A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 10 / 28
 
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva nincs is itt már semmi látnivaló. A kezdetektől nyilvánvaló a nem teljesen vakok és/vagy hülyék számára, hogy mire megy itt ki a játék, és hogy Maldini sem az alkalmatlansága miatt lett elküldve. Kiveszik az összes pénzt, aztán nevelde lesz a klubból, és stabil középcsapat a bajnokságban. Ennyi. 

Tudom, hogy ez felfoghatatlan, de ez lesz. A RedBird az olasz Toulouse-t képzeli el a Milan képében, nem pedig egy elitbe tartozó csapatot. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.21. 23:26
hasta
(@hasta)

A valodi értéket tépik ki a Milan lelkeből ezzel a húzással. 

Hűség, hit, alázat, osszetartozas, lojalitás. Vérét adta volna Tonali a címerért. 

Ezek azok az értékek, amiket pénzért soha, semmilyen körülmények között nem lehet megvenni. 

Nagyon szomorú és gyalázatos ami történik, nem találok szavakat... 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 00:52
bubu971
(@bubu971)

csak ülök és bámulok bambán magam elé, még mindig felfoghatatlan ami itt történik...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 07:02
Rakuzan
(@rakuzan)

@liremille Na még mindig tetszenek a hírek? 🙂

Sajnos hűen tükrözi ez a lépés a vezetőségi kör elhivatottságát, érdekeit. Eladják az egyetlen olyan játékosunkat, aki tényleg rajong a klubért és a hozzáállása példaértékű. Nem mondom, hogy nem lehet pótolni, jó pénzt kap érte a klub. De ne legyenek kétségeink, ha befut egy ajánlat Maignan-ért, Leao-ért, zokszó nélkül ki lesznek ők is pattintva innen. Bajnoki cím, majd BL elődöntő. Érjük be ennyivel, mert úgy néz ki, itt abszolút nem cél ezeknek az újbóli megközelítése sem. Ideje eloszlatni a rózsaszín ködfelhőt, nem azért lett elküldve Maldini és Massara, mert megbuktak volna...csak nem akarták ehhez a nevüket adni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 07:35
R66
 R66
(@r66)

Alapvetően úgy voltam, hogy megvárom a mercato végét, addig nem ítélkezem a RedBird kapcsán. Viszont ezt már nekem sem veszi be a gyomrom. Nem arról van szó, hogy Tonali a pályán pótolhatatlan lenne (mert senki sem az). De itt alapvetően a klub indentitását tapossák a sárba páros lábbal. Itt volt egy tehetséges kölyök, aki 5 év múlva várhatóan az egyik legjobb lehet a posztján. Gyerekkora óta Milan szurkoló, "a mi kutyánk kölyke". Nem véletlen, hogy az ő nevével ellátott mez fogyott a legjobban a szurkolók körében. Azt gondoltuk, hogy ő lehet a jövő egyik sarokköve. Ha nem is egy új Baresi, vagy Maldini, de egy új Albertini simán lehetett volna. 80 millió EUR nagy pénz, megértem, hogy mindenkit elgondolkodtat. De az, hogy akarata ellenére belekényszerítik a gyereket a távozásba, az gusztustalan.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de egyáltalán nem hoznak lázba az olyan nevek, mint Frattesi (Bertolacci 2.0), vagy Milinkovic-Savic (tesco-s Pogba). Ezek is csak egyszerű zsoldosok lesznek. Végeredményben lehet, hogy sikerül jó neveket igazolni, ha visszaforgatják a pénzt, de számomra egyre kevésbé szerethető ez az egész. Ibra, Maldini, Berlusconi, most ez... Lassan idegeskedni sem lesz kedvem, csak rezignáltam tudomásul veszem, ami történik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 08:04
bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

@rakuzan Ahogy Gagacs sporttársnak is írtam, egyáltalán nem ördögtől való, hogy megfelelő ajánlat esetén bárkit elengedünk. Ha igazak a hírek, akkor Tonali a klub históriájának legdrágább eladása lesz: tehát az ajánlat megfelelő! Főleg, hogy Tonali (bár Milan-szív, meg minden), de azért elég középszerű játékos, nem jobb, mint Frattesi, SMS, vagy hasonlók. Előbbinél még fiatalabb sem sokkal. Tény, hogy a romantikus Maldini ezt sosem tudta volna meglépni, de felette eljárt az idő. Mennie is kellett. Ma a futball biznisz. Aki ezt nem érti, vagy akarja érteni, annak kívül tágasabb. Ezt mérte fel jól a redbird, és ennek megfelelően, céltudatosan cselekszenek. 

