2024-01-27 Milan-Bo...
 

2024-01-27 Milan-Bologna

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a hetedik helyezett Bolognát fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 22. fordulójában. A piros-feketék az előző fordulóban idegenben 3-2-re nyertek az Udinese ellen, míg a bolognai alakulat legutóbb 2-1-re kikapott a Cagliaritól. Az összecsapás szombaton 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.01.26. 20:41
HegyalJani
(@hegyaljani)

Az utolsó hat bajnokin nem kapott ki a csapat, jó lenne ez a sorozatot folytatni egy győzelemmel..

Jó focit játszik a Bologna, de most kisebb gödörben vannak, szóval hazai pályán ezt be kell húzni..

A várható kezdőcsapatban semmi meglepetés sincs, ettől a kezdőtől jelenleg nem nagyon lehet erősebbet összeállítani..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 09:46
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Én nagyon x-et érzek sajnos.

Az évek óta megszokott botlás amikor nem kellene…ne így legyen. Csupán azt nem tudom, hogy mitől működhet a csapat top szinten ugyanazon személyi és egyéb körülmények között, mikor hónapokig ezt megelőzően meg nem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 11:15
Anselmo
(@anselmo)

Hát sok összetevője van ennek nyilván. Sokszor csak a szerencse is elég, de azt hiszem most inkább azt érezni, hogy a teher egy kicsit lekerült a csapatról, mindenki elkönyvelte, hogy idén sem nyerünk semmit, a BL-indulást meg egyelőre a kutya sem fenyegeti, és így viszonylag felszabadultan lehet játszani. Ettől még a problémák a régiek, és éles, sorsdöntő helyzetben megint félő, hogy betlizés jönne, de egyelőre nincs ilyen. Én most valahogy azt érzem, hogy ilyen állapotban, vadonatúj gyepen, ottthon, szépen nyerni fogunk. De majd az lesz az izgalmas, ha jön az EL, meg esetleg közelebb férkőzünk a Juve-Inter pároshoz, és újra komoly téttel bíró meccseink lesznek, erős és motivált ellenfelekkel szemben. A Bologna most elvesztette a ritmust, és ellenük "by default" elég jól szokott menni nekünk amúgy is, de igazából egy döntetlen sem lenne akkora tragédia ma este. Olyan nagy előnyünk van, hogy belefér, főleg ha jövő héten a Frosinone ellen meg nyerünk. Én a bajnoki címben már abszolút nem gondolkodom, és szerintem a játékosok sem. 

Aminek viszont nagyon tudnék örülni, ha az EL-ben döntőig mennénk. Kevés esélyt látok rá...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 13:31
milandrukker
(@milandrukker)

@rossoneri1978 Az Udinese elleni meccsel megvolt a szokásos botlás kategóriájú meccs, amit végül sikerült behúzni. Úgy hogy ma szerintem, ha nem is tükörsima, de egyszerű győzelmet várhatunk.

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , milandrukker
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 14:32
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@milandrukker amen

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 17:00
tupi
 tupi
(@tupi)

2024 FIFA Fair Play díj nyertese már meg is van januárban. Ritka szimpatikus csapat vagyunk, hogy tiziből direkt nem rúgunk gólt 🙂 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 22:24
kissheva reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Az x úgy gondolom teljesen jogos eredmény. Ami tisztán látszik, hogy a csapat védekezése hetek, hónapok óta nincs gyakorlatilag. Ne ámítsuk magunkat, ma egy inter ugyanúgy megrúgta volna ellenünk az 5 gólt mint ősszel. Olyan amatőr hibák vannak, hogy magyarázhatatlan. HálIsten a legújabb igazolásunk is azonnal felvette ezt a szintet, ez ma két pontunkba került. Gáz.

