2023-12-17 Milan-Mo...
 

2023-12-17 Milan-Monza

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap délben a Monzát fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 16. fordulójában. A piros-feketék hétközben idegenben 2-1-re nyertek a Newcastle ellen a Bajnokok Ligájában, míg a monzai alakulat múlt hétvégén 1-0-ra legyőzte a Genoát. A mérkőzés 12:30-kor kezdődik és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.12.16. 11:48
rossonero01
(@rossonero01)

Jó meccs lesz. Hétközi BL nap után frissek szoktunk lenni.

Azért talán minimális focival meglesz a 3 pont. Ha nem, az Pioli hibája lesz! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 10:42
Lansky
(@lansky)

Egy kis érdekesség.

December 17-én még sosem kapott ki a Milan hazai pályán. Ugyanakkor ha kikapunk, akkor ez lesz a Milan történetének 100. decemberi veresége.

Nem lesz ez olyan egyszerű, mert az idény elején még belefutott a Monza 1-2 simább verésbe, de azóta a Salernitana elleni zakót leszámítva nem gyepálták el őket olyan nagyon. A meccseik 80%-án csak 1 gól döntött arról, hogy nyernek, ikszelnek vagy kikapnak.

Egy nyögvenyelős 5-1-et tippelek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 11:53
rossonero01 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@lansky Hát tudod, hogy van ez. Augusztus 1-én még sosem voltam 38 éves, de jövőre szinte biztosan így lesz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 12:16
rossonero01
(@rossonero01)

Egy hétközi angol rohanós ellenfél után hála Istennek egy kevésbé éles Monzát tudtunk megverni. 1-0 is szép lett volna, de így még jobban tellik az ezüst vasárnap!

Sajnos megint vannak sérültjeink, még mindig botrány a középpályás védekezésünk és még mindig nem tudunk ajtó-ablak helyzetben könyörtelenek lenni, de ma szerencsére mindez belefért. Mike-nak ma is volt parádéja, Kjaer is a régit hozta, és kis Simic is betalált. Én rosszabbra számítottam, megleptek a srácok. Szép volt, jó volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 17:43
ACM_GRA and Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

Ha eddig ekéztük a csapatot és kiemeltük a rossz momentumokat, akkor azt hiszem úgy illik, hogy most dícsérjük őket. Ugyan kellett egy gyenge napot kifogó Monza is, de a hétközi Bl forduló után ez most rendben volt. Persze ettől a problémák még ugyanazok, de kellett már a lelkeknek mind játékos részről, mind szurkolói részről egy sima győzelem.

Még a végére csak annyit, hogy Tomori is félig-meddig kényszerből kapta meg először a lehetőséget, majd aztán Thiaw is akkor került be a csapatba, amikor már nem tudott kit játszatni azon a poszton a mister, és most még talán Simicről is kiderül, hogy tud focizni. Lehet, hogy kéne még egy rakat sérült, és kiderülne, hogy a primavera amúgy tele van jövőbeli klasszisokkal. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 20:18
Gagacs and ACM_GRA reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

A sok rossz után most jár a pacsi és a dicséret is. Hibák persze vannak, nem minden fenékig tejfel de én most örülök, a harmadik gól pedig kifejezetten ott volt! 🙂  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.17. 22:20
bubu971
(@bubu971)

Igazából még ma is a mérkőzéssel kapcsolatban az jut az eszembe, hogy Pioli marad... Tudom örülni kéne a győzelemnek, de talán majd akkor ha ezután egy hosszabb, nyerő széria jön egy minőségibb, nézhetőbb focival. Persze egy győzelem megmelengeti az ember lelkét, de ahhoz, hogy kisüssön a nap is, több kell (legalábbis számomra). Gratula a csapatnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.18. 08:45
Gagacs and Mutt reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

@bubu971 Egy előrelátó vezetésnél ilyenkor ott egy előszerződés a kézben, rajta Motta nevével, aki látva hogy mit művel a Bolognával, napról napra tornássza fel az árát és kerül nagycsapatok célkeresztjébe. Ergo nem lenne rossz ötlet egy még nem horroráron mozgó, de láthatóan tehetséges edzőt megcsípni a nyárra. Persze ezek csak az én lázálmaim.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.18. 09:05
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

@deeo Én is ebben bízok és amikor majd ez bekövetkezik, remélem kapunk válaszokat a sok miértre. Addig marad ez az állapot amit én csak a langyos fosnak hivok. Egyrészt jólesően melegít (egyelőre megvan a BL indulást érő hely), másrészt a bűz kibírhatatlan (kilátástalan játék). Szóval tűrünk és reménykedünk, mást úgy se tehetünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.18. 09:34
R66
 R66
(@r66)

Természetesen örülni kell a győzelemnek, Simic góljának, stb. Viszont nem tudok elmenni amellett, hogy bele ne álljak újra Pioli mesterbe. Sokszor, sokan leírták már hogy a döcögős játékban mekkora szerepe van és nem tudja megfelelően felkészíteni a csapatot. Annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint a problémák egyik eredője az, hogy nem megfelelő poszton/módon játszatja a játékosokat sok esetben. Ezt amiatt hozom fel újra, mert tegnap kaphattunk egy újabb bizonyítékot erre, mégpedig Reijnders személyében. Nem túlzottan ismertem a hollandot, mielőtt ide jött volna, de a különböző összeállítások alapján egy nagyon offenzív mezzala képe rajzolódott ki előttem. Olyan, aki jól cselez, van esze és technikája a kulcspasszokhoz és nem szívbajos akkor sem, ha lőni kell. Mellé baromi szorgalmas, nem idegen tőle a "piszkos meló" sem. Viszont nem utóbbiban jó elsődlegesen. Szvsz közelebb lenne a helye a kapuhoz, mert ott lehetne jól kidomborítani az erősségeit. Tökéletes példa volt erre a (kicsit szerencsés) szólója, a kulcspassz Leao-nak a 2. gól előtt, vagy a pöckölés Giroud-hoz a 3. előtt. 

Ehhez képest Pioli kb rá bízza a regista posztot és ezzel a vízhordó szerepét is, amiben legfeljebb átlagos szintet tud hozni. Számomra ez baromira bosszantó és a holland képességeinek egyértelmű elpocsékolása. Megértem persze azt is, hogy ez most félig-meddig kényszermegoldás, mert a csodálatos ötlet, amely szerint majd Kruninho megoldja a posztot, amíg Bennacer távol van finoman szólva sem jött be. Ezért jár a tarkónvágás bárkinek is volt az ötlete.

De ugyanígy elő lehet hozni akár Theo Hernandezt is. Tisztán látszik, hogy vissza lett tekerve abban, amiben kb világklasszis volt. Labdaszerzés után lerohanni az ellenfelet. Egyértelműen azt látom, hogy ezzel a középpálya közepére történő behúzásával nagyjából ki is nyírta Pioli a francia játékát. 

Na de nem baj, írjuk a maestro javára, hogy legalább bátran be merte dobni Simic-et és Bartesaghi-t is a mérkőzésen. Az olaszt párszor megfirkáltak azért, de nem volt rossz, a szerb viszont abszolút nem lógott ki, sőt! Lehet benne fantázia hosszú távon is. Bírnám, ha lenne egy új Vidic a fedélzeten.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.18. 12:48
kissheva, bubu971 and Gagacs reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Nekem megnyugtatóbb lenne, ha egy tehetséges (és felépítésre vàró) edző helyett egy már befutott, fix megoldást hoznának, aki ma tudja hogy mit kell holnap tenni. Tesztelgetne már nem kéne az elmúlt 10 év után….

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.18. 13:26