2022-10-08 Milan-Ju...
 

2022-10-08 Milan-Juventus

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este hazai pályán fogadja a Juventus együttesét a Serie A 9. fordulójában. A tabella ötödik helyén álló piros-feketék hétközben kikaptak a Chelsea-től a Bajnokok Ligájában, míg a torinói alakulat a Maccabi Haifa elleni 3-1-es sikerrel hangolt a Milan elleni meccsre. Az összecsapás 18:00-kor kezdődik a San Siróban és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.10.07. 22:35
Gagacs
(@gagacs)

A Sky ezt a kezdőt jósolja:
Tatarusanu; Kalulu, Gabbia, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Bennacer; Krunic, Brahim Diaz, Leao; Giroud

A Gazzetta ehhez képes pedig:
Tatarusanu; Dest, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez; Tonali, Bennacer; Krunic, CdK, Leao; Giroud

Nekem most valamiért a Sky jobban tetszene. Ez a Dest gyerek egyelőre csak futóbolondnak tűnik (igen, szerintem rosszabb, mint Gabbia), de még annak is rossz. Bár Dikaz sem egy nagy szám, Csárli is pihizhet kicsit, Cselzi ellen úgy sem volt jó.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.07. 22:49
ACM_GRA
(@acm_gra)

Kíváncsi leszek a mai mérkőzésre. Remélhetőleg sikerül pontot, pontokat szerezni. Egy rangadó mindig nehéz, ma sem számítok másra. Amiben bízom, hogy a hozzáállás, mentalitás ezennel meglesz és tényleg képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani. Tisztában vagyok persze azzal is, hogy ez az eszméletlenül sűrű október megannyi sérülttel valódi kihívást jelent, kérdés, tudjuk-e sikeresen venni az akadályokat? Bízom benne, hogy igen. A Juve szerencsére idén kevésbé acélos, képesek betlizni még egy Monza ellen is, így nem lepne meg, ha sikerülne (mégha nehezen is) a 3 pontot begyűjteni. Forza!

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.08. 05:40
kissheva
(@kissheva)

Tekintve a helyzetünket, illetve azt, hogy a juve is látott már szebb napokat, a mai napon elégedett lennék egy x-szel. Theo ugyan visszatér a várakozások szerint a kezdőbe, és a juve sem fog olyan tempóban futballozni mint az angolok, de valahogy nem látom, hogyan javulhatnánk a szerdaihoz képest akkorát, hogy elkapjuk a rabokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.08. 07:48
hodyzoli
(@hodyzoli)

@kissheva Pedig úgy néz ki de szerencsére 🙂

Én csak annyit mondok pont akkora volt a különbség a két csapat között, mint amekkora a BL meccsen volt, csak most a másik oldalon voltunk.

Nagy gratula mindenkinek, nagy győzelem volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.08. 20:14
Dio
 Dio
(@deeo)

Ha jó indulatú akarok lenni, akkor azt írom, hogy a Juventusnak volt jó 15 perce. Nagyon maximum. Ez olyan szinten sima volt győzelem volt, hogy én személy szerint meg is vagyok lepve.

Kezdeném azzal, hogy Pioli tökéletes kezdőt rakott fel. CDK jól mozog, vannak biztató megoldásai, de ennyi meccs után kiderült, hogy kell még neki idő, képes eltűnni fél órákra simán. Most berakta Diazt a helyére, aki ráadásul lőtt egy szenzációs gólt is. Nagyon kellett ez Diaznak, nagyon kellett ez a CDK-Diaz versenyhelyzetnek is.

Én a Chelsea elleni meccs után részletesen leírtam, hogy mennyire botrány pontrúgásaink vannak, ma teljesen az ellenkezője látszott végre ezeknek. Ezen felül kúsztunk - másztunk minden labda után még 2:0 után is. Megettük a Juventust, minden túlzás nélkül. Gondolkodásban, harciasságban, pontosságban, gyakorlatig mindenben felülmúltuk őket. Óriási gratuláció a csapatnak!

