2023-08-21 Bologna-...
 

2023-08-21 Bologna-Milan

Oldal 1 / 3
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Megkezdődik a 2023/2024-es szezon és a Milan hétfő este a Bologna otthonába látogat az olasz bajnokság 1. fordulójában. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik a Sport 1 élőben közvetíti.

Várható kezdőcsapat: Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Hernández - Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders - Pulisic, Giroud, Leao.

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.08.19. 21:39
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nehéz mérkőzésre számítok Bolognában. Jó lenne egy győzelemmel kezdeni a szezont és a 3 pont birtokában nekivágni a következő összecsapásoknak. A keret jó és mély, végre van jobb oldalunk is, viszont lehetnénk hátul például acélosabbak. Nem ez a mérkőzés fogja vélhetően eldönteni a bajnoki cím sorsát és még egy esetleg vereség sem lenne a világ vége. Amit viszont szeretnék látni, azaz hogy ötletesen, tudatosan játsszunk (a lelkesedésnek alapnak kellene lennie) és hogy legyenek jók a kilátások a következő mérkőzésekre. 

Persze a 3 pont is égetően fontos lenne, de én nagyon kíváncsi leszek a mutatott játékra.

Forza! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.20. 16:15
Gagacs
(@gagacs)

Én inkább a 3 pontot szeretném, a mutatott játék másodlagos. Nyilván egy-két előremutató dolgot jó lenne látni. Akár clean sheet, akár az, hogy jól védekezzük le a rögzített szitukat, Tomori nem hibázik, stb.

Aztán ha a 10. forduló után sem leszünk kreatívak, és nyögvenyelősen jönnek pontok, vagy sehogy, akkor el lehet gondolkodni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.20. 16:29
rossonero01 and ACM_GRA reacted
bubu971
(@bubu971)

Vettem egy karton lexaurint, kezdődhet a szezon. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.20. 16:55
LireMille
(@liremille)

@bubu971 akármi is az, szükséged lesz rá már holnap, mert ez a Bologna elég bika, főleg spagettiföldön. A Milanelloi központból kiszivárgó hírek szerint Pioli mester aggódik rendesen, a csapat nincs jó formában, újabb igazolásokat is kér. 

Én egy szoros döntetlent jósolok, ez a Milan még kevés lesz Bolognában. Pedig kell a 3 pont, ahogy Gagacs sporttárs mondja, mert az Inter és a Napoli megint megmutatta, hogy bitang erősek! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.20. 19:28
LireMille
(@liremille)

Közben De Ketelaere máris (győztes) gólt szerez Bergamóban. Nahát... talán mégis Pióker úr volt az, aki totál félremenedzselt egy nagy tehetséget?? Akkor ne sok jóra számítsunk a nyári érkezők kapcsán se. Azért nem véletlen, hogy valaki a Milanban 30 meccsen sem lő gólt, aztán meg 30 perc alatt igen. Belott is duplázott ma egy ilyen stat után, őt sem zavarták el a fenébe rögtön. Talán ide is kis türelem kellett volna...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.20. 20:23
R66
 R66
(@r66)

Azt hiszem nem kell különösebben ecsetelni, hogy mennyire fontos lenne egy jó szezonkezdés. A riválisok (leszámítva a rómaiakat) elég jól indítottak. Azt gondolom, hogy a Bologna ideális ellenfél lehet kezdésként. Igazi színtelen-szagtalan középcsapat, ráadásul nyáron elveszítették Arnautovic-ot és Schouten-t is. Aki említésre méltó náluk, az talán Orsolini és Dominguez, de azért tőlük sem piszkítja össze az ember a bokáját. T. Motta mindazonáltal jó munkát végez odaát, várhatóan nagyon szervezettek lesznek, de a minőségbeli fölény nyilván a Milan oldalán van. Azt nem várom, hogy kiforrott eget rengető játékkal rukkolunk elő, de úgy érzem be fogjuk ezt húzni. Ha Leao és Theo megérkeznek lélekben is a nyaralásról és nem azt a lötyögést mutatják be, mint a felkészülési meccseken, valamint az újak is kicsit megcsillantanak valamit abból, amiért idehozták őket, akkor nagy baj nem lehet. Tűkön ülve várom a mai összecsapást.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 09:07
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Ez tipikusan az a meccs, amikor csak egyetlen dolog számít, a győzelem. Bitang nehéz lesz a rajt, az első 10 fordulóban 5 rangadó lesz. A riválisok eredményeit elnézve mindenképpen nyerni kell, mert nem lenne jó már az elején botlani, miközben a második fordulóban Torino, aztán Roma és Inter lesz az ellenfél. Sajnos a sorsolás nem kedvező, főleg annak fényében, hogy szinte totál új középpályát kellett építeni és a 4-3-3 sem ment a leggördülékenyebben eddig.

