2023-12-09 Atalanta...
 

2023-12-09 Atalanta-Milan

Oldal 3 / 3
 
Anselmo
(@anselmo)

Érzések felett nem tud eljárni az idő...

Egyébként én meg azt mondom, hogy értem, amit mondani akarsz. Csak épp szánlak is érte. Szörnyű lehet, így élni és gondolkodni. A helyzet az, hogy a Milant jelenleg egy dilettáns és arrogáns banda vezeti, akiknek se az emberi kvalitásai, se a tudásuk nem megfelelő. Ez előbb-utóbb vissza fog hullani a fejükre, mert ez mindig így történik. Nézd meg Furlani fejét egy-egy meccsen a lelátón, vagy a fotókon: egy felfuvalkodott, öntelt kis p...cs. A legtöbb képen masszívan csücsörít, és az orra magasabban van, mint a feje búbja. És ez a klub elsőszámú vezetője. 

Ahogy a Mutt által belinkelt cikk is írja, sikerült elérniük, hogy sok-sok szurkoló még a hitét és szenvedélyét is kezdi elveszíteni (magamra ismertem). Ma ott tartok, hogy inkább livescore-on megnézem az eredményt. Ha véletlenül nyerünk, akkor félmosollyal nyugtázom, ha meg nem, akkor legyintek és nem csesztem el 2-4 órát hetente az életemből. Aki ismer engem, tudja, hogy ez mennyire nem én vagyok. De ezzé tettek.  

Ugyanaz az érdektelenség honol most bennem, amit a tulajdonosok és a törpe bróker közvetítenek lefelé és kifelé. A játékosokkal ugyanez a helyzet. De lásd, kivel van dolgod, egyetértek: valóban nem Pioli a legnagyobb baj. A Milannak dimenziókkal nagyobb kínjai vannak, mint amit önmagában az ő elküldése orvosolni tudna. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:02
bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

@gagacs ja.. és ezt ki hitte el neki? Azt mondta, amit ilyenkor illik, meg mindenki hallani akart. Nem értek egyet, hogy dilettánsok, meg ostobák gyülije a vezetőség. Csak éppen Cardinale a pályán kívül akar nyerni (pénzügyi értelemben) és nem a mindig a pályán. Ehhez ennyi elég most. Stabil BL-indulás, eladni egy-két sztárocskát a megfelelő helyen és időben, felkutatni új szponzort, és befektetőket. Jól csinálja. A klub nyereséges, ő elégedett. Hogy te vagy ti meg nem, az pont nem érdekli majd. 

Mások a céljai, mint nektek. A Glazers család is biztosan győzni akart, csak nem győznek. De a klub baromi nyereséges így is. Nincs rá szükség. És? Elfogytak szerinted a United szurkolók? Nem. Ez már üzlet. Nem sport. A szurkolók, a győzelmek egy fajta járulékos siker, ha vannak. Amíg nincs nagyon mélyen egy klub, addig jön a pénz, és megy a bolt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:13
Gagacs
(@gagacs)

@liremille milyen stabil BL indulásról beszélsz???? 🤣 🤣 🤣 
Tavaly konkrétan NEM végeztünk BL helyen. De ezt is csak a magadfajták hiszik el, hogy de mégis. Aztán idén se várjatok nagyon mást (ha Pioli marad), csak szólok, nehogy meglepődjetek a végén.

A MU-t ne vegyed ide, meg úgy az egész PL-t, mert teljesen más kávéház. Ott kb nincs veszteséges klub. Olaszországban ez nem fog menni hosszútávon.

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:18
spincha
(@spincha)

@liremille 

Nemtudom , hogy mi ertelme ezt csinalnod. Gyakorlatilag mintha mar a sajat kommentjeidre sem emlekeznel, annyira bekeforgattad magad. Most meg ezzel a sajnalattal akarsz szimpatiat kivaltani, hogy jajj te csak mas velemennyel vagy, hatha majd valaki adja alad a lovat. Mintha a mas normalis velemeny lenne a gond barkinek is. Itt szoktak ertelmesen vitazni az emberek.

Ez a ki mondta, nem a vezetoseg mantra is. Miert azt mondtak, hogy elegedettek?  Ezt sem mondta senki, ellenben azt irod ezek csak tenyek . Az egyetlen teny amit tudunk, hogy Geri azt mondta szeret nyerni.  Sehol nem szoktak kiallni a vezetok es azt mondani, hogy az edzo a hibas csak egyszer majd repul. Persze attol, hogy tobbszor leirod azert talalkoztak vele, hogy biztositsak a helyerol attol az meg nem lesz igaz. Es biztos csak szivaroztak meg kartyaztak nem?

