2023-08-26 Milan-To...
 

2023-08-26 Milan-Torino

Oldal 2 / 2
 
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Ez egy tükörsima meccs volt, ismét többet kaptam a csapattól, mint amire előzetesen számítottam. A kapott gól nagyon peches volt, a Torino gyakorlatilag az egyetlen „helyzetéből” gólt szerzett, de ezen kívül esélye nem volt. A támadójátékban már-már nagyon tetszetős és kreatív összjátékot láthattunk, a Leao-Giroud-Pulisic hármas elég jól muzsikál ott elöl. Az előző szezon után nagyon furcsa így látni a csapatot, hogy izgulni sem kellett az első két fordulóban, annyira simán meg lett a 3 pont. Nem kell lebecsülni sem a Bolognát, sem a Torinót, az előző idényben egy rakás pontot csentek el a Milantól és a Bologna most a Juvét is megfogta.

Az igazi erőproba most fog jönni a Roma és az Inter ellen, de fizikálisan és mentálisan is nagyon jó állapotban van a csapat a két győzelem hatására. Önbizalom is megvan, szóval reménykedem a legjobbakban és le kell nyomni a bukdácsoló Romát is.

Sok véleményt olvastam a megítélt tizenegyesekkel kapcsolatban és furcsa módon sokan nevetségesnek tartották az ítéleteket. Szerintem teljesen egyértelmű szituációk voltak, különösen a második tizinél. Lansky tökéletesen leírta a főoldali cikknél a szituációt, semmilyen kiegészítésre nem szorul.

Ami szembetűnő, hogy a középpálya közepéről nagyon hiányzik Bennacer. Amint visszatér, az RLC-Benna-Reijnders hármas elég komoly szintet fog képviselni sebességben és kreativitásban is.

Kíváncsiak várom a folytatást! Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 21:17
HegyalJani reacted
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)
Írta:: @kissheva

Az én meglátásom szerint Leao már megjátszotta a labdát, tehát a "taposás" nem befolyásolt semmit. Továbbá én egyáltalán nem éreztem ezt taposásnak. Leao a beadás közben elesett, a védő pedig futás közben véletlenül rálépett Rafa lábára. 

Az igaz, hogy a taposás nem befolyásolta a támadás végkimenetelét a labda elrúgása után, de gondolj bele: tegyük fel hogy egy csatár elrúgja a labdát és egy másodperccel később jön az ellenfél becsúszó védője és eltöri a lábát, akkor az ég világon semmi nem történt, mert már "nem volt ott" a labda? Ha ezeket nem büntetnék, akkor a védők hobbiként rugdalnák a támadókat azon az elven, hogy a labda elrúgása után már nem befolyásolt semmit.

Plusz ez elég durva rácsúszás volt, szerencse hogy ebből nem lett komolyabb bokasérülés. Ezeket mindenképpen büntetni kell, még ha teljesen véletlen volt akkor is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 21:25
kissheva
(@kissheva)

@sempremilan_81 Szerintem ennyire nem fekete vagy fehér a történet, mint a példát sugallja. Rácsúszás pedig pláne nem történt. A védő futott és ahogy esett Leao épp rálépett a védő, én nem véltem felfedezni taposást. De ezzel le is zárnám a részemről, többet nem tudok hozzátenni ehhez a sztorihoz. Nekem ez a meglátásom, és általában próbálom ezeket a szitukat kicsit semleges szemszögből nézni. Csak nehogy rám fogjátok, hogy az a bajom, ha büntit kapunk. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 21:37
gumicsiga
(@gumicsiga)

A Leao-Pulisic páros a két szélen egyenlőre elég gyilkos, balon Theo segít be, jobbon RLC, szép betöréseik volt a 16-oson belül, szvsz ez kulcsfontosságú lehet a "kisebb" olasz csapatok ellen.

Tavaly pont ez hiányzott, hogy behúzzuk a három pontot a passzívan játszó alsóházi csapatok ellen. A tétmeccseken jók voltunk az előző szezonokban is kíváncsi vagyok, hogy ebben tudtunk-e fejlődni - igazából az Interen kívül mindegyik csapat ellen jobb mérleggel zártunk-.

Szerintem jók leszünk a Roma ellen,nekünk megvan a lendületünk, ők még el se indultak ,ha minden rendben halad, akkor teljes lesz a kezdőnk ellenük. Az Inter elleni meccset még korainak tartom, remélem nem fogják idén is megszakítani a sorozatunkat, fejben összetörni a csapatot. Chukwueze és Musah-ra nagy szükség lesz ezeken a meccseken, valószínűleg nagyobb lesz az iram, mint egy Torino ellen, kellenek a minőségi cserék.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.28. 09:42
Anselmo
(@anselmo)

Két meccsből nem akarok, meg nyilván nem is szabad messzemenő következtetést levonni, de az idei Milan szemmel jól láthatóan elég más karakterben, mint a tavalyi - sőt, mint a bajnokcsapat. Egy sokkal érettebb, magabiztosabb, tökösebb és dominánsabb képet mutatunk. Ebben persze benne van, hogy a régebbi kulcsemberek is most kezdenek érni a legjobb korba, de közben az újak is olyan mentalitást és attitűdöt hoztak, ami nagyon távol áll a naiv, sérülékeny énképű csikócsapattól.

Ez már nyomokban kezd hasonlítani arra a magabiztosságra és férfiasságra, ami az Intert jellemezte tavaly és úgy az utóbbi években általában. Biztosra veszem, hogy ebben a szezonban már nem lesz olyan könnyű elbánni velünk, mint az előző szezonban. Nem állítom, hogy esélyesebbek vagyunk egy head-to-headben, mint az Inter, de teljesen kiegyensúlyozottak lehetek végre az erőviszonyok, és nem csak arra alapozhatunk majd egy jó eredményt, hogy "egy derbin bármi megtörténhet..."

Egyre valószínűbb, hogy a Milan, az Inter és a Napoli magasan ki fog emelkedni a mezőnyből, és sokat mondó, hogy ez már 2 forduló után elég világosan látszik az eredményekből és a játék képéből is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.28. 14:25
bubu971 reacted
Oldal 2 / 2