Biztos, hogy ezzel még nincs vége. Én hasonló ajánlatért Maignant is bármikor eladnám, mert ahogy Kepa vagy De Gea esetében is látjuk, egyetlen kapus sem ér 70-80 milliót. Még az sem, akiért kifizeti egy palimadár.  

Ebből a pénzből 3 posztot lehet majd felfedni, befoltozni. 1-ért 3-at. A hülyének is megéri, nemhogy a üzleti életben jártas cápáknak. Ha persze nem forgatják vissza, akkor megértem mindenki felháborodását. De vissza fogják. Ezek okosak, ügyesek, sokkal jobbak mint Maldini és Massara, tudják, mint csinálnak, és miért teszik. Nem zülleszteni akarnak, csak nincsenek szent tehenek, nincsen eladhatatlan játékos, félre kell tenni minden nyálas csöpögést és romantikát, és az ÜZLETRE koncentrálni. Pénzből lesz a pénz, szokták mondani. 

Nekem tetszik ez a bevállalós, nem tökölős üzletpolitika. Persze a bejövő oldalon is kéne valami már, de Thuram, Kamada szinte biztos, és a +70-80 misiből még jöhet Loftus-Cheek, Güler, Pulisic, Frattesi, olyanok, akikről eddig csak álmodoztunk.  

Fel a fejjel Emberek! Mindenki várja ki a végét, komoly dolgok lesznek még itt.

Szerk: Lukaku hamarosan aláírhat a Milanhoz, a Gazzetta reggeli hírei alapján. 

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 08:22
kissheva
(@kissheva)

@liremille Mit gondolsz, miért Tonalit akarják megvenni a szarkák, és miért nem Frattesit? Valószínűleg azért mert jobbnak tartják Sandro-t. Vehetünk az árából 2-3 spílert, az még nem biztos, hogy be fognak válni.
Vegyünk egy példát egy kicsit magasabb szintről. Ha a City eladná Haalandot 180 milláért, amennyi a piaci ára jelenleg a TM szerint, hiába hozna a helyére három 60 millás játékost, semmivel nem lennének előrébb, sőt... Kb ugyanez a helyzet nálunk is kisebben. Mi eladunk egy Ferrarit, hozunk helyette 3 BMW-t. Értékben ugyanott leszünk, de a 3 BMW nem fog bajnokságot nyerni, mert pont az a plusz hiányzik belőlük, ami megvan a Ferrariban.

Jelen állás szerint, és a velünk szóba hozott nevek alapján mi kb egy nevelde leszünk, ahogy az Arsenal volt hosszú éveken keresztül, címekre nagyon nem kell majd számítani.
Lehet itt biznisz-szinten tekinteni a klubra, meg a romantikus része kihalt már a sportnak, stb... - Bár aki olasz brigádnak szurkol, az szerintem pont ezt a részét szereti a futballnak. -  De azt azért látni kell, bármely élcsapatot nézünk, hogy mindenhol van egy gerinc, amelyet olyan játékosok alkotnak, akik évek óta meghatározói az adott csapatnak, és a még csak meg sem fordul a klubvezetők fejében, hogy megválnának tőlük. Köréjük pedig minden évben érkeznek az erősítések, vagy a hiányposztok foltozása vagy a keret mélyítése. 
Na nálunk ez a jelenlegi  szituáció alapján pont fordítva fog működni, Tele vagyunk hiányposzttal, de az amcsik már csapat magját kezdik értékesíteni. 
Kezdve Tonalival, aztán Theon is már ott van az árcédula. Magyarán mindenki mehet megfelelő ajánlat esetén. 
Így nem lehet hosszú távon csapatot építeni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 12:06
LireMille
(@liremille)

@kissheva Nem. Azért mert Frattesiről ezek azt se tudják, kicsoda. Nem őt látták játszani a BL-ben, meg bajnoki címet nyerni, hanem Tonalit, akit 2020 óta tudatosan durván hypolnak is fel. Jó a marktingje, de nem jobb játékos a képességek alapján, mint Frattesi, Barella. A Juventus hatalma tőkét kovácsolt Zidane eladásából, az Internek meg jött egy Tripletta, miután Ibrát a Barcelonának eladták. És hol van az akkori Zlatan, vagy ZZ a mostani Tonalihoz képest?! Ég és föld, ember! 