Illetve a minden kivalo stb dolgokat irni. Ket het mulva is kivalo lesz minden? Barmi jel mutat arra hogy nem 5. lesz januarra a csapat? Miert hagynak? Most van az, hogy meg pont ellehet bujni amoge, hogy meg van matematikai esely a blben es meg top4ben a csapat. Szerinted jatekkep stb nem szamit. Tulajnak sem amig , mondjuk 1-2 helyen van a csapat. A rossz jatek hozza magaval a rossz eredmenyeket hosszutavon. Itt mar honapok ota lejtmenet van. Kiscsapatok jobban fociznak. Atalantanak majdnem minden tamadasa veszelyes volt, de pioli szerint oke volt a taktika. Itt irod, hogy csak a penz meg a bevetel szamit. Pont ezert nem hagyhatjak, hogy lezulljon csapat. Nem lesz eredmeny nem lesz penz. Nyaron kapott egy utolso eselyt. Itt maradt biztos pontnak Maldiniek utan es kapott jatekosokat is. Az is veletlen hogy az elmult ket mercato alatt mindenki szar lenne akit kapott? Vagy inkabb senkit nem tud beepiteni.


Curva Sud vegulis a dortmund ellen is elcsondesedett, ennel tobb nem kell. Az hogy megtapsoljak oket utana stb miert baj? Attol meg a csapatnak szurkolnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:25
bubu971 and Gagacs reacted
LireMille
(@liremille)

@spincha Nem tudlak meggyőzni, vagy átadni, amit akartam, ez talán az én hibám, talán nem. Direkt másképpen is akarod látni a dolgokat, és így nem könnyű. Szigorúan véve te is csak belemagyarázod mindenbe a saját nézőpontodat, de nem akarok parttalan vitát. 

Long story short: azért van úgy most minden ahogyan, mert az megfelel azoknak, akik erről dönthetnek. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:37
R66
 R66
(@r66)

Vitába szállnék Anselmo mester megállapításaival. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor szinte ugyanezt a témát vitattuk meg az Elliott hatalomátvétele idején. A mondás akkor is az volt, hogy nekik a klub csak az ölükbe hullott, nem érdekeltek abban, hogy azt fejlesszék, előrébb vigyék. Cél a kármentés és hogy anyagilag minél kevesebb bukóval tudjanak kiszállni, esetleg a játékosok kiárusításával és a költségek minimalizálásával. Ez a prognózis ott és akkor is tévesnek bizonyult és a logika azt mondatja velem, hogy itt is ez a helyzet.

Ha a RedBird célja egy pénzügyileg stabilan üzemeltethető, kvázi kockázatmentes befektetés lett volna, akkor nem egy Milan kaliberű brandet vesznek meg, hanem mondjuk pont egy Atalantát. Vagy egy random alsóházi PL klubot. Esetleg folytathatják a Toulouse féle vonalon is. Ezek megvannak fele annyi pénzből, nincsenek különösebb elvárások a szurkolók részéről és szép csendben el lehet lavírozni azon a módon, ahogy azt Anselmo is levezette.

Viszont a Milan megvételével nem ez az ambíció látszik. Itt bizony megvannak a hagyományok és az elvárások is. Azt hiszem abban nem lehet vita, hogy egy brand annál értékesebb, minél sikeresebb. Ebből adódik, hogy a Milan mindenkori tulajdonosa elsődlegesen abban érdekelt, hogy meglegyenek a sportszakmai sikerek. Egy befektető esetében ez pedig hatványozottan is igaz lesz.

Az Elliott és a RedBird által megfogalmazott pénzügyi stabilitást, nyereségességet én nem célnak látom, hanem eszköznek. Eszköznek ahhoz, hogy meglegyenek a szükséges források ahhoz, hogy sikeres klubot tudjanak építeni. Ezzel tudják a leginkább növelni a befektetésük értékét.

Ahogy én látom, Cardinale és bandája okosan felmérte, hogy mi az egyetlen járható út jelenleg. Az olajos/PL csapatokkal a jelen körülmények között esélytelen versenyezni pénzügyi téren. Sajnos nagyjából 15 éve véget ért az a Berlusconi fémjelezte korszak, amikor egy gazdag mágnás a szívügyének tekintette klubba mellényzsebből leigazolta a legnagyobb játékosokat. Jelenleg olyan - sokszor állami hátterű -, szereplők mozognak a színen, akikkel ilyen módon lehetetlen felvenni a versenyt. Mi marad akkor? Ha nem megy erővel (lásd: Berlu), akkor próbáld meg inkább ésszel.

