Megkezdődik a 2023/2024-es szezon és a Milan hétfő este a Bologna otthonába látogat az olasz bajnokság 1. fordulójában. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik a Sport 1 élőben közvetíti.
Várható kezdőcsapat: Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Hernández - Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders - Pulisic, Giroud, Leao.
Nehéz mérkőzésre számítok Bolognában. Jó lenne egy győzelemmel kezdeni a szezont és a 3 pont birtokában nekivágni a következő összecsapásoknak. A keret jó és mély, végre van jobb oldalunk is, viszont lehetnénk hátul például acélosabbak. Nem ez a mérkőzés fogja vélhetően eldönteni a bajnoki cím sorsát és még egy esetleg vereség sem lenne a világ vége. Amit viszont szeretnék látni, azaz hogy ötletesen, tudatosan játsszunk (a lelkesedésnek alapnak kellene lennie) és hogy legyenek jók a kilátások a következő mérkőzésekre.
Persze a 3 pont is égetően fontos lenne, de én nagyon kíváncsi leszek a mutatott játékra.
Forza!
Én inkább a 3 pontot szeretném, a mutatott játék másodlagos. Nyilván egy-két előremutató dolgot jó lenne látni. Akár clean sheet, akár az, hogy jól védekezzük le a rögzített szitukat, Tomori nem hibázik, stb.
Aztán ha a 10. forduló után sem leszünk kreatívak, és nyögvenyelősen jönnek pontok, vagy sehogy, akkor el lehet gondolkodni.
Vettem egy karton lexaurint, kezdődhet a szezon.
@bubu971 akármi is az, szükséged lesz rá már holnap, mert ez a Bologna elég bika, főleg spagettiföldön. A Milanelloi központból kiszivárgó hírek szerint Pioli mester aggódik rendesen, a csapat nincs jó formában, újabb igazolásokat is kér.
Én egy szoros döntetlent jósolok, ez a Milan még kevés lesz Bolognában. Pedig kell a 3 pont, ahogy Gagacs sporttárs mondja, mert az Inter és a Napoli megint megmutatta, hogy bitang erősek!
Közben De Ketelaere máris (győztes) gólt szerez Bergamóban. Nahát... talán mégis Pióker úr volt az, aki totál félremenedzselt egy nagy tehetséget?? Akkor ne sok jóra számítsunk a nyári érkezők kapcsán se. Azért nem véletlen, hogy valaki a Milanban 30 meccsen sem lő gólt, aztán meg 30 perc alatt igen. Belott is duplázott ma egy ilyen stat után, őt sem zavarták el a fenébe rögtön. Talán ide is kis türelem kellett volna...
Azt hiszem nem kell különösebben ecsetelni, hogy mennyire fontos lenne egy jó szezonkezdés. A riválisok (leszámítva a rómaiakat) elég jól indítottak. Azt gondolom, hogy a Bologna ideális ellenfél lehet kezdésként. Igazi színtelen-szagtalan középcsapat, ráadásul nyáron elveszítették Arnautovic-ot és Schouten-t is. Aki említésre méltó náluk, az talán Orsolini és Dominguez, de azért tőlük sem piszkítja össze az ember a bokáját. T. Motta mindazonáltal jó munkát végez odaát, várhatóan nagyon szervezettek lesznek, de a minőségbeli fölény nyilván a Milan oldalán van. Azt nem várom, hogy kiforrott eget rengető játékkal rukkolunk elő, de úgy érzem be fogjuk ezt húzni. Ha Leao és Theo megérkeznek lélekben is a nyaralásról és nem azt a lötyögést mutatják be, mint a felkészülési meccseken, valamint az újak is kicsit megcsillantanak valamit abból, amiért idehozták őket, akkor nagy baj nem lehet. Tűkön ülve várom a mai összecsapást.
Ez tipikusan az a meccs, amikor csak egyetlen dolog számít, a győzelem. Bitang nehéz lesz a rajt, az első 10 fordulóban 5 rangadó lesz. A riválisok eredményeit elnézve mindenképpen nyerni kell, mert nem lenne jó már az elején botlani, miközben a második fordulóban Torino, aztán Roma és Inter lesz az ellenfél. Sajnos a sorsolás nem kedvező, főleg annak fényében, hogy szinte totál új középpályát kellett építeni és a 4-3-3 sem ment a leggördülékenyebben eddig.
Bízom a csapatban és abban hogy sikerül 3 ponttal hozni az első meccset. A felkészülési meccsekhez képest különös javulást várok Theótól és Leaótól, mert mindketten kb 20%-on pörögtek (gondolom szándékosan, hogy ne sérüljenek meg), de ez náluk szinte már megszokott, hogy aztán a tétmeccsen tényleg odateszik magukat.
Kíváncsi leszek az újakra, különösen Reijndersre és RLC-re. Remélhetőleg Okafort illetve Chukwuezét is látni fogjuk a második félidőben.
Még annyi, hogy nem tudom kinek az ötlete volt a Serie A-nál szombat vagy vasárnap helyett hétfő estére rakni egy Milan nyitómeccset, de gratulálni tudok neki. Nonszensz időpont a szezon első meccsére.
Az időpont miatt én is kitágultam, mivel munkahelyi elfoglaltság miatt nem fogom látni a szezon első meccsét.. Hogy ez jó vagy sem, majd este kiderül..
Nehéz megfogalmazni mire is számtok.. A felkészülési meccseket szándékosan nem néztem így ma lett volna az első alkalom, hogy látom az új igazolásokat játszani..
A Bologna hazai pályán elég masszív, biztos nem lesz egy sétagalopp.
