Edzőkérdés

Oldal 1 / 5
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Ide jöhetnek a hozzászólások a Milan edzőjével kapcsolatban.

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.07.03. 10:20
HegyalJani
(@hegyaljani)

Egy korábbi posztban olyasmit írtam, hogy bár Piolinak vannak hibái, de egyelőre szerintem nincs edzőkérdés.. 

Nos változnak az idők, és a Milan egyre lejjebb süllyed, szóval saját magamnak ellentmondva ki kell kell jelenteni, hogy igenis van Edzőkérdés.. Még akkor is, ha a ma megjelent cikk szerint a válságértekezleten a nagyok kiokoskodták, hogy teljes a bizalom Pioli felé, maximálisan bíznak abban, hogy Pioli meg találja a megoldást és kivezeti a csapatot a gödörből..

Halkan jegyzem meg, hogy szerintem mi a Chaten sokkal jobban csináljuk ezt a válságkezelő történetet 😀 Még akkor is, ha néha vannak nézeteltérések a válságstáb tagjai között 😀

Megy egy szavazás is itt az oldalon, mégpedig, hogy mi szurkolók menesztenénk-e Piolit vagy sem.. Most néztem, eddig kb. 3300-an szavaztak (meglepően magas szám). A szavazatok 67% a Pioli maradása mellett szól, ami szintén meglepően magas %.

Annál a cikknél  leírtam, hogy azért nem meneszteném Piolit (pláne nem most szezon közben), mert ismerve a jelenlegi "tulajdonos" aktivitását, úgysem lenne megfelelően pótolva. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy a korábbi "jól bevált gyakorlatnak" megfelelően pl. Abatet leültessék a kispadra.. Pont elég volt már, hogy Pippo, Seedorf, Gattuso is megégette magát, de említhetném a zebráknál is Pirlot..

Szóval értem én a hőbörgést meg A Pioli Takarodj, vagy #pioliout kirohanásokat, de azért nézzük már meg azt, hogy mik is a lehetőségeink.. 

Nekem se tetszik amit Piloi művel. Nálam már Tatarusanu kezdőbe állítása is kiveri a biztosítékot, vagy az, hogy Calabria a CSK, akinek a kezdőcsapatban sem lenne helye..

Kíváncsi vagyok, hogy a szurkolók kit látnának (látnátok) szívesen Pioli helyett a kispadon. Nyilván olyat, akire reálisan lehetne is esély..

Személy szerint én nem tudok olyan nevet mondani, aki elérhető is, jönne is, és erősödhetnénk is vele.. Egy biztos, olasz edzőt soha többet..

Nekem Unai Emery a személyes kedvencem, na nem azért, amit a PSG-vel vagy az Arsenállal csinált, hanem azért, amit a Sevillával vagy a Villareállal.. De ugye Unai Emery esélytelen..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.30. 17:45
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

@hegyaljani kb. egyet is értek veled. Nehéz kérdés, igazából minkét lépéssel kockára teszik a BL indulást. A maradás is rizikós, de egy lutri edző is. Az hogy fizetni kellene tovább Piolit egy dolog, de ha netán Pioli miatt nem lenne BL hely az egy másik, sokkal komolyabb pénzügyi veszteség. Nyilván a feltámadás egy rutinos, elismert edzővel nagyobb százalékban jöhetne össze, mint egy null kilométeres Abateval (csak hasonlat). Látjuk a Sampdoriat is Stankovic-al. Pedig ő az előző helyén elég jól muzsikált. Igaz a Zvezdaval nem nehéz Szerbiában.

Elérhető edzőt, aki reális is nem tudok. Nekem Tuchel lenne a kedvenc, de szerintem nem hozunk külföldit, még ha elő is fordult nálunk több ilyen.

Aki nem elérhető, ráadásul olasz is, az nálam De Zerbi lenne. Sajnos ott ki kellene vásárolni, amit mi nem teszünk meg.

Ismerős írta, hogy 1-2 oldalon már Pirlot látta, hogy pedzegetik. Persze semmi komoly média szerintem. Viszont a klubot ismerve eléggé esélyes versenyzőnek látom a posztra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.30. 18:45
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani én nem vagyok / volnék ennyire elutasító az olasz edzőkkel szemben. Spalletti is egész pofásat nyújt a Napoli padján...

De a kérdésre válaszolva: nálam is De Zerbi lenne a No.1, akárcsak Gagacs esetében. Ez már elég erős indikátor, kettőnk kedvéért már minimum meggondolja a vezetőség, ha tudomást szereznek róla. Ő is Milan nevelés, szóval meglenne a kötődés is :D. Pirlót én inkább nem kérem szépen ebből a kategóriából.

