2024-02-11 Milan-Na...
 

2024-02-11 Milan-Napoli

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este hazai pályán fogadja a bajnoki címvédő Napolit az olasz bajnokság 24. fordulójában. A piros-feketék a múlt héten 3-2-re nyertek a Frosinone otthonában, míg a nápolyiak a Veronát győzték le 2-1-re. A meccs vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.02.10. 14:55
kissheva
(@kissheva)

Látszólag jó formában vagyunk, ha csak az eredményeket nézzük, de amíg a játékunk marad ezen a szinten, mint most, sosem fogom azt mondani, hogy jó formában van a csapat. Ami tény, hogy legalább van tartásunk, és képesek vagyunk a meccs végéig menni a jobb eredmény érdekében. Bár bennem ez mindig kérdés, hogy miért nem tudunk lezárni meccseket, és csak akkor kapálózunk, ha ég a ház. 

Jó érzésem van így a meccs előtt, ami gyakran kontraindikátor 😀 Mindenesetre én pozitív eredményt várok ma, de igazából egy döntetlen sem rossz eredmény nekünk most. Ennek az Afrika-kupának egy előnye van, hogy Osimhen nem játszik ellenünk.
A bl hely nincs veszélyben, a juve ugyan fogható pontban, de őszintén szólva nekem nagyon mindegy, hogy második vagy harmadikok leszünk. Szóval elvagyunk most a mi kis lakatlan szigetünkön senkitől sem zavartatva ott a 3. helyen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.11. 12:08
ACM_GRA reacted
123asd
(@123asd)

Ez a győzelem óriási lépés lenne ahhoz, hogy bebiztosítsuk a top 4 et. A Napolinak akkor már csak matematikai esélye lenne a top 4 re, a Lazio Róma 2s pedig vagy 14 pontra lenne mögöttük. Ha az ekkora előnyünket tudnánk tartanunk, akkor én az el-t sem tartom lehetetlennek, de ahhoz nagyon össze kell kapni magunkat. Na mind1 legyen meg ma a 3 pont. Hajrá ❤️🖤

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.11. 13:10
Anselmo
(@anselmo)

Igen, viszonylag érdektelenné vált ez a szezon, az EL-t leszámítva nincs tétje már reális talajon maradva. Annak sem tudom, meddig lesz, mert a Milan genetikailag képtelen a jó szereplésre ebben a sorozatban (legyen az UEFA-kupa vagy EL, tök mindegy). Azon sem lepődnék meg, ha már a Rennes ellen elvéreznénk, de az utána következő 1-2 körben már egészen biztosra veszem.

De maradva a bajnokságnál, valóban semmi izgalommal nem fenyeget a hátralevő idő, akkor sem, ha ma kikapunk, akkor sem, ha nyerünk. Hozzáteszem, a Napoli nélkülözi majd Osimhent, nem játszik Zielinski sem (ő inkább Krunic szindróma miatt), vélhetőleg nem kezd Raspadori és Politano sem, Mario Rui eltiltott, szóval a formahanyatlás mellett nekem ez a nápolyi kezdő azért nem egy félelmetes társaság. Hazai pályán ezt illene nem elveszíteni ma. De egyébként majdnem tök mindegy az egész. Beleragadtunk ebbe a nihilbe, és nem tudom, hogy csak erre a szezonra érvényes-e ez, vagy hosszabb távon is meg kell békélni majd ezzel. Most utóbbit érzem valószínűbbnek. 

Lássunk végre egy színvonalas, feszült rangadót, jó játékkal és minimum 1 pontot a végén. Körmöt lerágni nem kell, kellemes kikapcsolódásra viszont jó lehet a meccs, ha a fiúk is olyan lábbal keltek fel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.11. 13:15
ACM_GRA reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Lehet, hogy erős ilyet állítani, de ezzel a győzelemmel gyakorlatilag bebiztosítottuk a BL-indulást, ami egy nagyon jó dolog. Akkora szakadékkal vannak mögöttünk az üldözők, hogy innen hatalmas csalódás lenne elbukni.

Összekapta magát a csapat, ha játékban nagyon gyengék is vagyunk, az eredményeket újra tudjuk hozni, köszönhetően az erőfeszítéseknek.

