A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 9 / 28
 
LireMille
(@liremille)

Valamelyik transzferguru oldalán jelent meg, hogy a Milan teljes nyári költségvetése alapból 30-35 millió euró lesz, ennyit szánnak most igazolásra (+ eladások, amelyből még közel ugyanennyit vár a vezetőség). Amennyiben CDK is távozik, akkor az összeg már 65-70 millió környékén lesz, és a keret létszám csökkentéssel (fizuk megspórolva) alsóhangon 85-90 millióra rúghat a költhető pénz. Vagyis nagyon komoly keret lesz megint az igazolásokra, szó sincs garasoskodásról. 

Azért az látszik, hogy iszonyat pörgetjük a dolgokat, ambíciózusnak és tettrekésznek látom őket, így sztem nincs ok a nyavalygásra. Egy Thuram, Kamada, Chukwueze, Frattesi, SMS, Arda Güler sor kijön kb. 50-55 millióból (alkudni kell baromira, de menni fog, mert mindenki kutyaszorítóban van!!!), és még maradna is pénz akár egy igazi klasszisra 30-40 millió környékén. Azért ez minimum jól hangzik, nemde? Ha ez így lenne, akkor itt újra scudettóról beszélhetünk! És biztos, hogy van valami a tarsolyban, Furlani olyan kis ravasz, okosdi csávónak tűnik, simán elhozza ezeket a játékosokat jó áron, kihasználva a klubjaik gazdasági nehézségeit, vagy ingyen (Thuram & Kamada). 

Ne lássuk borúlátóan, én azt mondom! Nem véletlen volt itt sorcsere a vezetőségben, most végre elkezdhetnek dolgozni azok, akik értenek is hozzá, és nekem már most sokkal jobban tetszik (egyelőre csak a pletykák alapján) az új menedzsment munkája, mint Maldiniéké. Tudom, kicsit erős kijelentés, de na. A nyár végére a Serie A legjobb kerete lehet a miénk, most minden jel arra mutat. Még egy kis türelem, és az új transzferguruk beindulnak majd, mindenki meglássa! Cardinale sem babot szedni jött ide, az az érdeke, hogy mi legyünk a legjobbak, és Maldinivel ez sosem jött volna össze. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.20. 15:54
Rakuzan
(@rakuzan)

@liremille Ehhez már muszáj hozzászólnom…😂 ezt a pozitív látásmódot kérlek, add már át a pár millió másik Milan szurkolónak. Mégis mire alapozol ilyen kijelentéseket, hogy már most jobbnak látszik az új menedzsment? Mit tettek eddig, mit értek el? Az égvilágon semmit. Szóbahoztak minket pár ingyen igazolható, vagy más kluboknál selejtes játékosokkal pletykaszinten? Na bumm.

Maldiniék elértek egy bajnoki címet és BL elődöntőt. Ezt kell felülmúlnia az új vezetőségnek.

Én személy szerint semmi pozitívat nem láttam eddig, már most a garasoskodásról szól a mercatonk, pedig el sem kezdődött. Cáfoljanak rám, de én nem látom ennyire pozitívan a helyzetet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.20. 18:32
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

@liremille jóember! Ez nem a fifa manager. 🤣 30-35 milla eladásokból? Rebicet pl max kölcsön vinnék (meg is értem), ezzel szerintem mindent elmondtam. Itt max akkor lesz plusz pénz, ha olyan embert adunk el akiért van is érdeklődés. Csak az kiveri a biztosítékot a szurkolóknál.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 09:04
gumicsiga
(@gumicsiga)

Mr moneyball, folyamatosan bújja az elemzéseket, amiket a múlt héten még női műkorcsolyával, a héten már focival foglalkozó haverjai küldenek neki az USA-ból!!

Ezekből a mérhetetlenül komplex és bonyolult kimutatásokból az jött ki, hogy Piolinak föl kell hívnia minden szabadon igazolható játékost, akinek legalább 15M€-s piaci értéke van, hátha le tudjuk igazolni, (ha nem jön be max eladjuk 10é). Egyenlőre fizetős játékosokról nem nagyon esett jó, majd ha lesz olyan, ahol nem licitál túl minket egy champions league-ból feljutó csapat, vagy egy Roma, akkor lehet igazolni is fogunk.

