2023-09-23 Milan-Ve...
 

2023-09-23 Milan-Verona

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat délután a Verona együttesét fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 5. fordulójában. A piros-feketék hétközben 0-0-s döntetlent játszottak a Newcastle-lel a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a veronai együttes a Bolognával ikszelt az előző bajnoki fordulóban. Az összecsapás 15:00-kor kezdődik és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.09.22. 15:53
bubu971
(@bubu971)

Lapozzunk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.23. 17:27
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 az lesz a legjobb.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.23. 17:36
kissheva
(@kissheva)

Azt hiszem nem ma szerzett magának a csapat új rajongókat...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.23. 18:24
123asd
(@123asd)

Milan 1 Verona 0 játékosértékeléseim: 

 

Sportiello: Nem volt sok dolga a meccsen, de megbízható teljesítményt nyújtott, volt egy nagyon szép védése az első félidőben, ráadásul kapott gól nélkül fejezt be a meccset, 8. 

 

Thiaw: Jól védekezett, kapott egy sárgát, de összeségében stabilan játszott 7 

Kjaer: A hosszú labdái nem voltak a legjobbak, illetve sok hibával játszott, de védekezésben ő is megállta a helyét 7

 

Tomori: Ismét fantasztikusan játszott. Szinte megint úgy játszik mint 2 éve. Ha így folytatja ez az ő éve lehet 8 

 

Musah: Fantasztikusan játszott, az egész jobb oldalt, sok labdát szerzett, és közel volt a gólszerzéshez 8 

 

Krunic: Most nem tudta azt a teljesítményt hozni amire számítottam. Kicsit visszaesett a teljesítménye a meccsen. Le is sérült, de remélhetőleg nem komoly 6 

 

Reijnders: Ma nem volt túlságosan aktív, de rendben volt 7

 

Florenzi: Valószínűleg kényszerből át kellett mennie a baloldalra, de nagyon szépen állta a sarat. Nagyszerű védekezés, és pontos passzok. Ha így folytatja joggal pályázhat a kezdőcsapatba 8 

 

Pulisic: Ma nem volt a legjobb a játéka, szinte teljesen levették a pályáról, volt esélye gólt szerezni, de ezen kívül nem sok mindent lehet mondani. 4 

 

Leao: Győztes gólt lőtt, az első félidőben elég jó volt, de a másodikban már nem sokat mutatott 7

 

Giroud: Szép gólpasszt adott Leaonak, de ezen kívül nem sokat tudott hozzátenni a csapat játékához 4

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.23. 18:53
paulinho
(@paulinho)

Az Inter zako ota 2 mecsen nem kaptunk golt.Ez azért pozitiv.De 2 mecs alatt rugtunk 1 golt.Itt van azért némi hiányérzetem.Én ugy látom Pioli még nem találta meg a kezdő csapatot és a kezdő formáciot.Mindenkit játszatnia kell,mindenkit formába kell hoznia.Remélem nem lessz magas neki a léc.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.24. 09:48
rossonero01
(@rossonero01)

Egy angol csapat elleni BL meccs után voltunk, nem is számítottam többre. +3 pont, ez kellett.

Viszont egyre jobban kijönnek azok problémák a csapat körül, amikre elôre számítani lehetett. Giroud kevés ehhez a meccs terheléshez (Pioli csapágyasra hajtja megint,amíg meg nem sérül) Jovic eddig nem bizonyítja, hogy a Real után a Fior is hibázott amikor lemondott róla. Szerintem mi vagyunk az egyetlen nagycsapat aki egy használható csatáralternativa nélkül játszik évek óta..
A középpályás védekezésünk megszûnt. Pioli betegesen ragaszkodik a szerelmeihez. Le merem fogadni, hogy Krunic sérülésével sem fog Adli játszani. Reijnders lép vissza és elôl Puli vagy/és RLC lesz.

Rengeteg felesleges sárgát kapunk, nyilván valamikor a spori egyszerûen balhere, de többségében elkerülhetôek lettek volna a lapok.

Ami a pozitívumokat illeti, jó látni, hogy van egy megbízható cserekapusunk. Florenzi az elsô pár rossz passza után nagyon szépen belejött a meccsbe. Kár, hogy nem fiatalabb 5 évvel. 
A védelem, mint rendszer néha nem mûködött, de szerencsére akkor vagy ott volt Sportiello, vagy az Verona volt impotens. Egy az egyben viszont szerintem Tomori, Kjaer és Thiaw is tanár volt.

Musah szerintem idôvel jó lesz és én Bartesaghiban is látok potenciált. Többet kellene kisebb csapatok ellen játszania.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.24. 09:48
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ismerősök elcsaltak a DVTK - DVSC meccsre, úgyhogy csak az első 20 percet láttam, de látva az összefoglalót és olvasva a hozzászólásokat, nem igazán maradtam le semmiről..

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy jobban jártam, mint azok, akik a TV előtt szenvedték végig a 90 percet..

Elcsépelten hangzik, de az egyetlen pozitívum a 3 pont..

