2023-05-28 Juventus...
 

2023-05-28 Juventus-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este a hetedik helyezett Juventus otthonába látogat az olasz bajnokság 37. fordulójában. A piros-feketék az előző játéknapon 5-1-es győzelmet arattak a Sampdoria ellen, míg a torinói alakulat 4-1-re kikapott az Empolitól. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik az Allianz Stadiumban és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.05.27. 21:12
Anselmo
(@anselmo)

A tegnapi meccsek után nagyon leegyszerűsített most már a képlet. A maradék 2 meccsünkből vélhetőleg 1 pont is elég - amennyiben nem több gólos vereséget szenvedünk ma este. Hát előre bocsátom, ha a Juve + Verona meccs kombóból nem tudunk összesen 1 pontot szerezni, vagy ma 2-3 gólos vereséget szenvedünk, és még a Veronát sem tudjuk hazai pályán megverni utána, akkor elmehet mindenki a fenébe a klub háza táján, de még a játékosok is. Minden nettó bénázás ellenére hatalmas esélyt kaptunk a jövőnkre nézve, ezt már csak mi ronthatjuk el, ahogyan eddig is leginkább a saját sorsunk megrontói voltunk ebben a szezonban. 

Azt hiszem 1 pont egy amúgy is tartalékos Juventus ellen minimum elvárható ma, és akkor nincs is kérdés a továbbiakra nézve. Nem lesz náluk Pogba, Bonucci, Fagioli, Vlahovic, és Chiesa sem (utóbbi csak talán a padra ülhet le majd), ha egy Miretti-Rabiot-Locatelli-Kostic négyessel a középpályán gólokkal vernek minket, akkor nagyon komolyan el kell gondolkodni a klub jövőjét illetően. 

Ma nincs alibi, nincs kifogás, ostoba mentegetőzés, 1 pont kötelező.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.28. 09:30
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo hááááát, nem tudom. Én "érzem bennük a köcs@göt". 🤣 🤣 🤣 🤣  De reméljük nem jó a megérzésem...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.28. 11:17
Lansky
(@lansky)

Én Pioli helyében pihentetnék pár játékost a sokkal fontosabb Hellas Verona elleni meccsre...

Az ilyen "elég az 1 pont is" típusú meccsek a legnehezebbek. Kíváncsi vagyok, hogy a Juventus hogyan áll a meccshez, mennyire akarnak még küzdeni, ha tudják (sejtik), hogy tök mindegy, mit csinálnak (azaz ha meg is előznének minket), az UEFA akkor is rúg beléjük még egyet. Itt lényegében a Milan lépett a Juve helyébe, mi leszünk ott jelen állás szerint a BL-ben, nem pedig ők. Ez a pályán a rangadókhoz mérten is durvább játékot eredményezhet. Nem mondom, hogy a Juve-játékosok mindenkit le akarnak majd gyilkolni, aki szembejön, de fel kell készülni arra is, hogy minden mindegy alapon - pláne, ha esetleg tényleg kilátástalanná válik a Juve helyzete, mert pl. vezetünk 2 góllal - keménykedni fognak. Ez egyébként egy nagyon dühítő helyzet lehet nekik; nem arról van szó, hogy csak ötödikek lettek, és valaki megelőzte őket, és BL helyett csak maximum El. Ők a pályán nyújtott teljesítményük alapján BL-helyen végeztek, de Agnelliék elmatekozták a dolgokat. Ez már az Empoli ellen is látható volt, az a vereség mindenki tudja, leginkább miért történt. Benne lehet a meccsben egy egy Milan-kiütés, de egy olyan is, hogy "mutassuk meg, hogy igazából nem véletlen, hogy a pályán mi végeztünk előrébb". Nem tudom, az Európa-liga mennyire motiválja őket, kiderül. Igazság szerint kár, hogy nem egy "igazi" rangadó lesz ez, de a Milan ennek úgy haszonélvezője, hogy a döntésekről nem tehet.

