2023-08-21 Bologna-...
 

2023-08-21 Bologna-Milan

Oldal 2 / 3
 
Gagacs
(@gagacs)

@deeo igen, azt jó volt látni, hogy jobb oldalon is megy támadás. 😀 Egyébként a szpíker is behozta a Pool vonalat, de nem konkrétan az egész csapat játékára, hanem Szoboszlait hasonlította asszem Rijndershez.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 08:37
bubu971
(@bubu971)

Elvárások nélkül ültem le meccset nézni és jó érzéssel fejeztem be. Lexaurint nem kellett bevennem 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 08:50
R66
 R66
(@r66)

Azt hiszem, hogy ez több volt, mint biztató. Egyértelmű, hogy az új igazolások képességeket tekintve nagyon rendben vannak. Technikai képzettség terén simán az olasz átlag felett állnak és számomra dupla öröm, hogy van eszük is a játékhoz. Pulisic összességében nagyot ment szerintem, bőven a meccs legjobbja. Kicsit megcsillogtatta, hogy miért is volt ő felsőpolcos tehetség még a Dortmundban. Erőnlétileg még lehet, hogy nincs a toppon, ezért volt amikor kicsit eltűnt, de egyébként ügyesen firkálta a bolognai bal oldalt. Reijnders szintén nagyon okos játékosnak tűnik, technikailag és fizikálisan is össze van rakva, hatalmas erőssége lehet a csapatnak. Loftus-Cheek volt egy kicsit haloványabb, de ő is rendben van alapvetően. Végre van egy kis masszivitás is a középpályán, nem lesz őket könnyű bedarálni. 

Támadásépítésben, labdakihozatalban szintén voltak olyan dolgok (kényszerítők, háromszögelések, stb.), hogy csak pislogtam. Nekem tudatosnak tűntek ezek (legalábbis ebben reménykedek), ezért Piolit is meg lehet dicsérni. Nem értek egyet azokkal, akik szerint Leao kedvetlen volt. Szerintem nagyon akart, visszazárt védekezni is(!), de a bolognai jobbhátvéd, van Der Posch (parancsnok és vérebei)  igen nagyot ment tegnap. Nem baj, van ilyen, bele fognak rázódni Theo-val.

Dio kolléga meglátásával ugyanakkor egyetértek, a középpályás védekezés nem volt még az igazi. Könnyen jutottak olykor a kapu elé és ott bizony Calabriát (szokás szerint), Theo-t és Tomorit is volt, hogy megverték. Krunic nem volt rossz, nagyon fegyelmezett, de azért ma is látszott, hogy elég limitáltak a képességei. Ezekkel még lesz dolog bőven, de összességében nagyon elégedett vagyok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 09:34
HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem örülhetünk, hiszen megkaptuk, amire vágyunk. Leao kínosan gyenge volt a meccs döntő részében (vagy Posch volt zseniális), mégis könnyedén leléptük a Bolognát, és tamadasban a legkevésbé sem volt kiütköző a portugál halovány játéka. Évek óta az volt a baj, hogy ha neki ment a játék, akkor volt gólveszély, ha meg nem, akkor a Spezia is elvert minket. 

Én szigorúbb vagyok, egy 150 milliós játékostól, aki deklaráltan a csapat No.1 sztárja és legjobban fizetett játékosa, szerintem ennél több lenne elvárható. Azt nem tudom, hogy kedvetlen volt-e vagy csak formán kívüli, esetleg kicsit indiszponált, de kicsit többet várok tőle ennél. Viszont az a tény, hogy ettől függetlenül simán domináltunk támadásban nélküle is, több, mint biztató. Pulisic remek volt, Reijnders is zseniális, RLC is hozott egy jó átlagost, és a kevés játékperc és akkorra már leült játékkép ellenére Chukwueze is bátorítóan kezdett. 

Ha jönne még egy jó csatár Giroud mögé/mellé, és visszatér Bennacer, akkor a miénk lehet a legkomplettebb keret a Serie A-ban. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 10:06
gumicsiga
(@gumicsiga)

A támadójátékunk tényleg meglepően kreatív és jó volt, végre működtek a kis passzok és volt variáció a játékosok között. Korai lenne még bárkit is leírni, a húzóemberek egy része kicsit még "álmos" volt, Theo,Leao nem voltak formában, RLC nálam elég pontatlan volt.

