2022-09-18 Milan-Na...
 

2022-09-18 Milan-Napoli

Oldal 2 / 2
 
Lacinho
(@lacinho)

Igazábol kinek mi a meglátása Díaz és CD-K kapcsán. Remélem hogy a belga sokkal jobb lesz nála! Csak legyünk egyre jobban. Amúgy én CDK-t pont úgy érzem hogy nehezen veszi át a labdákat és dörög nála. De lehet csak én látom így. 

 

A tegnapi margójára annyit, hogy Krunicnak taps 👏mert ahoz képest mennyit játszik és hol mindenhol hoz egy átlag szintet. Ha nem is klasszis de padon bőven elfér

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 17:18
Gagacs
(@gagacs)

@lacinho tegnap szerintem sokszor nem is átlag szintet hozott, hanem már-már klasszis megmozdulásai voltak. Valóban megérdemel embeünk pár szót.

Lehet ő ilyen későn érő tipus, és innentől Rade de Kruninho lesz. 😍 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 17:32
dzsozy
(@Gunz)

Többen leírtátok azt, ami nekem is eszembe jutott a meccset követően. Az egyik az előző évi inter-milan volt, a másik pedig Kessie. Én egyértelműen Kessie kiválásában látom a védelem gyengeségét, azaz a középpályás védekezés hiányossága miatt lesz ennyi kapott gól. Itt is a második gól kp védekezési hiba volt, hiszen Simeone onnan szaladt be a védők közé és senki nem kísérte. Azzal a bemozgással amúgy is 3-2-es létszámfölényt alakítottak ki a nápolyiak, így valakinek kísérnie kellett volna Simeonét.

Én Piolit megemlíteném, mert amilyen jó taktikát hozott a meccsre, annyira eltaktikázta magát a jobb szélen, ami miatt két gólt is köszönhet a Napoli. Eleve tudott volt a grúz gyerek kvalitása és a bal bekk minősége is. Ehhez képest a jobb oldaluk olyan, mint a miénk. Mivel Osimhen off volt, így senki másra nem kellett volna ügyelni, csak a grúz srácra. Ahogy Leaot is megduplázzák sokszor, így csupán ennyit kellett volna csinálni. Ehhez képest kisárgázott két védőt és a harmadikat 11esre kényszerítette...

A helyzetkihasználás ismét pocsék volt.

Sajnos ez az idény nagyon úgy néz ki, hogy játékban általában jobban dominál a csapat, mint az előző szezonban, viszont rosszabb a helyzetkihasználás és a csapatvédekezés is. Lehetséges, hogy a csapat kicsit támadóbban játszik, vagy kicsit más a taktika, mint volt, de erős a gyanúm, hogy a Krunic/Kessie tengely kiválása okozza ezt a stabilitás vesztést. Diaz nem képes olyan effektív védőmunkára, mint Krunic, míg a Bena-Tonalli páros fizikailag sehol sincs Kessiehez képest. Itt jönne a képbe CDK és Adli. CDK csodás passzokat ad, nagyjából meccsenként 1-et és ennyi. A maradék játékideje értékelhetetlen, pont annyira láthatatlan, mint Diaz. Ezt korábban már említettem, hogy ez nem lehet véletlen, hogy azon a poszton senki sem tud egyetlen meccset sem lehozni igazán jól. Persze nem világsztárok ezek a játékosok, de szerintem itt más van. Én a taktikában látom a gondot, hogy tulajdonképpen ebben a taktikában nincs helye irányítónak. Nem tudom megmondani a miértet és a hogyant, de azért lement eddig kb 60 meccs és ez az egyedüli poszt, ahol senkinek sem megy igazán. Valahogy nagyon egyedül van az ember azon a poszton, hiszen a csatár elől darál a kapus előtt, a szélsők a vonalak mellett, míg Bena/Tonali a félpálya környékén kavarnak és váltakozva lépnek feljebb, vagy fut be valamelyikük a csatár mellé. CDK/Diaz meg szaladgál visszafelé, vagy a szél felé, mert háttal a kapunak esélye sincs a védőkkel szemben. Amíg ez így marad, szerintem CDK nem is fog semmi maradandót alkotni.

