2024-01-27 Milan-Bo...
 

2024-01-27 Milan-Bologna

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva az a legszomorúbb, hogy képzeld, már én is itt tartok, mármint, hogy akkor már inkább a Juve, mint az Inter :). Főleg így két csillaggal...

Ezzel a szezonnal nincs már mit kezdeni, persze van néhány nálunk kevesebet látott, megélt és lelkes fiatal szurkoló, akik még hisznek az idei bajnoki címben, de az idő majd segít rajtuk :)). De nem akarok gúnyolódni senkin, ez teljesen természetes valahol, mindenki máshol tart, máshonnan indul, elfogadok mindenkit. Csak engem már nem érdemes győzködni, 30 év futballélet után már elég sok mindent érzékel az ember a realitásokból. 

Az eredményeknek nem annyira, de annak örülök, hogy itt vagyunk egymásnak, van egy keménymag, egy jóban-rosszban összetartó közösség, és az ember legalább nem egyedül éli át ezt az egészet hétről-hétre :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:48
Anselmo
(@anselmo)

@123asd mással még nyilván nem esett meg, hogy tévedett, vagy rosszul emlékezett. Veled sem.

Igen, mellényúlás volt. Teljesen felesleges és haszontalan dolog, ahogyan Pellegrino, vagy Romero is. Belőlük se sokat láttam, láttunk, de nekem annyi is elég volt őszintén szólva. Ha az idő majd bármelyikük kapcsán megcáfol, akkor megkövetlek. Addig nem. 

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:50
HegyalJani
(@hegyaljani)

Látom néhány kollégának nem ment át a lényeg..

Kicsit sem számít, hogy Terracciano miatt hány büntetőt ítéltek ellenünk..

Annyi a lényeg, hogy idehoztak egy teljesen fogalmatlan senkit, akinek annyi köze van a labdarúgáshoz, mint nekem az atomfizikához..

Egyébként erre a Terraccianora Ibra is rábólintott? Vagy ő még előtte jött? Bár igazából ez is lényegtelen..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:56
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Köszönöm, jövök egyel! Darabokra szednek a rajongóim 😀

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:57
123asd
(@123asd)

Én úgy vagyok ezzel a meccsel, hogy aláírtam volna az 1 pontot, így pláne hogy 2 tizit nem bírtunk berúgni, de így hogy bukott a Juve, így azért lehetett volna jobb. A védelmünk nem volt a helyzet magaslatán, egyedül Theo ért valamit, de ő sem túl sokat. Calabrianak bérelt helye van, de azt hogy mire nem tudom. Florenzi jobban játszik nála elég gyakran. Kjaerrel Zirkzee azt csinált amit akart, nem volt rossz de lehetett volna pontosabb is. Gabbia elég közepes volt, ez a sem nem rossz, de sem nem valami jó 🫤. A kpn Adli formája picit vissazesett, sok pontatlan passza volt, de igaz nagyobb hibát nem vétett, a Frosi ellen lesz Benna, így talán valamelyest javulunk. Reijndersnek pihennie kellene egy meccset legalább. Most is robotolt elég sokat, de már látszódik hogy fáradt. Leao már megint szart az egészbe, de már annyira idegesítő, hogy legszívesebben leültetném a padra. Okafor jó formában van, nem értem miért nem kap esélyt, bár amíg Pioli az edző addig ilyenre ne számítsunk. RLC klasszis volt, rajta nem múlott semmi. Puli eléggé közepes volt, de amikor kellett ott volt. Giroudval meg megint csak 1 el többen voltunk. A nagymeccseken (meg olykor 2 csatáros rendszerben) fénykorát éli, de kisebb rangadókon nem tud nagyon semmit hozzá tenni. Jovic kezdhetne helyette az ilyen meccseken. Röviden: A védelem ingatag volt, a középpálya sem volt a helyzet magaslatán, a csatársorunk meg nem nagyon tudott hozzátenni a meccshez. Mindenesetre Pillinak mennie kell, a kérdés már csak hogy ki lenne az, aki ebből a csapatból ki tudná hozni a maximumot, másképpen mondva egy jó csapatot kovácsolni. 🤔

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 10:26
123asd
(@123asd)

@anselmo Tudom, fogalmazhattam volna szebben, ezért bocsánatot kérek!

