2023-05-03 Milan-Cr...
 

2023-05-03 Milan-Cremonese

Oldal 2 / 2
 
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szerintem az egyetlen mentsége a vezetőségnek, Piolinak a BL lehet. Másképp ez az egész eredménysor idén olasz bajnokként vicckategória, annak ellenére hogy biztosan mások is fognak pontokat hullajtani, tehát lehet még az utolsó fordulóban is esélyünk, bár a tegnapi után nem hiszem. Mindent elnézek, ha csoda folytán megnyernénk, de még a döntő is hatalmasat szólna. Valószínűleg lélekben a szezon két legfontosabb meccsére készül a csapat, azaz a május 10-ei odavágóra majd a visszavágóra, amikor is az Inter lesz a pályaválasztó. Bár a bajnokságot ennyire azért nem adtam volna fel (semmibaj nem lenne ha lenne 8-9 pontos megnyugtató előny mondjuk a 3.helyen és úgy hullajtunk pontokat) de az is igaz, hogy mikor lesz ennek a csapatnak legközelebb ekkora esélye fináléba jutni?! Lehet a közeljövőben aligha. (ha nem erősítenek nyáron végképp nem) Tobábbjutás esetén (ami egyébként pokoli nehéz lesz) a 12. BL-döntőért mehetne a történelme során a Milan. Azért ez óriási lenne! Részben megértem Maldiniékat, részben pedig nem, mert szerintem minden Milanos jövőre is látni akarja kedvenceit a legrangosabb európai kupasorozatban… 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 07:29
Rakuzan
(@rakuzan)

Újabb eltaktikázott meccs, ami kizárólag azon múlt, hogy Pioli teljesen fogalmatlan a rotáláshoz. A fotelből minden szurkoló meg tudta mondani, hogy itt nem lesz 3 pont, erre csak azért is...rendkívül bosszantó, mert egy kis hozzáértéssel, simán ott lehetnénk a top 4-ben a BL elődöntő mellett is.

Mindenesetre még most sem reménytelen a szitu, folyamatos bukdácsolásokra számítok a riválisoktól is...itt már egymást fogják alulmúlni a BL-ért a csapatok.

Elég demoralizáló látni, hogy mi nem élünk a lehetőséggel, miközben az Inter hint egy 6-ost a Veronának...nagyon kíváncsi leszek a BL mérkőzésekre, amikre annyira tartalékolunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 08:00
szucsi82
(@szucsi82)

Szerintem ez nem csak egyedül Pioli döntése volt.Az egész vezetőség benne van és áldását adta erre a tegnapi kezdőre.Eleve miért egy ilyen csapat ellen kell pihentetni amikor még egy nehezebb meccs is vár a srácokra hétvégén?Ott meg majd a rendes kezdővel fogunk vereséget szenvedni?Mert ugyan felküldik őket a pályára de csak óvatosan játszanak mert pár nap múlva egy még fontosabb meccs lesz.

Mi tegnap kiszálltunk a jövő évi BL-ből de még a többi nemzetközi kupából is.Mondjuk ennek a konferencia ligának nem sok értelmét látnám.Vagy csak annyit ,hogy ott majd játszat ez a sok "zs" kategóriás ha még itt maradnak nyáron.Ennyiből meg lehet jobb lenne ha nem is indulnánk aztán csak a bajnokságra elég lenne egy kisebb keret.Tök felesleges itt tartani a cserék legtöbbjét.

És bármi is lesz ennek a szezonnak a vége én 100%-ig biztos vagyok benne ,hogy nem lesz edzőváltás a nyáron.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 08:19
rossonero01
(@rossonero01)

@rakuzan én pedig pihentetés ide vagy oda, egy (nagyon) fájó kiesésre számítok. Mégpedig az elmúlt hetek-hónapok sokszor kilátástalan játéka miatt, amibe persze itt-ott becsúszott egy remek félidőcske..

A tegnapi x-ben benne volt minden ami jellemzi a Milant az idei szezonban. Pioli vaksága a rotálással, a teljes cseresor és néhány kezdő használhatatlansága beleértve a kis Diazt is aki 5 méterről nem képes üres kapuba fejelni (nyilván nem rá akarom kenni a tegnapit és nem is elsősorban az ő feladata a gólszerzés de na..! Megvolt a 2 jó meccse, most jön 6 szar.. Tőlem mehet vissza ahonnan jött, csak sajnos helyére jó eséllyel nem fogunk találni jobbat), és a vezetőség +tulajdonosi kör baklövései a teljesen elb@szott igazolásaikkal. Origi, Lazetic, és CDK,stb.

Ugyanezt mondom akkor is ha valami csoda folytán beérünk BL helyre. Amennyire meglepő és szép volt a tavalyi szezon, annyira csalódást keltő az idei. BL elődöntő ide,vagy oda.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 08:35
Anselmo
(@anselmo)

Tekintve, hogy euró 10 milliók forognak kockán, teljesen biztos, hogy ez egy konszenzusos döntés volt mindenki bevonásával. De az is, hogy mindezt a stáb, és Pioli javasolta, a többiek maximum rábólintottak, mondván, ha így ítélik meg, akkor legyen így. Igazság szerint Berlusconi ilyenkor már leszólt volna, hogy "persze, a nagy büdös francot, szépen rakd csak fel a kezdő 11-et, maximum X vagy Y pihenhet, azt jól van". Erélytelen is egy kicsit a vezetőség, én hiányolom, hogy nem tudtak még igazán erőt mutatni - nem csak a piacon, de a csapat körüli dolgokban sem. Mindegy, ez más lapra tartozik. Viszont ez a döntés sokféle kérdést felvet. 

