2024-01-14 Milan-Ro...
 

2024-01-14 Milan-Roma

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este a Roma együttesét fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 20. fordulójában. A piros-feketék hétközben 2-1-es vereséget szenvedtek az Atalanta ellen az Olasz kupában, míg a rómaiak a Laziótól kaptak ki szintén a kupában. Az összecsapást vasárnap 20:45-kor rendezik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.01.13. 17:19
Lansky
(@lansky)

Amikor legutóbb nem volt a pálya szélén az ellenfél vezetőedzője, azzal milyen jól jártunk.

A Roma sorsolása azért elég bitang. A szezon elején sokan keseregtek itt a nehéz sorsolás miatt, de akkor a Roma mit mondjon? Egy tizenegyes sorozatban vannak, amely során az Inter, a Lazio, a Sassuolo, a Fiorentina, a Bologna, a Napoli, a Juventus, az Atalanta és a Milan jött/jön szembe. Ebben a csomagban csak két könnyebb meccsük volt, a Lecce meg az Udinese ellen…

A Roma teljesen kiismerhetetlen csapat. Akárcsak mi. Ahogyan a Roma esetében nem lehet kiindulni az elmúlt meccsek eredményeiből, úgy a Milannál sem lehet abból, hogy könnyebb ellenfeleket megvert a csapat, az Atalantától meg kikapott.

Mindkét csapatnak megvannak azok a játékosai, akikkel megnyerheti a meccset. Döntetlenre tippelnék. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 03:45
12majom
(@12majom)

szerintem pont nagyjából egy éve, a roma elleni 2-0-s vezetés utáni döntetlennel kezdődött el egy nagy lejtmenet. én csak remélem, hogy most nem ez fog még tetőződni és tovább eszkalálódni.

fontos lenne nyerni, hogy a farkasokat nagyjából kipipáljuk a top4es harcban, meg nem lenne rossz nem tovább leszakadni sem, hátha lehet vmi tavaszi csoda...

a védelemre kíváncsi leszek, én egy ilyen sort nagyon el tudnék képzelni: terracciano-kjaer/simic-gabbia-theo

most már legalább számban megvagyunk belsővédő poszton egy meccsre, így theot mindenképp vissza kellene tenni a szélre mind hatékonyság, mind játék szempontból.

kp: inkább adli, mint musah. a holland-angol duo szerintem jelenlegi mélység miatt nem kérdés.

egyébként én is (csak) egy x-re számítok, de hátha...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 06:40
Anselmo
(@anselmo)

Könyörgöm, a fél csapatuk sérült, köztük egy rakás kulcsember...Abraham, Smalling, Dybala, Azmoun, Renato Sanches, Aouar, Pellegrini, Ndicka sem fog játszani, plusz az edzőjük is lelátón lesz. Emellett még mi játszunk hazai pályán is. Az a minimum elvárásom, hogy ma este nyerjünk. Már ha még ezzel a csapattal szemben lehet az embernek bármi elvárása. A Roma mai kezdője egy Torino/Bologna szint, jóindulattal. A probléma tényleg az, hogy már az is dicséretes eredmény, ha bárkit megverünk, szóval innen nézve értem a dolgot. De itt ma a 3 pontot leszámítva megint minden más eredmény csúfos lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 12:56
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Pontosan így gondolom én is. Ezt a Romat tükör simán kell vernünk, mindenféle mellébeszélés nélkül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 14:49
HegyalJani
(@hegyaljani)

Nekem kicsit furcsa olvasni ezeket a hozzászólásokat..

Olyan mintha egyesek idén még nem láttak volna Roma meccset..

Az oké, hogy sok a hiányzó a farkasoknál, de ez nem fogja őket megakadályozni abban, hogy játszák a saját játékukat.. Ugyanis Nekik van saját játékuk.. Mégpedig annyi, hogy amennyire csak lehet tönkre tegyék az ellenfél játékát.. Nem gondolom, hogy van a Románál undorítóbb, gusztustalanabb, rohadékabb csapat, nem csak a Serie A-ban, hanem úgy általában.. Rúgnak, csípnek, harapnak, folyamatosan terrorizálják a játékvezetőt, minden játékvezetői ítéletnél hevesen reklamálnak, cukkolják, idegesítik, stuffolják az ellenfél játékosait.. Magyarul Mou.-nak sikerült saját arcképére formálni a csapatot.. Olyan a csapat, mint az edzője.. Hányinger..

Ezekből kiindulva én sem számítok sima, könnyű meccsre.. Az X már jó eredménynek mondható..