Két tizenegyest kihagyni, az nem a luxus, hanem egyenesen a vicc kategória. Ez sehol nem fér bele, nem hogy egy Serie A-ban. Loftus-Cheek az egyedüli ember ma aki maximális dícséretet érdemel, kár hogy a csapat keserűvé tette ezt az örömöt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.27. 22:53
rossonero01
(@rossonero01)

Sok mindent lehetne írni a mai meccsről, de minek…
Én úgy látom, hogy semmi gyilkos ösztön, semmi extra nincs ezekben a srácokban, ami annak idején a bajnokcsapatban megvolt, vagy tavaly Napoliban, vagy idén (sajnos) az interben megvan.
Nem nyertes matéria ez most, hanem pár tehetséges játékos gyülekezete. Az oldalvonal mellett álló kopasz mesternek pedig fogalmam sincs mi a szerepe, mert (ahogy írja FB-on egy kolléga) lassan 1,5 éve semmi hozzáadott értéket nem képvisel.
Nekem idénre egy kérésem van már csak valahogy, ha kell bármi áron de verjük meg az intert. Az európa ligára sincsenek nagy elvárásaim, szerintem max 1-2 kört megyünk, ha egyáltalán oda hajlandóak leszünk felpörögni. Ha nem akkor még a Rennes is kínos meglepit fog tudni okozni..

A mai meccsről mégis pár mondat kikivánkozik.

1. Nem először látni, hogy míg mi 85passzból sem jutunk el az ellenfél tizenhatosáig addig BÁRKI lehet az ellenfél, ők biztos, hogy 3 passzból odaérnek a mi kapunkhoz, mert képtelenek vagyunk szűrni középen. Giroud sajnos elől egy labdát nem tud szerezni, Leao meg nem is akar, ez “csak” 2 ember hátrány, de mi mégis erőltetjük a letámadást aztán persze csodálkozunk… Talán Beni visszatérésével ez kicsit változni fog.

2. A szabadrúgásainkra, szögleteinkre felállunk 2 emberrel csak azért, hogy az egyik valami orbitális meglepetést okozva az ellenfélnek elkocogjon, a másik meg felemelje a kezét majd belerúgja az első emberbe a röviden. Vicc.

Amúgy két dolog azért mégis tetszett. Florenzi beadása és Lótusz fejese. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 00:04
HegyalJani
(@hegyaljani)

Már csak a Benny Hill Show zenéje hiányzott az első bekapott gólhoz, és talán még nevetni is tudtam volna rajta.. Ugyanúgy, ahogy az Udinese elleni második kapott gólon.. Bár ez Milan szurkolóként inkább kínos, mint nevetséges..

Lehet itt ekézni a támadójátékunk sokkal nagyobb probléma van a védekezéssel.. Nyilván ebben szerepe van a sok sérülésnek is, ami a védőinket sújtja.. Persze a védők sérülése egy dolog, a középpályán nem nagyon van olyan játékos, aki kiemelkedő lenne védekezésben is.. Konkrétan egy átjáróház a középpálya.. Továbbra is úgy gondolom, hogy hiányzik onnan egy Kessié típusú verőember..

Mindezek ellenére ha nem is simán, de nyerhető volt a meccs, csak hát ugye a kihagyott büntetők..  Hogy most jogos volt-e a két büntető vagy sem, az ebből a szempontból teljesen mindegy.. Azt tudom mondani a két kihagyott büntetőre, mint a bekapott gólokra.. Kínos.. 

Azt egyébként meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy mi a ló...nak igazoltuk le azt az átlagos, tucatolasznál is gyengébb Terraccianot???

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:04
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Maga az 1 pont nem tragédia - legalábbis annak, aki már nem dédelget olyan álmokat, hogy itt mi bármibe is beleszólhatunk a Scudetto kapcsán. El kell ismerni, hogy a döntetlen volt a reális és igazságos eredmény a Bologna ellen, sőt, az a csapat, amely két büntetőt is kihagy egy meccsen, leginkább csak vereséget érdemelne. Mentálisan borzasztóan gyengék ezek a játékosok, sajnos ez az igazság. Maignan kivédett büntető statisztikája a Milanban: 3/14 (a Serie A-ban ez a mutató 1/11. Ez szégyenletesen gyenge teljesítmény ezen a téren. 

