2022-09-10 Sampdori...
 

2022-09-10 Sampdoria-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

MATCHDAY! A Milan ma este a Sampdoria együtteséhez látogat a Serie A 6. fordulójában. A piros-feketék hétközben 1-1-es döntetlent játszottak a Salzburggal a BL-ben, míg múlt héten az Intert 3-2-re legyőzték. Ezzel szemben a genovai együttes 2-1-re kikapott a Veronától. Az összecsapást ma 20:45-kor rendezik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.09.10. 07:43
kissheva
(@kissheva)

Nehéz meccsre számítok, amit szvsz. nem elsősorban az ellenfél, hanem mi magunknak teszünk majd nehézzé. Sziporkázó játékot semmiképp nem várok, főleg az elmúlt és a jövő heti bl meccs miatt. Csak annyi a kívánságom a mai meccset illetően, hogy egy góllal valahogy rúgjunk többet a Samp-nál.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.10. 10:12
gumicsiga
(@gumicsiga)

Többen ott lesznek a keretben azok közül a játékosok közül, akik nem számítanak kezdőnek.

Most lesz lehetősége bizonyítani Pobega-nak és remélem Adlinak is(bár előbbibe én nem látok sokat), remélem Vranckx is lassan a pálya közelébe kerül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.10. 13:39
dzsozy
(@Gunz)

Elnézve az Inter és a Napoli meccsét és látva a csapat formáját idegenben, én sajnos ma nem várok győzelmet. Nagyon kellene egy könnyed, laza győzelem, de a legtöbb ilyen meccs idegörlő és hajtépős, infarktus kihordós meccs szokott lenni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.10. 18:55
Dr.Schulz
(@hesziadi)

Elnézve a Napoli és főleg az Inter szenvedését szerintem mi ma legalább 2 góllal nyerünk! Nem dadoghat minden favorit egyszerre! Majd holnap a Juve mehteheti, de mi nem fogjuk! Origi, Rebic állapota aggasztó. Kjaer, Pobega játékperceinek ötülök. CDK remélem villant valamit, Dr.Giru gólt várok és azt, hogy találjuk meg az előző évi idegenbeli formánk! Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.10. 20:40
Dio
 Dio
(@deeo)

Igen komoly kis meccs volt ez, a csapatra panaszunk nem lehet. Én is azt gondoltam, hogy egy helyzet nélküli szenvedős nulla lesz ez, ezzel szemben, ha a majmok a 2 órás varozás során nem találják meg azt az 1,84 centimétert amin CDK lesen volt, akkor az a kérdés hogy lesz-e sima 3:0 vagy kettővel beérjük.

Aztán jött a második félidei szerencsétlen szituáció ahol Leaot kiszórták. Sokan írták, hogy milyen eszetlen, mennyire felelőtlen stb. Én nem így gondom. Az ilyen típusú játékosokból egyszerűen ösztönből jönnek az ilyen megoldások, nem fog, nem is tud mérlegelni hogy sárgával nem ugrok bele egy ollóba, hanem már ugrik is. Nem hibáztatom érte, ez most ilyen szerencsétlenül jött ki. A következő meccsen fog nagyon hiányozni sajna.

Ennek ellenére, a viszonylag hamar jött egyenlítő gól után sem rogytunk meg, és végre elmondhatjuk azt, hogy a varos böszmék konzekvensek voltak a javunkra, meglátták azt a kezezést, Giroud berúgta, újra vezettünk. Majd szépen megmutatta a csapategységét megint a Milan, gyakorlatilag egy félidőt emberhátrányban játszva, újra előnyt szerezve is nyert.

Külön öröm, hogy Pobegát és Calabriat is láttam végre idén jól játszani. Szerencsétlen Giroud-t meg  csapágyasra fogjuk így hajtani, tegnap az utolsó 15 percben kb a seggén vette a levegőt. Reméljük Rebic, Origi mihamarabb visszatér, mert el fogunk fogyni elől pillanatok alatt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 07:43
HegyalJani
(@hegyaljani)

Tipikusan az a meccs volt, ami után azt mondja az ember, hogy lényeg a 3 pont, bár az első félidő alapján úgy nézett ki simább lesz a történet..

