Fórum
2024-09-22 Inter-Mi...

2024-09-22 Inter-Milan

Oldal 2 / 3

Dio
 Dio
(@deeo)

Tipikus olyan meccs, ahol annyira minden ellenünk szólt, hogy így lett végül bombameglepetés. Eleve már ahogy kapcsolták a meccset, megláttam Theo teljesen semmitmondó arcát, majd a kezdőrúgásnál az interesek vigyorgó fejét: ott a magabiztosság, itt a totál para.

Aztán jól kezdtünk, jött is a gól, majd az egyenlítés, és ugyanúgy megtörtünk, mint a Liverpool ellen. Az volt a kulcs, hogy a 25. perctől az első félidő végéig megúsztuk még egy gól nélkül, aztán olyan történt ami régóta nem egy Milan meccsen. Szintet tudott lépni a csapat a második félidőben. Már az elején gólt szerezhettünk volna, később Leao csak egymaga kettőt legalább. Nem mondom azt, hogy nem volt a levegőben a második inter gól, mert az túlzás lenne, de sokkal energikusabb volt a Milan.

Megmondom őszintén, álmaimban nem gondoltam volna, hogy a Leao, Morata, Abraham, Pulisic támadónégyes tud bármit is kezdeni védekezésben az inter középső ötösével, és bizony tudott. A legjobban a végén az extázis tetszett, odatették magukat a srácok rendesen. Nagyon kellett ez a lelkeknek. Szeretném azt hinni, hogy ez lesz a fordulópontunk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 07:46
R66 and Gagacs reacted
bubu971
(@bubu971)

Örülök.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 08:05
kissheva
(@kissheva)

Őszintén szólva, rég vártam ilyen közönnyel Milan-meccset, mint ezt a mait. Úgy voltam vele, hogy nincs vesztenivalónk. Ha nyerünk, akkor lett egy jó vasárnap estéje a szurkolóknak, ha kikapunk, akkor legalább elküldik Fonseca-t, ami hosszú távon kifizetődőbb lehet. Nem tudom most hányadán állhatnak ezzel az edzőkérdéssel. 
A chaten is írtam, hogy annyira ellenünk szól minden, hogy még a végén nyerni fogunk. 😀

Két conteo is "elhangzott" tegnap a chaten. #RedBirdOut kolléga azt írta, hogy lehet a sinter direkt hagyott minket nyerni, csak hogy Fonseca maradjon nálunk.
Én pedig, hogy mi van akkor, ha csak a mister mindent feláldozva arra, hogy megszakítsa a rossz derbik sorozatát, eddig csak altatott, hogy mennyire szarok vagyunk, ezzel megzavarta a merdát is. Nagy zseni ez a Fonseca na...:D

Ez a győzelem ha nem is kárpótol, de tegnap végre visszakaptunk mi szurkolók valamit. A merdát mindig jó érzés megverni bármilyen körülmények között. Azt majd az elkövetkező meccsek fogják eldönteni, hogy ez csak egy fellángolás volt vagy valami átbillent tegnap. Én attól félek, hogy inkább az előbbi, de ne legyen igazam.

És hogy ne csak szidva legyen mindig a csapat, most tényleg jár mindenkinek a dícséret. Voltak kiemelkedő teljesítmények. Reijnders, Puli és Gabbia nagyot mentek, de Mike-nak is voltak végre bravúrjai, amik nagyon kellettek. Illetve talán senki sem lógott ki lefele a csapatból, még a Emerson király sem. 😀 És ez jó jel, hogy mindenki felszívta magát. 

Ami még nagyon tetszett, hogy a két csatárunkban volt végre vér. Nem teljesítettek jól, de látni lehetett rajtuk, hogy motiváltak, akarnak, és a hozzáállásukkal még húzni is tudják a csapatot. Kellenek az ilyen karakterek ebbe a brigádba.

