2023-02-26 Milan-At...
 

2023-02-26 Milan-Atalanta

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este az Atalantát fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 24. fordulójában. A piros-feketék az előző játéknapon 1-0-ra nyertek a Monza ellen, míg a bergamói alakulat 2-1-re kikapott a Leccétől. Az összecsapás vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.02.25. 21:14
Lansky
(@lansky)

Egy győzelemmel lehetne közelíteni az Interre, ugyanis a Bologna hazai pályán igen jól szerepel, az Inter idegenben meg nem annyira vitézkedik, tehát jó esély van egy ottani pontvesztésre. Egy Atalanta elleni vereség több szempontból is rosszul jönne: a Lazio - amely vélhetően nyerni fog a Samp ellen - átugorat, az Atalanta meg pontszámban beérhet minket. Az Inter meg - ha nem kapna ki - ráadásul még tovább távolodna, márpedig nem mindegy, hogy a bajnokság végén a 2. vagy a 4. helyért járó pénzt utalja-e a szövetség.

Az utóbbi pár meccs alapján úgy fest, sikerült elállítani a vérzést, felépülőben a játékosok (Florenzi azért még jól jönne), így egy valódi tétmeccsen egy kudarc megint visszavetheti a csapatot. Ez pedig másfél héttel a londoni BL-visszavágó ellőtt nem hiányozna. Az Atalanta elleni meccs után a Napoli elleni rangadóig relatíve könnyebb meccseket játszunk, úgyhogy a márciust a bajnokságban jó lenne pontveszteség nélkül letudni, mert rajtunk kívül mindegyik BL-aspiránsnak lesznek rangadói.

Szerintem 2-1-re nyerünk, bár ez a meccs legalább háromesélyes.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.26. 10:20
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ez aztán meglepett! Nem maga a győzelem lepett meg, hanem az ahogyan nyertünk. Végre 90 percen keresztül is stabil teljesítményt nyújtva tudtunk győzni, ráadásul úgy hogy ez lehetett volna 3:0 is. Igen, van még hova fejlődni, (például helyzetkihasználás terén) de nagyon biztató ami zajlik az utóbbi 4-5 meccset figyelembe véve. Ideje volt kijönni a gödörből!! 🙂 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.26. 22:46
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Forza Milan!!! 
Kiválóan játszott a csapat s lám, ezek szerint csak nem edzőbuktatás volt a háttérben, se nem Pioli felejtett el mindent…

bravó azoknak akik “azonnal” elküldték volna!!!

pedig van összetartás és közös gólöröm, így egység is.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Rossoneri1978
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.26. 23:10
Anselmo
(@anselmo)

Szándékolt edzőbuktatás biztosan nem, ez tény. Ettől függetlenül nincs mentség és magyarázat a januári teljesítményre, amely sosem látott mélységeket hozott. A bizalom meg már csak ilyen természetű dolog. Könnyű elveszíteni, de visszaszerezni annál nehezebb. 

De nem is ezzel kell most foglalkozni. Sikerült rendezni a sorokat, újra stabilnak érződik a játékunk, és nem kis feladat volt ezt újra felépíteni. Ettől függetlenül még mindig hajszálon lóg a BL-indulásunk, nem lehet lazítani, hátradőlni, sem játékosnak, sem szurkolónak. De azt gondolom, Lansky kollégával egyetértve  hogy ha a márciust tisztességes eredményekkel lehozzuk, akkor nem lesz gond a végén. Én még mindig óvatosan közelítenék a helyedben, a vérzés elállt, a beteg stabil, de a következő két meccsen rengeteg fog múlni a szezon egészét illetően. 

De szögezzük le: ilyen Milant talán októberben láttunk utoljára, és ezen nem csorbít az sem, hogy az Atalanta igen harmatos formában van mostanában. Jó úton járunk, de szvsz még mindig törékeny a helyzet, és a rózsaszín köd, meg az elbizakodottság helye a sufniban legyen csak szépen egyelőre. Gratulálok a fiúknak, ez a mai végre egy meltó produkció volt a játék minden elemében!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.26. 23:28
Gagacs
(@gagacs)

Gratulálok a srácoknak, szép munka volt! Ez nem 3, hanem 5 vagy 6:0 is lehetett volna. Olyan ziccerek maradtak ki, hogy eszméletlen. Sajnos a rögzített szituációk még mindig borzalmasak nálunk. Szögleteknél nyugodtan oda lehet adni az ellenfélnek kirúgásra. Hajam égnek áll ezektől a "kombinációktól"...