Egyébként én sem látok olyan hű de nagy dolgot a paliba, de szerintem nem ez fogja meghatározni hogy jó lesz e vagy sem. Ennyit akartam, remélem így érthető!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 10:30
Anselmo
(@anselmo)

@123asd köszönöm, részemről abszolút érthető 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 10:39
123asd reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Nem szoktam mostanában sokat irogatni ide, de rendszeresen követem, olvasom a véleményeket.

Kicsit én is el vagyok keseredve az idei évben, mert nincs egy szerethető csapatunk. Ennek oka pedig elsősorban a hozzáállás, aminek hű mintapéldája Leao. Egy zseni a pali, de a hosszabbítás óta teljesen el van veszve fejben, koncentrációban. El kell adni, amíg még kapunk érte komolyabb összeget és hozni egy olyan játékost, aki kapar, hajt a mezért.

Nyáron kell egy komoly vérfrissítés, edző és játékosfronton is.

A mérkőzésről nem írnék (bár végignéztem), teljesen megérdemelt az x…pedig lehetett volna másképp, megfelelő koncentrációval.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 12:37
Anselmo
(@anselmo)

A nyáron ugye Mbappé távozni fog a PSG-től, és nagyon határozott elképzelésük van arról, hogy Leãót akarják az utódjának, kerül, amibe kerül. Ez vissza nem térő lehetőség, és az arabok ki fognak érte fizetni még egy ilyen szezon után is egy olyan összeget, amellyel elégedettek lehetünk, és komolyan megerősíthető általa a keret. Én rá már nem építenék, fejben sincs itt, demotivált, és a személyiségének egyébként is vannak olyan mondjuk úgy, hiányosságai,  amelyek által sose lesz az, aki akiben reménykedtünk. 

Amúgy is jobb lenne, ha végre fel lenne építve egy koherens csapatjáték, és nem egy szuperhősnek kikiáltott egyén köré lenne építve minden. Hosszú távon csak ennek a modellnek van jövője. Sajnos sokan belekényelmesedtek a Piolival töltött idő során ebbe az egészbe, mindenki kb. azt csinál, amit akar vagy nem akar. Ez az edzőkérdés része.

A másik a menedzsment. Én tényleg úgy látom, hogy ami döntést fontos lenne meghozni, ott totojázás, félelem van, ezeket az istenért sem akarják meghozni. Pioli leváltását, a center kérdést, de a télen is nulla volt az aktivitásunk a piacon, Terracciano meg tényleg nem Jiménez, de minden tisztelettel, ennél még a Monza mercatója is jobb volt a télen. Azt remélem, hogy a háttérben gőzerővel dolgoznak az ügyeken, de ez a szezon már akkor is az ördögé. 

Nem csak akkor kell határozottnak látszani és lenni, amikor klublegendákat rugdosunk ki, hanem amikor szakmai kérdésekben kell irányvonalat szabni és fajsúlyos döntéseket hozni. Aminek következménye van, ha nem jól csinálják. És ennek egyelőre nyoma sincs. Ha valaki nem akar már itt focizni, el kell adni. Főleg, ha a piacképes is az illető. Ha az edző alkalmatlan, el kell küldeni. Ha súlyos hiányok vannak a keretben, azt orvosolni kell. Látok benne némi racionalitást, hogy ezeket most már inkább nyárra tolják, de ha akkor sem kezelik őket, akkor nálam végképp leszerepelt ez a vezetőség. 

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 13:46
kissheva
(@kissheva)
Írta:: @123asd

 Leao már megint szart az egészbe, de már annyira idegesítő, hogy legszívesebben leültetném a padra. Okafor jó formában van, nem értem miért nem kap esélyt, bár amíg Pioli az edző addig ilyenre ne számítsunk. 

Ebből is látszik, hogy Pioli egy beszari edző. Egy egész szezonon keresztül formán kívül lévő játékost nem mer leültetni a padra, amikor van egy olyan alternatívája, aki csereként beállva szinte mindig hozzá tudott tenni a meccshez. Persze ez nem jelenti azt, hogy kezdőként folyamatosan jól szerepelne, de ezt igazán még ki se próbáltuk. 