Nagyon kíváncsian várom a következő napokat az edzőkérdés miatt, illetve heteket, hogy sikerül-e átmenteni ezt a szellemiséget az elkövetkező meccsekre vagy sem.

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 09:13
R66 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nekem külön elégtétel, hogy éppn Gabbia (aki amúgy is a meccs egyik legjobbja volt) döntötte el a derbit. Ennél ironikusabb forgatókönyve nem lehetett volna a meccsnek. Egyébként nem tudom, hogy szerencsétlennek mit kell még ahhoz tennie, hogy ne 4.-5. számú hátvédnek számoljanak vele, minthogy jelenleg valószínűleg a legmegbízhatóbb, és leginkább kiegyensúlyozott teljesítményre képes középhátvéd a keretben. Nagyon kevés lehetőséget kap, pedig Thiaw és Tomori sehol nincsenek ettől, és Pavlovicstól is látni azért "érdekes" dolgokat. De nálam alapvetően az olasz és szerb kezdene stabilan. Zárójel bezárva. 

Ami az összképet illeti, voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, és volt az ellenpólus is, bár ezeket egy győztes derbi után nem illik elővenni. Azt pedig tényeg csak távlatilag lehet majd megmondani, hol is tudjuk elhelyezni ezt a meccset a térképen. Nagyon fontos lesz, hogy a válogatott szünetig a következő 3 meccsen mit csinálunk. Ezeken legalább 7 pont fog kelleni, ha akarunk bármit is.  

Az eufória egyelőre erősen kerülendő szerintem, Fonseca ezzel biztosan megnyerte magának a Lecce, Leverkusen, Fiorentina hármast, lesz módja bizonyítani. Ahogyan a játékosoknak is. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen irányt vesznek a dolgok mostantól, sokan mondják, hogy ez fordulópont lehet. Én ezt őszintén szólva nem érzem, mert ugyanúgy megvannak a klub strukturális, morális és egyéb problémái, amelyeket ideig-óriág feledtetni tud egy ilyen este, de ha nem kerülnek megoldásra, akkor nagyon hamar újra ki fognak ütközni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 09:28
R66 reacted
R66
 R66
(@r66)

Ritka, hogy ennyire nem jönnek be a várakozások, de bánja a fene. Egy estére most kicsit jó volt Milan drukkernek lenni. Tökéletes volt a játék? Megoldódtak a gondok? Korántsem, de az biztos, hogy ez nagy morális löketet adhat a játékosoknak. Azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy mindenki megfelelő hozzáállással lépett pályára. Csak bólogatni tudok kissheva megállapítása kapcsán, a két csatárunk nem játszott óriásit, de úgy mentek bele a harcba, ahogy azt egy derby-n kell. Ha úgy tetszik, odaba**tak, amikor kellett. Gabbia pedig nálam is MOTM. Nem csak a gólja miatt. Annyira szeretném belelátni, hogy lesz végre egy klasszis, oldschool olasz védőnk, aki folytatja a hagyományokat. Ezt szerettem volna már Romagnoliba is belelátni... Egy biztos, Gabbia-t nem értékelik megfelelően. Semmivel nem rosszabb, mint Tomori, vagy Thiaw. Remélem bejátsza magát a kezdőbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 12:05
dzsozy
(@Gunz)

Sok kommentet elolvastam a meccsel kapcsolatban, de alig említi meg valaki, hogy ezt most Fonseca megcsinálta. Kitalálta a taktikát, ami ki is rajzolódott -főleg védekezésben- , és az inter ezzel teljesen meg lett fogva. Nyilván nem lett az edző egy géniusz és jó eséllyel ez a 424 nem fog működni mindegyik csapat ellen, de ez a tegnapi az interre volt szabva. Az is hozzátartozik, hogy miután az inter alkalmazkodott ehhez a taktikához, a csapat arra nem tudott érdemben reagálni. Így jött az egyenlítő gól és néhány veszélyesebb inter támadás is.

