2023-12-09 Atalanta...
 

2023-12-09 Atalanta-Milan

Oldal 2 / 3
 
LireMille
(@liremille)

Ilyen erővel bárkire rá lehet ezt fognotok, akit bűnbaknak akartok. Persze, Pioli az edző, tehát mindenért is ő felel, még az időjárásért is. Még az a szerencse, hogy a vezetőség nem így gondolkodik és nem így látja. Mondott közülük bárki is olyat, akárcsak egyszer is, hogy az ő hibája ebből bármi is? Vagy hogy őt tartják érte felelősnek? Szedjetek elő egyetlen ilyen nyilatkozatot! Garantáltan nem fog menni, mert nincs ilyen. Őt maximum néhány véresszájú szurkoló tartja annak, de még a Curva Sud se. Tegnap is csak a támogatásukat fejezték ki a vereség után. 

És ezek tények! Ez nem trollkodás, hanem makacs tények. Most az trollság, hogy valaki kimondja az igaz tényeket? Ha valaki nagyon tényszerűen lefesti, hogy miért szar szerinte minden, akkor az a baj, ha meg másképp látja, az is baj. Mi NEM baj? 

Említette valaki, hogy ha a régi Milanjoz nézzük, akkor ez nem elég. Igaza van. De hol van az már?! Ez a Milan jelenleg egy Aston Villa, Sociedad, esetleg BVB szintű klub, csapat, csak olaszba. Bőven jó nekünk ez az eredmény. És a vezetőség is így látja, mert nem tesznek lépéseket, nem nyilatkoznak bírálóan, sem a csapatról, sem Pioliról, és nem semmi jel nem utal arra, hogy ez odafönt bárkinek ne lenne itt és most elegendő. Nyilván lehetne jobb is akár, de az csak grátisz. Van, aki álomvilágban él. Ennyi. 

Érkezett 10 valahány játékos, elindult egy projekt Maldini után végre egy professzionális vezetéssel, akiknek hatalmas tapasztalata van ezen a téren. De némi idő azért csak kell nekik, nem? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 12:51
hodyzoli
(@hodyzoli)

Sokszor volt olyan időszak, amikor 1-1 jó vagy rossz eredményen múlt szerintem Pioli állása, azt gondolom a következő mérkőzés is ilyen lesz. De ezekre valahogy mindig összeszedi magát a csapat. Meglátjuk, én azt gondolom a következő mérkőzés eldönt mindent. Az teljesen igaz hogy a tulajok magasról tesznek arra milyen a játék, ha jönnek az eredmények. Ha viszont tök utolsóként kiesnénk a BL csoportkörből, akkor az már masszívan pénztárcára menne. És az amikat csak ez érdekli, lásd Maldiniék eltávolítása, pár félrement transzfer ami anyagilag veszteséges lett és pápá.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 13:05
LireMille
(@liremille)

@hodyzoli Így van, pontosan. Végre valaki, aki érti a helyzetet. Őket nem érdekli a szép, vagy nézhető játék. Csak a matek. Ami most azt mondja, kiváló helyzetben a Milan a bajnokságban a TOP4-es cél kapcsán, és a BL-ből is tovább mehet még (vagy ide, vagy oda). Nem tudom, a többiek mit nem képesek ezen felfogni. 

A mostani "csend" az elfogadás, beletötődés, és támogatás csendje Pioli felé. A vezetőség elégedett, de legalábbis úgy értékeli, a célok nincsenek veszélyben. Pioli a tökéletes ember számukra. Kiváló szakember, és lojális pártkatona, aki nem nyitja ki a száját, nem picsog. Soha nem fognak megválni tőle, amíg matematikailag nem lesz olyan mélyrepülésben a klub, ami menthetetlen. Nem játékképben vagy ilyesmi. Az kit érdekel. Ha 12 ponttal le leszünk maradva a 4. helytől, max akkor. Piolit nem kell megmenteni. Ő maga a projekt arca, és központja, az ideális személy a feladatra. Itt maximum a szurkolók egy része nem ideális (mármint Cardinale és Furlaniék számára).