Nem fanyalogni, meg picsogni kell szerintem, hanem türelmesen kivárni, hogy megtörténjen a minőségi előrelépés. Ehhez most be kellett áldozni Tonalit? Igen. Lehet, hogy be kell áldozni Theót? Lehet. De aztán abból a pénzből 2 játékos helyett jön 8-9 olyan játékos, akikkel meg egy szélesebb, mélyebb, minőségibb keret áll össze a végén. Hogy lehet ennyire szűklátókörűnek lenni, én ezt nem értem...? 

Furlani és Moncada (aki a világ legjobb szakembere a maga posztján) éppen azon fáradozik, hogy felpezsdítse a nihillt, teljesítse a szurkolók kéréseit. Ehhez kell egy-két vezéráldozat, igen. De a Dortmund nem eladta Haalandot vagy Bellinghamet? Az Ajax nem eladta De Ligtet, De Jongot? Az Inter Hakimit és Lukakut? A Napoli Koulibalyt, és Fabián Ruizt. Aztán BL-döntőt játszottak, meg bajnoki címet nyertek.. jéééé... surprise, surprise... 

Annyi a különbség, hogy Marrottának és Giuntolinak volt esze, Maldininek meg csak szíve az esze helyén is. Becsülendő, csak nem itt, és nem most. Ha 2 klasszisnak távozni kell, hogy jöjjön helyettük leendő 8, akkor én azt bármikor aláírom. Talán fáj, ami történik, nem vitatom, ez is egy nézőpont. De inkább megköszönni kellene az új vezetőségnek, hogy ilyen tökös, kemény, van egy jó terv, és nem hagyják, hogy a nyálas érzelmeik miatt a Milan soha ne lépjen előre...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 12:37
Anselmo
(@anselmo)

A legfrissebb hírek szerint várhatóan Theo Hernandez és Maignan is távozik a nyáron.

A francia balhátvédért 80+ M EUR ajánlatot vár a Milan, a kapusért pedig 65-70 millió közötti összeget, melyek teljesülése esetén azonnal túladnak újabb két sztáron. Leaótól csak a 175 millió eurós kivásárlási ár esetén szabadul meg a klub, de Vitiello szerint amennyiben újabb játékos távozik Tonali után, a portugál kérvényezni fogja az ügynökén keresztül a távozását.

A befolyt összegek kb. 1/3-a (esetleg fele) lenne visszaforgatva az új igazolásokra, míg a maradék összeg az Elliott felé kerülne megfizetésre hitelrendezés formájában. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 14:45
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ha bejön az amerikaiak húzása, én kalapot emelek, az biztos, de nem vagyok benne biztos, hogy ez-e a megfelelő irány a részükről.

Hogy szimpatikus-e ez a gondolkodásmód? Nálam kevésbé. Nem tetszik ez a túlságosan statisztikára és racionalitásra épülő hozzáállás/gondolkodásmód. Hol van az intuíció és a megérzés? Értem, hogy ez egy kőkemény üzlet, de szerintem azt is figyelembe kellene venni például Tonali esetében, hogy ő gyerekkora óta Milan fan, egy új Albertini lehetne belőle akár! Egy igazi Milanistát látok benne. (mint anno Gattusoban, Ambrosiniben, stb) 80 millió ide vagy oda, én előbb adnám el Theot. (őt sem adnám el természetesen, de ha választani kellene, akkor Hernandezre tenném a voksom.)

Lehet, nekik lesz igazuk, végül is ők ülnek ott a székben, nem én, de nagyon kockázatosnak vélem, amit meglépni készülnek, vagy már megléptek. Vagy bejön, vagy nem. Az új igazolások beépítéséhez mindig idő kell, ráadásul Bennacer sincs a középpályán. (Kessie pedig azóta sem lett pótolva) Gyakorlatilag nincs minőségi középpályánk.

Az esélyt megkapja a vezetőség természetesen és merem remélni, hogy legalább az a szint meglesz, amit eddig is hoztunk (azaz, 1-4.hely a bajnokságban), de ha ezt alulmúlják, (mondjuk 5-10.hely a bajnokságban, BL-ben való kudarc, stb) akkor azt a szurkolók egyhamar nem fogják megbocsátani. (olvasom a külföldi fórumokat is, nem csak mi vagyunk felháborodva, hanem az olaszok is.)