Ami szembetűnő volt és valahogy hihetetlen is, az az, hogy egy derbin lehetett látni a szemekben a tüzet. Odaléptek, csíptek, rúgtak, haraptak. Pont ahogy az inter csinálta kb mindegyik alkalommal ellenünk. Puli, Morata, Abraham húzta magával a többieket is, ami nagy szó. 

Sajnálom, hogy egy ilyen légkörben sem kapja el Leaot a gépszíj, hanem inkább visszafogja a támadásokat, nem passzol a ziccerben lévő társának stb. Ő a teljes meccsre vetítve konkrétan emberhátrány volt. 

Végre megmutatták a srácok, hogy a hiányosságokat futással, küzdéssel, alázattal, taktikai fegyelemmel és -figyelem Pioli súgta ezt a szót 🙂 - kvalitással lehet ellensúlyozni. 

Jó volt látni ezeket az érzelmeket az arcokon. 

off: jó lenne, ha a pontrúgásos szaki elmenne továbbképzésre az arsenalhoz, poolhoz és a kusenhez. Azt hiszem most érte utol a foci azt a szólást, hogy egy szöglet az fél gól. #blokkoldakapustezerrel

(aki nem láttaaz city arsenal meccs összefoglalóját az nézze meg; vagy a pool elleni blamát)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 12:53
Anselmo
(@anselmo)

Megér egy misét Gerry Cardinale ma reggeli nyilatkozata is. Azt mondta, nem ad több interjút, amíg nem nyer a Milan valamilyen jelentősebb trófeát, mert az eddigi kommunikációjára és ötleteire nem voltak vevők a szurkolók, akiket úgy látja, hogy csak az eredmények érdekelnek, más nem. Jobbnak gondolja tehát, ha semmit nem mond. De neki az volt a szándéka, hogy egy fenntartható, újszerű megközelítéssel rendelkező klubot építsen fel, amelyben az eredmények fontosak, de nem a legfontosabbak, és nem lehet csak a meccsek megnyerésére koncentrálni, hanem hozzá kell járulni egy fenntartható ökoszisztéma kialakításához, és szakítani azzal a hagyománnyal, hogy költekezni kell az eredmények eléréséhez. Megérti, hogy a szurkolóknak eredmény kell elsősorban, de ő elsősorban nem ezért jött ide, nem ezért vásárolta meg a klubot. De dolgozni fognak rajta. Most azonban számára nem az eredmények a legfontosabbak, hanem a paradigmaváltás, az infrastruktrúra fejlesztése, a költekezés mérséklése, és modernizálni az olasz gondolkodást a futballról.       

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 14:17
Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo csak kibújt az a bizonyos szög a zsákból. De így akkor legalább tudjuk merre vagyunk arccal.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 14:51
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Igen, ezt azért már elég nehéz félreérteni. Annyiban üdvözlöm, hogy legalább egyenes beszéd, tudjuk merre az arra. Sokszor éppen ezt hiányoltam, nyilván eljött a pont, amikor ő sem látott más megoldást, minthogy ezt a "félreértést" tisztázza. De nehéz megemészteni ezeket a szavakat. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 15:09
Gagacs reacted
beatbandit
(@beatbandit)

@anselmo Valóban nehéz félreérteni a szavait, de neked azért csak sikerült. Merthogy egyáltalán nem mondott olyat Cardinale, hogy nem a győzelmekért vette meg a klubot. Csak annyit mondott, hogy a Milan felfuttatását nem lehet csak a pályán elért sikerekkel végrehajtani, ehhez más területeken is fejlesztéseket kell véghez vinni az egyesületnél. Mindezt viszont intelligens módon akarja megvalósítani, és nem ész nélküli költekezéssel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 15:36
R66
 R66
(@r66)

@anselmo Ejnye Anselmo, itt azért van pár csúsztatás, vagy a fordításból kifelejtett nüansz 🙂 

1. “My message to the fans doesn’t seem to be working, so I would say the message to the fans is that I won’t give you any message until we win.