Terracciano eddig 3+28 perc játékidő alatt két meccsen, két 11-est hozott össze (és egyébként is hihetetlenül sután játszott). Az egyikkel kiestünk a kupából, a másik egy 92. perces pontvesztést hozott egy szinte megnyert meccsen. Lehet a zavarosból halászgatni, elhozni a kiesőjelölt és csődközeli Verona kispadjáról embereket, de annak ez a vége. Többre mentünk volna bármelyik primaverás srác beépítésével. Jövőre mehet kölcsönbe a Comóba, aztán sose látjuk többet, mint Luka Romerót. Gratulálok. 

Nem csoda, hogy fosnak csatárt igazolni 40-50 millióért, amikor a 4-5 milliós kategóriában is ilyen mellényúlásokra képesek. Egyszerűen felfoghatatlan, mit láttak ebben a csávóban, ami a Milanba megfelelő. Olaszt az ifiből is lehetett volna hozni ilyen minőségben, ingyen. 

Keseregni nem érdemes, nem kell. Nem történt nagy baj, a világon semmit nem számított ez most. A többi ismert: Leão egy nagy nulla, a játékosok többsége fejben gyenge, az edző főleg, nincs védekezés. Ha most ránéztek a tabellára, akkor a 12. helyen álló Monzáig kell lemmenni, hogy olyan csapatot találjunk, amely több gólt kapott, mint a Milan. Azt hiszem ez mindent elmond.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:12
HegyalJani reacted
beatbandit
(@beatbandit)

@anselmo Az Atalanta elleni kupameccsen épp egy primaverás játékos, Jiménez hozta össze a büntetőt, és nem Terracciano, úgyhogy ezzel most nagyon mellé lőttél.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:19
kissheva
(@kissheva)

Igazából mindent elmondtatok, több szót nem is érdemes fecsérelni a meccsre. Én már csak a juvénak drukkolok, hogy inkább ők nyerjenek bajnokságot, mint a sinter, főleg, hogy azzal még a második csillag is meglenne nekik. Mert hogy nekünk semmiféle beleszólásunk nincs a scudettoba, az hótziher. Mindig jót mosolygok egyeseken, akik egy-egy meccs alatt még kikérik, hogy milyen szurkoló az, aki nem hisz már a scudettoban idén. Leginkább realista.

Egy dolgot emelnék ki, amit Anselmo kolléga is említett, az a mentalitás. Ez a csapat egy mentálisan nagyon gyenge brigád, mindenféle győztes attitűd nélkül. Az eredmények hűen tükrözik ezt, illetve a meccsek képei. Azt gondolom, hogy ők is tudják, hogy a bajnokságra az esély kb a 0-val egyenlő, így lekerült valamiféle teher. Ez kicsit felszabadította őket, és jobban is teljesítettek az utóbbi időben, viszont ez a nyugodtság sokszor inkább a leszarom módba megy át. Ami amúgy elég bosszantó külső szemlélőként, főleg Leao. Tudom, sokat van ekézve, de nem jogtalanul. A második gólunknál gyakorlatilag fejt lehajtva sétálgatott a sarokba, minthogy örült volna a gólnak, amit amúgy ő készített elő. Ez teljes mértékben tükrözi a jelenlegi hozzáállását, és en bloc az egész szezonját.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:34
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@beatbandit igen, jól emlékszel, tényleg, mea culpa. Ettől függetlenül tartom, hogy Terracciano eddigi 30 valahány perce és annak hozzájárulása minimum gyenge, és ezt ingyen is megkaphattuk volna.

Azért szívesen olvasánk tőled valami érdemi hozzászólast is, mert ez nagyon kevés...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:37
123asd
(@123asd)

@anselmo Én megértem hogy jól esik szidni a vezetőséget, de Jimenez hozott össze egy tizit az Atalanta ellen nem Terraciano!!!! Könyörgöm legalább nézz utána mielőtt ilyet írsz. Meg nekem most azt ne mond, hogy mert most volt egy rossz meccse mellényúlás. Ibra is pocsék teljesítményt nyújtott az első meccsén, de még van ilyen példa. Persze lehet nem fog bevállni, de ne egy meccs döntse el légyszi. Engem sokkal jobban zavar, hogy a két jómadarunk kihagyott 2 büntetőt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.28. 09:48
Anselmo reacted
Oldal 1 / 2