Aztán ott van Conte. Ő elérhető lenne, hamarosan eljön Tottenhamtől. De neki a RedBird olyan lenne, mint meztelen csigának a só. Én örülnék neki, de ezt hagyjuk is. Olasz középcsapatba ő nem fog jönni.

Ami a NEM olaszokat illeti: Tuchel, Matthias Jaissle (benne kimondottan sokat látok), és Sérgio Conçeição, akit szívesen látnék a padon. Utóbbi kettőt nem érzem elérhetetlennek sem. A plusz egy nevem pedig (már megint egy olasz)  Fabio Grosso, aki hihetetlen dolgokat művel a Serie B listavezetőjének kispadján. A semmiből. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.30. 21:22
R66
 R66
(@r66)

Azt gondolom, hogy a csapat ennél mélyebbre nehezen kerülhet az eredmények és a játék képét tekintve. Itt nem arról van szól, hogy egy egy játékos rossz formában van, hanem mindenki bűn gyenge. Nincs erőnlét és sebesség, taktikailag is szétesett a csapat. A játékosok úgy kóvályognak a pályán, mint egy falusi csapat a locsolóbál után. Nem csak becsúsznak kínos eredmények (mint pl korábban a Spezia ellen), hanem konkrétan a földbe döngölik meccsek óta a csapatot mindenféle szempontból. Ami a legrosszabb, hogy nem is látszik, hogy Pioli hogyan kíván javítani a helyzeten. Nincs formációváltás, ugyanazokat a játékosokat erőlteti, stb. Kétlem, hogy pont a Sinter, vagy a Tottenham ellen táltosodna meg hirtelen mindenki. Nyilván jogos gondolat, hogy előbb higgadtan nézzünk körül, hogy ki lehet az, aki biztosan előrelépést jelentene, de lassan (?) ott tartunk, hogy ennél nem nagyon lehet rosszabb senki. Viszont legalább az esély meglenne a javulásra, míg Piolinál ezt nem nagyon érzem már. Viszont a szezon még nem úszott el, bajnokok is lehetünk simán odaérhetünk a BL helyekre.

Az persze egyértelmű, hogy a játékosok felelőssége is megkerülhetetlen. Szerintem egyébként is egy edzőbuktatást látunk jelenleg. Rég láttam játékosokat olyan nyíltan belesz*rni mindenbe, ahogy azt Theo, vagy Leao csinálja jelenleg. (De ide 1-2 kivételtől eltekintve bárkit elő lehet venni)

Jani mester kérdése kapcsán én azt gondolom, ha itt váltás lesz, akkor "jó" olasz hagyományokhoz méltóan egy rutinos olasz (vagy olaszországi tapasztalattal bíró) szakit akasztanak le Maldiniék. (Benitez, Ranieri, Mazzari, di Francesco pl szabadok) Nagy nevekben én egyáltalán nem reménykednék (Tuchel, Emery, stb).

Ha ott ülnék a vezetőségben és valaki a fejemhez szorítana egy pisztolyt, hogy dobjak be egy nevet a kalapba, akkor szerintem pl érdekes elgondolás lehetne Domenico Tedesco. Bár olasz (így nyelvi akadályok nem lennének), de mégis a fiatal német edzőgenerációhoz tartozik, ahonnan Tuchel, vagy Nagelsmann is felbukkantak nem olyan régen. Rendben, a Lipcsénél nem futotta még ki magát, de lehet benne is potenciál.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.30. 21:41
Gagacs
(@gagacs)

Közben kiderült, hogy Pirlonak van csapata. Törökországban nyomja. Szóval Ő biztos nem jön ha netán megválnak Piolitól.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 07:50
tupi
 tupi
(@tupi)

Én úgy gondolom elérkezett sajnos az edzőváltás ideje. Örök hála a tavalyi eredményért, de szemmel látható, hogy kezdi elveszíteni a csapatot. Elfáradt a kapcsolat véleményem szerint.

 

Egyrészt azt se látom, hogy tudná motiválni, "nevelni" ezt a csapatot már. Theo és Leao meccsek óta ha akarná se tudná feltűnőbben nyomni a lesz*rom stílust - szó sincs arról, hogy eladnám őket. Mindkettő tisztában van vele, hogy bérelt helye van a kezdőben, tehát ezzel se nagyon tudja megregulázni őket a Miszter, illetve nem olyan karakter számomra aki le tudná úgy ordítani őket, hogy ők ettől vigyázz állásba vágják magukat és elgondolkoznak. Oké Theo és Giroud csapágyasra van járatva, de ezt Milánóba is tudja mindenki, alkalmazkodni a helyzethez. Ez pedig az edző feladata!

