2022-09-18 Milan-Na...
 

2022-09-18 Milan-Napoli

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

MATCHDAY! A Milan ma este a Napolit fogadja hazai pályán a Serie A 7. fordulójában. A piros-feketék hétközben egy Dinamo Zagreb elleni 3-1-es győzelemmel hangoltak a mai mérkőzésre, míg a Napoli a Rangerst verte 3-0-ra. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik a San Siróban és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.09.18. 08:02
HegyalJani
(@hegyaljani)

Kikapott az Inter és a Juve..

Nagyon jó alkalom, hogy egy győzelem esetén néhány ponttal elhúzzunk, de az az igazság, hogy én már egy döntetlennel is maximálisan elégedett lennék..

Nehéz meccs lesz, de nagyon remélem, hogy tovább tart a veretlenségi sorozatunk..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 17:12
Gagacs
(@gagacs)

Nyugodtság van, 5000-el megtettem az iksz vagy napolit. 🤣 🤣 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 17:37
tupi
 tupi
(@tupi)

@gagacs 🤣 🤣 

 

Rangadók előtt utóbbi időben már nyugodtabb vagyok mint a kis- és középcsapatok ellen és az ma sincs másként. Kruninho visszatérhet a kezdőbe, minden adott a jó eredményhez, FORZA!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 17:57
hodyzoli
(@hodyzoli)

@tup1 Azért én Leao-nak jobban örülnék a kezdőben 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 17:59
rossonero01
(@rossonero01)

@hodyzoli 😀 na igen.

Én tartok a meccstől. A kékek lesimázták a poolt is és a Celticet is, nem kéne belefutni a késbe.

Elég vaddisznó formában érkeznek hozzánk. Nálunk hulla sérült hegyek, és az aki a góljaink nagyrészét előkészíti eltiltott.. 

Egy X-nek személy szerint örülnék.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 18:11
Gagacs
(@gagacs)

@rossonero01 annyira nem űrlények, simán foghatóak. egy szpézia hajszál híján elkapta őket. Leao nélkül kemény lesz, de nem megoldhatatlan. lencsével meg a fiorral is ikszeltek.

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.18. 18:52
Dio
 Dio
(@deeo)

Pár évvel ezelőtt, amikor érkezett egy sokkal erősebb Juventus például a San Siroba és mi max az euroliga helyekre voltunk jók, akkor szokott az előfordulni, hogy hoztunk az átlagteljesítményünkhöz képest egy sokkal jobb formát, de kikaptunk. Olyankor szoktuk azt mondani, hogy így ki lehet kapni.

A tegnapi meccsre ráhúzva az iménti gondolatot, ott az óriási különbség, hogy a mostani Milan egy jó Milan. Ezt nagyon jó végre leírni. Az így ki lehet kapni kifejezés a tegnapi meccsre ráhúzva annyiban igaz, hogy nincs miért szidni a csapatot. Vereséget messze nem érdemeltünk. Két hibánk volt egész meccsen, abból két Napoli gól született. Rohadt bántó így kikapni, de ez benne van. A helyzeteink megvoltak, tudtuk gyakorlatilag majdnem végig dominálni, centiken múlott, hogy ez most nem 3:2 ide. Úgy, hogy az egyik legjobbunk nem is játszott (Krunicnak viszont óriási pacsi a tegnapiért).

A Napolinak ez most, ahogy az utóbbi időben elég sok minden nagyon kijött, de nagyon az elején vagyunk még, felesleges levonni bármilyen következtetést ebből. Két jól szervezett csapat játszott, a játékképünk simán rendben volt. A negatívumok a cseréink voltak, de ezzel sem mondtam újat. Messias nem tudta felvenni a ritmust, Dest összehozott egy tizit, Diaz meg Diaz. Ha valakit lehet szidni a tegnapi után, akkor az ő. Órási szerencse hogy itt van CDK, aki kezd egyre inkább éledezni, és érkeznek azok a labdák amiért vettük. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 06:32
Anselmo
(@anselmo)

Hát ezt sajnos rendesen elbaszfaszkodtuk tegnap este, de belefért. Hihetetlen dominancia volt, amit mutattunk, xG-ben, statokban rommá vertük a Napolit, mégis kikaptunk. A délieknek 1 helyzetből jött össze 2 gól, nekünk pedig 5-6 ziccerből is egy ez az egy Giroud találat (ami után én szentül meg voltam győződve, hogy nekünk itt már bajunk nem eshet...). Tény az, hogy 7 meccsünkből csak 4-et sikerült megnyerni, de azért ebből három rangadó volt már tudottan előre, és ma már látjuk, hogy az Udinese elleni meccs is az volt :D. A tabellán előttünk lévő csapatok mindegyikével letudtuk már az első meccset, azért ez nem semmi. Különösebb idegeskedésre nincs ok azért, a Milan tegnap megmutatta, hogy sokkal jobb csapat, mint a Napoli, ez hosszú távon ki fog jönni pontszámban is. A BL-ben 4 ponttal indultunk, ami még elfogadhatónak és reményt keltőnek mondható, így az első etap szerintem összességében sikeres volt. 

