2023-03-04 Fiorenti...
 

2023-03-04 Fiorentina-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a 12. helyen álló Fiorentina otthonába látogat az olasz bajnokság 25. fordulójában. A csapat az előző játéknapon 2-0-ra győzött az Atalanta ellen, míg a firenzei alakulat a Verona otthonában nyert 3-0 arányban. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.03.03. 21:49
Anselmo
(@anselmo)

Hát ez elég tré volt minden szempontból. Ezért érdemes még várni minden sommás következtetéssel, hogy hol is tartunk jelenleg a történelmi mélypont után, meg Pioli mennyire megoldás hosszabb távon, mert ez megint olyan leolvadás volt, ami nem igazán megengedett. Hála annak, hogy az Atalanta nem nyert, és talán a Roma sem fog a Juventus ellen, ennyi talán belefért, és nyerhető meccsek jönnek majd. Fogjuk rá, hogy fejben már mindenki egy Londonba tartó gépen ült. Az az első perctől látszott, hogy mi ide csak 1 pontért jöttünk volna eredetileg is.

De ez akkor is rossz volt. Mind felfogásban, mind teljesítményben. Remélem, ha már így alakult, akkor szerdán nagyon szép ajándékkal kedveskednek majd a fiúk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.04. 22:45
Dio
 Dio
(@deeo)

Én nem akarok itt hülyeségeket belelátni, de ahogy megint összeállt a Tonali - Bennacer kettős, úgy nem volt közünk a komplett középpályához, labdakihozatalhoz, támadásépítéshez, úgy konkrétan semmihez. Olyan mintha a két pali totál kioltaná egymás játékát. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.04. 22:51
Gagacs
(@gagacs)

@deeo Ezt a "Tükörszélső" blogger srác írta:
"Először találkozott az ACM négy védős szerkezetben játszó csapattal mióta átálltak három belsővédőre. Italiano befűzte az oktatófilmet a labdakihozatalok során, élmény volt nézni ahogy működött, amit kitálalt, mert abból alakult ki az a csúszás, ami végig jellemző volt a milánóiakra, s ezért is kellett Maignan remeklése, hogy ne legyen ez egy kiütéses firenzei siker."

Én nem tudok mit hozzáfűzni, csak annyit láttam, hogy sz@rok voltunk. 🙁 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.04. 23:13
Anselmo
(@anselmo)

@deeo szerintem ez véletlen egybeesés, ősszel is egymás mellett játszottak végig, mégis hatékony volt a játékunk. 

Egyszerűen rossz felfogásban játszottunk megint, az Atalanta elleni intenzív letámadás sehol sem volt, és érzésem szerint eleve egy ikszes meccsre rendezkedtünk be. Aztán amikor jött Tomori újabb butasága, nem tudtunk már talpra állni. Leao nyilván iszonyat hiányzott, Rebic meg már nem üti meg a Milan szintjét, senki nem tudott pluszt hozzátenni, és ennyi volt. Az a helyzet, hogy a támadóink minősége Leaót és Giroud-t leszámítva legfeljebb egy olasz középcsapatnak menne el, Bologna, Sassuolo szint. Origi értékelhetetlen, Ibra kivénhedt, Rebic leépült, Messias sosem volt ennél több, Saelemaekers nem is támadó, De Ketelaere és Diaz súlytalanok. Utóbbi legalább lelkes és van vér a pucájában. De ez irtó kevés minőségben. Senkiben nincs igazán már közülük váratlan, vagy igazán fifikás. CDK még nem tudja használni azt az isten adta pluszt, Ibra már nem tudja, a többiek meg sosem tudták. Ha egy-egy napon a csapat nem elég kompakt vagy éles, akkor ez a Milan csak jókora szerencsével tud nyerni. Ma nem volt az. 

Szerdán annak kell lenni, ha minimális esélyt is akarunk magunknak a továbbjutásra. Nyáron pedig ezen a téren nagyon komolyan el kell gondolkodni, hogy merre legyen az arra. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.04. 23:16
Rakuzan
(@rakuzan)

Ez már megint mi volt? Végre úgy tűnt, irányba áll(t) a gárda, erre jön megint ez a lélektelen, ötlettelen semmi.

Csak akkor tudom elfogadni, ha Londonból továbbjutunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.05. 08:10
Anselmo
(@anselmo)

@rakuzan nagyon a tűzzel játszunk. A Juventus egyre biztosabbra vehető, hogy vissza fogja kapni a pontjait (vagy azok egy részét). A Prisma nyomozás kapcsán persze még elmeszelhetik őket megint, de nem erre kéne alapozni. A tény az, hogy nagyon felelőtlen volt a csapat és Pioli is, aki mentálisan nem tudta felkészíteni a csapatot. Hiába védekezik vehemensen, hogy szó sem volt itt Tottenhamről, meg BL-ről, mivel a vak is látta. Ilyen kiélezett helyzetben egyszerűen nincs olyan opció, hogy lényegében az elejétől fogva elengedünk egy meccset. Itt 1 pontnál senki nem akart többet tegnap, olyan is lett a vége. 

Tragikus következménye lehet annak, ha lenaradunk a BL-ről, és nem érzem, hogy ennek bárki átérezte volna a súlyát tegnap. Sokkal kisebb baj lenne, ha kiesnénk a Tottenham ellen, és bár jól esne a 8 közé jutni, de nem azon az áron, hogy közben meg a jövőnket égetjük el. Szóval engem a nyolcaddöntő sem érdekel(t) annyira, mint ez a meccs.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.05. 10:21
tupi
 tupi
(@tupi)

@anselmo csak ezzel az a baj, a játékosokat jobban motiválja egy BL-ben történő jobb szereplés, mint a "híres" top 4 elérése a bajnokságban. Ők könnyebben tudnak váltani ha ne adj isten nem lesz meg a BL. De azt gondolom a szakmai stáb dolga lenne ezen kérdések menedzselése 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.05. 11:45
Anselmo
(@anselmo)

@tupi hát ezzel valóban egy cseppet sem lehet vitába szállni. Bár a túlnyomó többségüket hosszú távon köti ide most a szerződése, és gondolom nem a konfetti ligában akarnak bohóckodni jövőre. Márpedig még néhány ilyen ellazsált meccs, és az lesz belőle.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.03.05. 11:54