Továbbá a taktikai oldal. Na kérem ez kimerül a 4-2-3-1-ben, bármilyen előre begyakorolt figurák nélkül. Valakinek vagy nagy napja lesz és villan egy-kettőt vagy reménykedünk egy rossz tiziben. Pontrúgásokban bele se kezdenék, de ez már Pioli előtt is gond volt. Illetve elég egyszerű a Milan ellen játszani ha belegondolunk. Támadásban ha kiveszik a bal oldalunkat (Theo és Leao) lényegében meg vagyunk fojtva. Ha az ellenfél letámad szintén zavarban vagyunk, akár már csak egy kis csapat ellen. Valamint az ellenfélnek támadásban sincs olyan nehéz dolga, hiszen Theo mondhatni állandó jelleggel fellép támadásban és az ő oldalán simán lehet indítani a kontrát, amit Kessiével azért elég jól tudtunk kezelni. Az utóbbi meccseken azt is észrevettem, hogy egy egyszerű oldal váltással is óriási helyzetbe kerül a mindenkori ellenfelünk, mert vagy Calabria vagy Theo van teljesen lemaradva a szélsőjéről. Nyugodtan meg lehet nézni a Sassuolo ellen is hány ilyen volt. De a legrosszabb, hogy nincs jobb szélsőnk évek óta és az istenért nem akarjuk elengedni a szélsős felállást, de igazából irányítónk sincs aki középen szervezné a játékot. Hiába van egy rendszer ha nincsenek meg hozzá a játékosok..

Harmadrészt az új játékosok kezelése, de ezt már többen is kifejtettétek. Adlit minek kellett megtartani télen ha Pioli nem számol vele? CDK nem fogja felépíteni magát ha állandóan 10-20 percre jön be, és vagy beállunk védekezni az eredményt őrizve vagy már mínusz 2-n állunk. Krunicot hamarabb cserélné be bármelyik új játékosnál függetlenül attól, hogy milyen posztról van szó.

 

Jani kérdésére válaszolva viszont elképzelésem sincs kit látnék a kispadon, de változás kell. Kell egy új impulzus, mert nem hiszem hogy ebből a gödörből változás nélkül ki tudnánk jönni. Természetesen ha Pioli képes rá és bizonyítja, emelem a kalapom! Tuchelt esélytelennek tartom, de Contet is. Mindkettő egyből igazolásokat kérne, és nem 5 milliósokat. Contenál még talán azt el tudnám hinni, hogy ebből engedne csak hogy hazajöhessen, de előbb utóbb úgy is kiborulna a bili. De Lanskyval egyetértek nem feltétlenül kell egy nagy és ismert név. 

 

Én ennyit gondolnék erről, lássuk Maldiniék mit hoznak ki ebből 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 08:54
both5
(@both5)

Gattuso tegnap óta szabad, szerintem ő nem lenne egy rossz opció. Megvan benne a tűz, hogy összeszedje fejben egy kicsit a csapatot. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 09:13
Gagacs
(@gagacs)

@both5 100%, hogy nem jönne vissza. De ha mégis rosszul gondolom én max szezon végéig szerződnék vele, és nyárra új edzőt keresnék.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 09:28
ACM_GRA
(@acm_gra)

Jómagam is hasonlóan látom. Bár megértem, hogy a vezetőség még bizalmat ad neki, (részemről sincs elfelejtve mindaz amit Pioli tett a klubért) ám nem hiszem, hogy itt drasztikus változások lennének. Annyira mélyre süllyedtünk, hogy a legoptimistább szurkolok sem látják jelen pillanatban a fényt az alagút végén. Reálisan nézve az Inter a földbe döngöl minket (mitől változna bármi is?!) és a Spurs ellen sincsenek jó kilátások. Ez esetben Piolinak magától kellene mennie, vagy azonnali hatállyal meneszteni kell. (megköszönve persze az eddigi tevékenységét!) A nagy kérdés az, ha ez bekövetkezik, kit ültetnénk a helyére? Pirlo szintű trénerekkel nem lennénk előrébb, (bár ha edzőbuktatás zajlik, akkor a jelenlegi formánál mindenképpen) valódi megoldást pedig csakis egy nagy tapasztalattal rendelkező, jó edző jelenthetné. Mondjuk ha mozdítható lenne, egy karakán típusú Ancelotti. Ő rendbe tudná szedni ezt a brigádot, de komoly erősítések nélkül ő sem tudna sajnos csodákat művelni. (bár ismerve az öreget, vele a BL-ben nincs lehetetlen) 