Nem volt szép meccs.. Sokat állt a játék, sok volt a szabálytalanság, ami szerintem a játékvezetőnek is köszönhető, aki nem állt a helyzet magaslatán.. CDK elvett gólját nem értem.. Hivatalosan les miatt vették el a gólt, de les állásnál nem szokták kihívni a játékvezetőt, mert azt a visszajátszás alapján is el lehet dönteni.. Vagy les volt, vagy nem.. Finoman szólva is érdekes az ítélet, erről is sokat fognak még beszélni..

Leao kiállítása jogos volt, igaz az első sárga lapján lehetne vitatkozni..Pont jól jött a labda ollózásra és nem gondolkozott rajta, megpróbálta.. Nem hibáztatom érte.. Egyébként ahogy az első félidőben többször is hülyét csinált a Samp védőből, az parádés volt.. Hiányozni fog a Napoli ellen, de legalább pihen egy kicsit..

Piolit lehet hibáztatni a bekapott gól miatt, mert késő cserélt a kiállítás után, de szerencsére nem lett komolyabb következménye..

Vranckx jól szállt be a meccsbe, és így pár perc játék alapján azt mondom, akár még lehet is belőle valami.. Muszáj lesz több játékpercet adni neki, mert Tonalit és Bennacert is pihentetni kell..

Összességében ismét fontos 3 pontot húzott be a Csapat egy fontos mérkőzésen.. Korábban az ilyen meccseket simán buktuk, uh. szavunk nem lehet..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 09:47
Gagacs
(@gagacs)

Sok újat már nem tudok írni. Ha nincs a kiállítás, ez a samp jövő karácsonyig sem lő gólt. A tizi nagyon jól jött, mert én max. a pontrúgásokban bíztam, az meg valahogy nálunk nem az igazi. Már a tiziket kivéve. 🤣 

Maignan ismét megmutatta zseniét. Egyszerűen nincsenek szavak erre a srácra. Ha így folytatja, esetleg bl-t nyerne akármilyen csapattal (remélem velünk), én megadnék neki egy aranylabdát. 

Asterix nekem is tetszett. Pobega szintén. Örülök, hogy olyanok is dicsérték utóbbit, akik teljesen leírták. Remélem ez csak a kezdet nála! 

A napoli meccs így baromi kemény lesz. Remélem Rebic és Origi felépül addig. Nagyon kellenének. Lehet itt nem lesz elég az 5000 a napoli/ikszre. 🤣 🤣 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 10:17
23Dexter
(@23dexter)

CDK elvett góljánál nálam ráadásként az is érthetetlen, hogy miért állt ennyit a játék. Mire eljutottak addig, hogy kihívják a játékvezetőt már eltelt vagy 3-4 perc. 
Fabbri egyébként bődületesen rosszul vezette a meccset, ha egy-egy hibáért el szoktak tiltani sporikat, akkor ezért a teljesítményért ő is megérdemelné. Ritka az ilyen, mert tulajdonképpen utólag nem volt olyan ítélet, amit ne lehetett volna jogosnak mondani. Leao mindkét sárgája adható, Giroud lesen volt és beleavatkozott a játékba és a tizenegyesünknél valóban kezezés történt. Mégis egyértelműen látható volt hogy mennyire nincs kontroll alatt a mérkőzés, Gabbri bizonytalan töketlenkedése mellett elkezdett durvulni a meccs és a végén már erőltetettnek, amolyan "na jó akkor most próbáljuk megfogni az indulatokat" gesztusnak éreztem Giampaolonak a kiállítását is, ami a 97. percben elég nevetséges, hiába érdemelte meg a korábbi rémtrénerünk. 

 

Calabriától ezt a játékot várnám minden meccsen, védekezésben ma nagyon nagyot ment, ha még adna egykét vállalható beadást középre egy szavam nem lenne rá. Giroudt is kiemelném, amit ma brusztolt arra 35 évesen nem tudom ki más lenne képes. Kíváncsi leszek Leao nélkül mit talál ki Pioli a Napoli ellen.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 10:23
dzsozy
(@Gunz)