A játékunk Leao hiányában is meglepően veszélyes és még kiszámíthatatlanabb volt. Ezt én mindenképpen pozitívnak érzem, még akkor is, ha egy tömörülő kis csapat ellen ez nem így lett volna, mert ott a portugál húzásai nélkül szinte halottak vagyunk. A Napoli bár főleg védekezett, de köztudottan nem tudnak védekezni, így ez most nem volt olyan kritikus. A jobb oldalon Messias és Dest tragikusan teljesítettek. Miután a Barca elkeseredetten kikukázta, sokat nem vártam az amerikaitól, de hogy védekezésben és támadásban is nulla legyen, azért azt sem. 

Kár ezért a vereségért, szerintem a legtöbbünk 1 ponttal bőven beérte volna most (én is), bőven rászolgáltunk volna a 3 pontra is, mégsem lett egy se. Lehet javítani az Empoli ellen, aztán Chelsea-Juventus-Chelsea kombó, utána meg jönnek a kis csapatok sorjában év végéig. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 06:39
tupi
 tupi
(@tupi)

Amit nem igazán tudok megérteni, hogy a védelemben nem történt lényegi változás és a legerősebb csapatrészünkből szépen lassan a leggyengébb lesz.. Tomori és Kalulu idei teljesítménye hagy kívánnivalót maga után, és Calabria se okoz sok nyugodt pillanatot nekem. Romagnoli ilyen teljesítmények után kicsit sűrűbben lenne elővéve, mint a mostani kollégái. Inter első gólja, Zágráb gólja, Napoli második gólja, mind-mind az ő "hibájuk", és szerintem volt még pár idén.

Tavaly azon kellett izgulnunk, hogy csak rúgjuk valahogy gól(oka)t, mert a védelemtől már mondhatni elvárás volt hogy kapott gól nélkül hozza le. Idén meg az a csoda ha sikerül a "clean sheet".

Meccsről is írjak valamit. Mi voltunk a jobb csapat, de nem a pontosabb, élesebb. Napoli kihasználta a 2 lehetőséget ami elég is volt a győzelemhez. A grúz gyerek nagy fogás eddig számukra, jobb oldalunkat rendesen besárgázta. Kár a kapufáért és a kihagyott ziccerekért. Bayernes ismerősöm azt írta, hogy nekik is és nekünk is olyan volt a hétvégi meccs, amikor semmi sikerült volna még ha reggelig is játszanak se.

A kommentátor azért rendesen élvezte a Napoli győzelmet, már majdnem ki is kiáltotta őket bajnokként a meccs végén. Semmi nincs veszve, ha lehet választani inkább ilyen teljesítménnyel kapjunk ki. Jól jön egy kis pihi mindenkinek 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 08:57
Lacinho
(@lacinho)

Dio :"Diaz meg Diaz. Ha valakit lehet szidni a tegnapi után, akkor az ő. Órási szerencse hogy itt van CDK, aki kezd egyre inkább éledezni, és érkeznek azok a labdák amiért vettük. "

 

Azért eddig szerintem Díaz többet tett a Milan ért mint CD-K. Tegnap is beált és jött is a ritmus váltás. Sajnos a belga gyerek habár van 1-2 jó labdája meccsenként de nekem elég gyengének tűnik mezőnyben. Reméljük sikerül felvennie a szintet. De Brahimot itt -1ezhetjük meg ilyesmi de azért ne felejtsük el hogy tavaly kellett mert hozott 4-5 meccset. És mi 2 ponttal lettünk Bajnokok úgyhogy kellett. Ahogy Tatarusanu Krunic és még Castillejo is. Mindenki kellett a bajnoki címhez. Castillejot is meg választottuk egyszer meccs emberének mert nyert nekünk egy meccset. Szerintem idén CDK semmi többet nem tett mint Diaz

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 09:06
Dio
 Dio
(@deeo)