A komolyságot félretéve, pont ugyanaz történik, mint a Berlu korszak végén, hetente merül föl 15 új játékos, akiket nagyon akarunk,de végül egyik se sikerül. Közben próbálunk ingyen igazolni a létszám miatt, néha nekiállunk cigánykodni 1-1 olyan játékosért, akinek még talán értelme is lenne, de a végén igazolunk egy közepes játékost egy közepes Olasz csapatból.

A lehetőségek valóban jók lennének, hiszen Diaz helyére ha minden igaz ingyen igazolunk egy jónak számító játékost (ezt még Maldininek köszönhetjük). A védelmet sikerült tavaly egész jól összerakni, egy bal szélsőre lesz szükségünk, nem teljesíthetetlen. Középpályára ott volt 18M€-ért Loftus-Cheek, aki valószínűleg hozzá tudott volna adni a teljesítményünkhöz. Kellett volna még egy minőségi csatárt és egy jobb szélsőt igazolni - a plusz egy csatért és Rebic helyettesét nem említettem-.

Ehhez tényleg nem kell100M€-s büdzsé sem, főleg ha sikerül opcióval igazolni (Leao mögé és csatár posztra ment volna így is), de tartok tőle, hogy a valóság ettől jóval elmarad...

Fölmerül a kérdés, hogy ha eddig kevesebb bevételből tudott egy nagyjából fix 50-80M€-s keretet biztosítani az Elliott, akkor sokkal magasabb bevételekből miért nem tudja egy teljesíteni a redbird. Rengeteg plusz bevételünk volt a BL díjazás mellett is, de a keretbe semmi se lesz visszaforgatva belőle.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 14:14
LireMille
(@liremille)

@gagacs Ezt az összeget nem ÉN várom az eladásokból, hanem a vezetőség, akik nálam sokkal jobban értenek hozzá valószínűleg. Maldini nem tudott eladni rendesen, többek közt ezért is küldték el. De ennek csak akkor volt értelme, ha a tulajdonos úgy gondolta, hogy az új menedzsment jobban ad majd el, és többért. Szóval én hiszek nekik ebben. 

@rakuzan Arra alapozom, hogy az új menedzsment nem lett volna kinevezve, ha nem értené jobban a dolgát, mint Maldiniék. Cardigán sem önmaga ellensége... ha pedig jobban érti a dolgát, akkor azokban is jobban hiszek, akikkel ők tárgyalnak. Thuram Maldiniéknak eszébe sem jutott kb., holott a fél világ verseng érte, de ők inkább Arnautovicsot hozták volna... 7-8 millióért... ez gáz. Mondom, tudom, hogy ez még kicsit erős kijelentés. De egyszerűen sokkal profibb, sokkal vonzóbb az a látásmód, ahogyan és akikben a hírek szerint gondolkodnak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 14:50
Gagacs
(@gagacs)

@liremille eladni csak azt lehet akire kereslet is van. 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 16:43
LireMille
(@liremille)

@gagacs hát éppen ez az! A keresletet meg kell teremteni, marketingeszközökkel. Az nem csak mindig úgy magától jön. Te is úgy döntesz Knorr és Maggi között, hogy az neked azt megmarketingolják, és azért választod egyiket vagy másikat. 

El kell hitetni akivel csak lehet, hogy Rebic és Messias, vagy Origi igenis értékes portéka, hogy van bennük fantázia. Ez nem ment Maldiniéknek, de talán most egy szakértőbb gárdával menni fog. Az a cél, hogy azt a piaci értéket, amit a TM mutat, el is lehessen kb. érni. A TM akkor mire alapozza az értékeket? Ez nem egy eladhatatlan matek. Csak jobban kell akarni és csinálni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 17:25
Gagacs
(@gagacs)

@liremille teremts már keresletet Rebicre meg Origire... 🤣 🤣 🤣 Édes Lyézus!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 17:40
LireMille
(@liremille)

@gagacs de ez nem az én dolgom! Könyörgöm. Ez a Milan vezetőinek dolga. Én nem vagyok reklámos ember, nem én kapok több millás fizut, hanem ők - és gondolom nem véletlenül. 