Végszóként, nem bánom ha marad Pioli, amennyiben megtudja állítani ezt a hetek óta tartó ámokfutást, vissza tudja állítani az egyensúlyt. Bárcsak így lenne!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 09:39
Anselmo
(@anselmo)

Nem kérdés számomra, hogy Piolit meneszteni kell. Az indulatosabb (talán kevésbé releváns) énem azt mondja, hogy már csak azért is, mert egyetlen edző sem úszhatja meg szárazon, ha az imádott Milanomat 5-6 mérkőzésen keresztül történelmi mértékű megaláztatásnak teszi ki, és utána meg hülyeségeket is beszél. Ezt nem úszta meg eddig sem senki 120 év alatt, és neki sem szabadna. Függetlenül bármilyen korábbi eredménytől. 

De ami ennél lényegesebb, hogy ahogyan mondtátok is, elfáradt ez a kapcsolat és ennyi. Hálás vagyok neki a 19. címerért, ahogyan Zaccheroni vagy Allegri esetében is így vagyok, annak ellenére, hogy többet ők sem tudtak kihozni a Milanból egy-egy kifutott bajnoki címnél. De ahogyan ott és akkor, így most is, kb. 3 év után elfáradt ez a kapcsolat, és ahogyan akkor is, úgy most is indokolt, hogy változtatást kell, hogy történjen. Tényleg ott tartunk, hogy lassan bármilyen személyi jellegű változás alkalmas lehet arra, hogy felrázza a csapatot - még ha a problémákat ez nem is oldja meg hosszabb távon. De most rövid távon mehet el minden, amiért küzdöttünk 3-4 évig. 

A gond az, hogy a vezetőséget tehetetlennek és cselekvőképtelennek látom. Igaz ez az igazolások, a személyi döntések meghozatala, vagy a problémák felderítése kapcsán is. Tudvalevő, hogy a RedBird nem ad több pénzt, de egy-egy kölcsönvételt vagy akár free transfer így is működhetne (hogy van pl. ,hogy Thauvin inkább az Udinésébe megy, mintsem idejöjjön?). BÁRMI, ami csak ideiglenesen felrázza a csapatot annyira, hogy a 4. hely meglegyen. Aztán nyáron el lehet gondolkozni mindenen. De nem. Csak állnak és nyilatkozgatnak hülyeségeket, a krízist el is ismerik, meg nem is, következmények nincsenek, és nem lesznek akkor sem, ha a végén tényleg 6-0-ra elveszítjük a derbit. Piolira nem szól rá senki, hogy "öreg, talán gondold újra magadat, mert az edzőség nem egyszerileg megkomponált csendélet, hanem olyan, mint az évszakok". Minden tiszteletem a menedzsmenté és Piolié, jár(t) a kredit az eredményekért, és zokszó nélkül elfogadtam volna, ha idén lesz egy korrekt BL-nyolcaddöntő és egy laza 3. hely a bajnokságban, de ezt , ami most zajlik, azt nem tudom megbocsájtani. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 09:46
gumicsiga
(@gumicsiga)

Tavaly előtt, amikor visszajutottunk a BL-be, azt mondta a vezetőség, hogy "Nem a BL részvétel volt a cél". Utána, amikor megnyertük a bajnokságot az volt a kommunikáció, hogy a "legjobbat akarjuk kihozni a csapatból,nem a bajnokság megnyerése a fő cél".

Igazából eltelt két év úgy, hogy a csapat magasan a vezetőség és mindenki más elvárásai fölött teljesített. A tavalyi kerettel óriási meglepetés volt megnyerni a bajnokságot, az előtte lévővel pedig bejutni a 4 közé.

Ez azért érdekes, mert az idei keret nagyságrendekkel gyengébb, mint az előző két szezonban -már csak a sérültek miatt is- és mégis azaz elvárás, hogy legyünk ott a Napoli nyakában, aki kb pontrekorddal vezeti a bajnokságot, amikor erről lecsúszunk akkor legyen meg a dobogó, amikor pedig az első 4 helye egyikéért kell küzdenünk, akkor kurvagyorsan váltsunk edzőt, mert ez nekünk alanyi jogon jár.

Nem, rohadtul nem jár, ez a realitás, tudott többet a keret, de az jóval erősebb volt a mostaninál, volt benne egy Maignan, egy Ibra, egy jobb formábal lévő Kjaker és egy Kessie, aki valljuk be, hogy húzóembere volt a csapatnak.

Azóta romlott a keret, nagyobb értékben távoztak játékosok ingyen, mint amennyiért érkeztek és persze sérült volt a fél kezdőnk.