@lacinho én nem így látom. Diaz mást sem csinál mint fut, majd elesik. Jobb esetben kapunk érte egy szabadot, de az esetek többségében szimplán belevezeti a védőkbe és odaesik eléjük, megy tovább a játék, teljesen jogosan. Jó lövései ókor sincsenek (igaz, egyelőre a belgának sem). Lendületből is tud olyan passzokat osztani, ami ütemtelen, lassú, lelassítja a támadást. Lehet, hogy én túlzom el és csak belelátom, de CDK már most sokkal labdabiztosabb és ütemesebben passzol, mint Brahim a két éve alatt eddig. Nem mondom, hogy nem köszönhetünk neki meccseket, de számomra az a kép van előttem Diazról, hogy fut, majd paff a földre esik. És rajta a 10-es a hátán. Ez édeskevés. Tegnap sem segített semmiben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 09:39
gumicsiga
(@gumicsiga)

A Napoli igazából pontot se nagyon érdemelt, mégis 3-al távoztak. Talán volt nekünk is egy ilyen meccsünk ellenük az elmúlt 2 évben.

Tomori hibázott a második gólnál, Dest pedig az elsőnél - nálam az ő teljesítménye volt tegnap a leggyengébb, védekezésben nem üti meg azt a szintet, amit várunk tőle-, -ill. Messias-nak se ez volt élete meccse.

Szerintem középpályától fölfelé jók voltunk én nem degradálnék le senkit, nem azon múlt a tegnapi meccs, jöhetett volna nekünk is egy 11-es, még egy gól, vagy akár egy sikeres Kalulu ziccer.

Leao hiányzott, de látszik, hogy nélküle is tudnánk nyerni, inkább Rebic és +egy csatár hiánya, ami nagyon észrevehető.

Jó lenne megtalálni a Tonali-Bennacer páros minőségi cseréjét is, mert most is kellett volna valaki helyettük a meccs végén.

Érdekes, hogy most hátul bőven megvagyunk, de mégis döcög a védekezésünk, a támadó sorunk nagy része sérült, de a gólok így is jönnek rendesen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 11:52
HegyalJani
(@hegyaljani)

A tegnap esti játéktól sokkal rosszabb teljesítménnyel is többször begyűjtöttük már a három pontot..

Mindenki másképp látja, de én is gy gondolom, hogy ilyen játékkal ki lehet kapni, nincs okunk szégyenkezni, egy nagyon jó csapat ellen veszítettünk.. Pláne, ha megnézzük, hogy az Inter vagy a Juve milyen kilátástalan játékkal kapott ki, és mi azért a Liverpoolt is simán verő Napolival játszottunk..

Ha jól tévedek Lansky mondta meccs közben, hogy kísértetiesen hasonlít a meccs a Roma - Atalanta meccsre, ahol a fővárosiak végigtámadták a 90 percet, mégis kikaptak.. Én még ide sorolnám az Augsburg - Bayern meccset is, ahol hasonló volt a szitu..

Sokan említették már, hogy az előző szezonban a többek között a védekezésünknek köszönhettük a remek végjátékot, most meg úgy tűnik ez lett a gyenge pontja a csapatnak, holott személyi változás nem történt, sőt ugye Kjaer is visszatért..

Ha sikerül rendbe rakni a védekezésünk, és a helyzetkihasználást. nem lesz itt gond..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 13:25
Gagacs
(@gagacs)

A meccs képével semmi baj nem volt, ez tényleg olyan játék amivel ki lehet kapni. Más kérdés, hogy ilyenkor még dühítőbb. 🤣 

Dikaz vs CdK kapcsán szerintem mindkettőtöknek van igaza. 

Nálam meg kísértetiesen hasonlít az éveleji inter - milan meccsre, ahol az a 2 Zsiró villanás volt, és passz. Baromi dühítő tud lenni ha a bré rossz végén vagyunk.

A másik a védelem. Valaki mondta nekem mikor nevettem, hogy Skrininyál a legjobb serie a védő (calciomercaton volt téma), hogy lehet a védelem előtti kp szűrés nem jó náluk, és ezért hibázik ő is folyamat. Mondjuk szerintem nála nem ez a gond, mert a kp nem változott a merdaban. Szóval, hogy nálunk nem az a baj, hogy nincs Keszié, és a mostani páros ilyen szintű védő munkára nem képes? Nem vitatva a tényt, hogy egyébként baromi jó A Tóni - Beni páros.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.19. 16:41
Oldal 1 / 2