2023-03-13 Milan-Sa...
 

2023-03-13 Milan-Salernitana

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan hétfő este a 16. helyen álló Salernitana ellen lép pályára a San Siróban az olasz bajnokság 26. fordulójában. A piros-feketék hétközben 0-0-s döntetlent játszottak a Tottenham ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, míg a salernói alakulat az előző fordulóban 0-0-s döntetlent játszott a Sampdoriával. A mérkőzés 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.03.12. 20:46
szucsi82
(@szucsi82)

Ma nincs kifogás.Mindenképp nyerni kell.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.13. 08:09
Dio
 Dio
(@deeo)

Nem is kérdés, hogy ki lehet a forduló nyertese, ha ezeket ma meggyepáljuk, szóval ahogy szucsi kolléga írja, nincs kifogás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.13. 08:49
Jackoby5
(@jackoby5)

Ez a mai meccs fontos lenne nagyon. A top4 bebiztosítása fontos lenne, bár azzal is kiegyeznék hogyha megnyernénk a BL-t.. 😀
Leaotól jó lenne látni ma valamit, és akár egy CDK csereként is kaphatna egy 20-25 percet, hátha végre kijön belőle.
Múltkor is volt egy gyönyörű passza, ha olyanokból meccsenként adna 2-3 at, akkor már nem ekézné senki! Valahogy én látom benne még mindig az X faktort. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.13. 14:21
Dio
 Dio
(@deeo)

Komolyan nehéz lett volna egy Salernitanat megverni otthon? Tényleg ekkora feladat volt ez? Tényleg nem tudunk két rohadt meccset lehozni egymás után ahol megfelelő a koncentráció? Leaotól majd valaki kérdezze már meg hogy mégis mire szeretne ilyen fizetéseket kapni? Mert részemről én egyre kevésbé hullajtom a könnyeim ha nem fog hosszabbítani.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.13. 22:51
Jencius
(@jencius)

Hát ez megint rettenet volt. Nincs tempó, nincs labda nélküli mozgás.Mióta formációt váltottunk igaz, hogy a védekezésünk jobb lett, de támadásban még gyengébbek lettünk, mint előtte. És tényleg Leao csak lézeng minden meccsen a pályán. Gyakorlatilag hasznavehetetlen. Az is látszik, hogy Messias miért szorította ki Salemakers-t.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.13. 23:08
kissheva
(@kissheva)

Számomra egyértelműen megmutatta a Spurs elleni párharc, hogy nálunk legfőképp motivációs és hozzáállás-beli gondok vannak. Egy bl nyolcaddöntőre mindenki feltudott pörögni, ezzel szemben egy kiscsapat elleni bajnokin a csapat nagy része csak lézeng. A vérnyomás az egekben volt, mikor megláttam néhány játékos testbeszédét, legfőképp Leao.
Ha így folytatja a portugál, még a végén kénytelen is lesz hosszabbítani, mert a kutyának nem fog kelleni, vagy jól megszívjuk és bagóért viszik majd el.

Pioli látszólag valóban feláldozta a védekezés oltárán a támadásainkat, és amikor átálltunk a 3 védős felállásra, akkor épp stabilitásra volt szükségünk. Viszont a támadásaink annyira sablonosak, hogy bűn nézni. Senkiben nincs kreativitás vagy váratlan húzás. Akiben lenne, annak épp most nincs kedve focizni. 
Felállt védelem ellen nem tudunk játszani, ha letámadnak minket, nem tudunk támadást építeni és csak ívelgetünk. Mire készülünk hétközben?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 07:27
Gagacs
(@gagacs)

@kissheva nagyon egyetértek veled. Van baj itt edzővel is, de a játékosok hozzáállásával is.
Az aggaszt egyébként, hogy ha egy salernitana ellen ennyire vagyunk képesek, akkor mi lesz az udine, vagy épp a napoli ellen... Ehhez tényleg agysebésznek kell lenni, hogy ha nem lesz bl hely az sokkal rosszabb, mint kiesni a 16 között. Tök szuper, hogy ott vagyunk a 8-ban, de nyáron ki a tök akar majd ide jönni/maradni ha megint lemaradunk a bl-ről. És ne gyertek nekem azzal, hogy 4-ek vagyunk, mert a juve jó eséllyel visszakapja a 15 pontot, és máris kint vagyunk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 08:47
Anselmo
(@anselmo)

Olyannyira, hogy a hírek szerint még márciusban bejelentik, hogy a Juventus - az eljárásban elkövetett formai hibákra hivatkozva - visszakapja a 15 pontot. Nem azért, mert ártatlanok, hanem mert az ügyészség vizsgálattechnikai hibákat követett el. Ez önmagában is megérne egy posztot, de erről talán majd akkor, amikor hivatalos lesz. Ez most mellékszál, de a lényeg, ahogy Gagacs is mondja, hogy gyakorlatilag pillanatnyilag is csak 5. helyen állunk. Kitörölhetjük majd a 8 közé jutással, ha a 6. helyen végezve a Konfetti ligában bohóckodhatunk majd jövőre, szétesik a csapat, és senkit nem fogunk tudni igazolni. Mert pénz se lesz rá, és idejönni sem akar majd senki. 