A Milan magabiztosan kellene hogy hozza ezt a meccset, mert mentálisan szinte biztosan nincsenek a topon a Juve játékosai, így legalább egy döntetlent várok. Ettől függetlenül veszélyes ellenfél a Juve, oda kell figyelni, a közönség meg vélhetően mindent el fog követni, hogy kizökkentse a Milant.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.28. 19:59
ACM_GRA reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

A hozzászólások mennyiségéből látszik, hogy senkit sem érdekel, hogy egy nagyon fontos meccset nyert meg a Csapat, ezzel bebiztosítva a BL indulást.. Nem lehet károgni az eredmény miatt, meg van a Bl helyezés is, ez így már teljesen érdektelen..

A játékunk olyan volt, amilyen.. Nem értem azokat, akik még mindig azt mantrázzák, hogy nagyon gyenge a játékunk.. Egész szezonban küszködött a csapat, finoman szólva sem kápráztattak el minket a srácok, de egyesek még mindig azt várták, hogy majd Torinóban a Juventus ellen, egy nagyon fontos meccsen parádézunk.. Érthetetlen..

Giroud ismét egy nagyon szép fejesgólt szerzett.. Vele kapcsolatban csak azt sajnálom, hogy nem fiatalabb 7-8 évvel.. Nagy kedvenc lett, és örülök, hogy hosszabbított..

Valaki írta, hogy a Juventust bármikor, bármilyen körülmények között jó megverni és ezzel maximálisan egyet tudok érteni..

Ugyan még mindig fellebbezhet a Juventus, de bármi is lesz, biztos vagyok abban, hogy az UEFA nem fogja hagyni, hogy a zebrák bármelyik európai kupasorozatban is elinduljon.. A kérdés inkább az, hogy csak a következő szezonra szól, vagy kapnak 2-3 év eltiltást..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 08:47
Dio
 Dio
(@deeo)

Nagyon remélem, hogy a jó olasz szövetség mostmár nem szórakozik és így marad minden. Ez esetben csak happy endes lesz ez a szezon is, pedig igen mély periódusok jellemezték.

Calabria a legjobbkor mutatott focista erényeket tegnap azzal a beadással, parádés labda volt, parádés fejessel. Ahogy fentebb a tanultabb kollégák írják, Juventust mindig jó verni, hát még idegenben! 

Valahogy most volt egy Milan győzelem érzésem, elkezdtem beírni a tipphez az 1:1-et, de gépelés közben jött az érzés, hogy ez most meg lehet, át is írtam inkább 1:0-ra nekünk, bejött.

Hogy aztán mit hoz a nyár, mit hoz a mercato, az majd kiderül, de már olvasok olyanokat hogy Kamada a Milant választotta és hamarosan orvosira jön, így hogy megvan a BL. Kezdésnek nem lenne rossz, de most egyelőre át kell állítani az agyunkat a milliónyi napi pletyka szintjére, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 08:59
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Az talán túlzás, hogy senkit sem érdekel, de valóban van némi mellékíze a dolognak. Önerőből egyrészt nem sikerült volna (bár szurkolói szemlélettel nem nagyon érdekli az embert, hogy mások kárára, némileg érdemtelenül kerülünk be a BL-be, ha sikerül). Úgy tűnik szerencsénk lesz. De hozzáteszem, jó lenne, ha az utolsó fordulóban a Juve nem nyerne az Udinese ellen, mi meg igen a Verona ellen, és akkor 10 pont ide vagy oda, nem lenne mitől félni a nyáron. Amíg nincs hivatalos és végleges ítélet, az ember kicsit fenntartásokkal és gyanakodva fogadja ezt az újabb eredményt. 

Én 1 pontot akartam a tegnapi meccsből, parádé eszembe sem jutott. Az bőven meglett, a játékot nyilván hagyjuk, nem is az a fontos most már ebben a helyzetben. Én csak azt remélem, senkit nem fog elaltatni a klub háza táján ez az eredmény, és lopva megszerzett BL-indulás, mert ez a csapat - ha csak rajta múlik - képtelen lett volna ezt elérni. És akkor most nagyon más dolgokról beszélgetnénk....tanulni kell belőle, és a nyári mercatót tisztességesen összerakni, mert még egyszer nem lesz kegyes hozzánk a sors.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 09:51
Gagacs
(@gagacs)

@hegyaljani itt szerintem nincs ember aki ne örülne a bl helyezésnek. A baj azzal van, hogy ehhez a juve kizárása/büntetése kellett. 