Amúgy szerintem az is rendben van, hogy megfelelő ajánlatra bárkit eladunk, akár a Dortmund, vagy a Porto, Benfica, Ajax. Ők ebből marha sok pénzt csinálnak, mi meg semmit. Ha már úgysem tudunk a nagyokkal versenyezni, akkor balekok ne legyünk már legalább! Dőljön a lé, legyünk sikeres vállalkozás, és afféle prémium pláza, ahol a legjobb minőségű portékát veszik az arabok túlárazva szigorúan. Aztán ha elég pénzt kerestünk, talán egyszer megint lehetünk a legmagasabb polcon. De nem lehetünk mi az a klub, amelyik csak vásárol, de sosem ad el! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 17:46
Gagacs
(@gagacs)

@liremille a sz@r sz@r marad ha aranyba csomagolod is. 🤣 Ehhez nem kell ész. Nem véletlenül ajánlottak Rebicért is csak kölcsönt. Ne legyél már ennyire ész nélkül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 18:32
Anselmo
(@anselmo)

Mit mondjak a mai hírek függvényében... azt tudtam és itt is sokszor kifejtettem, hogy a RedBird és az új menedzsment lelkesen vágja majd a fát önmaga és a Milan alatt, de hogy egyenesen benzines láncfűrésszel esnek neki, az azért komoly. 

1 nap alatt rábólintanak a Tonali ügyeletre. 

Az Internek, amely állítólag komoly anyagi szarban van, nem kell eladnia Barellát, de 2006 után újra nyereséges Milan 1 nap alatt kiárusítást tart. Lesz itt olyan banter éra megint, hogy visszasírjuk 2015-öt, meg Destrót, Cercit és Bocchettit. 

Megvárom, hogy lesz-e ebből official. De ha igen, akkor én szerintem végeztem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 20:51
bubu971 and R66 reacted
kastore
(@kastore)

Hát Tonali eladása egy nyereséges év után azt jelzi hogy kiszedik a pénzt a Milanból. Cardinale bácsinak üres a tárcája... Fiatal Olasz Milan kötődésű játékos a közeppályáról ahonnan Bennacer is kiesett fél évre...Ezek után nehéz bármiféle pozitív jövőképet elképzelni.Ha pénz kell az igazolásokhoz akkor se Tonalit kellett volna eladni. Teljesen elkeserített ez a hír. Valószínűleg Maldiniéknek ezért kellett távozni mert ilyenekre nem bólintottak volna rá...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 21:47
bubu971 reacted
kastore
(@kastore)

@liremille Kíváncsi leszek Cardinale barátod mennyit forgat vissza Tonali eladásából...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 21:50
ACM_GRA
(@acm_gra)

Emlékszem, amikor Kakát a City csábította anno és végül talán az utolsó pillanatokban mégsem történt meg a transzfer. Ez most is bekövetkezhetne, de tartok attól, hogy ez most nem így lesz és Tonalit eladja a klub. Azt a Tonalit aki a Milan ikonja, akár legendája lehetett volna! 🙁 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 22:27
kissheva
(@kissheva)

Hát ez a Tonali-hír rendesen lesújtott ma. Kb őt képzeltem el utolsónak, mint akit eladunk. Még Leao-n vagy Theon sem lepődtem volna meg ennyire.
Ha ez valóban igaz, akkor a jenkiknek világraszóló mercatot kéne rittyenteniük ahhoz, hogy a Sud ne gyújtsa rájuk a San Siro-t. 

Még a mai hírek előtt is hatalmas kérdőjelek voltak bennem, ami az idei mercatot illeti, és minden rivális igazolási hírénél bosszankodom, hogy ez vajon miért nem nekünk jutott eszünkbe. Sorra jönnek más csapatoktól a transzfer hírek, és egyik sem egy földtől elrugaszkodott, irreális ügylet.

Össze-vissza nézegetünk boldog-boldogtalant, de olasz már csak mutatóban lesz nálunk a padon, csak, hogy a szabályoknak megfeleljünk. Az meg már rendesen fáj, amikor ránézek a sinter keretére, és tele vannak olaszokkal, akik meghatározó emberek náluk, vagy legalább számottevő játékosok.

Berardi elvileg megy a Lazioba. Nekünk miért nem jelentene erősítést a szuperszonikus jobb oldalunkon?
Frattesit és SMS-t az interrel hozzák egyre inkább szóba. Mi még csak pletyka szinten sem kerülünk szóba (SMS-t akarja Pioli, de mióta Maldiniék távoztak, azóta semmi) Pedig pont kp-ra kéne jelenleg két kezdő szintű spíler, ha Tonali megy, akkor három.
Üldözzük azt a Thuram-ot, aki 26 éves lesz idén, és életében először tudott 10+ gólos szezont összehozni. 

Nem vagyok derűlátó, ami a jövőt illeti.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 23:18
Oldal 9 / 28