Nem tudom mi történhetett CDK elvett góljánál, de amit láttam, azok alapján teljességgel érthetetlen a döntés. Egyszerűen szerintem ilyen nincs. Ugyanis, amennyiben vonalazgatnak, mert lesgyanús a szitu, akkor nem kell kihívni a jv-t, mert egyértelmű a dolog. Amennyiben azért hívták ki, hogy megítélje Zsiru szabálytalan volt e (és nem lesen), akkor nincs szó a lesről. Viszont itt az történt, hogy a bírót kihívták, hogy megvizsgálja Zsiru szabálytalan volt e a védővel szemben, végig úgy játszották vissza neki az esetet. Szabálytalannak tartotta, ezért szabi kifele, ami "rendben" is van. Ugyanakkor később a bejátszásba azt mutatták, hogy les volt, ezért nem adták meg a gólt. De ha les, akkor a bírónak magasba emelt kézzel kellett volna ezt jelezni a szabinál, amit nem tett meg. Szóval egymással ellentmondásos volt a VAR és a jv tevékenysége, meg amit nyilvánosságra hoztak, és ez nagyon nincs rendben így. Megjegyzem, hogy az a gól semmiképpen nem volt szabálytalanság miatt szabálytalan, és a les is kicsit erős, mert, ha valóban a könyöke volt lesen - amivel nem szerezhet gólt - , akkor nem is volt lesen...

Sok facebookos kommentelővel szemben nálam Pobega volt a legjobb, amíg le nem cserélték. Kimondottan jól játszott. Viszont egész meccset figyelembe véve Zsiru az abszolút best. 

A Samp gólja érzésre les volt, a visszajátszás számomra nem volt perdöntő, de sikerült azt is enyhén szólva érdekesen meghozni. Mellesleg megjegyzem, hogy Mike ott nem volt a helyzet magaslatán szvsz. 

Kalulu és Theo nem volt túl éles, volt néhány veszélyes labdaeladásuk. 

Azért Pioli is megérdemel egy szemöldök felhúzást, ugyanis 2 cserelehetőséget bent hagyott a pakliban. Adlit én mindenképpen behoztam volna az utolsó 5-10 percre Zsiru helyett. Szerencsétlen rogyásig játszott 35 évesen. Adli pedig letett annyit, hogy kapjon 10 percet a meccsen, ilyen meccsnaptár mellett. 

 

Sajnos meg kell említenem CDK-t ismét. Azt gondolom, hogy messze a legrosszabb volt most (is). Valahogy nem fekszik neki ez a 4231-es taktika. Pedig esze van ehhez a játékhoz, de eddig az olasz foci nem az ő területe lesz. Mondjuk nem ártana mellé Leao féle erős, gyors játékos, mert Zsiruval nem fog sokra menni, meg Messiassal sem.

 

A lényeg a 3 pont. A Napoli ellen az x-et most aláírnám... Az a grúz/dzsordzsai srác eszméletlen nagy húzás volt, szerintem szét fogja szívatni Calabriat. Osimhenről tud valaki valamit? Mikor tér vissza?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 11:11
tupi
 tupi
(@tupi)

@Gunz Osimhenről tegnap azt olvastam október közepén-végén fog visszatérni, míg Rebic szintén nem lesz bevethető nálunk arra a meccsre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 12:43
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz CDK margójára csak annyit, hogy én nem teljesen így látom, de abban egyetértünk, hogy messze nem tudta még kihozni, ami benne van. Ha tegnap ezt a gólt megadják, akkor máris másképpen áll hozzá mindenki (meg kellett volna szerintem). Fizikailag rengeteget belerak a meccsekbe, sokkal inkább őt nézem 10-esben, mint Brahim Diazt. Más kérdés, hogy idő kell neki valószínűleg az olasz bajnoksághoz és Milan játékstílusához való alkalmazkodáshoz. Tonali az egész első szezonjában az elejétől a végéig kb. értékelhetetlen volt, már úgy nézett ki, meg sem vesszük a végén, aztán nyáron jött az áttörés. Valószínűleg De Ketelaere esetében is így lesz, de nála lehet, hogy már a 2 hónapos téli szünet alatt eljön. Akkor lesz elég ideje nyugodtan készülni, főleg, ha nem viszik a VB-re. De én januárig semmiképp nem várok tőle átütő teljesítményt, sőt ebben az első felhozó idényében sem. Szerintem ő a következő szezontól lesz az, akire vártunk, ahogy Tonali, Bennacer vagy Leao is csak akkor lett. A portugál első szezonja nem volt finoman szólva sem ígéretes, aztán ma hol tartunk... De Kessié első szezonja is botrányos volt. 

Valakinek több idő kell, másnak kevesebb, de igazából az a sokkal ritkább, hogy valaki rögtön 4-5 meccs után a "különbséget jelenti" máris. Talán a jelenlegi keretből ez Theo Hernandeznek, Maignannak sikerült, de ez minimum nem átlagos. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.11. 16:24