Szerintem az egyetlen mentsége a vezetőségnek, Piolinak a BL lehet. Másképp ez az egész eredménysor idén olasz bajnokként vicckategória, annak ellenére hogy biztosan mások is fognak pontokat hullajtani, tehát lehet még az utolsó fordulóban is esélyünk, bár a tegnapi után nem hiszem. Mindent elnézek, ha csoda folytán megnyernénk, de még a döntő is hatalmasat szólna. Valószínűleg lélekben a szezon két legfontosabb meccsére készül a csapat, azaz a május 10-ei odavágóra majd a visszavágóra, amikor is az Inter lesz a pályaválasztó. Bár a bajnokságot ennyire azért nem adtam volna fel (semmibaj nem lenne ha lenne 8-9 pontos megnyugtató előny mondjuk a 3.helyen és úgy hullajtunk pontokat) de az is igaz, hogy mikor lesz ennek a csapatnak legközelebb ekkora esélye fináléba jutni?! Lehet a közeljövőben aligha. (ha nem erősítenek nyáron végképp nem) Tobábbjutás esetén (ami egyébként pokoli nehéz lesz) a 12. BL-döntőért mehetne a történelme során a Milan. Azért ez óriási lenne! Részben megértem Maldiniékat, részben pedig nem, mert szerintem minden Milanos jövőre is látni akarja kedvenceit a legrangosabb európai kupasorozatban…
Újabb eltaktikázott meccs, ami kizárólag azon múlt, hogy Pioli teljesen fogalmatlan a rotáláshoz. A fotelből minden szurkoló meg tudta mondani, hogy itt nem lesz 3 pont, erre csak azért is...rendkívül bosszantó, mert egy kis hozzáértéssel, simán ott lehetnénk a top 4-ben a BL elődöntő mellett is.
Mindenesetre még most sem reménytelen a szitu, folyamatos bukdácsolásokra számítok a riválisoktól is...itt már egymást fogják alulmúlni a BL-ért a csapatok.
Elég demoralizáló látni, hogy mi nem élünk a lehetőséggel, miközben az Inter hint egy 6-ost a Veronának...nagyon kíváncsi leszek a BL mérkőzésekre, amikre annyira tartalékolunk.
Szerintem ez nem csak egyedül Pioli döntése volt.Az egész vezetőség benne van és áldását adta erre a tegnapi kezdőre.Eleve miért egy ilyen csapat ellen kell pihentetni amikor még egy nehezebb meccs is vár a srácokra hétvégén?Ott meg majd a rendes kezdővel fogunk vereséget szenvedni?Mert ugyan felküldik őket a pályára de csak óvatosan játszanak mert pár nap múlva egy még fontosabb meccs lesz.
Mi tegnap kiszálltunk a jövő évi BL-ből de még a többi nemzetközi kupából is.Mondjuk ennek a konferencia ligának nem sok értelmét látnám.Vagy csak annyit ,hogy ott majd játszat ez a sok "zs" kategóriás ha még itt maradnak nyáron.Ennyiből meg lehet jobb lenne ha nem is indulnánk aztán csak a bajnokságra elég lenne egy kisebb keret.Tök felesleges itt tartani a cserék legtöbbjét.
És bármi is lesz ennek a szezonnak a vége én 100%-ig biztos vagyok benne ,hogy nem lesz edzőváltás a nyáron.
@rakuzan én pedig pihentetés ide vagy oda, egy (nagyon) fájó kiesésre számítok. Mégpedig az elmúlt hetek-hónapok sokszor kilátástalan játéka miatt, amibe persze itt-ott becsúszott egy remek félidőcske..
A tegnapi x-ben benne volt minden ami jellemzi a Milant az idei szezonban. Pioli vaksága a rotálással, a teljes cseresor és néhány kezdő használhatatlansága beleértve a kis Diazt is aki 5 méterről nem képes üres kapuba fejelni (nyilván nem rá akarom kenni a tegnapit és nem is elsősorban az ő feladata a gólszerzés de na..! Megvolt a 2 jó meccse, most jön 6 szar.. Tőlem mehet vissza ahonnan jött, csak sajnos helyére jó eséllyel nem fogunk találni jobbat), és a vezetőség +tulajdonosi kör baklövései a teljesen elb@szott igazolásaikkal. Origi, Lazetic, és CDK,stb.
Ugyanezt mondom akkor is ha valami csoda folytán beérünk BL helyre. Amennyire meglepő és szép volt a tavalyi szezon, annyira csalódást keltő az idei. BL elődöntő ide,vagy oda.
Tekintve, hogy euró 10 milliók forognak kockán, teljesen biztos, hogy ez egy konszenzusos döntés volt mindenki bevonásával. De az is, hogy mindezt a stáb, és Pioli javasolta, a többiek maximum rábólintottak, mondván, ha így ítélik meg, akkor legyen így. Igazság szerint Berlusconi ilyenkor már leszólt volna, hogy "persze, a nagy büdös francot, szépen rakd csak fel a kezdő 11-et, maximum X vagy Y pihenhet, azt jól van". Erélytelen is egy kicsit a vezetőség, én hiányolom, hogy nem tudtak még igazán erőt mutatni - nem csak a piacon, de a csapat körüli dolgokban sem. Mindegy, ez más lapra tartozik. Viszont ez a döntés sokféle kérdést felvet.