Theo mit játszott?! Jó ég!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.08. 20:51
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Én is nagyon örülök, most már 2 éve stabilan, legtöbb alkalommal etősen játszik a csapat, lehet tudni mire számíthat az ember.

a cselzi meccs után sem voltam végletes, hogy ez a csapat ennyit tud, limitált képességű stb. Nem, ez a csapat nem porcelánbábú, lehet hogy néha kikap, ki is fog még, na de egy bl idegenbeli meccsen4-5 hiányzóval, vagy akár teljes kerettel is előfordulhat. De épül, fejlődik a csapat, szerethető, élvezetes és alázatos játékkal.

Forza Milan

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.08. 21:08
kissheva
(@kissheva)

Hát ez meglepően sima volt, ami a játék képét illeti. Rém gyenge ez a juve. Hatalmas gratula a srácoknak, és le a kalappal, hogy így összeszedték magukat az angol kiruccanás után.
Ugye a meccs előtt kissé pesszimista voltam, de a rabok gyenge formája és a mi formajavulásunknak köszönhetően rámcáfoltak.

Pioli valóban jól rakta össze a csapatot. Gabbiat sokat szoktam ekézni, hogy nem ez a szint, de ilyenkor azért tud hozni egy alapteljesítményt, és lehet rá számítani. Őt nagyjából ezért tartjuk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.09. 08:19
szucsi82
(@szucsi82)

Amitől féltem nem jött be szerencsére.
féltem attól ,hogy a Chelsea elleni vereség egy mélypont lehet a csapat életében.De nem.
Ennél jobban nem lehet kijönni egy ilyen meccs után.
Nagyon örülök ,hogy van tartás a csapatban és egy ilyen vereség után is simán nulláról tudnak menni.Ez Pioli érdeme.Az utóbbi években már rendre nem kell fosni a rangadókon mert olaszba bárkit megtudunk verni otthon meg idegenben is.
Ez egy nagy győzelem volt és elég sima.
Jó kis csapatunk van ahova ha igazolunk még pár játékost Európában is tényezők lehetünk.
Remélem kedden nyerünk.
Forza

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.09. 08:27
Anselmo
(@anselmo)

Számomra most már végképp egyértelmű, hogy itt "csak" fejben voltak nagyon komoly gondok a Chelsea ellen. Persze az első félidő technikai szempontból azért minimum hagyott kívánni valót maga után ezúttal is, de megfelelő összeszedettséggel, elszántsággal láthatjuk, hogy mire is képes ez a csapat valójában. Egy ismerősömmel késhegyre menő vitákat szoktunk folytatni arról, hogy a Milan a BL-ben miért szerepel úgy, ahogy. Szerinte az ok annyi, hogy az olasz bajnokság színvonala rettentően gyenge, így otthon "királykodhat" a Milan, de kint Európában ez ennyit ér és slussz. Én ezt nem így látom. Ahol az Inter meg tudja verni a Barcelonát, a Juve teljesen pariban lenni a PSG-vel idegenben is, vagy ahol a Napoli tönkre veri a Liverpoolt és a teljes csoportját, ott nem hiszem, hogy a bajnokság ne készítene fel eléggé a BL szintjére. 

A Milanból azt hiszem továbbra is hiányzik a jó BL-szerepléshez szükséges csibészség, rutin, mentális felkészülés. A bajnokság hosszan elnyújtott rendszere nagyon kedvez nekünk, pszichésen is könnyebb ilyen sorozatban játszani, mint elviselni ezeket a "Te vagy én" típusú meccseket, ahol a pillanatnyi forma és nüanszok döntenek a fontos kérdések sorsáról. Ez az igazi dörzsölt bajnokoknak való kiélezett helyzet (Ancelotti Milanja éppen fordítottan volt ezzel, és fura lett volna azt mondani, hogy akkor meg a BL színvonala nem készített fel eléggé a bajnokikra). De az látszik, hogy most már a bajnokságban a legnagyobbakat is oktatjuk nemes egyszerűséggel, és ez aligha amiatt van, mert ők a nagyon gyengék. Egyszerűen csak hiányzik valami a BL-ben, ami itt már adott. A (közel) legerősebb összeállításában játszó Milan messze fölé emelkedik a Serie A-s vetélytársaknak, bárkit és bárhol meg tudunk verni, ha nagyon akarjuk. 