A meccs egyébként fájdalmas volt, 1-2 momentum kivételével. Calabria kb. 3 évente ad be 1 ilyen labdát, ha ez rendszeres lenne akkor szavunk nem lehetne rá. A szögleteink, szabadrúgásaink még mindig botrányosak. Nem tudom milyenek lennének ha nem gyakorolnák edzéseken. 🤔

Többet inkább nem is írok, mert kritizálni itt TILOS! 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 09:55
HegyalJani
(@hegyaljani)

Hogy a Juventustól levont pontok is kellettek ahhoz, hogy meg legyen a BL helyezés az Tény!!!

De!!!

Ki tehet erről? Csak a Juventus!

Sem a Milan, sem a Lazio, sem az Inter nem tehet arról, hogy így jártak a zebrák.. Maguknak köszönhetik.. Az, hogy ezt a Milan kihasználta, az másik dolog..

Gagacs! Nem tilos kritizálni, de a mindig, minden szar hozzá állásod már rohadtul unalmas és bosszantó.. De ha Te ebben éled ki magad, csak csináld.. Leszarom..

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 10:07
spincha
(@spincha)

Erdekes vagy inkabb vicces? volt megint a meccs elotti Pioli nyilatkozat. El akarjuk donteni blablabla. Na ebbol gyakorlatilag megint nem latszott semmi. Mit lehet irni a meccsrol? Hogy nyertunk es ennyi? Ha roviden akarjuk akkor igen, mert a negativ dolgok le lettek irva a korabbi meccseknel es ugyanugy belehetne ide is masolni. Kilatastalan jatek, gyakorlatilag barmifele tudatossag, helyzet nelkul. Annyi kulonbseggel, hogy egy beadas veletlen eltalalta Giroud fejet, igy legalabb rajottunk, hogy a francia a palyan van. Szerencsere a fejet nem zavarta a labda, mert a labat sajnos szokas szerint tobbszor is. Labdakezeles, passzok? Felejtos.

Pioli elmondhatja magarol, hogy az egyik legszerencsesebb kezdo, gyakorlatikag tobbszorosen meguszta a kirugast. 

A szezon elotti elvaras a csoportbol valo kijutas es a top4 volt kb. Az elso meg volt, a masodik meg rajtunk kivul allo okok miatt meg lett. Ez mindenkepp kudarc, a sajat teljesitmenyunkkel ez nem lett meg, remelem ezt az edzo felett allok is latjak es nem dolnek hatra nyugodtan, mert akkor jovore is aggodhatunk a top4 . nem pedig a scudettoert leszunk harcba.

A hianyposztokat mindenki tudja, de en meg egy belso vedot is neznek Tomori helyett. Gondolom a Botman sztori sem volt veletlen tavaly nyaron. Szegeny angolban kb minden meccsen benne van egy golt ero sulyos hiba. Helyzkedes, alafut a labdanak stb. Egy 60-70millioval lekene huzni egy PL csapatot vele.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 10:15
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani persze, hogy nem a Szerencsekeréken döntötték el, hogy a Juve kap pontlevonást, és nem más. Ilyen értelemben ez egy megérdemelt büntetés, amelyről persze a pályán nálunk összességében több pontot szerző játékosaik nem tehetnek (szurkolóik meg még annyira sem). De ez ilyen műfaj, egyben kell kezelni a klub vezetőségét a játékosoktól, a nap végén nem lehet őket elválasztani, ha igazságos a dolog, ha nem. 

Én speciel nagyon boldog vagyok. De merem remélni, hogy ezt a helyzetet nem arra fogja használni a tulajdonos és a vezetőség, hogy önigazolásra használja, mondván nincs itt semmi látnivaló  a projekt tökéletesen működik. Mert baromira nem. 