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el 2 alkalommal , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 13:16
Anselmo
(@anselmo)

Érdekes dolog ez. Bennem ott és akkor tört el valami, amikor megértettem ennek az egésznek a lényegét és működési mechanizmusát. Azóta valahogy nem a régi már a klubhoz fűződő viszonyom, kicsit el is vesztettem az érdeklődésemet bevallom nektek őszintén. Kicsit kevésbé is vagyok aktív, ami a jövőben is így marad, de néhány gondolat rímel most erre, ezért megosztom veletek. 

A RedBird nyereséges csapatot akar építeni, mert ez az elemi érdeke, a befektetése így terül meg. Nyereséges, de nem győztes klubot. Hajlamosak vagyunk azt hinni, a kettő egy és ugyanaz, de nem egészen, és nem is érdemes összemosni ezeket. Az Atalanta is baromi nyereséges hosszú-hosszú évek óta Percassival, mégse nyert soha semmit, de még a közelében sem járt hozzá. És mégis. Egy bizonyos szint felett már nem kell további szint, sem akkora szurkolótábor, stb. Bőven elég a tűz közelében lenni az eredmények tekintetében, de nem kell sem szép játék, sem végső győzelmek, csak egy matematikailag kiszámolt algoritmus alapján egy alapszint. A többi finoman korrigálható a költségvetésben, eladásokkal, fizetések csökkentésével, meg ezer gazdasági eszközzel, amit most nem részleteznék. Rengeteg ilyennel élt az Elliott és most a RedBird is.

A szomorú az, hogy LireMille igazat mond, ahogy HodyZoli is. Ennyi elég, és a vezetőség köp rá, hogy ez milyen játékkal, vagy tudatosság nélküli eredmények képében jön el. Ha megvan a minimum-line, akkor senki nem kérdez semmit. A szurkolókat sem. Az is jó meglátás, hogy bizonyos szurkolók (mint amilyen én is vagyok), csak szálka a vezetőség szemében. Akik többet akarnak, akik visszasírják a régi dicső korokat, akik nem érik be annyival, hogy a klub működik, nézhetik a meccseiket, vehetik a mezeket évről-évre, és beérik annyival, hogy a részvétel a fontos, nem a győzelem. 

Én sosem voltam ilyen, nem is tudok már, előbb fogom abbahagyni ezt az egészet, minthogy beérjem ezzel. Lehet ezért engem szeretni vagy nem szeretni. De nekem mást jelentett a Milan 30 évig, és ezen nem kívánok változatni. Másnak sose tudnék szurkolni, de ha ez a klub elképzelése, akkor a Milannak se fogok egy ponton túl. Én hűséges voltam 30 évig, jóban-rosszban. De ha elárulnak engem, akkor abban nem leszek partner, köszönöm szépen. 

Mikor valahogy a fentiek tudatosultak bennem, sok minden megváltozott bennem. Én egy sportklub rajongója vagyok/voltam, nem egy üzleti vállalkozásé. Ilyen erővel a Siemens szurkolója is lehetnék, vagy a vállalaté, ahol dolgozom. Egyre megy. Ha elvész a győzni akarás eszméje, ha beérik a semmivel, vagy pusztán a gazdasági hasznonnal, akkor a lényege hal meg az egésznek számomra. Ehhez én nem kellek, és a hozzám hasonló szurkolók sem. Ez a tétje annak az időszaknak, amit most élünk meg: és minél több idő és vesztes meccs telik el így, annál biztosabb vagyok az érzéseimben. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 14:17
kissheva, ACM_GRA, Mutt and 4 people reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Szánalmas és kiábrándító az egész.

Kiölik az emberből a lelkes szurkolói mivoltot-vezetőség, edző, játékosok, mindegyikőjük.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 22:37
bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

@liremille Nem az a gondja szerintem itt sok embernek, hogy ez a véleményed, mert különbözőek vagyunk, más-más gondolkodásmóddal. Mindenkinek máshol húzódik meg az ingerküszöbe. Szvsz. a legtöbb embernek (beleértve magamat is) az böki a csőrét, hogy te a jelenlegi szituációt te teljesen elfogadhatónak látod. Ez a Sociedad meg Aston Villa hasonlatod meg egyenesen kiveri a biztosítékot nálam. Egy magát Milan-szurkolónak valló személynek ilyen még csak meg se forduljon a fejében, hogy ezekkel a csapatokkal egy lapon említse az AC Milant. És ezzel nem a fentebb említett klubokat nézem le. Nem tudom, hogy hány éves lehetsz, de max egy 20 évestől tudnám elfogadni azokat a sorokat, amiket írsz, mert neki tényleg nincsen semmi emléke még a sikeres időszakokról. De van egy sejtésem, hogy te nem 20 éves vagy. 