Az hogy Leaot miért nem meri ki hagyni nem tudom, de szerintem két opció van. Mivel alapszinten zseni a srác, talán mindig bízik benne, hogy majd húz egy-egy váratlant, amivel eldönti a meccset. Vagy pedig attól tart, hogy ha kihagyja, akkor majd Rafa úgy megsértődik, hogy a maradék kedve is elmegy a játéktól. Erre viszont azt mondanám, hogy ilyen játékosra nincs szükségünk. Persze mindez csak feltételezés, de azért Leaotól nem áll mesze szvsz az ilyesmi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 19:45
ACM_GRA
(@acm_gra)

Mostanság én is kevesebbet voltam aktív, de ez nem egyéb elfoglaltság miatt van, hanem a szeretett csapatom lelkesedése okán. Nem ég a tűz, bár olykor jönnek a 3 pontok, meg jobb meccsek is akadnak, potenciál is van, de nekem annyira lélektelen tud lenni olykor ez a csapat, hogy az már fáj.

Egy nagyszerű, győztes Milanban még tudok hinni, (bár akkor is a csapat szurkolója leszek, ha ez esetleg nem így lesz) de a mostani a brigádban egyre kevésbé. A 3.helyben persze még igen, meg egy EL-negyeddöntőben, de másban kevésbé. Sokaknak nem feltétlenül az eredményekkel van a problémája, (hiszen ha csak azt néznénk, nem is lenne olyan rossz a helyzet) hanem a égő tűz hiányával! Nem tudom, valami megtört szerintem és jómagam ezt a katari világbajnokság után kezdtem érezni. 

Úgy viselkedik ez a brigád, (leszámítva azokat a jó pár remek meccseinket) mintha az elmúlt években több bajnoki címet, meg egy BL-serleget is elhóditottunk volna... 

ui: Érzésem szerint egy Carlo Ancelotti tudna itt rendet tenni a fejekben, vele eltudnék képzelni ismét egy kisebb-nagyobb sikerkorszakot. (neki van meg az a karizmaja, intelligenciaja, amivel a Milan a BL-ben is igazán versenyképes lehetne) 

Azért Forza!!! 

 

 

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 22:14
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Sokan érezzük ezt, és ez nem lehet véletlen. Egyes játékosokat már csak ímmel-ámmal motivál, hogy itt vannak és gépiesen teszik ugyan a dolgukat, de már nem úgy, mint korábban. Igazából azt érzem, nem is hisznek benne, hogy egy Milannal ők reális eséllyel küzdhetnek a legmagasabb célokért, és ez csak rajtuk múlik. Mivel olaszok se nagyon vannak, ezért olyen típusú kötődés, felfogás se nagyon van, hogy a Milan mezért meg kell dögleni. Többen a kiugrásra várnak, hogy hívja őket a Real, Barcelona, City, stb. Már az edző sem tudja őket motiválni, a közeg sem, ők úgy érezhetik, hogy elérték, amit itt akartak, tudtak, és lépnének tovább. 

Csak hát évekre ide köti még őket a szerződésük...

A Milan most még jó alkupozícióban van velük kapcsolatban, túl sok pénzt kérne, így menni nem tudnak, maradni meg nem nagyon akarnak. Patthelyzet. Ez Maignan, Hernandez és Leão játékán szinte folyamatosan látható. Giroud nem bír már többet, és 38 évesen amúgy is mit akarjon még... az újak azért akarnak, a gólok felét ők rúgták, ami nem akármilyen jelenség. De a régi motorosok többsége már máshol lenne.

A tűz hiányzik, igen. Hogy a fentieken kívül ennek még milyen összetevői vannak, azt nem tudhatjuk, de talán egy edzőcsere és egy-két sztárigazolás még fel tudná dobni a társaságot. Azért, ha mondjuk Klopp vagy Conte lenne az edző, és teszem azt jönne egy sztárcsatár, meg még egy neves játékos, akkor nem hiszem, hogy attól ne remegne meg mindenki lába. De ha még nyáron is ebben a posványban maradunk, akkor sok jóra nem kell számítani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 23:34
ACM_GRA reacted
Oldal 2 / 2