Bízom a csapatban és abban hogy sikerül 3 ponttal hozni az első meccset. A felkészülési meccsekhez képest különös javulást várok Theótól és Leaótól, mert mindketten kb 20%-on pörögtek (gondolom szándékosan, hogy ne sérüljenek meg), de ez náluk szinte már megszokott, hogy aztán a tétmeccsen tényleg odateszik magukat.

Kíváncsi leszek az újakra, különösen Reijndersre és RLC-re. Remélhetőleg Okafort illetve Chukwuezét is látni fogjuk a második félidőben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 10:41
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Még annyi, hogy nem tudom kinek az ötlete volt a Serie A-nál szombat vagy vasárnap helyett hétfő estére rakni egy Milan nyitómeccset, de gratulálni tudok neki. Nonszensz időpont a szezon első meccsére.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 10:43
HegyalJani
(@hegyaljani)

Az időpont miatt én is kitágultam, mivel munkahelyi elfoglaltság miatt nem fogom látni a szezon első meccsét.. Hogy ez jó vagy sem, majd este kiderül..

Nehéz megfogalmazni mire is számtok.. A felkészülési meccseket szándékosan nem néztem így ma lett volna az első alkalom, hogy látom az új igazolásokat játszani..

A Bologna hazai pályán elég masszív, biztos nem lesz egy sétagalopp.

Húzzuk be valahogy a 3 pontot!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 11:39
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @hegyaljani

"Az időpont miatt én is kitágultam..."

Azért remélem a szülés még nem indult meg, mert akkor tuti lemaradsz a meccsről 😀 😀 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 13:30
HegyalJani reacted
kissheva
(@kissheva)

Igazából kb mindent leírtatok, amit a mai meccstől én is várok, Gagacs írta, amivel legiknább egyetértek, hogy leginkábba 3 pont számít plusz legyen néhány előremutató dolog a játékunkban a jövőre nézve. Biztos nem lesz egy sétagalopp idegenben egy szezonnyitón. 

Leginkább az újak teljesítményére leszek kíváncsi, hogy mennyire sikerült a beilleszkedésük, és mennyit tudnak majd dobni tavalyhoz képest a játék képén. Chukwueze-ről Pioli lenyilatkozta, hogy nem tudott kellő időt a csapattal tölteni, így szerintem max a végén láthatjuk majd beállni, ha egyáltalán beáll.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 15:07
Gagacs
(@gagacs)

Na, még frissiben megírom amit gondolok. Én megkaptam amit előzetesen kértem. Clean sheet, tudatos játék valamilyen szinten, és a legfontosabb, a 3 pont. Előre játékban több olyan passzjátékot is láttam (pl a két gólnál is), ami tudatos játékra enged következtetni. Nekem ez nyitófordulóra több, mint elég. Az újak nagyon jók voltak, a régiek közül nálam egyedül Leao volt aki lefelé lógott ki. Hozzáállás és minden más terén. Az ő mai produktumát a legjobban az uccsó helyzetünk össze is foglalja. Ahelyett, hogy az üresen álló Okafornak passzol rárúgja. Ami ma belefért, de mi van ha ez a 3 pont sorsáról dönt. Nekem ma kicsit úgy tűnt, mint aki durcizik, "mert elvették a játékát" (Csinibaba-Kispál után szabadon), mert hoztak még jáccótársakat akik jáccani is akarnak. A támadásaink jelentős része ment jobb oldalon ma este.