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 14:58
HegyalJani
(@hegyaljani)

Végre történik valami, nem a szokásos nyári langyos víz..

Ott kezdeném, hogy nekem Tonali soha nem volt a kedvencem és akkor nagyon finoman fogalmaztam.. Tudom rengeteg szurkolónál kiverte a biztosítékot az, ami az elmúlt 24 órába történt..

A Cheten már beszélgettünk a szurkolótársakkal Tonali témában, most itt is megosztom, hogy én mit gondolok erről.. Valószínű ez is ki fogja verni néhány "kollégánál" a biztosítékot..

Tonali az első szezonjában kuka volt, a következő szezonjában azért már mutatatott jó dolgokat, de idén 3 olyan meccset nem tudok mondani, amikor kiemelkedőt, vagy extrát mutatott volna.. Egy melós, lelkes játékos, akit azért szerettek, mert Milan szurkoló.. Idén, ha Krunic játszott a helyén semmivel sem voltunk jobbak vagy rosszabbak, a szögletei botrányosak voltak, ha 10m-nél messzebbre kellett passzolni, már gondok voltak, kapura is alig volt veszélyes.. Az én szememben nem volt több, egy átlagos tucatolasznál.. 

Aztán most jött a NewCastle, aki fizet érte annyit, aminek a felét sem éri.. Tudjuk a Chelsea és a MU példájából, hogy az angoloknál gyakran előfordul, hogy indokolatlanul sok pénzt fizetnek, indokolatlanul túl értékelt játékosokért.. Ez esetben is ilyesmi történt..

Az sem lehet véletlen, hogy Tonalit pont az a Frattesi szorította ki az olasz válogatottból, akit a szóba hoztak velünk.. Nyilván a szurkolók megmagyarázzák, hogy azért nincs a felnőtt válogatottban Tonali, mert az U21-ben tolja, pedig egyszerűen csak annyi történt, hogy nem elég jó..

Kessié, Donnarumma, Chalhanoglu esetében is ment a sírás-rívás, hogy ingyen mentek el, egy huncut fillért nem kaptunk értük.. Erre mi van? Indokolatlanul magas összeget kapunk egy közepes képességű játékosért, és megy a sírás-rívás..  Ez sem tetszik.. 

Őszinte leszek az, hogy Tonali Milan szurkoló pont nem érdekel és messze nem a pótolhatatlan kategória.. Hetekkel ezelőtt is írtam, hogy a Maignan, Theo, Leao, Tonali négyesből, ha muszáj lenne  egyértelműen Tonalit adnám el..

És eljutottam ahhoz egy tényezőhöz, ami miatt kicsit aggódom Tonali eligazolása miatt, még pedig az, hogy nehogy elindítson egy hullámot a történet.. Tonalit könnyedén lehet pótolni, Leaot, Theot és Maignan viszont bitang nehéz lenne, szinte lehetetlen.. 

Kíváncsian várom, hogy haladnak tovább a dolgok.. Eddig nem érdekelt az átigazolási időszak, de most már egyre inkább.. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve az eddig történtek miatt.. Meglátjuk hogyan tovább.. Izgalmas nyár lesz 🙂

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 15:06
kissheva
(@kissheva)

@liremille Ugye nem azt akarod mondani, hogy egy AC Milannak az Ajax vagy a Dortmund példáját kell követnie. Azt azért megsúgom, hogy a merda Lukakuval a csapatban jutott a BL döntőig. 

A Dortmund és az Ajax példáját meg teljesen értelmetlen felhozni, mert nekik kb nem is céljuk megtartani ezeket a játékosokat. Ők csak egy nevelde, akik felfedezik őket, egy-két évet lenyomnak ott, aztán nagy profittal továbbadják. Csak hogy az AC Milan nem lehet nevelde, legalábbis egy szurkoló sem fogadná el ezt a státuszt. Illetve ennek még a játékosok felé is rossz üzenete van, hiszen ez a stratégia azt üzeni, hogy senkit nem akarunk mi megtartani az eredmények reményében, első a profit. Így állandóságról nehéz lesz majd beszélni. Sztár igazolást meg ne is várjunk, mert egy klasszis sem akar majd olyan csapatban játszani, ahol nem serlegekért megy a harc.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 15:48
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Éppen az utolsó előtti bekezdésed a legnagyobb baj. Nem önmagában Tonali eladásával van a legnagyobb baj. Tulajdonképpen a képességeit illetően nagyjából egyet is értek. Azzal is, hogy ilyen esetben igenis van az az együttállás, hogy el kell adni valakit. DE!