A labdatartásunk és a védekezésünk még hagy kivetnivalót maga után, sokan még nem érzik az új rendszert, keresték egymást a pályán. Sok eladott labdánk volt és néha gond volt a helyezkedéssel is. Torino lesz a következő ellenfél, ilyen lelkesedéssel és támadójátékkal szerintem jó esélyünk van ellenük is, utána Roma - Milan, addigra remélem meglesz a szervezettség is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 10:23
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ugyan csak az összefoglalót láttam, de szerintem teljesen rendben volt ez így az első fordulóban.. Nem olyan rossz csapat ez a Bologna, főleg hazai pályán masszívak..

Nem tudom hány fok volt a meccsen, de annak ellenére, hogy este játszottak a srácok látszott, hogy nem fáznak, biztos hogy hőség lehetett.. Talán ennek is köszönhető volt, hogy a második félidő kicsit lightosabbra sikerült..

Szereztünk két gólt és nem kaptunk egyet sem, amiben azért személy szerint nem nagyon bíztam.. Mármint, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset..

A második gólnál parádés volt, ahogy Giroud lekészítette a labdát Pulisicnek.. Jó az "öreg" a háznál.. Nagy kedvencem a francia, 36 évesen is ott van a Serie A Top 3 csatára között..

Nyilván van hova fejlődni, ahogy előttem már többen leírták a védekezésünkön bőven van mit csiszolni..

Több helyen olvastam, hogy Leao megint flegma és szarik az egészbe.. Két éve ugyan az ment, aztán megválasztották a szezon legjobbjának.. Tavaly ugyan ez, és ő lett a csapat legeredményesebb játékosa.. Most már az első forduló után kezdődik a "Leao flegma", szóval ismét jó szezont várok Tőle 🙂

És hogy valami negatívumot is írjak, én továbbra sem tudom megemészteni, hogy Calabria a CSK.. Egy olyan játékos, akit a kezdőcsapatban sem látok szívesen.. No mindegy, ez legyen idén a legnagyobb bajunk 🙂

 

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 10:40
dzsozy
(@Gunz)

A támadással, védekezéssel kapcsolatban mindent leírtatok, így feleslegesnek tartom még 1x leírni.

Ami nekem feltűnt, hogy a Puli-Rejni-RLC trió egészen máshoz voltak hozzászokva korábban. Más volt a meccsek intenzitása. Ez főleg Pulinál volt érezhető. Ő tudta, hogy meg tudja csinálni a cselt/passzt, olyat, amit eddig a régiek nem nagyon tapasztaltak, így nem voltak rá felkészülve. Látszott, hogy Zsiru is élte ezt a játékot és sokkal jobban tudott Pulival összejátszani, mint eddig bárkivel is. Technikailag szerintem ezek a játékosok fejlettebbek, illetve mozgásban és gondolkodásban is sokkal gyorsabbak voltak, mint pl a Krunic, Calabria duó. 

Leao utolsó helyzeténél volt az, ami megmutatta, hogy a régiek nem voltak felkészítve arra, hogy folyamatosan gondolkodjanak, lássák is mi van körülöttük. 2 ember állt középen üresen. Nyilván nem tudjuk, hogy mi lett volna, ha Rejni, vagy Puli lett volna abban a helyzetben, de nagy eséllyel bepassz. Más kérdés, hogy Leao szenzációsan alakította ki azt a helyzetet. Vele kapcsolatban én is azt éreztem, hogy durcás volt, vagy görcsös. Persze a bekk jó volt,  Leao nem alkalmazkodott hozzá, hanem a sok sikertelen csel ellenére is ugyanazt akarta csinálni, amit eddig. Ebben az esetben több csapatjáték, kevesebb egyénieskedés jobb lett volna és a jövőre nézve jobb is lenne.

 

Theo úgy nézett ki, hogy kiváló fizikai állapotban van, kár, hogy állandóan belevezeti az ellenfélbe, vagy hosszan szökteti magát, így nem sikerül pontosra a kulcspassz. Érdekes volt látni, hogy mind Theo, mind Calabria a 6-os pozícióba zárt "fel", ezáltal Rejni és RLC feljebb és oldalirányba kifelé tudtak lépni. Olyan 3/4 gyémánt kp érzésem volt. Elől Rejni, hátul Krunic, jobb oldal RLC. 

 

A Milan uralta a meccset és nekem olyan igazi "nagycsapatos", önbizalomtól duzzadó csapat benyomását keltette. A Torino ellen is jó lenne hasonló meccset játszani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 11:06
R66 and HegyalJani reacted
kissheva
(@kissheva)

Én személy szerint többet kaptam a csapattól, mint amire előzetesen számítottam. Támadásban végre voltak kreatív és kombinatív megoldások, amelyek mindenképp biztatóak a jövőre nézve. Giroud világklasszis szvsz az egyérintős játékban, amikor felpasszolják rá a labdát és le kell készíteni.
Külön örülök, hogy az újak jó teljesítmény nyújtottak, és viszonylag hamar sikerül beintegrálódniuk a csapatba. 