Ami még nekem nem tetszett, azok a labdakihozatalaink. Nekem az jött le, hogy gyorsan elhal a passzjáték a kihozatal során, és Minony "picsánrúgja" a lasztit. Ismerős (nem az Te kis hamis János 😀 ) szerint viszont a játékosok mozása alapján ez is teljesen tudatos. Ezt nem tudom, de örülnék neki ha passzokkal is ki tudnánk hozni a lasztit rendesen letámadáskor. Pl első félidőben a Bolognanak volt egy gyönyörű passzos kihozatal.

Na, nálam röviden ennyi. Tetszett amit láttam összességében.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.21. 22:58
Rakuzan
(@rakuzan)

Mondhatnánk, hogy a lényeg a 3 pont, de ezen felül is voltak azért biztató teljesítmények, megmozdulások. Nyilván nem volt csúcsra járatva a csapat, ezt nem is lehet elvárni. Viszont mélyebb lett, lehetett látni egy-két tudatosabb játékelemet. A letámadás is kezd visszatérni, bár az látszódott, hogy a kondi még nincs meg igazán hozzá (ami azért vet fel kérdéseket a szezonnyitón). A védelem nem állt azért a helyzet magaslatán, bár clean sheet lett, de nem rajtunk múlt 1-2 szituációban, hogy nem lett gól a vége.

Az új igazolások jónak tűnnek, nekem Leaoval se volt problémám...gyakran ott hagyott 2 embert, ez a dolga, ebből helyzeteket kreálni. Most nem jött össze a gól/gólpassz, legközelebb lehet össze fog.

Jó érzés egy magabiztos győzelemmel kezdeni, nem lesz egyszerű a rajt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 07:45
HegyalJani reacted
Dio
 Dio
(@deeo)
Írta:: @gagacs

Az újak nagyon jók voltak, a régiek közül nálam egyedül Leao volt aki lefelé lógott ki. Hozzáállás és minden más terén. Az ő mai produktumát a legjobban az uccsó helyzetünk össze is foglalja. Ahelyett, hogy az üresen álló Okafornak passzol rárúgja. Ami ma belefért, de mi van ha ez a 3 pont sorsáról dönt. Nekem ma kicsit úgy tűnt, mint aki durcizik, "mert elvették a játékát" (Csinibaba-Kispál után szabadon), mert hoztak még jáccótársakat akik jáccani is akarnak. A támadásaink jelentős része ment jobb oldalon ma este.

Ha most a tavalyi keret erőlködött volna, akkor lehet látunk egy szenvedő Leao-t, akit levettek a pályáról végig és egy nem létező jobb oldalt, akik képtelen bármire is, lehet 1 pontnál több nem lett volna. Ezzel szemben olyat láttunk amit nagyon régóta nem, masszív jobb oldali támadójátékot köszönhetően Pulisic nagyszerű teljesítményének.

Mivel Dominik miatt a Liverpool meccseket is követem idén, vélek felfeldezni némi hasonlóságot az ottani kemény 2 meccs és a Milan 1 meccse után 😀 Magyarán, van egy bíztató támadógépezet, ugyanakkor a középpálya védekezés része megoldásra szorul. Láthattuk tegnap, hogy nem kellett sok a Bolognának hogy pillanatokon belül a 16-osunknál legyenek, és valljuk meg őszíntén, ennyi helyzetben egy inter, Napoli simán rúgott volna hármat is. Szóval a támadók kvalitása mindenképp bizakodásra ad okot, jóval több alternatívával mint tavaly, ugyanakkor a védekezésen (főleg a középpályás védekezésen) sok munka van még, de ez egy teljesen jó szezonkezdő meccs volt tegnap.

Próbálom még feldolgozni, hogy nem Salejancsi és a Megváltó bohóckodik ott a jobb oldalon, hanem talán végre focisták lesznek ott.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 08:21
Oldal 1 / 3