Már ne is haragudj, de szerinted, az kinek a hibája, hogy az újonnan érkező játékosakat nem sikerült beilleszteni a csapatba? Az utóbbi időben senkinek nem volt akkora beleszólása edzőként a mercatoba, mint idén Piolinak.
A sok sérült kinek a hibája? Közvetlenül nem Piolnak ezt aláírom, de az ő stábja trenírozza a csapatot az erőnléti edzőtől kezdve a másodedzőig. 

Én annyira mélységeibe nem mennék bele, mint Anselmo kolléga. Én jobban szeretem azt megítélni, amit a pályán látok. Tudod az edzéseken, meg a meccseken már nem az algoritmusok futkosnak, és meccselnek. 
Tudod, a legnagyobb probléma nem az eredményekkel van. A szezon elején szerintem a szurkolók nagy része aláírta volna azt, hogy a 3-ok vagyunk a bajnokságban, illetve a BL-hez is úgy állt mindenki, hogy bármi történhet, a sima kiesés is. A legnagyobb gond a kilátástalan játék. Az hogy a Scudetto óta a csapat játéka ahelyett, hogy szintet lépett volna, folyamatosan csak rosszabb. Az, hogy az első 3 fordulóban szinte parádéztunk, de aztán az újakon is "beérett" Pioli munkája, és szépen mindenki teljesítménye szinte egyszerre esett vissza. 
Az miért van, hogy a sinter leigazol egy Thuramot, és 15 meccs alatt összehoz 12 kanadai pontot? Azért van mert van egy rendszer, ami támogatja a játékosokat még akkor is, ha egyénileg nem is nyújtanak top formát egy-egy meccsen.
Az miért van, hogy 3 éve az az egyetlen taktikánk, hogy "passzold oda Leaonak, majd megoldja"?

Lehet itt projektezni meg algoritmusozni, de szurkolóként azt ítélem meg, hogy a játékosok milyen teljesítményt tesznek le az asztalra hétről-hétre, ebből pedig látszik, hogy az adott szakember hogyan készíti fel őket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.10. 22:52
bubu971, hodyzoli, Anselmo and 1 people reacted
Gagacs
(@gagacs)

@kissheva teljesen feleslegesen magyarázod neki. Vakon van. 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 06:50
bubu971 reacted
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@gagacs 

Hagyjad már, olyan lelkesen oktatja a vakondot! 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 08:19
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

@mutt 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 08:25
bubu971
(@bubu971)

@liremille Még szombaton elolvastam az aznapi hozzászólásaid (a többi cikk alatt is). Azon vaciláltam, hogy megkérdezzem-e mit tolsz, vagy csak egyszerűen lehelikopterezzelek, de meggondoltam magam. Jogod van véleményt formálni, szóval nem akarlak bántani. Pár dolgot azért megkérdeznék (bocs Jani).

"Kiváló szakembernek tartom összességében, és ezt sokszor bizonyította már itt is." ezt írtad Piloiról. OK nálunk bajnok lett, de hol bizonyított még? Mindenhonnan kibaxták mint macskát sz.rni, ahogy mifelénk mondják. Ha jól emlékszem, bajnokságot, kupát nem nyert sehol....

Írod, hogy majd jönnek az eredmények is, mikor???? Az első pár meccs pofásan nézzett ki, majd jött Mr. Garbó és forradalmasította a játékot a "pass to Leao" kiismerhetelen taktikával. Azóta egy masszív lejtmenet van pár fellángolással, ami semmi bizakodásra nem ad okot.