Jár a gratuláció a csapatnak, kíváncsi leszek az EL-re.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.12. 07:51
Dio
 Dio
(@deeo)

Nincs gyilkos ösztön, nincs kidolgozott taktika, semmilyen a játékkép, nem tudunk megcsinálni egy rohadt kontrát amivel eldöntünk egy meccset. Egy valamit csinálunk az utóbbi időben, nyerünk. 
Legutóbb azt írtam hogy vért kell izzadni minden hátralévő meccsen, hát ez maximálisan megvan, de legalább megvan az eredménye.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.12. 10:25
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nem hiszem, hogy reálisan több lenne várható jelenleg. Ennek is örülni kell. Hozzuk, amit lehet, sok szerencsével is helyenként, máskor küzdőszellemmel. Jelenleg az Inter és a Juventus mellett nincs olyan csapat a bajnokságban, amelyet igazán komolyan lehet venni (még az Atalanta határeset talán), de alattuk aztán végképp hatalmas az űr. Egyszerűen nincs olyan szcenárió, hogy a TOP4 bármilyen veszélyben legyen az idén. A Roma, Lazio, Napoli, Bologna, Fiorentina kvintett számomra teljesen komolytalan kategória idén, ezért azt ki merem jelenteni, hogy a tegnapi győzelemmel a jövő évi BL-indulásunk az eldöntetett.  

Az viszont nagyon veszélyes, hogy egyre inkább felerősödnek azok a hangok (klubon belül és kívül egyaránt), hogy Pioli mégiscsak a megfelelő ember, és teljes iránta a bizalom. 

A játékunk képe továbbra is jellegtelen és kaotikus, a középszerűség süt a játékosok legtöbb megoldásából, és nagyon könnyű lesz beragadni erre a szintre, ha most megint a könnyebb (gyávább) utat választja a vezetőség nyáron. Az, hogy többé-kevésbé jöttek a 3 pontok mostanában, a világon semmit nem jelent e tekintetben. Ahogy Dio írta is, nincsen kidolgozott játékkép, taktika, elképzelések, így pedig soha nem leszünk versenyképesek. És lesz olyan szezon, amikor nem ennyi balfasszal leszünk körülvéve, és minimum nem lesz magától értetődő a 3-4. hely. Ahogyan tavaly sem volt, és ehhez elég volt csak egy erősebb Napoli és Lazio. Nagyon fontos annak a megértése, hogy a mostani szezonnal a sors kegyessége által csak haladékot nyertünk, de nem megoldást. És kegyetlen módon eljön majd az elszámoltatás, ha a megfelelő döntéseket a megfelelő időben (nyáron) nem hozza meg a menedzsment. 

Annak örülök, hogy nem kell izgulni a napi betevőért a szezon hátralévő részében. De annak nem, ha ennek az az ára, hogy megint belekényelmesedik mindenki, elaltatja a döntéshozókat, és a könnyebb utat választjuk ismét. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.12. 11:01
bubu971 reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Évek óta a Napoli mumusai vagyunk, szerencsére ez most is így volt, a győzelem megérdemelt, lőhettünk volna több gólt is, lehetett volna 2-0, 2-1 is. A játékunk valóban teli volt hibákkal, de érdemes figyelembe venni azt is, hogy jelenleg 4-2-3-1-ben a tavalyi felállásunkban játszunk, Tonali-t próbáljuk helyettesíteni Adlival és Diaz-t RLC-vel, érezhetőek a különbségek ezeken a posztokon.. Kjaer nincs jó formában, lassú és sokat hibázik, szerintem az is csoda, hogy az eredmények jönnek így.

Jó lenne, ha nem hátrafelé, hanem előre tudnánk tekinteni, néhány pontra van a Juve, szerintem jobb csapat vagyunk náluk, nekem ez lenne idén a reális cél és siker, legyőzni őket a visszavágón és megelőzni őket a bajnokságban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.12. 16:05
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

A juvét èn is sdom, hogy messze erőn felül teljesítenek…sehol nincs a realitáshoz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.12. 16:09
Anselmo
(@anselmo)

Ki is kaptak a Zebrettétől, pedig az ebben a szezonban eddig szinte csak nekünk sikerült :D. Ahogy Allegri is fogalmazott a meccs után, ez most "tricky moment", könnyen összezuhanhat a társaság, így, hogy lényegében a múlt héten ők is kiszálltak a versenyből. Elég volt két vereség zsinórban (ebből egy ez Intertől), és máris lázonganak a szurkolóik, az ultrák összevesztek a többi szurkolóval, a játékosokat kifütyülték, Allegri mondjon le... szóval hirtelen van ott is baj rendesen... de nem tudom, mi bajuk van mellesleg, mi simán szokva vagyunk Pioli alatt az 5-6 meccses nyeretlenségi sorozatokhoz, minden szezonban jut majdnem belőle egy-kettő ilyen, túl jó dolguk volt eddig :D. 

De őszintén szólva nekem majdnem mindegy, hogy előzzük-e őket, vagy sem a végén, ha az Inter közben megkapja a második csillagot. Nem sok jelentősége van igazából, ennek az önmagában vett presztízsértékétől azért nem vagyok oda meg vissza. Nagyon remélem, hogy az EL-ben mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk végre egy nemzetközi trófeát, vagy legalább egy döntőt hadd játsszunk már mi is, mint az Inter, Roma, Fiorentina mostanában.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.13. 07:42