2024-01-20 Udinese-...
 

2024-01-20 Udinese-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a 16. helyen álló Udinesével játszik az olasz bajnokság 21. fordulójában. A piros-feketék az előző fordulóban 3-1-es győzelmet arattak a Roma ellen, míg az udinei együttes 2-2-es döntetlent játszott a Fiorentinával. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik az udinei Stadio Friuliban és Magyarországon egy TV-csatorna sem közvetíti, de az AMC Mikrón keresztül megtekinthető. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.01.19. 16:50
Lansky
(@lansky)

Ez még az az időszak, amikor a kiesőjelöltek még inkább úgy gondolkodnak, hogy nekik nem a Milant, az Intert meg a Juventust kell megverniük, hanem a kisebbeket. Persze kaparni fognak, mert úgy lesznek vele, ha az őszi meccsen sikerült, miért ne sikerülhetne most is. Ettől függetlenül ha ez a meccs a 32. fordulóban lenne, egy kicsit jobban aggódnék. Az őszi meccs megfelelő motivációt kell hogy jelentsen, egy újabb pontvesztés, ha nem is lenne végzetes, de nagyon jönne jól. Meg kell tartani az előnyt az üldözőkkel szemben, ha meg lehet, akkor növelni kell.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.20. 16:12
kissheva
(@kissheva)

@lansky Én nyögvenyelős meccsre számítok. Az Udinese mindig kellemetlen ellenfél, és pont azért mert megvertek minket ősszel, gondolhatják úgy hogy melyik nagycsapat ellen szerezzenek extra pontokat, mint ellenünk, akik ellen már sikerült, ráadásul idegenben.

Mindenesetre bízom benne, hogy valamelyest sikerült hasonló játékot mutatni, mint amit a romák ellen. Az utóbbi fordulókban ha nem is volt lenyűgöző a játékunk, de csak sikerült 2-3 gólokat szerezni, ami mindenképpen pozitív.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.20. 17:35
Dio
 Dio
(@deeo)

Na aki elhitte, hogy egy szép Roma verés után nem tudunk visszaesni megye 2-es szintre, annak a csapat nagyon hamar megadta a választ, de!

Egyszerűen döbbenet… az első gól csodás volt, de se előtte, se utána nem dolgoztunk ki konkrétan helyzetet. És rúgtunk még kettőt… és megnyertük a meccset. Hogyan??

Ha valaki megnézi a statisztikát, és a cseréket, annyit fog látni hogy Pioli milyen csodásan nyúlt bele a meccsbe, két csere fordított. Közben nem volt egy konkrét kidolgozott helyzetünk 😀

Komolyan mondom ez a játékkép nálam a legsötétebb Honda - Montolivo időket idézi mostmár. Horror!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.20. 22:55
rossonero01 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Speciel rég örültem ennyire győzelemnek, talán ebben a szezonban még ennyire nem is... nem azért, mert annyira jók voltunk, csak egyszerűen hihetetlen élvezet volt ezt a nyomorék Udinét - főleg ilyen végjátékkal - veszíteni látni, meg bőgni a sok hülye játékosát a végén. Annyira szeretném, hogy idén végre essenek is ki, nagyon utálom őket. Talán ők jobban megérdemelték ma a vereséget, mint mi a győzelmet. 

Ami nagyon tetszett, hogy nem omlottunk össze végre egy ilyen lélektani fordulat után, pedig most nagyon kézenfekvő lett volna. De sajnos igazolódott, hogy nekünk az ilyen meccsektől jobban kell félni, mint mikor a Roma vagy a Lazio az ellenfél. Gratulálok a csapatnak, főleg a tartásáért és küzdeni akarásért..sőt, leginkább csak ezekért.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.20. 23:03
milandrukker
(@milandrukker)

Osztom Anselmo véleményét, jó volt ilyen mákkal az utolsó 15 percben megnyerni a meccset. Nagyon fontos 3 pont volt ez, a többi ahogyan Jani írná, mellékes.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 11:22
kissheva
(@kissheva)