Ez csak akkor áll, hogy ha ezért cserébe valóban érkezik 2-3 klasszis játékos, akiket ehhez képest ésszerűbb áron tudunk megvenni. Ha a pénz nem holmi RedBird hiteltörlesztésre megy el, hanem valóban pozitív céllal - a csapat megerősítésére és a minőségi szint elérésére fordítják. Ez csak akkor áll, ha nem az a szándék - amit egyre többen pedzegetnek - hogy kiárusítják az egész csapatot, és Theo, Maignan is követi még a nyáron. Márpedig ha most nagyon gyorsan nem mutat majd erőt és pozitív szándékot a RedBird, akkor ezek a játékosok - ettől függetlenül - maguk fogják kérni, hogy távozhassanak, mert ők itt többet nem akarnak játszani. Én ma inkább hiszek annak, aki azt mondja, hogy mindenkit eladnak, csak hogy Cardinale adóssága csökkenjen, mint annak, aki szerint Tonali árából elhozzuk sikeresen Frattesit, Lukakut és Arda Gülert. 

Te melyiket érzed reálisabbnak jelenleg?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 17:01
LireMille
(@liremille)

@kissheva De pontosan ezt mondom. Mostantól a Milan sem különbözik egy neveldétől, amely prémium portékát nyújt a leggazdagabbaknak. Ugyanolyanok vagyunk, mint a Dortmund, a Porto vagy Benfica, vagy akár a Lille. A RedBird ezt a stratégiát választotta, és a szurkolók dolga csak annyi, hogy elfogadják, vagy mehetnek egy házzal arrébb. Ez ilyen egyszerű. 

Hogy ez kell-e vagy nem kell, az a kutyát sem érdekli. Egykor a Benfica is a világ legjobb klubja volt. Ki emlékszik már arra? Sorra nyerték a BEK-eket. Aztán? Jött az arculatváltás, és lett belőlük az, ami most. A Milannal meg ugyanez lesz, ha tetszik, ha nem. Ésha ez az üzenete a játékosok felé, akkor mi van? Akkor majd nem akar itt játszani senki, vagy mi? A Dortmundban, a Portóban vagy az Ajaxban tán nem játszik most senki? Csak az a valaki az éppen Lewandowski, Haaland, Bellingham volt, most meg majd Duranville lesz. De folyamatosan jó képességű és remek játékosok alkotják a keretüket, csak éppen egyvalaki 2-3 évnél nem tovább. 

Berlu papa Milanja egy hagymázas álom már csak. Ezt jobb, ha a Curva Sud és mindenki felfogja. A táplálékláncban egy szinttel alább kerültünk, és a dolgunk mások kiszolgálása, miközben azért időnként megpróbálunk majd oda-odaérni. Eszkortklub. Én így mondanám. 

És meglátod, szépen le is fogják nyelni. Sőt, de még hogy! Lesz majd 1-2 hét lázongás, aztán mindenki beletörődik, hisz mi mást tehetne. Tudja ezt Gerry fiú is nagyon jól. Aztán mindenki beáll majd az új normára, és megelégednek azzal, ami van. Az emberek így működnek, nemde? Ha majd lesz valami arab sejk, akkor talán mi is lehetünk Newcastle, de addig marad ez.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 17:23
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo bár nem engem kérdeztél, de válaszolok én is. Hiába csökken a redbird adóssága, ha teljesen szétszedik a csapatot. Akkor onnantól kezdve pár évig megint kuka az egész, nem hogy bl továbbjutás, de bl helyezés sem lesz akkor. Egyszerre 4-5 kulcs játékos elvesztését nem bírná el a csapat. Nem beszélve arról, hogy mekkora káosz lenne a fejekben meg az öltözőben. Nem is beszélve a szurkolók haragjáról. Olaszban ez veszélyes játék. Szóval rövid távon lehet jó neki ha most eladja a jókat, de hosszú távon totális bukó. Eladni sem tudja majd a klubot haszonnal esetleg.

Persze benne van a pakliban, hogy ez fog történni, de remélem van némi józan esze.

Mondjuk ha még egy embert eladnak a Minyon, Teó, Leó hármasból akkor szerintem én is befejezem amíg ezek a tulajdonosok.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 17:47
Anselmo reacted
Oldal 10 / 28