2023-09-27 Cagliari...
 

2023-09-27 Cagliari-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Hétközi fordulót rendeznek és a Milan szerda este a Cagliari otthonában játszik az olasz bajnokság 6. fordulójában. A 19. helyen álló szardíniai alakulat az előző fordulóban 2-0-ra kikapott az Atalantától, míg a második Rossoneri a Verona ellen győzött 1-0-ra. Az összecsapás 18:30-kor kezdődik a Sardegna Arénában és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.09.26. 15:49
HegyalJani
(@hegyaljani)

5 forduló után, 4 győzelem 1 vereség, 12 ponttal állunk a második helyen.. Talán van még rajtam kívül egy-két szurkoló, aki ezt a szezon előtt szó nélkül aláírta volna..

A gond ugye azzal az egy vereséggel van, vagyis nem is kimondottan a vereség tényével, hanem azzal, ahogy az Inter kíméletlenül beletaposott minket a földbe.. Hatalmas csalódás volt az a meccs, sokkolta szurkolókat és a játékosokat is..

Aztán jött a NewCastle elleni meccs, ahol a játék azért úgy, ahogy rendben volt de nem sikerült gólt szerezni..

A Verona ellen sikerült begyűjteni a 3 pontot, de igazából más pozitívumot nem nagyon lehet elmondani.. Persze meg lehet magyarázni azzal, hogy sérült volt a két kezdő szélső védő és emiatt formációt kellett váltani, vagy hogy a szakadó eső miatt csúszott a kezdés, a pálya állapota sem volt ideális, esetleg azzal, hogy két intenzív meccs után kellett pályára lépni rövid időn belül.. Aztán, hogy ezeket a kifogásokat elfogadjuk-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga..

A Cagliari nekem mindig szimpatikus kiscsapat volt, de most nagyon úgy tűnik, hogy nincsenek formában.. A BL-t is beleszámítva ez lesz a 7. meccsünk, szóval jó lenne, ha mutatnának valamit a srácok.. Jó lenne egy szurkolói szempontból nyugodt, több gólos Milan győzelem.. A játékosoknak is jót tenne, mert szerintem még mindig benne van a fejekben az Inter elleni gyalázat.. A hírek szerint ismét lesz bőven változás a kezdőcsapatban, sőt ha minden igaz talán azt is elérjük, hogy Adliról ne Columbo felesége jusson eszünkbe, akiről mindenki tudja, hogy létezik, csak senki sem látja..

Szezon előtt azt mondtuk páran, hogy kell 8-10 forduló, hogy lássuk merre is tartunk, mik lehetnek az esélyeink.. Lassan elérünk ehhez a határhoz, úgyhogy tényleg ideje mutatni valami bíztatót.. A Cagliari ideális ellenfél ehhez, mert ők nem az a "toljuk be a buszt a kapu elé" csapat..

Egyébként így 5 forduló után talán már kijelenthető (tudom korai még), hogy a két római csapat kuka, a Napoli sem lehet büszke az 5 forduló alatt elért 8 pontjára.. A Juventustól is többet vártak szerintem, pláne így, hogy nincs Nemzetközi Kupaszereplés.. Ma ugye az eddigi meglepetéscsapattal a Leccével játszanak, bármi megtörténhet..

Tényleg korai még kijelenteni, de egyelőre úgy gondolom jók az esélyeink a dobogós helyezésre..

Csak legyen már végre egy magabiztos győzelem, jó játékkal.. Talán a szurkolók is kevesebbet siránkoznának..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.26. 19:15
ACM_GRA, 123asd and Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

Mi, szurkolók hajlamosak vagyunk gyorsan felejteni, főleg, ha a pozitív dolgokat negatívak árnyékolják. Azért az első 3 fordulóban volt bőven okunk bizakodni mind a játék képét illetően, mind az jó néhány új játékos beintegrálódásával. Az elmúlt 3 meccsünk nem sikerült jól, de ha objektívak maradunk, akkor egyedül a sinter elleni fiaskó, az ami tényleg negatív. Ahogy Jani is írta, szerintem itt mindenki aláírta volna a szezon előtt a 12 pontot 5 forduló után. Persze a merda elleni 5:1 tényleg szarul néz ki, és valószínűleg ott lesz még a fejekben. A Verona ellen tényleg eléggé takaréklángon voltunk, és valóban kérdéses ennek az oka, hogy a két előző kimerítő meccs miatt vagy ennyire megállt a tudomány. 
Én még mindig a gyilkos ösztönt hiányolom a csapatból. Hiába játszunk rosszul, de lehessen látni mindenkin, hogy megtesz mindent a győzelemért, vagy amikor odakerülünk a kapu elé, akkor azt lehessen látni egy játékoson, hogy minden idegszálával arra koncentrál, hogy gólt szerezzen. 