Csak annyi személyest még, hogy szerintem Gagacs semmivel nem negatívabb vagy fanyalgóbb, mint a fórumosok nagy átlaga, ilyen alapon bármelyikünket kipécézhetnéd közülünk - bár nem gondolom, hogy ez a szandékod. Mondom, én örülök mindentől függetlenül, de zárójelben csak akkor, ha a megfelelő konzekvenciákat vonja le mindenki ebből a szezonból.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 10:37
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szuper, hogy meglesz a BL. Minden jó, ha a vége jó, így leszámítva a bajnoki blamákat ez a szezon egyáltalán nem sikerült olyan rosszra, sőt! Persze még egy meccs hátra van, és jó lenne ha a Juve sem nyerne az utolsó fordulóban, de minden jel arra utal, jövőre is a BL-ben leszünk. Jeee!

másik: Ha tudatosan igazolunk és azok a játékosok be is válnak, szerintem jövőre a dobogó minimum meglehet (de a bajnoki cím sem elképzelhetetlen bár ez most távoli igencsak) plusz a BL-ben ismét összejöhet valami bravúr, újra. (már a legjobb 16-nak is örülnék jelen pillanatban)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 10:41
Lansky
(@lansky)

Amikor az idei BL-menetelést meg a tavalyi bajnoki címet értékeltük, sokan írták, hogy szerencsések voltunk. Közhely, hogy szerencse mindenhez kell, de azért meg is dolgoztunk a szerencséért. Azért 38 fordulós egy idény, hogy a szerencsefaktor minél kevésbé játsszon szerepet a végeredményben. Mindenki játszik mindenkivel, az viszont, hogy kivel mikor találkozik valaki, lutri. A bajnoki címet megérdemelte a Milan; kis szerencse is kellett ehhez, de nem több, mint amennyi másoknak is szokott lenni. Mindenki tudta, hogy mikor kezdődik a szezon, Hogy kik lesznek az ellenfelek, mi is játszottunk mindenkivel, az ellenfelek is ugyanazokkal, ugyanannyit. Nincs kérdés. A BL már más tészta. Bőven kaphattunk volna a nyolcaddöntőben is erősebb csapatot, mint a Tottenham, és a negyeddöntőben is lehetett volna keményebb ellenfelünk, mint a Napoli. Az angolok ellen viszonylag magabiztosan mentünk tovább, de idén láttuk, hogy ez a Tottenham csak névleg tagja a Big Sixnek. A Napoli ellen ugyanakkor bőven kieshetett volna a Milan, ha a déliek nem annyira dekoncentráltak. Ha a Napoli jobban gazdálkodik a helyzeteivel, a játék képe alapján nem lett volna érdemtelen a továbbjutása. Ugyanakkor nem a játék képe alapján nyer vagy jut tovább egy csapat, hanem az alapján, hogy lő-e gólt vagy gólokat, illetve hogy mennyit. A Milan többet lőtt, a Napoli meg ne csak helyzeteket alakítson ki, hanem szerezzen gólokat. A BL-elődöntő tehát a Milan szempontjából szerencsés volt, ugyanakkor megérdemelt.

A mostani BL-be jutás bizonyos értelemben nem megérdemelt. A Milan nem dolgozott meg azért, hogy ott lehessen. Akárhogyan is nézzük, volt 4 jobb csapat a Serie A-ban, mint a Milan. Ez tény. A Juvét tudjuk, mit művelt, a büntetése jogos. De itt a csapatot kellene nézni. Amikor egy csapat 4-0-ra veri az ellenfelét, de utóbb kiderül, hogy a győzteseknél jogosulatlanul játszott a jobbhátvéd, és ezért megkapja a 3-0-t és a 3 pontot a vesztes csapat, az is jogos, de mindenki tudja, hogy ez nem az igazi, mert nem azon az egy emberen múlott a győzelem. A Juventus megérdemelte volna a BL-t? A csapatuk sajnos igen. Megtettek érte mindent, gyűjtögették a pontokat. A Milan amikor nagyon kellett volna, képtelen volt élni a lehetőségeivel, gyengén játszott, nyomás alatt nem tudott nyerni, Pioli meg felelőtlen, idióta döntéseket hozott, amikkel az esélyeinken is rontott. A Juventus szabályellenes vagy jogellenes dolgokat művelt. Nyilván ezt nem lehetet tolerálni, és azt mondani, hogy akkor ezekhez asszisztálunk. Ezeket a machinációkat ugyanakkor a vezetőség művelte, legalábbis nem tudok róla, hogy a Juve-játékosok tudtak volna ezekről a húzásokról. A Juventus iránti ellenszenv szinte kizárólag a klubvezetés felé irányul. Sajnálni persze nem kell senkit, annak is örülünk, hogy nyertünk, a BL-nek is lehet, de olyan ez, mint amikor átmész egy vizsgán, de csak úgy, hogy előre tudtad a kérdéseket vagy kipuskáztad az egészet. Ilyenkor kellő józansággal kell kezelni a helyzetet. Megvan, rendben, de nem melldöngetve kell örömködni, hogy mekkora zseni vagyok... A 4-be ilyen módon történő bejutás a vezetőségnek is intő jel kell hogy legyen ez: belátni, hogy önerőből ez bizony nem jött volna össze...

