Két hét válogatott szünet után folytatódik a Serie A és a nyolcadik forduló következik. A Milan szombaton hazai pályán fogadja az ötödik helyezett Udinesét. A piros-feketék az előző fordulóban 2-1-re kikaptak a Fiorentinától, míg az udineiek 1-0-ra nyertek a Lecce ellen. Az összecsapás szombaton 18:00-kor kezdődik a San Siróban és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
A múltkori vereség után azt írtam, hogy Fonsecát másnap kirúgják... Teljesen biztos voltam ebben. De a jelek szerint a vezetőség meg van vele elégedve, ami örömteli.
Ha nyerünk, Fonsecának mindent elfelejtenek. Ha veszítünk, jön a nem létező ultimátum, esetleg majd Ibrahimovic mond valamit az Istenről meg a teremtéstörténetről, netán valami adrenalinosat. Ja, meg jönnek a cikkek, hogy Fonseca alatt mozog a kispad.
Sajnos maga a vezetőség sem elkötelezett az ennél számottevően jobb eredmények, sem a valós változás mellett, amelynek éppen ők maguk a gátjai többek között. Így nem várható más, mint egy-egy véletlenül jobban sikerült meccset önámításra és önigazolásra fognak felhasználni, mint a magyar válogatott kapcsán is Irapuato után. Ezek között pedig arcpirító és lélektelen döntetlenek és vereségek tarkítják majd az eredményeket. A végén a nagy átlag kijön majd egy erős közepesre (3-6. hely), amellyel mindenki kurvára elégedett lesz a Milan vezetőségben. A szurkolók senkit nem fognak érdekelni, amíg megveszik a jegyeket. Ma is telt ház lesz közel, pedig nincs mire. A dollárjelek viszont pöröghetnek. Bizonyos értelemben a Milan helyzete rosszabb, mint a banter érában, mert ez nem egy átmeneti időszak, amelyen nyilvánvalóan változtatni akarnak, hanem maga a végállomás, amelyet hosszú távra belőttek a klub számára. Ez az üvegplafon pedig sokkal kiábrándítóbb, mint amikor egyszerűen csak nem megy, vagy anyagilag megroppan egy klub, de ki akar mászni belőle.
Itt senki nem akar kimászni sehonnan. Ez bőven megfelel, egy first round/playoff-os csapat lesz a Milan a következő 8-10 éves távon is, amennyiben csoda (értsd tulajdonos váltás) nem következik be. Nagyon maximum, minden bolygó szerencsés együttállása mellett lehet 10 évben egyszer megcsípni mondjuk egy BL-negyed vagy elődöntőt vagy egy Scudettot. Azért ez nem vidám.
De akkor lássuk az előadás következő fejezetét ma este!
@anselmo Amikor meglátom az Irapuato szót, mindig valamiféle késztetést érzek, hogy egyek egy jó bolognait...
A sajtótájékoztató is alátámasztja, hogy keményen konfrontált a jatékosokkal Fonseca. Kíváncsi vagyok a pályán mutatott reakciójukra, hogy még jobban elkezdik fúrni az edzőt, vagy lehajtott fejjel szorgoskodnak mint a kisangyalok.
@mutt Én azt gondolom, mivel a főkolomposokat (Leao, Hernandez, Abraham) és az ellene ágálókat ki fogja hagyni a kezdőből ma, ezért az akarással nem lesz gond talán. Az más kérdés, hogy olyan alig játszó, és/vagy borzalmas formában lévő kiegészítő játékosok mit fognak tudni hozzátenni az egészhez, mint Terracciano, Okafor, Chukwueze, Thiaw, és persze Tomori meg Royal, akik csak szimplán szarok. Ma itt a minőséggel lesz komoly probléma, nem annyira az akarással. A végeredmény persze kb. ugyanaz. Az Udinese elég kompakt, jó formában vannak, még hazai pályán is rendesen oda kell tennie magát a Milannak, ha nyerni akar. Ez a kezdő, amit mára a Gazzetta ír, ijesztően gyenge, és nem tudom, ezt ellensúlyozza-e az, hogy talán a mentalitásukkal nem lesz gond. Kísérletnek mondjuk izgalmas legalább.
De ez megoldás nem lesz. Hosszabb távon biztosan nem. Komoly okok húzódnak meg a háttérben, hogy miért jutottunk idáig.
Elég könnyű síppal befújt piros lap volt...
@jencius Volt kontakt, ráadásul a nagyobb sebesség miatt egy kisebb lábkocc is elég, hogy a játékos elessen. Ilyenkor ez ugyanúgy piros, mintha a védő két kézzel lerántotta vagy agyonrúgta volna a támadót. Ez a kiállítás Chiffi azon ritka ítéletei közé tartozott, amelybe szerintem nem lehetett belekötni.
Persze, szerintem se vitassuk, sajnos jogos volt. De hatalmas ostobaság, és teljesen felesleges, főleg a 28. percben... az pedig megint más kérdés, hogyan állhatott elő olyan játékhelyzet, hogy kapusra mehetett volna Lovric, ha ez a szabálytalanság nincsen. Hol volt Pavlovic és Thiaw?
Örüljünk a 3 pontnak, mert hajszálon és félcentiken múlt többször is, a játékot illetően így felesleges messzemenő következtetéseket levonni, azt esetleg majd a Brugge meccs után. Ez a meccs egyszerre volt végtelenül balszerencsés és szerencsés is, amit látni lehetett, hogy a küzdőszellem nagyon rendben volt (ez talán várható is volt), és az elején volt néhány ígéretesebb akciónk, ha igazi helyzet nem is sok. Okafor meglepően jól mozgott az első 20-25 percben, és nekem fel sem tűnt Leao hiánya támadásvezetésnél. Fofana kezd nagyon tetszeni.
Kedden sorsdöntő meccs jön, a rotáció ma megvolt, úgyhogy Theo, Leao, Loftus-Cheek megmutathatja, Reijnders és Okafor sem lett (sajnos) az Udinese ellen csapágyasra járatva, Tomori és Gabbia sem játszott, szóval a fáradtság nem lehet majd kifogás.
@anselmo Gabbia elvileg izomproblémával küzd. Ami ugye meglepő. Reijndersnek talán lett volna még annyi ideje, hogy belülről megy a támadó mellé vagy próbálja előzni, és úgy zavarni, és bízik abban, hogy nem lesz gól vagy lövés sem. Annyira kézben volt a meccs, hogy ott és akkor ez hülyeség volt a hollandtól, mert még azt sem lehetett igazolni, hogy a labdára ment (aminél csak sárgát kap). A legrosszabb esetben, ha gól, akkor is 1-1, de van még több mint egy óránk egyenlő létszámmal nyerni.