Az első 3 fordulóban azért bemutattuk, hogy tudunk jó játékkal nyerni. Valahogy azt a formát kéne előidézni újra, hogy a srácok hite is visszajöjjön, azzal a magabiztosság is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.26. 19:48
ACM_GRA
(@acm_gra)

Igazából csak egyet tudok érteni az előttem lévő gondolatmenetekkel. Ha nincs azaz Inter elleni fiaskó, akkor nyugodtan mondhatom, hogy viszonylag erős szezonkezdetről beszélhetünk. Ma nagyon kell a 3 pont, ha az kell hozzá ismét, hogy baromi rosszul játsszunk, hát legyen. (nyilván járjon együtt a kettő, azaz a szép foci és az eredményesség)

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.27. 18:18
kissheva
(@kissheva)

Előzetesen nehezebb meccsre számítottam. Nem is tudom mikor volt ilyen, hogy egy rotált csapattal nyerni tudtunk. 
Az elején ugyan fölényben fociztunk, de nagyon lassan építettük a támadásokat. Lassan járt a labda, és a labdanélküli játékosok is statikusak voltak.
Nagyon kíváncsi voltam Adli játékra, és semennyire sem lógott ki a csapatból még a játékhiány ellenére sem. Egész jól mozgatta labdabirtoklásnál a brigádot, jó helyen volt nála a labda, és a hosszú passzokat is sikeresen abszolválta. A kapott gólban ugyan jócskán benne volt, de nem értem, hogy a Mister miért nem bízik benne. Semmivel sem rosszabb játékos, mint mondjuk Pobega. 
Pedig most aztán szükség lesz mindenkire, mert jönnek sorra a meccsek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 08:34
Dio
 Dio
(@deeo)

Abban a pillanatban amikor megkaptuk a gólt, rám jött rendesen a szívbaj és egy bődületes nagy erőlködést vártam a továbbiakban, látva azt hogy mit csináltunk a góluk előtt (gyakorlatilag nem volt elképzelés, azonkívül hogy körbepasszoljuk a 16-ost).

Aztán jött egy olyan, amire rég volt már példa, még a félidő előtt megfordítottuk. Lehet nem leszek népszerű hogy egy nagyon szép fordításos győzelem után is károgok, de ez a Milan annak köszönheti egyedül azt hogy ilyen jó szezonrajtot vett, hogy egyszerűen több és jobb játékosból áll össze a kerete mint a tavalyi. A tegnapi első félidős körbepasszolgatom a 16-ost játék hűen tükrözi Pioli munkásságát úgy gondolom. Semmi tudatos bemozgást, előre begyakorolt figurákat nem lehetett látni, kicsit ilyen ad hoc jellegűnek tűnt nekem, amit már megannyishzor láttam. Azzal azonban, hogy a jobb szélen például Chukwueze keverget, tejesen új színt és lendületet visz a játékba mint az ilyen Sale, Messias féle középszerek. Egy-egy ilyen csellel, bemozgással már el lehet csúsztatni egy Cagliari szintű védelmet simán. A tavalyi szezonban el nem tudtuk képzelni ezt a jobb oldalon, így ez nagyon komoly fegyver, ami miatt gyakorlatilag Pioli taktikátlansága meg van mentve. Emellett idén jóval több az olyan játékosunk akik tud normálisan lőni, ami azért szintén nem hátrány. Labdabiztosabbak, pontosabbak, gyorsabbak a játékosaink.

Amitől én kicsit félek, azok a top6-os csapatok. Ott már kevés az, hogy egyénileg jók vagyunk, mert ők is vannak ugyanazon a szinten, vagy felette (lásd inter). Itt kell feljebb lépnie taktikailag Piolinak, ahogy például a BL-ben tavaly sikerült is neki párszor.

Ennyi új játékossal ez a rajt viszont álomszerű. Kaptunk egy embertelen nagy maflást pont a legfontosabb meccsünkön, de emellett a másik 5 az hibátlan. Én ezt bármikor aláírtam volna a szezon elején, még ha fáj is az az öt gól a büdösöktől.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 08:45
rossonero01 and bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nyertünk, az Inter meg vesztett, ez a lényeg. 