Nagyon sok hasonló meccsünk volt idén. Az ellenfél egyenlít vagy vezetést szerez, aztán kaparunk a győzelemért. Valamiért mindig ez kell, hogy a srácok felfújják a pofájukat, és odategyék magukat. 
Igaz, ilyenkor sincs sziporkázó támadójáték, hanem jön a tili-toli majd a  szélről jövő beadások. 
Ebből most megint sikerült jól kijönnünk. Mentális szempontból most erőt mutattunk, és nem mondom hogy egyértelműen győzelmet érdemeltünk, de az Udinese sem érdemelt még x-et sem a patkány játékukkal. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 12:03
HegyalJani
(@hegyaljani)

Meg van a 3 pont, a többi mellékes 😉

Viccet félretéve nem volt azért ez ilyen egyszerű.. Persze várható volt, mert Udinében rendszeresen szenved a Csapat..

Nagyon örülök a győzelemnek, pláne az első félidei történések miatt, ami szerintem nem csak Maigant zavarta meg, hanem az egész társaságot.. 

Giroud önmaga lezárhatta volna a meccset már az első félidőben, de ezúttal nem voltak pontosak a befejezések..  Loftus-Cheek gólja viszont telesen tudatos volt.. Egy az egyben lemásolta a Empoli elleni gólját, annyi különbséggel, hogy akkor Leao adta be a labdát, most meg Theo.. A lövés ugyan az, védhetetlenül a bal alsóba..

Sokat emlegetjük, hogy első sorban egyéni villanásokból szerezzük a gólokat, de ez azért már mutat valami tudatosságot, elképzelést.. Szélen le az alapvonalig, aztán visszagurít lövésre a 16-os környékére.. Szerencsére most vannak is olyan játékosaink, akik ezeket a labdákat jól eltalálják.. Nyilván ehhez nem kell taktikai zsenialitás, de legalább működik és meg vannak hozzá a megfelelő játékosok..

És ha már a góloknál tartunk.. Szintén sokat emlegetjük, hogy támadójátékunk, mint olyan nem nagyon van, de valahogy mégis szerezzük a gólokat és az Inter után magasan a Milannak van a legtöbb szerzett gólja..

Jön a Bologna.. Semmivel sem lesz könnyebb, mint a tegnapi meccs, bár úgy tűnik Mottáék kisebb gödörben vannak, szóval mindenképp foghatók..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 12:27
R66
 R66
(@r66)

Győztünk, örülünk, de azért bőven lenne mit kritizálni... Viszont inkább a pozitívumok: Gabbiával nem tudom mit csináltak Spanyolországban - gyanítom 0-24-ben Best of Nesta videókat nézettek vele -, de nagyon tanárian hozta le a meccset. És nem csak most, de már a Roma ellen is remek volt. Bevallom, némi nosztalgiával gondolok azokra az időkre, amikor a védelem magja még olaszokból állt (és itt most nem Calabriára, meg Romagnolira gondolok) és mindig reménykedem amikor egy fiatal valamit megcsillant a csapatban. Szóval csak így tovább!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 17:07
LireMille
(@liremille)

Én csak egy statot hagynék most itt: Okafor 412 perc 4 gól, Leao 1320 perc 3 gól eddig a bajnokságban. Elég árulkodó. A luzitán üdvöske többé szerintem nem formálhat jogot arra, hogy kezdő legyen alanyi jogon. Nagyon gyenge a csávó. Tartósan és szeptember óta gólt sem lőtt a bajnokságba egyáltalán. Most kéne eladni még, amíg bárki hülye ad érte nagy pénzt, és Oka4-t a kezdőbe azonnal!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 17:33
ACM_GRA
(@acm_gra)

A Sassoulo elleni győzelem után úgy látszik elindult valami, (legalább is önmagunkhoz képest) és végre jönnek azok a 3 pontok is. Elkiabálni persze semmit sem szeretnék, lesznek még nagyon nehéz meccseink, de legalább most tényleg jönnek a győzelmek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.21. 23:54