U.I.

bocsi srácok, hogy nem hagyon aludni a témát 😀 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 08:51
spincha
(@spincha)

Hihetetlen, hogy ilyen primitiv trollkodasnak bedolnek paran. Ha legalabb vicces lenne a szarkazmusaval, de inkabb csak a butasaga olvashato ki a szovegbol a feltunesi viszketegseggel karoltve. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 08:56
LireMille
(@liremille)

Az a hihetetlen, hogy mennyire ellenséges némelyiktek azzal, akinek kicsit is más véleménye van. Az érdemi kérdésekre válaszolva, igen, elfogadhatónak tartom a helyzetet. Máshoz mérek, ez is igaz. Itt maximum sokan mások "vakondok", akik képtelenek haladni a korral. Ez a Milan már nem az, ami volt. A vezetőség maga tolja a képetekbe, de ti nem tudjátok elfogadni, és arra haragszotok, aki belátja, és elfogadja. Furlani és Cardinale egy másik üzleti modellben gondolkodik. Ennyi. 

És sorry, nem akarok se buta lenni, se troll, de ez az igazság. Nem állunk annyira messze egy Aston Villa, BVB vonaltól, mint amennyire itt sokan azt hinni szeretnék. Ez a másik igazság. Ha ti (tisztelet a kivételnek) képtelenek vagytok mit kezdeni egy másik megközelítéssel, az a ti bajotok, nem az enyém. De inkább vennétek egy mély levegőt, és gondolkodnátok el rajta. Semmi trollkodás nincs ebben, csak fáj az igazság. 

Ami Piolit illeti: igen, nem hibátlan. De a mi szintünk az elérhető legjobb edzők egyike. Egy Conte, Zidane, De Zerbi stb. kaliber szerintetek mikor jönne ide? Thiago Motta, Italiano vagy Jesse Marsch meg jobb lenne? Vagy Lopetegi? Pioli hozza azt, amit a vezetőség szerint kell, nincs is jobb alternatíva, vagy elérhető a Milan számára, de mindenki edzőváltást követel. Nem ez a lényeg. 

A Milan egy polccal lejjebb van, mint itt a legtöbben hinni szeretnék. És arról a polcról nézve jobb a kilátás a vezetőség számára. Ez ennyiről szól és kész. Kövezzetek meg érte, ha akartok, mit bánom én. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 09:13
Mutt
 Mutt
(@mutt)
LireMille
(@liremille)

@mutt Jó, de ki mondja ezt Mutt? Mármint számít? A vezetőség nem így gondolja (nyilván), és náluk van a kormányrúd vagy mi. Ha NEKIK megfelelő ez és ennyi, itt és most, akkor egy újságíró, vagy néhány tucatnyi szurkoló véleménye mit ér? A Curva Sud miért nem elégedetlen? Miért támogatja a játékosokat minden egyes újabb vereség után? Miért nem szólal föl, ha annyira nem tetszik, amit lát? 

Azért mert nekik ez így OK. Elfogadják a helyzetet és türelmesek. A vezetőségnek naná, hogy OK. A szponzoroknak is. Megértem, hogy itt sokaknak nem, de minden tisztelettel, ez nem fontos a klub jövője szempontjából. 

Ha Berlu papához méred, akkor elég ergya, ami van és kinéz. De a saját mércéjük szerint meg kiváló munkát végez a vezetőség és Pioli. Ők magukat garantálom, hogy így látják. És ŐK vezetik a klubot, ŐK. Nem te, mi, ti. Én ezt próbálom átadni valahogy, mint üzenet. Tisztelem a véleményedet és érzéseidet. De eljárt felette az idő. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 09:38
Gagacs
(@gagacs)

@liremille Kardinális maga jelentette ki mikor megvette a klubot, hogy Ő biza' nyerni akar. Na, eddig max tapasztalatot nyert, semmi mást. Szóval ha Ő akkor nem hazudott, akkor bizony össze kellene kapni magát. Ha viszont hazudott, akkor meg kvázi szemen köpte az összes szurkolót. Az meg, hogy kifelé mit (nem) mondanak megint más tészta. nyilván nem fogják azt hangoztatni, hogy elégedetlenek a látottakkal, mert azzal csak több kárt okoznának, mint ami van.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.11. 10:01
bubu971 reacted
Oldal 2 / 3