Amit Jani írt, azzal egyet tudok érteni, bizonyos helyzetekben én is a tök mindegy, hogyan, csak nyerjünk vagy szerezzünk pontot elvet vallom. Kb. mint egy 11-esnél, amikor nem azt nézzük, hogy a labda a kapus-kapufa-felső léc-kapufa-kapus útvonalon jut-e a kapuba vagy a jobb felső sarokba szerkeszti a játékos.

Ami a rinyálást illeti... A chaten volt ebből gond. Az a dolog leegyszerűsítése lenne, hogy nem kell felmenni a chatre, ha nem tetszik. Alapvetően mindenki a Milannak drukkol. Ugyanakkor vannak, akik úgy gondolják, hogy amennyiben valaki leírja, hogy ez vagy az nem jó, az csak károg. A drukkolás valamiféle érzelmi függőség, ami rendkívül összetett. Ha egy játékos kihagy egy ordító helyzetet, akkor a szurkolók a pokolba kívánják, szidják stb. Ez természetes. Legközelebb meg majd istenítik, ha berúgja. Azt gondolom, ha a meccs alatt leírjuk, hogy gyengén játszik a Milan, Tonali nem tud passzolni, Giroud nem tud labdát kezelni, Krunic veszélyes helyeken adja el rendszeresen a labdát stb. stb., az lehet unalmas, de tény. Akkor is tény, ha a 37. fordulóban vagyunk, akkor is, ha a 15.-ben. Jani korábban leírta, hogy most, a hajrára már nem nagyon kell várni űrfutballt, felesleges azt várni, hogy majd megtáltosodunk. Kb. ez volt az értelme. Egyetértek. Erre lett volna majdnem egy év. Ugyanakkor azt, hogy ki mit nem tud, Jani is megállapítja, lehet, hogy szóvá is teszi, legfeljebb nem szentségel emiatt. Lehet, hogy feladta, és úgy van vele, minek, ha Tonali úgysem fog pontosabban passzolni, Giroud-tól meg úgyis el fognak pattanni a labdák?! De vannak, akik ezt azért megjegyzik, leírják. Az, hogy én mit várok egy Milan-játékostól... Valamiféle fejlődést, javulást. És dühít, ha ezt nem látom. És le fogom írni, hogy pl. botrány, mennyire nem tudunk passzolni, nincs letámadás vagy hasonló. De leírtuk azt is, hogy remek beadás volt Calabria részéről, és mesteri fejes Giroud-tól. Mit lehetne írni egy chaten? Tök mindegy mi történik, dicsérjünk? Vagy "nem baj, Sandro, 10-ből megint csak 6 jó passz, de majd lesz ez jobb is"?!? Ez nem károgás, csak valamiféle igény, elvárás. Lehet azt is csinálni, hogy mindenki csendben van, majd amikor valami jó dolog történik, akkor írunk. De volt az a kontra, amikor Giroud rossz helyre (illetve nem Brahimhoz) passzolt. Írták többen is, hogy nem szélre, hanem középre kellett volna adnia a franciának a labdát. Kritika? Negatív hozzáállás? Igen. De mi lenne az elvárt?