Márpedig ez egyre inkább realitás. Ebben a csapatban nincs elég kötelességtudat, kedv és motiváció sem, hogy odaérjen a 4. helyre. Udinében garantált az újabb bukás szombaton, és utána jön a Napoli... ezt a meccset tegnap főbenjáró bűn volt elbukni, mégis megtették. Vezetésről. Többen elmondták itt is meccs előtt, hogy nincs kifogás, nyerni kell. Hát van kifogás, az mindig van. Pioli is elbújik a 8 közé jutás segge mögé, és erre hivatkozva nem gond a firenzei zakó, a Salernitana elleni felsülés sem, és a sem lesz az, ha Udinében meg kikapunk, mert hát NEGYEDDÖNTŐSÖK vagyunk. Piolit meneszteni kell, ezt továbbra is tartom. Az, hogy volt néhány kiszenvedett 1-0-s győzelem a teljes összeomlás után, semmit nem változtat a lényegen - zuhanórepülésben van a Milan. Motivációs gondok? Persze. A lelkesedés hiánya? Persze. Naná. De ezért van az edző, hogy ez ne legyen. 

Ami még idekívánkozik. Leao mehet Isten hírével, nekem nem kell. Átlagosnál kicsit jobb játékos, átlagos alatti mentalitással, nemzetközi szinten pedig teljesen súlytalan. Ez nálam nem ér 8 millió eurós fizetést, meg minden mást. Jöjjön ide valaki, aki focizni és nyerni is szeretne. A klub 124 éves története alatt tegnap este először történt meg: olasz játékos nélkül állt fel a csapat a kezdőben. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 10:02
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gagacs Pont azért mert a bajnokságban a simának tűnő meccseket xarják csak telibe, ezért nem gondolom hogy egy Napoli ellen a hozzáállással gond lenne. Ott inkább az edzők közötti különbség lehet a mérleg nyelve, mert valahogy a Napoli az eladott/elengedett sztárjai helyett hozott szinte noname játékosokból pikk-pakk csapat lettek stílusos focival, nálunk meg évek óta megy ez a "rúgjunk egy gólt és védekezzük ki" felfogás (hozzáteszem, tavaly év végén ez bajnokságot ért, de az sok összetevő együttes szerencsés jelenlétének volt inkább köszönhető - DE azoknak a feltételeit meg kellett teremteni, nem kisebbítem Pioli érdemeit). Nem a formációváltás a gond, mert így hogy évek óta nincs normális jobbszélsőnk ez most sokkal inkább a keretre van szabva (és már régen meg kellett volna lépni, ha már nem hozunk normális jobboldali támadót), csak sajnos Pioli taktikája a tipikus régi olaszos rendszerre épül, nagyon masszív védekezés és egyéni képességekre alapozó támadások 1-2 rúgott góllal. Értsd, egy az egy elleni párharcok (ezért vagyunk jók ha Theo és Leao jó formában vannak) vagy ívelgetések. Nincs tudatos csapatjáték támadásban és ha az egyénileg képzett játékosaink nincsenek formában meghal az egész rendszer. Erre jön a kisebb csapatok elleni hozzáállás beli probléma és egyből megkapjuk ezeket a nézhetetlen focira nem emlékeztető produkciókat. Ha meg mentális és fizikális problémák is vannak, akkor meg megkapjuk amit januárban láttunk. Továbbra is azt gondolom nem Piolival kéne folytatni, de lássuk be nem fogunk váltani így hogy nyolc között vagyunk a BL-ben és talán odaérünk a legjobb négybe is a bajnokságban. Reménykedjünk hogy a sérülések és a formahanyatlások elmaradnak (elég baj nekünk Leao jelenlegi "állapota") és akkor nem lesz gond. Ha meg a fentebb leírtak közül egy vagy több nem jól alakul nekünk, akkor meg azért tök fölösleges idegeskedni, mert akkor esélytelenek leszünk a négybe kerülni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 10:04
Gagacs
(@gagacs)

@hodyzoli nem igazán lehet belekötni abba amit írsz. Ennek ellenére én parázok a rangadóktól is. A napolival még úgy találkozunk, hogy van nekik is tétje (papíron). Az inter a 36. fordulóban, akkor kb az összes napoli játékos részeg lesz az ünneplésektől. Magasról fogják telibesz@rni a meccseket. Ezek az apróságok fognak dönteni. Szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 10:45
gumicsiga
(@gumicsiga)

Leao teljesítményével hajszálpontosan azóta van probléma, mióta zátonyra futottak a hosszabbítási próbálkozások. Pont amikor elkezdett szétesni a csapat -valljuk be köze is van hozzá-.

Szvsz szerintem ő szeretne hosszabbítani,de az ügynöke számunkra megnehezíti ezt a feladatot.

Egyértelmű, abból van pénz, ha távozik nem abból, ha hosszabbít. Mendes valószínűleg el akarja őt vinni és ezért nem is fog létrejönni a hosszabbítás.

A csapat teljesítményére most nem térnék ki külön, aki megnézte a meccset és nem a 2 perces összefoglaló alapján elemzi a "látottakat", szerintem látta, hogy az eredmény nem feltétlenül tükrözi a játékunkat.

Alapvetően jók voltunk, nem volt baj a hozzáállással, szinte végig támadtunk, rengeteg helyzetünk volt, a Salernitana végig 8-9 emberrel volt a kapujuk előtt és csak a kontrákra alapoztak. A nagyobb probléma az volt, hogy ez be is jött nekik Thiaw-nak és Bennacer-nek is volt egy nagyobb hibája, azt még megúsztuk,a gólnál Tomori megint elnézte -sajnos nem az első eset-.

A probléma nálunk jelenleg a lőtt gólok számával van így, hogy kiesett Messias és Leao-nak nem megy a gólszerzés, kb. Giroud az egyetlen akitől várhatjuk a gólt, talán még Diaz és Theo lehetnek veszélyesek, de a jobb szél sajnos nagyon hiányzik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 14:36
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga csak a pontosság kedvéért, nem Mendes az ügynöke.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.14. 15:42