@r66 Abszolút egyetértek, igen. A szurkolók viszont már csak ilyenek, eredményeket akarnak, nyerni, és ezért aligha lehet őket számonkérni egy ilyen csapatnál meg főleg, mint a Milan. Én Cardinale esetében hiszek egyfajta alapvető jóindulatban, meg hát ez az ő érdeke is. De egyelőre nem igazán jól csinálja a szurkolók szempontjából ezt a dolgot. Beragadt az a karaván, ahogy mondod is. És biztos, hogy valamin alapvetően változtatni kell majd, mert a hosszú távú eredménytelenség az ilyen klubok esetében sosem fog megértést nyerni.
@r66 Valahogy én is így látom. Alapvetően szerintem jók a szándékai Cardinale-nak, csak rossz emberekre bízza a hajó kormányzását. Az látszik azért,hogy mi is próbálunk zárkózni a nagyokhoz brandépítés, scout, és utánpótlás szinten is. Nyilván ez egy hosszabb távú folyamat, aminek a hatásait 3-4-5 év múlva fogjuk tapasztalni. Viszont a nap végén mégiscsak a pályán fog kirajzolódni, hogy milyen munkát is végeztek odafent. Tehát hiába vagyunk mi szipi-szupi önfenntartó klub, ha nem párosul majd eredménnyel. A szurkoló nem azért vesz jegyet a meccsre, mert a klub olyan jó marge-okat produkál. Ahhoz, hogy egy sikeres klubot építs, kell egy nagyon jó alap. Ehhez pedig olyan játékosok kellenek, akik ezt az alapot jelentik, illetve egy olyan edző, aki karaktert tud adni a csapatnak,és akire fel is lehet húzni egy modellt. Az amcsik nagyon jól tudják hogyan kell gazdaságilag egy stabil klubot építeni, csak éppen a sportszakmai részéhez nem igazán konyítanak. Ami nem baj, csak akkor adják olyanok kezébe az irányítást, akik már bizonyítottak ezen a téren.
4-4-2-öt utoljára talán Mihajloviccsal játszottunk, érdekes, hogy a csatárok és KP-k számával ez az egyik legideálisabb felállásunk most, persze nem fűzök sok reményt a folytatáshoz. Az Inter ellen nagyon jók voltunk, a közhelyek ellenére és is azt mondom, hogy ez most nagyon kellett, nem az Inter volt gyenge, mi voltunk jók -lehetett volna 3-1 is..-.
Nálam eddig Abraham az, aki jobban teljesít a vártnál, akár Leao helyén, akár centerbe veszélyesebb a kapura, mint Morata vagy Jovic és végre van egy olyan technikás csatárunk, akivel tudnak összjátékot kezdeményezni akár a középpályáról is.
Kíváncsi leszek a folytatásra, Fonsecaval és az "új edző" kiválasztásával kapcsolatban nincsenek nagy elvárásaim, abban reménykedek, hogy lesznek új húzóemberek a csapatban és az eddigiek is összeszedik magukat.
Nálam egy furcsa érzés alakult ki a Milannal szemben, a klubot és a játékosokat is szeretem, viszont egy kalap sz@rnak tartom a jelenlegi vezetőségünket, az elnöktől egészen az igazgatókig, rendkívül unszimpatikusak és eddig minden téren leszerepeltek az edző kiválasztásától a keret összeállításáig.
Hiába költöttünk el megint rengeteg pénzt, olcsón eladunk olyan játékosokat, akikre szükségünk lehetne és drágán veszünk olyanokat, akikre biztosan nem lesz..
Nem tudom Furlani vagy Moncada mennyire kapott szabad kezet az igazolásokban, de az biztos, hogy a kínai érára hajaz a hatékonyságuk.
Egyenlőre sikerült 3 év alatt teljesen leépíteniük egy volt bajnok keretet és összeállítani egy újat úgy, hogy nem alkalmas az általuk odaállított edző elvárásainak. Igazából azt nem értem, hogy ha 4-2-3-1-ben akarták játszatni ezt a keretet, akkor miért nem igazoltak egy épkézláb TK-t mondjuk Musah vagy E. Royal helyett - mondjuk anno rábólinthattunk volna Kamada-ra vagy maradhatott volna CDK Musah helyett-. De ott van Chukwueze is, aki helyett simán lehetne Alexis is a keretben/cserepadon. Annyi KP-t "adtunk el", hogy az első sérülés után az ifiből kell hozni játékost, hogy meglegyünk. Ezek mind mind olyan döntések, amik után vissza nyalhat a fagyi és az eddigi tapasztalatok alapján vissza nyal minden alkalommal. Bár ott van az a vélemény is, hogy "oldja meg az edző azért van". De egy érdekes dolog az, hogy utoljára, akkor volt "teljes" és az edző elvárásainak alkalmas keretünk, amikor Diazzal TK-ban és Kessie-vel a KP-n bajnokok lettünk..