Én mindezek ellenére tartom, hogy szintet lépni nem fogunk Piolival, aztán max megcáfol ebben is. 😁 😂 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 06:36
dzsozy
(@Gunz)

Ez ismét nagyon masszív teljesítmény volt. Ilyen amikor rendben van a csapatvédekezés és nem késik mindenki 1 ütemet. Amúgy a Roma ellen is pont ugyanígy játszott a csapat az első kapott gólig. Mindegy, úgy néz ki le van tudva a rossz széria, de valószínű, hogy jönni fog még botlás. 

 

Az utóbbi hetek jó eredményeit három dolognak tulajdonítom. Egyrészt a szerkezeti váltás, másrészt Calabria kikerülése. Ezzel a felállással valahogy megoldják, hogy a széleket megkettőzik, így a legnagyobb hibaforrást kiszűrték a srácok. A harmadik pedig Thiaw. Hihetetlen a srác. Persze tegnap kapott egy sárgát, de ő most olyan, mint az áthatolhatatlan, megingathatatlan fal. Nem véletlen, hogy tegnap már ő volt a védelem közepén... Minyonnal együtt olyan stabilitást adnak, hogy a többieket is felhúzza védekezésben. 

 

Megmondom őszintén én féltem egy kicsit Miketól. Tatával kezdtem volna, mert az utóbbi meccseken bizony jelentősen feljavult és hozzájárult az eredményekhez, de tegnap látni lehetett a különbséget a két kapus között. Bátran játszották neki hátra a labdákat és rendre jól is játszotta meg a kapusunk. 

 

Aki egyértelmű vesztese ennek a felállásnak az Leao. Persze januárban sem volt olyan penge, mint elvárható lenne egy 8 millástól, de a februárja egészen kiábrándító önmagához képest. De még így is kiosztott egy gólpasszt. (bár szerintem a kapus enyhén késve reagálta le a szitut) Mondjuk az is érdekes, hogy még így is nagyon sok helyzetet teremt, vagy sokszor kerül helyzetbe, de a koncentráció hiányzik a befejezéseknél.

 

Jó volt látni Ibrát visszatérni, de azért nagyon darabos volt a mozgása. Tudom kihagyott vagy 7 hónapot, meg 41 éves, de ebből túl sok jó nem lesz már. Talán szerezni fog 1-2 (fontos) gólt, de én nem sok hasznát érzem jelenleg a pályán. (hacsak nem pszichésen sokkolja az ellent és ösztönzi a sajátjait)

 

Tegnap mikor CDK Ibrával együtt lépett pályára éreztem a gólt és az akarást benne. Olyan volt, mintha kapott volna egy önbizalom boostot. Aztán a pályán nem volt túl meggyőző, de mintha nem lett volna olyan gyalázatos, mint előtte hónapokon keresztül. Talán Ibra jelenléte hozzásegíti az áttöréshez.

 

Halkan megjegyzem, hogy Krunic kimondottan jó teljesítménnyel rukkol elő Bena helyén már hetek óta. Nagyon jók a statjai, sokszor jobbak, mint Tonalié, de valamiért jó őt ekézni. Szinte minden meccsen láthatatlan, de a melójával stabilitást ad a csapatnak. Nálam nagy plusz mostanában. 

 

Az elmúlt meccsek mutatott játéka nagyon érett, taktikus volt. Amennyiben nem sérül le ismét a fél csapat, akkor a csapásvonal jó. Londonban jók lehetnek, de ahhoz ölni, lassítani kell majd a játékot. 

 

Az biztos, hogy amennyiben Leao marad, akkor 3 posztra kellene az erősítés. Az elátkozott jobb szélső támadó , egy gólerős csatár és Bena/Tona tehermentesítésére valaki. Ide a gladbachi francia csókát el tudnám képzelni, aki bele is illene a projektbe. 

Amúgy tegnap Pioli miért nem cserélt 5öt? Pobega, Vranx simán beállhatott volna 2-0-nál pl Rebic helyett.

 

 

 

 

 

 

 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , dzsozy
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 08:14
Dio
 Dio
(@deeo)

Szerintem se kiabáljuk még el a dolgot, de jelen pillanatban nagyon úgy tűnik hogy Piolit a 3 védős rendszerre való átállás Thiaw szigorú jelenlétével, az ami megmenti. Ez most olyannak tűnik, mint amikor tavaly Kalulut betolta középre Tomori mellé és azóta lezárt a retesz.

Hirtelen csíp, harap mindenki, mélységekbe futunk, megyünk előre mint a gép (Theo) és úgy nézünk ki mint valami komoly csapat egyből.