„Úgy tűnik, a szurkolóknak küldött üzenetem nem működik, ezért azt mondanám a szurkolóknak, hogy addig nem üzenek, amíg nem nyerünk.

2. “This cannot be done if we only focus on winning matches. We can’t do it if we don’t innovate if we don’t change this paradigm throughout European football, where there seems to be this implicit notion that you have to spend whatever it takes to win, as if there is a direct correlation between spending and winning. And I think I’ve already said that, and that’s the level we need to reach in Serie A.”

Ezt nem lehet megtenni, ha kizárólag a meccsek megnyerésére koncentrálunk... 

A többire most nincs időm, de itt azért nem teljesen az az üzenet, mint amit sugallni szeretnél.

Az, hogy a mondandójából, szándékaiból mi az igaz, azt hagyjuk... 😀 (tudjuk...)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 15:38
Anselmo
(@anselmo)

@r66 Hát lehet, nem tudom. De azt is írtam, hogy addig nem nyilatkozik (üzen), amíg nem nyerünk. Most lehet vitatkozni azon, hogy mit jelent az "until we win", de gondolom nem azt, hogy nem nyerünk meg még egy meccset, hanem valami trófeát. Meg ezt is: "és nem lehet csak a meccsek megnyerésére koncentrálni, hanem hozzá kell járulni egy fenntartható ökoszisztéma kialakításához..." Ez a "This cannot be done if we only focus on winning matches" gondolatra eléggé rímel azért :). De mindegy, nem ezen múlik, inkább szeretném érteni a valós szándékot mögötte. 

Most vagy az van, hogy ez az egész egy hatalmas mellébeszélés, egy sértődött nyilatkozat, amely magyarázza a bizonyítványt, és kicsit burkoltan ugyan, de hálátlannak bélyegzi a szurkolókat. Ebben az esetben lehet, hogy túl jót feltételezek Cardinaléról, igazatok lehet. Nekem tetszett (volna), ha így kell érteni, ez egy egyenes beszéd lenne végre, amely kimondja, hogy mik a való szándékok és klubmodell (függetlenül attól, hogy ez tetszik-e vagy sem). A másik eshetőség, hogy valóban ez a mondanivalója lényege, és tiszta vizet akart önteni a pohárba. Én ennek egyel jobban örülnék... de ezt intelligensen nyerni dumát, meg többi hülységet nem igazán gondolhatja komolyan, és az eddigi eredmények sem ezt igazolják, már hogy ez működne.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 16:06
LireMille
(@liremille)

Bíboros csak türelmet kér, ennyi. A lehető legjobb szándékkal áll a klubhoz, és azt gondolja, hogy ő fillérekből is BL-gyoztes csapatot épít. Mások meg bénák, és nem megy nekik. Szó sincs róla, hogy ő őszinte akarna lenni! Ki időt nyer, életet nyer, ez érdekli most. Az nagyon is igaz szerintem, hogy el akarta hinteni, hogy itt senki ne a pályán látottakra alapozza a véleményét, mert az csalóka. Ha nincsenek is győzelmek, kupák, van egészséges büdzsé, ideák, reformok, ámerikai álom, és legyél vele boldog. Aztán ha nem vagy, akkor inkább ne is beszéljünk (nem üzenek nektek). 

Leginkább A Bíboros beszéde van tele olyan lózungokkal, falmelléki süket dumával, hogy attól elpirulok. Puskás Öcsi megmondta, kis pénz, kis foci... lehet itt nyálat verni, hogy de mi intelligensek vagyunk, mások meg hülyék, de ez csak a szegény ember bosszúja. 