De egekig magasztalni továbbra sem kell senkit a tegnapi nap után sem. A 20. helyezett Cagliarit egy fordítás után legyőztük, ismét sok gyenge egyéni teljesítménnyel és rossz játékkal - mert nekem bárki, bármit mond, ez nem volt meggyőző. Pulisic nekem csalódás (a gólpassza ellenére is), Leao is gyenge volt, Chukwueze próbálkozott, de ez egyelőre egy Messias 2.0, Romero láthatatlan volt, Florenzi nálam tragikusan gyenge. Adli hozott egy elfogadhatót, mert bár sokat hibázott és körülményes volt, gólt is kaptunk róla, de legalább lelkes volt, odatette magát és alapvetően jól mozgatta a csapatot (csak azt nagyon lassan tette).   

Ha nincs Radunovic kapus hatalmas bakija, akkor ez nagyon rosszul is alakulhatott volna. Az persze jó, hogy ilyen Verona/Cagliari féle balfaszok ellen így, vagy úgy, de nem vesztettünk pontokat, mert ellenük a TOP 4-5 csapatból (rajtunk kívül Inter, Juventus, Atalanta, Napoli) szerintem kb. senki nem fog. De a hétvégén a Lazio ellen végre valami egészen mást szeretnék kapni. 

Lehet, hogy kicsit szigorú vagyok, ízlés dolga. A Serie A-ban kevés a kimondottan könnyű meccs, főleg idegenben, ez tény. Ezzel együtt, ez a tegnapi megint sehol nem volt az első 3 forduló könnyed és meggyőző játékától. Most volt akkora a játékosok minősége közötti különbség, hogy ez nem volt probléma, de ez a teljesen ismeretlen Luvumbo gyerek még így is egymaga hülyét csinált legalább 4-5 alkalommal az egész védelemből. Nekem máris van egy tippem, kit kéne Jovic helyett hozni a nyáron... 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 08:48
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@anselmo 

Balotellit?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 09:21
Anselmo
(@anselmo)

@mutt Luvubotelli inkább 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 10:34
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Időnként kicsit döcögős volt a játék, nem pörgött 100 százalékon a csapat és voltak hibák is, de összességében több a pozitívum és a győzelem is megérdemelt volt. Végre olyan képességű játékosok ülnek a cserepadon, akikre lehet számítani és élni tudnak a lehetőséggel. Tavaly Tatarusanu, Dest, Vranckx, Bakayoko, De Ketelaere, Rebic, Origi állt be, most Sportiello, Musah, Chukwueze, Okafor... Kicsit más szint. 🙂

A játékvezetés rettenetes volt, Serie B szintű bíró és ha tippelnem kellene, akkor lehet, hogy a VAR nem is működött egyáltalán vagy csak annyira vakon voltak, hogy a Barátok közt ismétlése ment a meccs helyett. A 2. percben elmaradt egy tizenegyes amikor Chukwuezével szemben szabálytalankodtak, plusz rengeteg lap maradt el a Cagliarinál. Az csak a ráadás volt, amikor Nandez barátunk hátulról, alkarral teljesen szándékosan fejbe ütötte Musah-t, sima piros lap volt. Szerencse, hogy ezúttal nem kerültek pontokba a "tévedések". Pedig már majdnem megdicsértem, hogy eddig 6 forduló alatt korrekt játékvezetést kaptunk, erre jött ez.

Kiemelném Adlit, aki nem kis teljesítményt tett le az asztalra azok után, hogy egy számára teljesen idegen poszton kellett helyt állnia úgy, hogy évente 1 alkalommal kap lehetőséget. Abszolút kellemes meglepetést okozott, persze van még hová fejlődnie, de nagyon ígéretesnek tűnt számomra. Ráadásul nagyon proaktív a pályán (szembetűnő a különbség Krunichoz képest, akivel amúgy semmi bajom nincs) és ezen a poszton a megszokott 1 méteres hátrapasszok, oldalpasszok helyett nagyon gyakran indított, ívelt és adott kockázatosabb előrepasszokat, nagy sikerrel. Támadó-középpályás létére elég szépen lehozta a meccset, még akkor is, ha egy Cagliari volt az ellenfél. A kapott gól előtt elvették tőle a labdát és szokás szerint ment a szurkolói hőbörgés, de ez a hiba sem tudta árnyalni a pozitív teljesítményét. Remélem, hogy többet fogjuk látni a következő meccseken.

Sportiello, Okafor és Chukwueze is jó volt, plusz kiemelném Pulisicet, aki elég sok kritikát kapott, pedig két gólban is szerepe volt.

Kötelező győzelem letudva, 6 meccsből 5 győzelem, ez eddig teljesen rendben van. Most jön a neheze, jó lenne legyőzni a Laziót is a dortmundi meccs előtt, nagyon kellenek a pontok, mert most jönnek a rangadók a Juve és a Napoli ellen egymás után. Innen is gratulálok a sorsoláshoz, hogy az első 10 fordulóban 5 rangadót játszik a Milan a bajnokságban + BL.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.28. 17:37