Tükörsima győzelem volt, egy borzalmasan gyenge Atalanta ellen, ezt azért ne felejtsük el. Kb úgy néztek ki, mint mi januárban. Ez igen csúfos, 5 gólos győzelem is lehetett volna, de ahogy írja mindenki, hatalmas ziccereket hagytunk ki végig a meccs során, ugyanakkor én egy pillanatra sem éreztem veszélyben a győzelmet az 1:0 alatt, annyira nem adta ki nekik.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy már az inter sem tudja magát bebetonozni a második helyre, így nyílt három helyünk hiretelen a kettő helyett a BL-re. Ezekből szerencsére a Juventus hiányzik, az Atalanta nem túl meggyőző most, marad a Roma, mi, a kék-fekete kígyók illetve a szintén nem világverő Lazio. Magyarul ilyen botrány január ellenére is simán jó pozícióban maradtunk a BL-helyekért, ez rohadt nagy szerencse.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 08:34
kissheva
(@kissheva)

Tartottam tőle, hogy a sok kihagyott ziccer megbosszulja magát, de hál'isten ez most nem így lett. Eddig úgy tűnt, hogy sikerült stabilizálni a védekezést, és tegnap végre támadásban is erősek voltunk. Ugyan sokszor kényszerből Giroud kerestük a felívelésekkel, de hát ő ezért van. Volt tőle megint pár touch of magic. 

Leao csak megvillant a végére egy gólpassz erejéig, de nem igazán tetszik, amit ő hetek óta nyújt. Ha így folytatja, még a végén kénytelen lesz hosszabbítani, mert másnak nem fog kelleni 🙂

Valóban kulcs fontosságú lehet a március, tele kötelező győzelmekkel kisebb csapatok ellen, de ez mindig csalóka. Ha sikerülne ebből jó kijönni, akkor ha nem is 100%-ra, de jó eséllyel tennénk egy nagy lépést a top 4-hez.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 08:59
tupi
 tupi
(@tupi)

Utóbbi időszak kritikái után - az Atalanta teljesítményétől függetlenül -, megérdemlik a dicséretet a srácok most elég rendesen! Úgy hoztunk le egy rangadót, hogy az ellenfélnek konkrétan esélye nem volt a 90 perc alatt. Rég láttunk ilyet és nagyon jó is volt így nézni a mérkőzést!

 

Nem tudom mi fordult meg, de szerintem sokkal inkább a hozzáállás béli kérdések döntöttek a felállás váltás helyett. Bár amellett sem szabad elmenni, hogy ez a szárnyvédős formáció sokkal jobban passzol Theonak, és Alexisnek is inkább ez tűnik az igazi pozíciójának. Talán Leao helyét kellene megtalálni ebben az egészben. Viszont az, hogy végre akarnak focizni és nyerni is sokkal jobban látszott. Már az első 5 percben körvonalazódott, hogy mi vagyunk a győzelemre éhesebbek.

 

Kíváncsian várom, hogy ki fog kezdeni a KP-n Krunic helyén ha Bennacer nem lesz bevethető.

 

Még egyszer gratula a fiúknak! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 09:04
Anselmo
(@anselmo)

Hát lehet, hogy kicsit gonosz leszek most, de a felemelkedéshez az is kellett, hogy Calabriát ne engedjék a csapat közelébe. Elképesztő dolgokat művelt az utóbbi hetekben, és sajnos nem először  fordul elő az ő esetében, hogy permanens módon totál homály és pusztító a játéka. Persze most sérült is, de ez az új rendszer, a 3-4-2-1 őt elég rendesen ki fogja listázni a kezdőből, mert a védelemben így számára nincsen hely, egy sorral feljebb pedig alig használható, mert a támadásokhoz nagyon keveset tud hozzátenni (még Messiashoz képest is, aki szintén messze nem egy fajsúlyos figura). Elég csehül áll a helyzet az új Capitano számára, de az igazat megvallva nálunk szinte csak "díszolaszok" vannak, amolyan kötelező jelleggel, hogy legyen pár mutatóba, és nem azért, mert tényleg megütik a szintet. Tonali és Florenzi jobb napjain talán igen, de Mirante, Calabria, Pobega és Gabbia még a Sassuolóba is kevés lenne a legtöbb meccsén. CSAK azért meg tényleg ne játsszon valaki, mert olasz / Milan nevelés. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 09:42
HegyalJani
(@hegyaljani)

Az utolsó négy meccset nézzük, messze tegnap nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapat.. Kicsit féltem attól, hogy úgy járunk, mint a Roma ellen, de igazából esélye sem volt az Atalantának..  Komoly dolog, hogy úgy játszunk le egy Atalanta elleni meccset, hogy nincs kapura tartó lövésük.. Maignannak nem kellett megmutatni, hogy milyen formában tért vissza.. A védelem ismét stabil volt, Kalulu és Tomori  is kezd visszatérni a jó útra, Thiaw Silva meg hozza azt, amit az elmúlt meccseken is láttunk Tőle.. 