A védekezésünk valóban nem acélos, és fejlesztésre szorul. Ha tegnap nem a Bologna az ellenfél, hanem egy fokkal jobb csapat, akár egy Fior, akkor könnyen bajba kerülhettünk volna a második félidőben. 

Nekem sem tetszett Leao játéka, illetve inkább a hozzáállása. Egyesek azt mondják, hogy egyáltalán nem volt kedvetlen csak így jött most ki neki. Hát nekem a testbeszéde nagyon is arról árulkodott, hogy nincs kedve. Tegyük hozzá, hogy Posch hatalmasat védekezett rajta. 
Többször is megfigyelhető volt, hogy Giroud-nak kellett visszazárnia védekezésben a portugál pozíciójába, illetve letámadásban is rendre ütemekkel később indult. Nyilván ez csak egy meccs, ezért messzemenő következtetést nem vonnék le, illetve nyugtázom én is azzal, hogy most egy ilyen napja volt és kész.

Összességében elégedett vagyok, és mindenképp pozitív, hogy sikerült behúznunk az első bajnokit, és a csapat azért bizakodásra ad okot a játékot tekintve. Ha még Chukwu és Musah is beépül teljesen a csapatba, akkor az elég bomba lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 11:57
LireMille
(@liremille)

Arra még felhívnám a figyelmet, hogy Reijnders 28/28 sikeres passzal zárta a meccset, és ezzel a Serie A történetében Milan játékosként ő az első a világon! Azért az viszonylag nem kis dolog! Krunics és RLC viszont nagyon gyenge volt. Ha nincs Pulisic és Reijnders, ezt a meccset a Milan nem nyeri meg. Calabria pedig a liga egyik legrosszabb jhv-ja, mégis cséká lehet itt. Ez szégyen a klubra nézve. Csak azért mert olasz, meg saját nevelésű, ne legyen itt. Calabria még a Frozinónéba is kevés lenne talán. 

De összességében meglepett a csapat, sokkal jobbak voltak az első félidőben, mint vártam. Legalábbis az újak és Giroud. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 18:27
123asd
(@123asd)

@liremille Ezzel részben egyetértek, de Loftusnak még annyiból megtudom bocsátani, hogy még most érkezett, így nyílván adni kell neki kis időt mire jó lesz. Krunic még idegen poszton volt, szerintem tudna ennél jobbat, de nem ez volt az ő meccse. Viszont Calabria most nagyon mélyen a tudása alatt játszott, nagyon sokszor üresen hagyta a jobboldal, rosszul helyezkedett, és lassú volt. Gyakorlatilag ha nincs Thiaw, akkor más is lehetett volna az eredmény, nagyrészben nem nekünk kedvező. Ez még egy középcsapat ellen úgy ahogy elmegy, de pl egy Inter ellen ebből nagyon nagy baj lehet. Tehát vagy összekapja magát, vagy a Mister helyében én elgondolkodnék Florenzi és Kalulu játszatásán komolyabban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.22. 21:42
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Én személy szerint többet kaptam ettől a meccstől, mint amire számítottam elsőnek. A felkészülési mérkőzések teljesítményei után teljesen rendben volt a játék. Én elégedett vagyok összességében a látottakkal. A támadójáték is jól muzsikált, végre nem olyan egysíkúak a támadások és ez simán lehetett volna még többgólos győzelem.

Reijnders nagy kincs ott a középpályán, már a nyári meccseken is messze ő volt az, aki a legígéretesebben mozgott, most pedig ez a debütálás tökéletes volt. Állítom, hogy az ilyen képességű középpályások 50-60 millióért mennek, a Premier League-ben meg ennek kétszereséért. Nagy fogásnak tűnik. Pulisic kapcsán egyáltalán nem lepődtem meg, hiszen ő egy "másik polcra" tartozott, már a Dortmundban is top tehetségnek számított, a Chelsea viszont leépítette. Bízom benne, hogy a Milanban újra a régi fényében fog tündökölni, elkerülik a sérülések és sok ilyen jó teljesítményt láthatunk tőle. A nyáron döbbenten álltam azelőtt, hogy ilyen könnyedén megválnak egy ilyen képességű játékostól, miközben 100 millió eurókat dobálnak ki hulladék és flop játékosokért.

