? Egy gyors gol utan tudatosan visszaallt csapat ellen sem tudtunk mit csinalni. Attol hogy nalunk volt a labda komoly helyzetunk nem volt. 13 lovesbol 0.6XG is megmutatja , hogy csak gyengen probalkozasok voltak itt nem helyzetek leginkabb beadas probalkozasbol. De hat amikor maga Xabi Alonso nyilatkozta, hogy ott is visszaalltak tudatosan azt sem hittek el. Brugge ellen kell a 10 ember hogy nyerjunk. Udinese ellen ket 1cm-es les meg ha 10en is voltunk. de ilyenkor valahogy mindig homokbadugni a fejunket es letudni annyival, hogy nyertunk.Az ilyen buta kijelenteseket meg tenyleg csak a primitiv emberek irnak, hogy nem az edzo kerte , hogy hagyja ki meg hasonlo. Mintha egy gyengebb alsohazi csapatnak nem lennenek helyzetei meg goljai. Csak a top csapat privilegiuma lehet az, hogy helyzetbe keruljon. Pedig hosszutavon pont ez jon ki, hogy nem lehet szerencsevel pontokat szeretzni es szar jatekkal nyerni. Gyakorlatilag barki golt, golokat lo nekunk meg 10 emberrel is, semmi nem valtozott a szezon eleje ota. Es a hosszutav az ez, hogy nyolcadik a csapat es par nap mulva mar 11 is lehet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 09:33
Gagacs, bubu971 and Anselmo reacted
R66
 R66
(@r66)

Azt hiszem a tegnapi mérkőzéssel végérvényesen elszálltak a scudettos álmok (ha voltak egyáltalán ilyenek). Nem lehet más a cél, mint hogy a BL helyek meglegyenek és kétség se férjen hozzá, ezért kőkeményen meg kell majd izzadni. Egy szurkolótárs leírta valahol,, hogy mi a nagy különbség a Milan és a Napoli között jelenleg. Ők kifizettek egy top edzőt, mi Fonsecát. Ők perkáltak Buongiornoért, mi beértük egy Pavlovic-csal. Ők behúzták Lókakát, nekünk elég volt Morata. Valahol egyszerű dolog ez is. Közhely, de olcsó húsnak híg a leve.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 09:41
Gagacs, rossonero01, kissheva and 1 people reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Hú, ezt én lazán megszavaznám az év egyik legjobb hsz-ének, erre már nem nagyon lehet licitálni, úgyhogy csak rácsatlakoznék, ráerősítenék néhány gondolatra, kicsit személyesebb hangvételben is.

Szóval igen, az a helyzet, hogy nem volt min idegeskedni. A 28. percben ott is hagytam az egészet, mentem gyerekeket altani, és mire a 70. perc tájékán visszatértem, konstatáltam, hogy jól tettem, hogy ezért a meccsért nem konfrontálódtam a feleségemmel, hogy "de szeretném nyugiban nézni, és altassa már a két gyereket egyedül"... Végignéztem csendesen az utolsó 20-25 percet, elmentem aludni. Hát ez önmagáért beszél szerintem. 

Ez a Milan néhány játékost leszámítva egy masszív középcsapat, Bologna, Torino szint. Ezt nem bántásból írom, de minden rezdüléséből sütött a tegnapi csapatnak, hogy mezcserével senki nem jönne rá, hogy nem az Udinese vagy a Torino játékosait látja. Működött valóban, amit Fonseca akarhatott, ahogy olykor Ballardini, Baroni, Andreazzoli vagy Nicola is ki tud találni olyat, ami nem is lenne olyan rossz, csak hát akkora a minőség, szervezettség és mentalitásbeli különbség egy-egy nagycsapat ellen, hogy a vége általában ezzel együtt is csak egy tisztes vereség lesz. Ezt láttuk tegnap este, a Milan volt a lelkes kiscsapat, amely akart, hajtott, és egy percig se volt esélye. Egy olyan Napoli ellen, amely tavaly még a felsőházba kerülésért küldött. Én ilyen Milant nem fogadok el, és nem akarok nézni. Ez értelmetlen időpocsékolás. Ahogyan ezt az "idő kell még" dolgot is a vesztesek és naívak felfogásának tartom. Csak idén számtalan bizonyíték van arra, hogy ez marhaság. Önfelmentés, önámítás, tudatos vakság.  