Több szót kár fecsérelni a látottakra..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.24. 09:51
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

A hétközi BL meccs után 3 nappal nem számítottam sokra ettől a mérkőzéstől. Igazából egyetlen dolog számít, a három pont. Ez meglett, innentől kezdve örülhetünk. 5 meccsből 4 győzelem és 1 vereség, 15 megszerezhető pontból 12 ponttal állunk. Bárki aláírt volna ilyen kezdést 1 héttel a bajnokság első fordulója előtt. Ez a csapat még nagyon nincs összeszokva, a játék még nem eléggé kiforrott. Idő fog kelleni, mire tartósan, hosszabb távon is jó futballt láthatunk. Ennél viszont sokkal fontosabb az eredményes futball, mert a szép és domináns futballért nem adnak 3 pontot, csak a győzelemért. Lásd a Newcastle elleni meccs, amelyen a szeozn eddigi legjobb játékát mutatta a csapat, mégis 1 pontot szerzett. A Verona ellen pedig a szezon második legalacsonyabb szintű teljesítményével 3 pontot.

Leao korai gólja nagyon kellett, igazából ez meg is ölte a meccset, hiszen a Milan visszafogottabb lett, a Verona pedig semmit nem tudott kezdeni ezzel egyetlen helyzeten kívül, amit Sportiello nagyon szépen védett. Alacsony iramú, tipikus szombat délutáni olasz meccs volt. Pont annyi erőt tett bele a Milan, amennyi szükséges a győzelemhez, se többet ,se kevesebbet. Az a legfontosabb, hogy ezeket a meccseket hozzuk, látva a többi BL-indulásért versenyezni szándékozó csapat (Roma, Lazio, Atalanta) bukdácsolását és a Juve vagy a Napoli botlását nézve.

Ami negatívum, hogy egygólos előny után a csapat kissé ráült az eredményre, plusz a meccs végén 2-3 olyan ígéretes helyzet volt, amiket könyörtelenül be kellett volna verni. Pozitívumként véltem felfedezni, hogy van egy megbízható, stabil cserekapusunk, aki fel tud nőni a feladathoz. Florenzi és Musah is jól játszott, a Kjaer-Tomori kettős hozta a kötelezőt, nekik is jár az elismerés. Leao csak a szokásos, megint mérkőzést döntött el. Ez már egyáltalán nem meglepő, hiszen egyértelműen klasszis képességű a posztján. Okafor nagyon jól szállt be csereként és Jovic is jó volt, szépen hozta ziccerbe Musaht. Nagyon kíváncsi leszek rájuk, hogyan fognak teljesíteni, ha kezdőként megkapják a lehetőséget.

Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.24. 10:43
Anselmo
(@anselmo)

Ez egy olyan meccs volt, amin nagyon kellett a 3 pont. Játszani meg itt senki nem is akart, csakis túllenni rajta. Az igazat megvallva a pálya állapota is olyan volt, hogy ha ez 20 éve történik, akkor a meccs is elmaradt volna. Ettől még igaz az, hogy szeptember közepére sikerült elérni, hogy a játékunk nézhetetlen legyen. A Newcastle ellen volt egy jó 20 perc az elején, de ezenkívül 250 perc szenvedést hozott a legutóbbi 3 meccs. 

De nézzük onnan, hogy többnyire azért jönnek az eredmények. Mit szóljon egy Juve, Lazio vagy Roma szurkoló? Előre látatlanban ezt a kérdést bármikor aláírtam volna a nyáron (12/15 pont az első öt fordulóban, és egy X-es kezdés a halálcsoportban). Nyilván vam bennem hiányérzet, Pioli és Krunic párosa számomra = Montella + Biglia, de ez van. Legalább a célok eddig rendben vannak nagyjából.

De legnagyobb baj, hogy itt minden továbbra is Leaóra van felépítve. Hiába a 10 igazolás, a megváltozott szerkezet, az nem változott, hogy Leão itt al alfa, meg az omega, meg minden betű a görög ABC-ben. Giroud öreg és nincs alternatívája sem, Okafor súlytalan, Chukwueze és Pulisic alig láthatóak, és ez para. A nyáron úgy nézett ki, építenek egy orrnehéz keretet, erre továbbra is az van, hogy majd Leaónak vagy lesz kedve, vagy nem, vagy megoldja egyedül, vagy nem. Nem tudom, ez kinek a hibája........

A hozzászólás módosítva: 7 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.24. 12:47
rossonero01 reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Okafor szerintem nem volt rossz, ha megindul simán veri az "átlag" serie a-s védőket. Más felállásban játszottunk, inkább a biztos védekezés volt a fontos, nem feltétlenül a labdabirtoklás. Ezt abból a szempontból nem bánom, hogy pl. egy Inter ellen ez a felállás szerintem jobban működöt volna és lehet még lesz rá szükségünk idén. A középpálya gyenge volt, Giroud is súlytalan, biztos lesznek még ilyen meccsek, be kell húzni a 3 pontot és elfelejteni. Szvsz jelenleg az egyik a legfontosabb feladat Reijnders, Chukwueze és Musah beépítése/legjobb formába hozása lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.25. 09:18
bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

Nekem az a bajom, hogy én nem egy "megúszós", tartalékolós Milant láttam a Verona ellenében, hanem egy sérült, frusztrált, önbizalmában szétbarmolt csapatot. A derby teljesen taccsra tette ezeket a srácokat, szinte megsemmisítette őket, és pontszámban ehhez képest még jól is sikerült kijönni a NUFC és a Hellasz ellen. Az Inter ezzel az 5-1-el a 4. fordulóban elintézte a bajnokságot félek tőle, mert egyetlen ütéssel kiherélte az egyetlen épképzláb riválisát is a bajnoki címért. 

Ha ez nem így volna, még akár el is lehetne felejteni ezt a rossz játékképet, de félek, hogy ez inkább egy kór tünete, semmint a feloldozás. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.26. 14:51