Most vagy nem igaz, hogy komoly gazdasági problémákat okoz(na) a BL-ről való lemaradás, vagy elég komoly dilettanciára utal, hogy egy rövid távú célnak ennyire alárendelik a klub hosszú távú jövőjét. Ha előbbi a helyzet, akkor még megértem valahol a helyzetet. Ha utóbbi, akkor nem fogom megköszönni a 4 közé jutást (főleg, hogy nem lesz ebből még döntő sem, mert ezt az Intert mi megszorítani sem igazán fogjuk a jelenlegi formák alapján). Ha nyáron (vagy újabb 2-3 évig) azért nem tudunk majd ebből a siralmas játékosállományból továbblépni, mert most erre a 2 meccsre készült mindenki, akkor az legalább akkor bűn, mint amit Yonghong-Li, Fassone és Mirabelli műveltek. 

Furcsa kettősség jellemzi a klubot manapság. Egyrészt nem merünk igazán nagyok lenni, nem is akarunk, és körbe lengi a Milant egyfajta defetizmus (vezetői szólamok arról, hogy nem tudunk versenyezni ezzel meg azzal, nem tudunk ide sztárokat hozni, "ez már többé nem az a Milan...", stb.), másrészt meg az ilyen meccseken rendre túlbecsüljük a saját képességeinket, és úgy küldik fel a cserepadot, mint amikor Ancelotti küldte be Rui Costát, Ambrosinit, Tomassont vagy éppen Serginhót. Ha ez már nem az a Milan, akkor miért viselkedünk úgy? S.Inzaghi sosem rotál így, Mourinho sosem, Sarri sosem, Spalletti soha. De azt gondoljuk, hogy mi ezt megengedhetjük magunknak, miközben a legfőbb riválisok sem? Jó lenne végre megérteni, hogyan gondolkoznak a klub elöljárói. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 09:05
gumicsiga
(@gumicsiga)

Tavaly működött ez a rotálás, mert akkor ott volt Ibra,Florenzi,Kessie és talán még Rebic-et is be lehetett tenni csatárnak, mert benne volt a gól. Most gyakorlatilag a védelem kivételével Krunic-on és Messias-on kívül nem tudok olyan játékost, aki alkalmas lenne arra, hogy a kezdőben legyen és le tudjon hozni egy meccset valamelyik kiesőjelölt ellen.

Pont tegnap beszéltem erről egy Interes ismerősömmel, hogy várja a negyeddöntőt, azt mondta, hogy a ""Milannak nagyon erős a kezdőtizenegye és bármi lehet, nálunk a cserejátékosokkal van a gond, az olasz középszint". Valahogy ezt érzem én is, kísérletezgetést a fiatal játékosok igazolásában/játszatásában.

Origi és CDK egy kalap sz@r! hiába a várakozás, ezt bátran kijelenthetjük, hogy most se kellene itt lenniük, nyáron pedig lehet már késő lesz.

Voltak helyzeteink, CDK nem tudom mi a francot gondolt úgy akarta kicselezni a kapust, mintha kispályán lenne, Origi csak birkózott, Bennacer-től pedig ne várjuk a gólokat...

Pár hete még úgy álltunk, hogy ez megint egy "álom szezon" lehet, becsúszunk a BL-be és eljuthatunk a BL-ben a döntőig. Lassan ott tartunk, hogy már csak matematikai esélyünk lesz arra, hogy jövőre ott legyünk a BL-ben, az Inter ellen pedig elveszíthetjük az elődöntőt még a meccs elkezdése előtt.

Ebben most vastagon benne volt Pioli is, de mégse csak az ő sara, három ilyen igazolás mellett(CDK,Origi,Vra..cx) nem viheti el egyedül a balhét. Télen is egyértelmű volt, hogy gondba leszünk a támadókkal, mégse tudta lereagálni a vezetőség, lehetett volna kölcsönbe hozni egy Aubameyang-ot, aki csak padozik Londonban és még számos más lehetőség volt,de nem léptek semmit. Most kialakult egy olyan helyzet, amire nem számított a vezetőség, két fronton kell eredményeket elérnünk és ehhez kevés ez a keret.

Én ebben egyetértek Piolival, heti három meccset nem lehet rábízni a kezdő 11-re, mert valaki biztos, hogy le fog sérülni, akkor pedig b@szhatjuk a visszavágót és az utolsó 4 fordulót is, de a kulcsjátékosok becserélésével nem kéne várni mindig az utolsó 20 percig.

Az Inter teljes kerettel fog nekimenni a Roma elleni meccsnek is, ennek meg is ihatják a levét.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 09:31
rossonero01
(@rossonero01)

Márpedig ha valami hatalmas nagy csoda nem történik az inter behúzza otthon a Roma ellenit is. A Roma-nal Smalling, Llorente, Celik, Karsdorp, Kumbulla, Wijnaldum, El Shaarawy,  Belotti és Dybala sérültek (talán az utsó kettő be tud majd szállni), ezért tuti hogy Murinho beparkoltatja a buszt, viszont én érzem elég erősnek az intert, hogy legalább 1 gólt bezsonglőrködjenek. 

A Napoli meg addigra bajnok lesz mire az Interrel játszanak, szóval simán lehet, hogy belesz@rnak majd a meccsbe..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.04. 13:06
Oldal 2 / 2