Húzzuk be valahogy a 3 pontot!
"Az időpont miatt én is kitágultam..."
Azért remélem a szülés még nem indult meg, mert akkor tuti lemaradsz a meccsről 😀 😀 😀
Igazából kb mindent leírtatok, amit a mai meccstől én is várok, Gagacs írta, amivel legiknább egyetértek, hogy leginkábba 3 pont számít plusz legyen néhány előremutató dolog a játékunkban a jövőre nézve. Biztos nem lesz egy sétagalopp idegenben egy szezonnyitón.
Leginkább az újak teljesítményére leszek kíváncsi, hogy mennyire sikerült a beilleszkedésük, és mennyit tudnak majd dobni tavalyhoz képest a játék képén. Chukwueze-ről Pioli lenyilatkozta, hogy nem tudott kellő időt a csapattal tölteni, így szerintem max a végén láthatjuk majd beállni, ha egyáltalán beáll.
Na, még frissiben megírom amit gondolok. Én megkaptam amit előzetesen kértem. Clean sheet, tudatos játék valamilyen szinten, és a legfontosabb, a 3 pont. Előre játékban több olyan passzjátékot is láttam (pl a két gólnál is), ami tudatos játékra enged következtetni. Nekem ez nyitófordulóra több, mint elég. Az újak nagyon jók voltak, a régiek közül nálam egyedül Leao volt aki lefelé lógott ki. Hozzáállás és minden más terén. Az ő mai produktumát a legjobban az uccsó helyzetünk össze is foglalja. Ahelyett, hogy az üresen álló Okafornak passzol rárúgja. Ami ma belefért, de mi van ha ez a 3 pont sorsáról dönt. Nekem ma kicsit úgy tűnt, mint aki durcizik, "mert elvették a játékát" (Csinibaba-Kispál után szabadon), mert hoztak még jáccótársakat akik jáccani is akarnak. A támadásaink jelentős része ment jobb oldalon ma este.
Ami még nekem nem tetszett, azok a labdakihozatalaink. Nekem az jött le, hogy gyorsan elhal a passzjáték a kihozatal során, és Minony "picsánrúgja" a lasztit. Ismerős (nem az Te kis hamis János 😀 ) szerint viszont a játékosok mozása alapján ez is teljesen tudatos. Ezt nem tudom, de örülnék neki ha passzokkal is ki tudnánk hozni a lasztit rendesen letámadáskor. Pl első félidőben a Bolognanak volt egy gyönyörű passzos kihozatal.
Na, nálam röviden ennyi. Tetszett amit láttam összességében.
Mondhatnánk, hogy a lényeg a 3 pont, de ezen felül is voltak azért biztató teljesítmények, megmozdulások. Nyilván nem volt csúcsra járatva a csapat, ezt nem is lehet elvárni. Viszont mélyebb lett, lehetett látni egy-két tudatosabb játékelemet. A letámadás is kezd visszatérni, bár az látszódott, hogy a kondi még nincs meg igazán hozzá (ami azért vet fel kérdéseket a szezonnyitón). A védelem nem állt azért a helyzet magaslatán, bár clean sheet lett, de nem rajtunk múlt 1-2 szituációban, hogy nem lett gól a vége.
Az új igazolások jónak tűnnek, nekem Leaoval se volt problémám...gyakran ott hagyott 2 embert, ez a dolga, ebből helyzeteket kreálni. Most nem jött össze a gól/gólpassz, legközelebb lehet össze fog.
Jó érzés egy magabiztos győzelemmel kezdeni, nem lesz egyszerű a rajt.
Az újak nagyon jók voltak, a régiek közül nálam egyedül Leao volt aki lefelé lógott ki. Hozzáállás és minden más terén. Az ő mai produktumát a legjobban az uccsó helyzetünk össze is foglalja. Ahelyett, hogy az üresen álló Okafornak passzol rárúgja. Ami ma belefért, de mi van ha ez a 3 pont sorsáról dönt. Nekem ma kicsit úgy tűnt, mint aki durcizik, "mert elvették a játékát" (Csinibaba-Kispál után szabadon), mert hoztak még jáccótársakat akik jáccani is akarnak. A támadásaink jelentős része ment jobb oldalon ma este.
Ha most a tavalyi keret erőlködött volna, akkor lehet látunk egy szenvedő Leao-t, akit levettek a pályáról végig és egy nem létező jobb oldalt, akik képtelen bármire is, lehet 1 pontnál több nem lett volna. Ezzel szemben olyat láttunk amit nagyon régóta nem, masszív jobb oldali támadójátékot köszönhetően Pulisic nagyszerű teljesítményének.
Mivel Dominik miatt a Liverpool meccseket is követem idén, vélek felfeldezni némi hasonlóságot az ottani kemény 2 meccs és a Milan 1 meccse után 😀 Magyarán, van egy bíztató támadógépezet, ugyanakkor a középpálya védekezés része megoldásra szorul. Láthattuk tegnap, hogy nem kellett sok a Bolognának hogy pillanatokon belül a 16-osunknál legyenek, és valljuk meg őszíntén, ennyi helyzetben egy inter, Napoli simán rúgott volna hármat is. Szóval a támadók kvalitása mindenképp bizakodásra ad okot, jóval több alternatívával mint tavaly, ugyanakkor a védekezésen (főleg a középpályás védekezésen) sok munka van még, de ez egy teljesen jó szezonkezdő meccs volt tegnap.
Próbálom még feldolgozni, hogy nem Salejancsi és a Megváltó bohóckodik ott a jobb oldalon, hanem talán végre focisták lesznek ott.