Nem emlékszem, ki írta, tegnap a chaten olvastam ezt - lehet, hogy éppen Jani -, hogy több kritikát kapott ez a bajnok és BL-elődöntős csapat, mint a korábbi tényleg nagyon rossz Milan. Lehet. De úgy gondolom, a bajnoki címmel nőnek az elvárások is. Az a korábbi Milan tényleg egy rakás szar volt, szentségelt mindenki, de volt valamiféle belenyugvás, hogy ezekkel ennyit tudunk. A bajnok Milan esetében azonban megnőnek az elvárások is. Egy bajnok nem adhatja fel, egy bajnoktól többet várunk el. Kirúgják az edzőt, ha olyan csapattal ért el sikereket, amely addig sehol sem volt, majd a sikerek után megint lejtmenetbe kapcsol. Nem azt nézik, miket ért el, hanem azt, hogy az "emelt" elvárásoknak meg tud-e felelni. Korábban mi volt? Be kellene jutni a 4-be. Jött a scudetto, erre az igények: meg kell próbálni a címvédést, továbbjutni a BL-csoportból, de minimális elvárás a négybe kerülés. A Milan esetében évek óta arról beszélgettünk, hogy ennek a klubnak az elitben a helye, és méltatlan az az állapot, hogy a csapat botrányosan teljesít. Az utóbbi években volt előrelépés, örülünk, de több olyan körülmény is volt, ami valamiféle megnyugvást, "jóllakottságot" tükrözött. A vezetői döntés a minimális mercatós büdzséről, a téli passzivitás a piacon, a csapatfejlődés mint olyan eltűnése, megkérdőjelezhető edzői döntések, az, hogy a játékosok hozzáállásán - tisztelet a kivételnek - többször lehetett látni, hogy bizonyos meccsekhez nem úgy állnak hozzá, ahogyan kellene... Tavaly is leírtam, hogy a Milan a scudetto egy visszaigazolás, hogy jó úton jár a csapat. De ez nem a hegy csúcsa, hanem egy mérföldkő a csúcsig. És a Milanon múlik, hogy ezt miként értékeli. A tavalyi szezonban hatalmas akarást lehetett látni a csapaton a legtöbb meccsen. Bevallom őszintén, ezt idén jóval kevesebbszer láttam. Talán ez a pofon, hogy egy tárgyalóteremben dőlt el a következő évi BL-indulásunk, mindenkinek egy kicsit felnyitja a szemét. Egy olyan "mutassuk meg" hozzáállást várnék, mint az 1982-es vagy 2006-os vb-győztes olasz csapattól vagy a 2007-es Milantól.

Összességében egyébként jó, jobb előérzetem van a nyári mercatóval kapcsolatban. A bajnoki címet követően ebben az idényben kiderült, hogy még bőven van (lett volna) munka ezzel a csapattal, talán a hibákat sem kell hónapokig keresgélni. Már csak az lesz a kérdés, hogy a megtalált hibákat ki akarják-e javítani. És ha igen, hogyan.

Az egyik hibát, úgy tűnik, nemcsak észrevették, hanem meg is oldották Kamada személyében. Csak így tovább.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 16:38
hodyzoli and bubu971 reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nem értem miért kell ezt túlmagyarázni, egy szoros bajnokság volt és bejutottunk az első négy közé itt is és a BL-ben is. Ez tizenx éve nem fordult elő, ugyh megint letettünk valamit az asztalra. Ehhez eltüntettünk a pályáról két meccsre egy Tottenham-et és kétszer vertük meg a bajnok Napolit rendes játékidő alatt.

A bajnokságban meg kellett vernünk a Juventust, a visszavárón a Laziot és a Napolit , ha jól emlékszem ez mind sikerült, sőt az első 7 csapatból talán csak az Intert nem győztük le. Volt hullámvölgy, formáció váltás, pontszórás a kis csapatok ellen, mégis sikerült.

Lehet ezen még agonizálni,de szerintem felesleges, ha 20 pontot vontak volna le a Juventustól az se számítana, szvsz csak azért beszélnek róla páran, mert Olaszosan ezeket a pontokat pár fordulóval a bajnokság vége előtt visszaadták, majd megint elvették. Ha első körben levonták volna a 10-et, talán most annyi se lenne, amennyi van...