Azért megjegyezném, hogy ezt a Milant Európa legjobb balszárnya emeli most oda, ahol van. Theo és Leao nélkül nem szeretném megnézni, hogy hová tudnánk kerülni. Persze őket sem a szél hordta ide össze, csak szerintem létkérdés, hogy őket meg tudjuk-e tartani hosszabb távon (Hernandeznek legalább a szerződése még sokáig tart). Nagyon ki kell élvezni és meg kell becsülni, amíg ez tart. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.09. 11:00
bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Többé-kevésbé egyetértek azzal, amit írtál, viszont pont, ahogy kiemelted a balszárnyunkat jelenti azt, hogy a Theo-Leao páros kiválása esetén a támadójátékunk a 0-hoz közelítene. Tehát nem a rendszer van jól kitalálva, hanem az a csapatrész bitangerős egyénileg.

Abban egyetértek az ismerősöddel, hogy a Serie A színvonala nem készít fel a BL-re megfelelően. Viszont ez igaz a többi bajnokságra is szvsz, kivéve a PL-t. Ott ugye teljesen mások a lehetőségek. De jelenleg olaszban a kiscsapatok egyre gyengébbek, és egyre kevesebb meglepetést tudnak okozni. Ezt jól szemlélteti a tabella is. 

És igazából még mindig ott tartunk, hogy az általad felsorolt olasz csapatok eredményei meglepetésnek számítanak, tehát papíron gyengébbek, ami hosszútávon azért kiütközik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.09. 19:15
ACM_GRA
(@acm_gra)

Alaposan rám cáfoltak a srácok, ugyanis nem gondoltam volna hogy a hétközi pofon után ennyire össze tudják magukat kapni a fiúk, pedig de: Remek, masszív játékkal, több góllal vertük a Juventust! (oké, hogy ez a Juventus most nem a 3-4 évvel ezelőtti, de hát akkor is nagy szó!)

Azt hiszem bátran kijelenthetem én is, hogy a Chelsea elleni mérkőzés csupán egy csúnya kisiklás volt és fejben nem voltunk ott igazán. Nagyon tetszett a Theo-Leo páros és persze végre Brahim Diaz is jól mozgott, a gólja pedig egyenesen szenzációs volt. Maignont viszont nagyon hiányolom, sokkal magabiztosabbak vagyunk akkor, amikor ő ott van. Visszatérhetne már.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.09. 22:21
Rakuzan
(@rakuzan)

Nagyon jól reagált a csapat a hétközi vereségre. Amennyire megérdemelte akkor a negatív hangokat, legalább annyira most a pozitívakat. Látszott az akarat, a céltudatosság. Ami hiányzott a Chelsea ellen, az most pont megvolt. Bízzunk benne, hogy keddre is át tud menteni valamennyit ebből a csapat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.10. 09:00
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Ez összességében nagyon rendben volt, főleg úgy, hogy fejben azért helyre kellett tenni a sima hétközi buktát. Mármint a csapat tagjainak, nem feltétlen csak nekünk:)

Többen leírták, és döntő volt az erős Theo-Leao kapcsolat, de igazából engem meglepett a kezdő is. Amikor megláttam az összeállítást és az előre felrajzolt felállást, azt hittem, hogy végleg megbomlott az agyam a gyermeknevelés-feleség-munka háromszögben (hogy ebből melyik a legdurvább, nem fejteném ki, mert ki tudja, hátha olvassa:). Magyarán láthattunk némi reményt azzal kapcsolatban, hogy talán nincs kőbe vésve a rendszer, habár elég sok sérülés kellett hozzá.

Mindenesetre a meccs képe alapján teljesen megérdemelt volt a győzelem, Diaz megtette azt, amit már elég sokan követeltek tőle (levette a mezt), de az előtte végigvitt akció az szép volt, a (költői) kérdés az, hogy erre miért kell ennyit várni.

Kedden ettől függetlenül én már egy ponttal sem lennék szomorú, valahogy a BL kicsit más kávéház érzetét kelti még mindig.     

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.10.10. 11:17