Kára kihagyott helyzetekért, simán lehetett volna 4-5 is közte.. Leaonak egyértelműen van kedve játszani, szerintem jól érzi most magát.. A gólok ugyan hiányoznak, de azért kiosztott egy szép gólpasszt Messiasnak..  Kicsit jobban koncentrálna, jönnének a gólok is..

A szögleteink viszont továbbra is botrányosak.. A kisszögletek már már kínosan  nevetségesek, de az sem jobb ha egyből beadják, mert rögtön az első védő kifejeli.. Komolyan nincs egy olyan játékosunk sem, aki normálisan be tudná ívelni azt a szerencsétlen szögletet?

Végül néhány szó a mezről.. Mikor kivonultak a játékosok, számomra kicsit érdekesen nézett ki a mez, nagyon idegennek tűnt.. Aztán, ahogy telt az idő egyre inkább gondoltam úgy, hogy egész pofás.. Most már ott tartok, hogy határozottan tetszik, csak meg kellett szokni.. Tényleg nagyon más, mint amit eddig megszokhattunk..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 10:25
tupi reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo kicsit sem voltál gonosz, sőt!!! Egy az egyben ugyan az a véleményem Calabriáról.. Többször írtam már, hogy nem értem, hogy lehet olyan játékos a CSK, akit a kezdőcsapatban sem látok szívesen.. Szerencsére megoldódott ez a kérdés a formáció váltással és remélem így is marad, egyáltalán nem hiányzik az olasz..

Ami Tonalit illeti, az első szezonja teljesen kuka volt, aztán tavaly megmutatta miért tartják, olyan nagy tehetségnek, de az idei szezonja ismét elég gyenge.. (ha jól tévedek Lansky is valami hasonlót írt tegnap a chaten) Nekem Tonaliról mindig Tassoti szava jut eszembe, mikor Nagy Ádámról kérdezték.. Nem tudom szó szerint idézni, de a lényege az volt, hogy Tény hogy rengeteget fut, de többnyire tök feleslegesen..

Nekem továbbra sem hiányoznak az olasz játékosok a csapatból, bőven elég az a 2-3.. Az ok egyszerű, nem elég jók az olasz játékosok..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 10:32
pajaca
(@pajaca)

@hegyaljani Én már mikor a labda mögött álló ember emeli magasba a kezét már fogom a fejem. Felbaszzuk majd eltalál vmit vagy vkit. Semmi ötlet, semmi koreo, semmi, mindig ugyanugy fel van baszva. Amit nem értek mért nem Brahim adja be a szögletet? Tonali még talán tudna fejelni is....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 10:34
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Vagy amelyik meg elég jó, az a Milannak a megfizethetetlen kategória. Persze ez is azért van, mert nem elég jók az olasz játékosok manapság, illetve nincs elég belőlük. Ezért aki három egyeneset rúg közülük, az mindjárt 50 millió. Elnéztem ezt a Scalvini gyereket is tegnap, már 50 milliót is kevésnek tartott érte az Atalanta, holott egy rém középszerű valaki, de a hasonló árra taksált Frattesi vagy Baldanzi sem különb. Abban azért különbözünk, hogy nekem igenis hiányoznak a meghatározó és erősebben kötődő olasz játékosok, azontúl az olasz futball szerelmese vagyok általánosságban véve is, szóval nekem speciel ez nagyon fáj. De azért valóban ne játsszanak Bertolacci, Cerci, Poli, Destro vagy újabban Calabria, Pobega, Gabbia szintű olaszok, hogy elmondhassuk, hogy azok is vannak a keretben. Én nagyon fájlalom, hogy nincsenek Maldini, Costacurta, Nesta, Pirlo, Gattuso, Inzaghi szintű olasz játékosaink, de ha most ez van, akkor ez van.  

Fejleszteni kéne a Primaverát, már ezerszer elmantráztam, tudom, de én csak ebben látom a trend megfordulását. Csak remélem megérjük egyszer, hogy nem egy Calabria szintű játékos lesz a Milan utánpótlásának csúcsterméke.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.27. 11:04
Oldal 1 / 2