Cardinale ezen felfogás szerint folytatja az Elliott által lefektetett alapokra történő építkezést. Tehát elsődleges a pénzügyi stabilitás, a brand építés (nyitás a tengeren túli piac irányába) és a bevételek növelése (szponzori szerződések és legfőképp a stadion projekt), valamint technológiai innováció (moneyball?) segítségével akar előrébb lépni. És ezen célok érdekében egy percig sem félnek kemény döntéseket hozni (lásd: Maldini-Massara páros lapátra tétele).

Ez a fontolva haladás eddig mit eredményezett? A banter éra, a kínai ámokfutás és a csődközeli helyzet után a klub behúzott egy bajnoki címet és most már stabil BL résztvevőnek is tekinthető. Tudom, evés közben jön meg az étvágy és régi Milan szurkolóknak ez még mind kevés, de sokszor árnyalni tudja a képet, ha megnézzük azt, hogy honnan indult ez az egész. Tudom azt is, hogy a legtöbb szurkoló max egy szezon végéig gondolkodik előre, de ezek a befektetők általában 5-8-10 éves elképzelésekkel rendelkeznek. Természetesen nincs garancia arra, hogy mindaz bejön, amit most itt felvetettem, de a logika számomra azt diktálja, hogy inkább valami ilyen elképzelések lehetnek ott a nagyok fejében. Hogy ezért lehet/kell-e lelkesedni, azt döntse el mindenki maga. Én mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy mi más lehetne egy hatékonyabb, célravezetőbb stratégia a klub felemelése érdekében.

Hogy kicsit a jelenhez is kapcsolódjak: Azt gondolom, hogy Pioli kb azért maradhatott a Milan edzője a nyáron, mert a vezetőség nem akart egyszerre mindent a földig rombolni. Elég nagy kockázat lett volna, ha Maldiniék után őt is kipucolják és tényleg a nulláról kell építkezni. Szó sincs arról, hogy őt egy géniusznak tartanák, hisz egy értelmes ember csak végig tekint a kopasz mester eredménylistáján és nyilvánvalóvá válik, hogy jó esetben is csak egy középszerű edző. Kapott egy utolsó utáni esélyt a stabilitás jegyében, amivel nem élt. Ha továbbra is megy ez a bukdácsolás, én biztos vagyok benne, hogy szívfájdalom nélkül lapátra teszik őt is.

A meccshez: Calabriát akkor szeretném pályán látni, amikor leteszi a bólyákat a többieknek a bemelegítéshez. Ha nem lenne nála a CSK karszalag, akkor biztos vagyok benne, hogy az ő helyére is már gőzerővel keresnének valakit. Az Atalantából viszont nagyon szívesen elhoznám a Scalvini-Ruggeri duót. Igazi oldschool olasz védők, akik szvsz jót tennének a csapatnak.

u.i.: A trollt nem szabad etetni! Előbb-utóbb megunja és felszívódik. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:49
HegyalJani, kissheva, bubu971 and 3 people reacted
123asd
(@123asd)

@r66 Nagyon jól leírtad a lényeget. Én is hasonlóan látom. Cardinale szerintem nem azért fizetett 1,2Mrd ot, hogy csak üzletként tekintsen a klubra, persze valamelyest biztos üzleti lehetőségként tekint rá (máshol is ez van), de nem CSAK. Egy csomó szponzort hozott a klubhoz akik fizetnek, most szóba jöttek a bahreiniek is mint befektetők, akik megint csak pénzt hoznak a klubhoz, de ez nem minden esetben azt jelenti, hogy többet is költhetünk, mert ha a szaúdi koronaherceg venné meg a klubot, akkor sem költhetünk többet az ffp miatt. Gyakorlatilag most alapozza meg hogy ő hogy szeretne sikeres csapatot, de ehhez idő kell. Én pl azt sem értettem, hogy sokan most miért várnak bajnoki címet. Igaz, sok jó játékos jött, de kb a fél csapat kicserélődött, és idő kell mire mindenki jó lesz. Ez hasonló mint ami a Liverpoolnál volt úgy kb 15 körül, csak mi jobb helyzetbe vagyunk (az egy 0 csapat volt, nekünk meg elég jó játékosaink vannak ahhoz képest). Ők 15 ben nagyon nagy mélységben voltak 3 évvel később meg bl döntősek lettek. 

 
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 11:54
Oldal 3 / 3