Ha még belekalkuláljuk a saját, kilátástalan játékunk is, akkor meg pláne..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 15:06
milandrukker
(@milandrukker)

@hegyaljani Senki sem szamit konnyu meccsre, de azert egy Roma fele okadek bandat illik megverni hazain. Nalunk a vedelemben van par hianyzo, de amugy nem panaszkodhatunk. Nekik kell menni es kesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 16:53
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Jó, hát most ilyen alapon a Salernitana meg az Udinese is játsza a saját játékát, csak az egy rakás szar. A Roma 19 bajnokijából 11-et nem tudott megnyerni, az EL-csoportban meg egy Slavia, Servette, Sheriff csoportot sem tudott megnyerni... Azért ne csinálj már úgy, mintha valami világverő bagázs lenne, amelyből még ki is veszed a fél kezdőt, az edzőt, plusz idegenben játszik, de mi még ezek után egy döntetlennek is örüljünk, mint majom a farkának. Az Olimpicótól távol 2 db meccsét tudta megnyerni összesen ebben a szezonban a bajnokságban, 9-ből 5-ször meg egyenesen kikapott. 

Tényleg haldoklik a Milan, ha ilyen körülmények között, ilyen csapat ellen hazai pályán te elégedett lennél egy döntetlennel, és szerinted már jó eredmény.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 16:55
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo 

Én most már végképp nem értem az egészet..

Szinte egész szezonban kritizálod (hozzáteszem, teljesen jogosan) a csapatot, Piolit, a Vezetőséget, a játékunkat, a játékosokat.. Mindent és Mindenkit..

Most jön egy Róma elleni meccs és sima győzelmet vársz.. Csak azért, mert a Romának sok a sérültje és szar a statisztikája? Nem tudom emlékszünk-e az Udinese elleni meccsre.. Mielőtt minket megvertek előtte 12 meccsen nem nyertek az Udineiek.. Vagy említsem a Leccét vagy esetleg a Salernitanát?

Tényleg nem értelek..

Kezdem azt gondolni, hogy itt nagyobb gondok vannak az elvárásokkal, mint a csapattal..

De tudod mit? Nyerjünk simán, és én leszek a legboldogabb..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 17:15
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Én azt mondom, hogy az elvárásaimat nem fogom attól lejjebb adni, hogy a Milan nem jó. Főleg nem olyan körülmények között, mint a mostani, amikor telt ház előtt játszunk otthon egy ezer sebből vérző, teljesen homály csapat ellen, mint ez a Roma. Edző nélkül, a fél kezdője nélkül, és igen szar statokkal, ahogy mondod is. Ebben mi az, ami nem érthető? 

Most már senki ellen ne várjak semmit, mert szar a Milan? Vagy sose akarjak győzelmet a csapattól, amíg szerencsétlen Pioli itt van? Mind áll, amit mondtál. Csak a kettő nem zárja ki egymást. Teljes joggal kritizálom a csapatot, Piolit, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek elvárásaim sem. És nem azt mondom, hogy ma nyerni fogunk, hanem azt, hogy ha nem fogunk, akkor az én szememben ilyen körülmények között az egy kudarc lesz. Ezt nagyon fontos, hogy jól értsd. Azt mondom, hogy lexarom, milyen formában van a Milan, vagy milyena szezonunk, de én nem fogok erre való tekintettel kegyesen elégedett lenni egy döntetlennel ma.  

Ebben az értelemben így igaz, ahogy mondod: az elvárásokkal lehet baj. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy egy nálunk rosszabb képességű csapat ellen hazai pályán, én mindig győzelmet várok el. Mert nekem ez a sztenderd. Ennyi. 

Így tisztáztuk :)?

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 17:26
HegyalJani reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo 

Tisztáztuk 🙂

Lényegében ugyan arról beszélünk mindketten, csak a reális elvárásaink különböznek.. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 18:26
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Pontosan :). A realitás más kérdés, az majd szembe jön úgyis ma este. De ha a fenti kritériumból lejjebb adok, akkor én úgy érzem, hogy lehetnék a Perugia szurkolója is azzal az erővel. Hacsak Bahrein be nem száll a Farkasokba, nekem egy Milan-Roma az legyen hazai, 1-es. Csak azzal vagyok boldog. Odáig már úgyis el kellett jutnom, hogy egy PSG ellen már a hazai döntetlen is megfelel. De ennél lejjebb én nem adom. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 18:39
Lansky
(@lansky)

Anselmo!