Amúgy ne legyünk ilyen naivak, hogy Gerry fiú majd bevallja, hogy mennyire nem tud kezdeni semmit a Milannal. Ez egy maffiózó, ezek nem szoktak őszinteségi rohamot kapni, max. mikor feladják az utolsó kenetet. Tudom, mindenki szeretné hinni, hogy őszinték az emberek, de ezen a polcon csak hazugok, és füllentők vannak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 16:46
LireMille
(@liremille)

Amúgy meg, nem kell elhinni a szennylapok írásait se. Ezek azt mondták, Fonsecát akkor is kirúgják, ha nyer a Sintér ellen. Aztán? Vígan itt van még. Lehet, hogy semmit nem is nyilatkozott Kardigán, vagy azt is félrefordítják, olaszul se tud, torzul ám az infó rendesen. Itt kb. senki nem tudhatja, mit akart mondani, egyikőtök se, én se. Csak az a biztos, ami a pályán történik! Minden más merő fikció, találgatás. Talán az is félrefordítás volt, hogy mindenképp mennie kell Fonsecának, eredményétől függetlenül? Porhintés megy csak itt, hogy senki ne lásson tisztán, vegye meg a jegyeket, mezt, kacatokat, és dőljön a lé. A többi csak PR duma. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 16:55
R66
 R66
(@r66)

@Anselmo A nyilatkozatot hagyjuk is. Kincstári bullshit generátor level 99. Azt el tudom képzelni, hogy valóban van a fejében valami vízió, vagy mesterterv, hogy miként szeretne A-ból B-be lépni. Abban is hajlandó vagyok hitelt adni a szavainak, hogy valóban van benne ambíció és szeretne a csapattal győzeleket abszolválni. Tudjuk, a jenkiknél siker, pénz, csillogás mindenek felett áll és a nyilatkozatok alapján dolgozik benne olyan egó, hogy ezért mindent és még annál is többet meg fog tenni.

A problémát abban látom inkább, hogy a megvalósítás mondjuk úgy, finoman szólva is döcögős. Szép és jól hangzik, amit szeretne, hosszútávon lehet is némi esélye, hogy majd bejön, de jelenleg olyan ellenszélben dolgozik, hogy az beillik egy kisebb fajta hurrikánnak is. Jelenleg egyértelmű a képlet. Ahol van pénz lóvéra, ott jönnek a trófeák is. És ez már rég nem arról szól, hogy az olajos csapatok azt vesznek meg, akit akarnak. Ezek bizony tanultak és adaptálódtak. A végtelen pénzcsapokból iszonyatosan jól működő utánpótlás, scouting rendszer, orvosi stáb, marketing gépezet, brand építés, etc. kerül kialakításra. Ha a nagyobb képet nézzük, az olasz klubok csak kullognak MINDEN téren a nagyok után, ha a módszertant, stratégiát nézzük. A sokat emlegetett innovációt tekintve is alsó hangon 5-10 év a lemaradás. Kardinális jól lát bizonyos dolgokat, de kb a Mount Everest amit megmászni készül.

Ráadásul tapasztalt serpák helyett elektromos rollekkel akar nekivágni az útnak. És ez a másik nagy baj. Tudja ő magáról, hogy outsider az olasz közegben. Az is rendben van, hogy nem feltétlenül akarta az előző rezsim helytartóit a kormánykeréknél tudni (Gazidis). Az is érthető, ha már bevált, a közeget ismerő, viszont tapasztalatlan, de ígéretes és főképp lojális újoncokat emel fel magasabb poziba (Furlani, Moncada). Viszont azt is fel kell ismerni, ha beragad a karaván a sárba. És itt válik majd el, hogy milyen gazdája is lesz a klubnak. Makacs önfejű módon erőltet valamit tovább, vagy hajlandó visszalépni kettőt, ha kell. Cardinale nem hülye, látszik, hogy nagyban és a Milanon túlmutatóan gondolkodik. Kérdés, hogy lesz-e ereje változást elérni ebben a végletekig becsontosodott közegben. Kevésbé bízok ebben, de tévedjek akkorát, mint a tegnapi meccs kapcsán.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.23. 17:07
Anselmo reacted
Oldal 2 / 3