Adlit érdemes lenne kipróbálni Kessie pótlásnak,mert fizikailag kilóra megvan, ahogy a magassága is. Lendületesebb is, mint Kessie volt és eddig úgy tűnik, hogy a játékintelligenciája is jobb.

Összegezve én szerintem akkor fog a csapat újra olyan eredményeket hozni, mint az előző szezon végén, ha a középpályás védekezést újra megoldják. Nálam ez lenne a prioritás, mert láthatólag a támadás kicsit jobban megy, mint az előző szezonban. Ezután CDK-t kellene a csapat taktikájával közös nevezőre hozni, majd a téli szünet alatt hozni egy értelmes Leao2-őt a jobb szélre, meg egy olyan cserecsatárt, aki Zsiruval egyenértékű a kapu előtt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 19:00
Gagacs
(@gagacs)

@Gunz csangalanga azért elég jól muzsikált ott az uccsó 2 évében. Már gól/gólpasszok tekintetében.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 19:34
Rakuzan reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

A játékképe nagyon rendben volt, eredmény ezúttal sajnos nem társult mellé. Ki lehet kapni, azt pedig inkább így tegyük, mint kilátástalan játékkal.

Egyetértek azzal, hogy a támadóközéppályás "láthatatlansága" a taktikából fakad, de ha egy csiszolatlan gyémántunk lenne ott, ettől függetlenül is tudna ragyogni ("a tehetség utat tör magának"). CDK-t még nem írnám le, ami viszont biztató, hogy építi be folyamatosan a Mester. Adli kapcsán is jó lenne ezt látni, mert benne is látni fantáziát, a középpályára pedig ráférne a frissítés. Vagy netalántán a támadóközéppályára, CDK-t meg ki lehetne próbálni a szélen.

Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy a bekapott gólok a középpálya hiányossága lenne. A Tonali-Benna páros nagyon rendben van, ahogy Krunic is, ha be kell szállnia. Én abban látom inkább a problémát, ha valamelyik védőnk hibázik/lemarad, idén nincs aki odasegítsen. Tavaly rendre ez volt a fegyverünk, hogy kisegítette a Tomori-Kalulu páros egymást.

Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekünk igen kemény volt a sorsolásunk eddig, tehát csalóka lehet a pontszám.

A játék egyértelműen jobb, fejlődött tavalyhoz képest. Az eredmények is jönni fognak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.20. 08:39
kissheva
(@kissheva)

Azzal kezdeném, hogy kicsit lelkifurkám van, mert vasárnap a Roma-Atalanta meccsen voltam kint. (sógor szülinapi ajándéka volt...) Aztán meccs után irány a hotelszoba, hogy tudjam nézni  Milan meccset is. 🙂

A játék képe alapján ledomináltuk a Napolit, de most valahogy ez nem jött össze. A védekezés valóban visszaesett a tavalyi évhez képest, amire jó lenne megoldást találnia a Misternek, mert azért támadásban is sokszor megáll a tudomány. 

A tabellát és az Udinese formáját tekintve azért az pozitívum és fegyvertény, hogy mi legalább őket meg tudtuk verni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.20. 19:28
Gagacs
(@gagacs)

@rakuzan szerintem pont ez az, hogy Keszi visszalépett sokat a védők helyére.

A sorsolás tavaly sem volt könnyű 7 forduló alatt akkor is 3 rangadó volt. Atlanta, lácsijó, juve. És 5 ponttal többet gyűjtöttünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.21. 07:50
Anselmo
(@anselmo)

Azt gondolom, ennyi azért belefért, rosszul esett az "érdemtelen" vereség, de 3 pontra vagyunk az első helytől és a közvetlen vetélytársaink még ennél is rosszabbul kezdett (könnyebb sorsolással is). A fontos az lenne, hogy az Empoli és a Juventus ellen legyen meg legalább a 4 pont, a Chelsea ellen meg szintén összejöjjön minimum 2-3 pont a két meccsen, és aztán egy sokkal könnyebb és harmonikusabb időszak jön majd a téli szünetig. Sajnos a hírek szerint egy ideig Theo is OFF, márpedig a kulcsemberek hiányát mi nagyon megszenvedjük. A következő 4 meccs sorsdöntő lesz a szezon szempontjából, utána pedig ha ez a csapat odafigyel, akkor nem lehet nagy gondja november közepéig már.  

 

 

 

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.21. 13:26
Oldal 2 / 2