Másik, ehhez kapcsolódó gondolat: nem akarok szociologizálni, de megdöbbent az a társadalmi jelenség, ahogyan a szurkolók egy része (nem is kevés) áll ehhez az egészhez. Hogy Fonseca jobb edző, mint Flick vagy Conte, idő kell még, prime barcás elemek vannak a játékunkban, hogy akármi történik, minden bemagyarázható magunknak, bírók, polgármester, a földcsakra sugárzások révén. Ez biztos valami énvédő mechanizmus, vagy trollkodás, de nehezen hiszem el, hogy egészséges gondolkodású és stabil személyiséggel rendelkező felnőtt emberek ezt valóban így interpretálnák.  

Egy-két záró gondolat, nagyon érezhető az is, amit mondtál, hogy a hülye foci csak nyűgnek van a pályán, ez itt egy vállalkozás, ahol btw hetente focizni kell, de ez csak amolyan káros mellékhatásként van kezelve, amely csak bonyolítja az életet és bár ne lenne. A vezetőség és tulajdonos semmivel nem gondolkodik más szemlélettel, mint az én cégem vezetői, akik energiahordozókban utaznak. Mintha a két termék ugyanaz volna. Mellette pedig a szakmához semmi közük nincs, és ez meg is látszik.

Éppen ezen hsz kapcsán jutott eszembe, hogy nem egy példát tudnék mondani, hogy nagyobb biztonságban és bizalommal éreznék a klub sorsa felől, ha valamely fórumtárs lenne a Milan menedzsmentjének tagja, mert helyenként sokkal értelmesebb emberek vannak itt, mint a Casa Milanban. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 09:44
Gagacs, hodyzoli, rossonero01 and 3 people reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

Munkahelyi elfoglaltság miatt nem láttam a tegnap esti meccset, ma reggel néztem meg a rövid összefoglalót.

Máskor ilyen esetben az eredmények.com-on követem a meccset, folyamatosan nézem a statisztikákat, olvasom a szöveges kommentárt..

Na, tegnap eszembe se jutott, hogy ránézzek az eredményre, pedig semmi fontos, halaszthatatlan dolgom nem volt.. Este hazafelé úton néztem rá, hogy hogy is áll a meccs.. 75. perc környékén járhatott nyugtáztam, hogy 0:2 és ennyi.. Nem foglalkoztam tovább a kérdéssel..

Eddig nem nagyon csináltam ilyet, de így a 10. forduló környékén egyre inkább elengedem a szezont..

Nem különösebben bosszant egy egy vereség, és nem különösebben hat meg egy győzelem sem..

Szomorú, hogy ide jutottunk..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 10:05
Gagacs, kissheva, Dio and 3 people reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Ugye az a baj, hogy egyetlen győzelmnek önmagában nincs értéke, ha tudod, hogy a következő vagy követkző két meccsen meg úgyse fogsz nyerni. Emiatt devalválódik az egész. Ha most megverjük a Monzát a hétvégén, de utána elver a Juventus is, akkor mi van? Akkor lehet örülni egy Monza elleni sikernek? Lehet, csak minek. De rajtunk kívül a klub környéként senki sem zavar ez az egész helyzet, akkor minket minek zavarjon. Majd jövő augusztusban megnézzük, hogy áll a bazár, aztán vagy nézzük újra, vagy nem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 10:13
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nagyon rég nem kaptunk ki a Napolitól, főleg nem így, ha jól emlékszem még a bajnok Napolit is oda-vissza vertük.

Igazából az Inter elleni derby kivételével idén egyetlen rangadót se tudtuk megnyerni vagy inkább nem elveszíteni. Jobbak voltunk a Napolinál, de nem tudtunk szabályos gólt lőni, viszont cserébe kétszer tudtunk hibázni a védekezéssel. Ugyanazok az égető problémák mint tavaly, nincs gólarős befejező csatárunk és nincs egy igazi "bástya" a védelemben. A négy kezdő védőnkből bárkit ki lehetne kukázni nagyobb fájdalom nélkül, Pavlovic lehet még jó,de igazából teljesen középszerű az összes védőnk. Fonsecara ki se térek, mert felesleges...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.30. 16:31
LireMille
(@liremille)

Most leleplezte magát ez a gátlástalan bankárklán galeri. Ez a Cocirio féle a nyilatkozat a főoldalon, egyenesen gusztustalan. Miről beszél? A Milant nemes egyszerűséggel "vállalatnak" címkézi, és azt mondja, hogy egy-egy szezon végén egyszerűen "tudomásul veszik a sportteljesítményeket", és kész. Magyarán arra tojnak magasról! Lesz, amilyen lesz. Kit érdekel. Amikor a 20 milliós átigazolási plafonról kérdezik, direkt kitérő választ ad, hazudozik. Egyetlen tisztességes és egyenes válasz, gondolat nincs ebben az interjúban. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.11.01. 12:32
Oldal 2 / 2