Maignan hozta a szokásos formáját, hibátlan volt és akit mindenképpen kiemelnék, az Giroud. Elképesztő mit megy közel 37 évesen. Jól tartja meg és osztja le a felívelt labdákat és az összjátékban sem piskóta. Ilyen képességű szélsők mellett, mint Leao, Chukwueze és Pulisic simán remekelhet még ennyi idősen is.

Ami nem tetszett, az nem Leao hozzáállása vagy Pioli 73. percbeli cseréi voltak, hanem amit egyes szurkolók műveltek a meccs után a kommentek között. Elnézést a kifejezésért, de gusztustalan ez a folyamatos toxikus, negatív és besavanyodott felfogás. Győzött a csapat, rengeteg pozitívum volt a meccsen és mégis mindig van valaki, akibe bele kell kötni, akit fikázni kell. Most Leao kapta a savat, teljesen indokolatlanul. Nem ez volt élete meccse, de könyörgöm megint ugyanaz a téma, hogy flegma, lusta stb.. Négy éve van itt, neki ilyen a testbeszéde, a stílusa és még mindig van néhány idióta, aki ezt érzi a legfontosabbnak kiemelni egy győzelem után, amelyen teljesen rendben volt a csapat játéka. Kissé olyan érzésem van, hogy gyakorlatilag nincs kit fikázni, hiszen mindenki távozott, akit folyamatosan betaláltak, Tatarusanu, Diaz, Bakayoko, Vranckx, Dest, Daniel Maldini, Gabbia, Rebic, Messias, De Ketelaere... Plusz Origi, Ballo-Touré, Saelemaekers, Lazetic sem kerettag, tehát őket se lehet szidni. Piolit szintén nem lehetett a meccs után, hiszen nyert a csapat és összességében a játék is jó volt, így nem sok választás maradt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.23. 09:52
HegyalJani reacted
Gagacs
(@gagacs)

Én meg azt nem értem, hogy a negatív dolgot miért nem lehet leírni? 🤔

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.23. 10:04
Anselmo
(@anselmo)

Nekem meg abból van elegem, hogy állandóan majomszeretettel kell bizonygatni, hogy az ember hithű Milan szurkoló. Ha egy hsz-ben leírsz 5 pozitív dolgot, DE közben megfogalmazol egy kritikát is, akkor már gusztustalan vagy és undorító. Ha nyert a csapat éppen, akkor sem biztos, hogy minden vagy mindenki is dicséretet és ömlengést érdemel. Ha nyer a csapat ne kritizálj, ha meg nem nyer, akkor főleg ne. Abban egyetértek, hogy végletekben gondolkodni nem szabad és kerülendő. De hát ki volt itt, aki főleg csak fikázta a csapatot, vagy CSAK azt emelte ki, hogy Leao nem volt egészen kóser vagy többet vár tőle? Az meg, hogy valaki 5-6 dologtól el van ájulva, és valami meg nem tetszik neki közben, az miért hitvány és undorító?

A kritika, mint olyan, igenis része a szurkolói létnek. Aki csak azt teszi, válogatás nélkül, arra el tudom fogadni ezt az érvelést. Mondok valamit...

Egy-egy győztes meccs után garantálom, hogy Pioli is elbeszélget azokkal, akik valamiért gyengén teljesítettek. Nem csak azt nézi, hogy nyertünk, tehát minden el van felejtve, semmi nem érdekes. Egy-egy győztes meccs után az edző többnyire azt is kiemeli, mi nem volt jó, mi nem tetszett, még akkor is, ha 3 pont lett a vége. Most akkor ő is egy besavanyodott, undorító alak? Ha ezt az állítást nem vitatjuk, akkor Pioli megteheti ezt, de egy szurkoló meg nem?! Miért nem? De most komolyan, miért nem? 

Azt szeretném kérni, hogy amíg valaki azt nem sértő, vagy dehonesztáló módon teszi, tiszteljük meg egymás véleményét és hozzáállását. Nagyon régi motorosként talán ennyit kérhetek itt. Én sem csesztetek és minősítek senkit, amiért a nyilvánvaló hibák felett szemet akar/tud hunyni egy győzelem után. Neki így jó. Másnak meg másképp. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.23. 12:46
rossonero01, R66, hodyzoli and 5 people reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo +1 , nagyon egyetértek.

Nekem például sokkal visszataszítóbb az olyan ember, aki mindig csak arra vár, hogy hol tud beletaposni a másik fórumozóba, pedig az csak leírja a VÉLEMÉNYÉT. Elmondja hogy mit gondol a csapatról, az edzőről, a játékról, a vezetőségről stb. Nem vagyunk egyformák, eltér mindenkinél hogy mit gondolom az edzőről, a játékról és egyes játékosokról és az is eltér hogy kinél-hol van az ingerküszöb bizonyos dolgokban. 