Amit ki lehetett hozni ebből az idényből azt sikerült a csapatnak, a bajnokságba sajnos beleszóltak a BL meccsek is plusz, hogy jelenleg Kalulu-Kjaer, Krunic és Messias azok, akik alkalmas cserejátékosnak nevezhetőek, ennek a javításán biztos vagyok benne, hogy Maldiniék gőzerővel dolgoznak.

Szurkolni kell még egyet az Udine-nek, utána le kell zárni ezt a szezont és megnyitni az átigazolásokról szóló topicot, remélhetőleg lesz esélyünk tartalommal megtölteni.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 17:00
HegyalJani
(@hegyaljani)

Véleményt, mondanivalót, kritikát többféleképp meg lehet fogalmazni..

Lehet úgy, ahogy Anselmo szurkolótárs szokta, kicsit pesszimistán, de mégis reálisan, teljesen érthetően, normálisan megfogalmazva.. Hozzáteszem, korábban kicsit furcsa volt a hozzá állása, nagyon nehéz volt megszokni, de egyre inkább szeretem olvasni a véleményét.. Félre ne érts, nem puncsolni akarok, de gondolom másoknak is megvan az a személy, akinek szereti a gondolatait olvasni..

Lehet úgy is, ahogy Lansky szokta 3635 sorban, többféle szempontból, olykor már túlmagyarázva és természetesen egy-egy (néha oda nem illő) NFL-es példával megfűszerezve..

Van, aki kicsit humorosan, van aki túlzott optimizmussal, van aki teljesen reálisan ossza meg a véleményét.. Jómagam egy egyszerű parasztgyerek vagyok, hazánk  sötétebb feléről, így senki ne számítson mélyenszántó gondolatokra, szeretek nyersen fogalmazni, ami a szívemen a számon..

Ezekkel szerintem nincs is probléma, nem vagyunk egyformák, másképp látjuk a dolgokat..

A problémám nekem azokkal van, és ennek hangot is adtam többször is, akiknek annyi a véleménye, hogy minden SZAR.. Szar a vezetőség, szar a tulajdonos, szar Pioli, szarok a játékosok, szar a játékunk, szarok a labdaszedők..  Szar minden.. Ez nem vélemény! Már már azért szurkolnak egyesek, hogy kapjon ki a csapat,  és lehessen jönni szarozni..

A munkahelyemen napi szinten, többféle mutató kiértékelésével elemzik, hogy aznap milyen hatékonysággal dolgoztunk.. Ezek a mutatók nagyban meghatározzak a hó vég fizetésem.. Műszaki hibák vannak, ami miatt csökken a hatékonyságunk.. Erről nekünk be kell számolni, hogy mi is történt adott műszakban.. Korábban  annyit mondtam (mondtunk), hogy szar volt ez a gép vagy az a berendezés.. Új főnökünk érkezett nemrég, és hallani sem akar olyat, hogy ez vagy az a gép szar volt.. Nem szó szerint, de azt mondta, hogy az nem indok, hogy szar a gép, mert azon nem tudnak segíteni.. Mondjuk el, írjuk le, hogy mi a konkrét probléma adott berendezéssel, kielemzik és meg lesz oldva, meg lesz javítva..  Tudom, hülye példa, de talán ez is azt igazolja, hogy az, hogy valami Szar, az nem vélemény!

Ami tegnap a Chaten ment már tényleg gusztustalan volt, köszönhető magát AC Milan szurkolónak nevező "embernek"..  Korábban hosszú évekig én is részese voltam a Chaten a meccsnéző társaságnak, de ezt egyre inkább kezdem elhagyni (tudom nem vagyok egyedül ezzel), mert ezektől a "minden szar" szurkolóktól már hányingerem van..

Sempre Milan szurkolótárs volt, aki megjegyezte, hogy a szűk hét esztendőben nem kapott annyi fikázást a csapat, mint ebben az évben.. Oké, értem én, mások az elvárások, de szerintem senkinek nem kell elmagyarázni mit éltünk át a Montella (Takarodj!!!), Giampaolo, stb. időszak alatt, és ahhoz képest, ahol most tartunk, az teljesen más szint.. Szóval nem ártana visszafelé is nézni, hogy honnan is indultunk.. Atalanta - Milan   5:0

 

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 19:26
ACM_GRA reacted
Oldal 1 / 2