Most vagy nem igaz, hogy komoly gazdasági problémákat okoz(na) a BL-ről való lemaradás, vagy elég komoly dilettanciára utal, hogy egy rövid távú célnak ennyire alárendelik a klub hosszú távú jövőjét. Ha előbbi a helyzet, akkor még megértem valahol a helyzetet. Ha utóbbi, akkor nem fogom megköszönni a 4 közé jutást (főleg, hogy nem lesz ebből még döntő sem, mert ezt az Intert mi megszorítani sem igazán fogjuk a jelenlegi formák alapján). Ha nyáron (vagy újabb 2-3 évig) azért nem tudunk majd ebből a siralmas játékosállományból továbblépni, mert most erre a 2 meccsre készült mindenki, akkor az legalább akkor bűn, mint amit Yonghong-Li, Fassone és Mirabelli műveltek.
Furcsa kettősség jellemzi a klubot manapság. Egyrészt nem merünk igazán nagyok lenni, nem is akarunk, és körbe lengi a Milant egyfajta defetizmus (vezetői szólamok arról, hogy nem tudunk versenyezni ezzel meg azzal, nem tudunk ide sztárokat hozni, "ez már többé nem az a Milan...", stb.), másrészt meg az ilyen meccseken rendre túlbecsüljük a saját képességeinket, és úgy küldik fel a cserepadot, mint amikor Ancelotti küldte be Rui Costát, Ambrosinit, Tomassont vagy éppen Serginhót. Ha ez már nem az a Milan, akkor miért viselkedünk úgy? S.Inzaghi sosem rotál így, Mourinho sosem, Sarri sosem, Spalletti soha. De azt gondoljuk, hogy mi ezt megengedhetjük magunknak, miközben a legfőbb riválisok sem? Jó lenne végre megérteni, hogyan gondolkoznak a klub elöljárói.
Tavaly működött ez a rotálás, mert akkor ott volt Ibra,Florenzi,Kessie és talán még Rebic-et is be lehetett tenni csatárnak, mert benne volt a gól. Most gyakorlatilag a védelem kivételével Krunic-on és Messias-on kívül nem tudok olyan játékost, aki alkalmas lenne arra, hogy a kezdőben legyen és le tudjon hozni egy meccset valamelyik kiesőjelölt ellen.
Pont tegnap beszéltem erről egy Interes ismerősömmel, hogy várja a negyeddöntőt, azt mondta, hogy a ""Milannak nagyon erős a kezdőtizenegye és bármi lehet, nálunk a cserejátékosokkal van a gond, az olasz középszint". Valahogy ezt érzem én is, kísérletezgetést a fiatal játékosok igazolásában/játszatásában.
Origi és CDK egy kalap sz@r! hiába a várakozás, ezt bátran kijelenthetjük, hogy most se kellene itt lenniük, nyáron pedig lehet már késő lesz.
Voltak helyzeteink, CDK nem tudom mi a francot gondolt úgy akarta kicselezni a kapust, mintha kispályán lenne, Origi csak birkózott, Bennacer-től pedig ne várjuk a gólokat...
Pár hete még úgy álltunk, hogy ez megint egy "álom szezon" lehet, becsúszunk a BL-be és eljuthatunk a BL-ben a döntőig. Lassan ott tartunk, hogy már csak matematikai esélyünk lesz arra, hogy jövőre ott legyünk a BL-ben, az Inter ellen pedig elveszíthetjük az elődöntőt még a meccs elkezdése előtt.
Ebben most vastagon benne volt Pioli is, de mégse csak az ő sara, három ilyen igazolás mellett(CDK,Origi,Vra..cx) nem viheti el egyedül a balhét. Télen is egyértelmű volt, hogy gondba leszünk a támadókkal, mégse tudta lereagálni a vezetőség, lehetett volna kölcsönbe hozni egy Aubameyang-ot, aki csak padozik Londonban és még számos más lehetőség volt,de nem léptek semmit. Most kialakult egy olyan helyzet, amire nem számított a vezetőség, két fronton kell eredményeket elérnünk és ehhez kevés ez a keret.
Én ebben egyetértek Piolival, heti három meccset nem lehet rábízni a kezdő 11-re, mert valaki biztos, hogy le fog sérülni, akkor pedig b@szhatjuk a visszavágót és az utolsó 4 fordulót is, de a kulcsjátékosok becserélésével nem kéne várni mindig az utolsó 20 percig.
Az Inter teljes kerettel fog nekimenni a Roma elleni meccsnek is, ennek meg is ihatják a levét.
Márpedig ha valami hatalmas nagy csoda nem történik az inter behúzza otthon a Roma ellenit is. A Roma-nal Smalling, Llorente, Celik, Karsdorp, Kumbulla, Wijnaldum, El Shaarawy, Belotti és Dybala sérültek (talán az utsó kettő be tud majd szállni), ezért tuti hogy Murinho beparkoltatja a buszt, viszont én érzem elég erősnek az intert, hogy legalább 1 gólt bezsonglőrködjenek.
A Napoli meg addigra bajnok lesz mire az Interrel játszanak, szóval simán lehet, hogy belesz@rnak majd a meccsbe..