Én például azt gondolom hogy nagyon jól játszott a csapat amíg akart (2-0) főleg elöl (hátul azért akkor is voltak gondok), szép kombinatív játékok voltak, aztán meg beálltunk kontrára és vártuk hogy mit tud kezdeni a Bologna ezzel a helyzettel. Érzésem szerint ha rúgtak volna egy gólt azonnal váltunk, így viszont hogy nem volt rá szükség, nem adtak ki magukból mindent a játékosok. Nagyon tetszett Reijnders (igen, én már akkor is "szerelmes" voltam bele amikor megvettük, szóval elfogult vagyok), Pulisic (azt érzem Ő egy "elfelejtett" klasszis), Giroud, Mike és Thiaw, tetszett az előre játék 2-0-ig, tetszett Pioli rendszere is addig (de ettől még nem gondolom továbbra sem hogy klasszis edző lenne, újabb kritika, fújjjjj nekem).

Viszont akkor hogy én is undorító, gyomorforgató és tököm tudja még mi legyek.

Calabria csapnivaló volt megint, a csk szalag a kezén pedig a vicc kategória, amikor ott van egy Theo, Giroud vagy Maignan. Krunic, Theo, Tomori, RLC szintén gyengébb volt, de azért nekik voltak jó megoldásaik is és sokat tettek a csapatért, mentek becsülettel. 

És akkor Leao-ról külön. Továbbra sem kedvelem akármekkora játékos is, mert valahogy mindig azokat a játékosokat tartottam igazán nagyra, akik ha nem is ment a játék vagy formán kívül is voltak, de azért a "belüket kiköpték" a csapatért (Theo most nálam ilyen, megy előre, küzd, hajt, csak egyszerűen xar a formája és semmi nem jön neki össze) és nem durciztak, csapkodtak, grimaszoltak. Leao messze a legértékesebb játékosunk, de hagy ne kelljen már örülnöm neki, amikor ilyen formában van és ehhez társítja ezt a "lexarom" magatartást, miért kéne ezt elfogadnom tőle csak azért, mert láttam hogy ilyen volt máskor is? Attól még pld. a meccs végén passzolhatott volna Okafor-nak hogy meglegyen a 3-0, ez nem forma kérdése, hanem hozzáállás és akarat kérdése csak. Ő gólt AKART lőni és nem AKART passzolni, ennyi. Ettől még zseni és a zsenik néha öntörvényűek és öncélúak. Pont ezért sem kedvelem, de messzemenően elismerem a tehetségét és örülök hogy a kedvenc csapatomban van. Nem mindig ilyen, nagyon sokszor igenis gyönyörű passzokat ad és 2 évig kb. egyedül nyerte meg a meccsek nagyobb részét, de neki is van ilyen meg olyan oldala is. 

Ugyanis Sempremilan_81, sajnos ez az élet, nem fekete és fehér minden és pláne nem úgy ahogy Te hozzáállsz itt és a cikkek alatt is, hogy minden és mindenki "fehér" (jó) a Milan-nál és minden és mindenki "fekete" (rossz) itt a fórumon, aki mást MER GONDOLNI. Oké hogy ez most ebben az országban így zajlik, hogy aki nem azt gondolja amit ŐK (tudjuk kik) azok hazaárulómocskosszemétlibsiLMBTQszemetek, de azért itt ne legyen már ez az alap hozzáállás. Próbáljuk meg elfogadni kicsit a másik véleményét is. Van aki objektívabb, van aki szubjektívabb, van aki mindig optimista, van aki pesszimistább alkat és van aki realista. De attól még nem kevesebb a másiknál (trollokat most nyilván nem említem).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.23. 14:19
R66, Anselmo, Gagacs and 2 people reacted
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Úgy látom valami itt nagyon félrement az értelmezéssel, továbbra sem a negatív kritika a probléma és nem is a vélemény leírása, hanem sok esetben a stílus (ez és az egy nagy sz*r, flegma, falábú, semmirekellő stb.). Gondolok itt a főoldali cikk kommentjeire vagy a Facebook oldalon lévő minősíthetetlen hozzászólásokra. A fórum viszont kivétel ezalól, szóval bocsánatot kérek.

Egyáltalán nem akartam megsérteni az itt lévőket, akinek nem inge... De jobb ha itt most abba is hagyjuk ezt a témát, mielőtt olyan irányba haladna, ami végképp nem idevaló. Szóval inkább a meccsről menjen a diskurzus. Még egyszer elnézést.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.23. 14:55
R66 and Gagacs reacted
Oldal 2 / 3