Van egy gyenge formában lévő, edzőjét vesztett, sok hiányzóval kiálló Roma, amelyet egy BL-csapatnak, egy BL-re pályázó csapatnak - pláne hazai pályán - illene elvernie. Ez eddig oké. Csak éppen egy Roma elleni meccs sosem a kötelező 3 pont kategória, mert szinte mindig igaz volt rájuk, hogy egy hihetetlenül rapszodikus csapat, ami bármire képes, éppen ezért veszélyes. Elvárásaink lehetnek, legyenek is. Hazai pályán az ellenfelek 99%-a ellen menni kell a győzelemért. De itt csak tippelgettünk. 

Én meg "12majom" azt írtuk, hogy szerintünk X lesz. HegyalJani írta, hogy az X már jó eredmény, de te már az első két hozzászólás után szinte felháborodtál a két ikszes tippen, mondván, a Roma kiket kénytelen nélkülözni és egyáltalán... Szerintem senki sem örülne egy döntetlennek, maximum, ha 0-2-ről az utolsó 5 percben rúgunk kettőt, és így lesz X. A meccs alakulásától függhet, hogy örülünk vagy csalódottak leszünk. Szerintem Jani sem lenne annyira boldog az 1 ponttal...

Én nem igazán tudom, hogy a jelenlegi, Piolival gyengített Milannal szemben milyen elvárásaink lehetnek. Amit egyébként írtál, hogy nem érted, mit nem ért Jani, azt pont te magad fogalmaztad meg az első hozzászólásodban: "Már ha még ezzel a csapattal szemben lehet az embernek bármi elvárása. (...) A probléma tényleg az, hogy már az is dicséretes eredmény, ha bárkit megverünk, szóval innen nézve értem a dolgot."

Én úgy gondolom, elvárni a győzelmet azt jelenti, hogy azt kötelezőnek gondolja az ember. A korábbi meccsek alapján a kiesőjelöltek ellen ez jogos volt. A Roma viszont messze nem ez a kategória. Egy kellemetlen ellenfél. A másik probléma, hogy amikor a Milan esetében elvárásokat fogalmazunk meg, azt nemcsak az ellenfélre tekintettel tesszük, hanem arra is alapozva, hogy a Milan mire lehet képes. Nos, miután láttunk már mindent a csapattól, így nem nagyon tudunk mire alapozni. Ha valamit ebben az idényben megtanulhattunk, az az, hogy a Milan esetében gyakorlatilag semmi értelme esélyeket latolgatni, mert egymás után kétszer nem játszott hasonló színvonalon a csapat.

Senki sem gondolja, hogy azért, mert nem jó a Milan, meg mert Pioli az "edző", most már soha ne várj győzelmet. De fenntartom, a Roma nem annyira rossz, hogy ne tudjon keresztbe tenni nekünk. Hogy mást ne mondjak, a rangadókon több pontot szerzett, mint mi, és általában 1 gólos meccseket tudott játszani a fontosabb bajnokikon. Nekünk általában olyan csapatok ellen nem szokott menni, mint amilyen a Roma, amikor nekünk kellene alkotnunk valamit, mert az ellenfél nem szívesen jön ki a kapuja elől.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 18:55
HegyalJani reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo 

Majdnem írtam, hogy azért a Perugiának is volt jó cspata, de nem emlékeztem rá, hogy mikor..

Muszáj volt meg guglizni, és kiderült hogy jól emlékeztem, hogy nem emlékeztem.. A '70-es évek vége felé egész jók voltak, én meg 80-ban születtem  tehát esélyem se volt látni Őket 😁

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 18:57
Anselmo
(@anselmo)

@lansky Igazad van, ezért én nem is jósolgatok, vagy latolgatok. Az tényleg felesleges a mai Milan esetében. Van olyan kontextus, amikor én is elégedett vagyok egy döntetlennel egy Roma elleni meccsen, de ez nem a mai. Nem azt mondtam, hogy a Roma ma nem fingathat meg minket, hanem azt, hogy nekem ma a 3 pont az egyetlen elfogadható eredmény, ezért meg azért, kifejtettem. Örülök, ha neked ma az 1 pont is elég. Attól, hogy a valóság nem biztos, hogy ezt igazolja majd, nekem ma a fentiek miatt a 3 pont az elvárás. Ezzel lehet vitatkozni, szabad is, régi ismerősök között meg főleg :). De én ebből ma nem engedek. 

Nem bolondultam meg, nyugi. Tisztában vagyok azzal, hogy a meccs háromesélyes, meg a labda is kerek, de ilyen körülmények között én elvárom a csapattól a győzelmet egy telt házas hazai meccsen. Nem azért, mert az a legvalószinűbb kimenetel, hanem mert az értékítéletem így tartja most helyesnek. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.14. 19:33
Oldal 1 / 2