 

Én már csak ezeket realizálva se Pioli nyakába varrnám az egészet, főleg, hogy 4 meccsről beszélünk, amiben VASTAGON benne volt az is, hogy egy alkalmatlan kapus védett.

Az, hogy nem erősítettük meg a keretünket, nem hoztunk kapust télre, amikor tudtunk, hogy a Román gyenge lesz -persze itt is a pénz döntött-. Az, hogy Sanchez helyett Vracxx jött padozni és még most se tudjuk ki a 3. számú KP-nk mind odavezetett, hogy egy lyukas kerettel elkezdtünk kicsúszni az eredményekből. Emellé jön egy nagyon durva és egyedi pekh széria és itt vagyunk imádkozva, hogy jövőre is a BL-ben induljuk.

Egyeben biztos vagyok, hogy ha Piolit most küldjük el, akkor nagyobb bajt csinálunk,mint hasznot. Főleg, ha Pirolokban vagy Gattusoban -pedig kedvelem- gondolkodunk. Conte nem fog jönni, meg más olyan edző se aki évi 50M€-s büdzsével igazolhat -persze semmi beleszólásuk nem lenne-.

Tottenham elleni meccsig hagyni kell dolgozni Piolit, addigra visszatér Mike és Ibra, sszvsz fordulópont lesz az is a csapatnak.

 

HA esetleg sikerül kilábalni Piolival ebből a szarból, akkor a tanúságot a vezetőségnek és a tulajdonosoknak kell majd levonni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 16:33
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga az ugye megvan, hogy a sassunak gyengébb a kerete? A kiesés ellen küzd. És nem, nem 4 meccse tart. Tavaly is voltak jelei több meccsen a kilátástalanságnak. Sőt, még az EL-ben amikor a Lille elpics@zott otthon minket már akkor látható volt, hogy ha letámadnak minket akkor végünk. Tavaly is tudtuk, hogy betömörülő caapatok ellen semmi taktika. Pontrúgások nulla... A sass ellen volt valami 0,46-os xg-nk, ezzel szemben a sasnak valami 2,5 volt. Jobb a keretük? Ugyan már... 

Persze, nem csak Pioli sara az egész (én a tulajdonost hibáztatom leginkább), de bőven van vaj a füle mögött. Adli, Vrancx, Thiaw, Vasquez nem játszatása pl. De lehetne még sorolni.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.31. 17:16
gumicsiga
(@gumicsiga)

@gagacs 

Akkor el kéne dönteni, hogy az aktuális keret alapján kéne teljesítenie egy csapatnak, vagy a szurkolók által elvárt eredményeket hoznia. Ha mindig az erősebb keret nyerne, akkor mi tavaly nem lettünk volna bajnokok, előtte pedig másodikak, idén viszont ott lehetnénk a 4. helyen.

Ezzel a kerettel jelenleg a kb. a 4.-ek vagyunk a Serie A-ban (nem a tavalyi TRM-es összegek érdekelnek, azok már nagyon nem aktuálisak), tehát valljuk be, hogy 2 éve bőven az elvárások fölött teljesítünk. Most egy hellyel vagyunk lemaradva úgy, hogy a kezdőnk fele kb. folyamatosan sérült volt a szezonban.

Nyilván lehet játszani a számokkal,de ez a realitás! A Milan keret a 4. helyre van fölépítve, ez változhat attól, hogy jobb-rosszabb csapatok teljesítménye is ingadozik meg persze a miénk is.

Gyengébbek vagyunk, mint tavaly és ennek a megváltoztatásáért nem tett eleget a tulajdonosi kör. 50M€ egy szezonra ugyan kérlek VICCCC!!!! Főleg, hogy ezt télen jelentik ki. Nézzünk meg az Angol csapatok amerikai tulajdonosait, hogy mekkora büdzsét adnak egy mercato-ra.

Ha pedig tudtuk, hogy 50M€ van egész évre, akkor miért nem részletre igazoltunk...

Az edzőre kitérve, tovább kéne gondolni annál, hogy gyorsan leváltjuk. Ki lesz helyette? Jobb lesz? Találunk kevés fizetéssel, alacsony büdzsével, 0 beleszólással minőségi edzőt, akinek széles tapasztalata van az olasz fociban...

Mindezek mellett magunkat köpnénk arcon ha a "hosszú távú projekt" és a "teljes bizalom az edző felé" kijelentések mellett most váltanánk edzőt -mellesleg ehhez a vezetőség is tartja magát-.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 15:42
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga az ok, hogy nem mindig a jobb keret nyer. De azért ne vicceljünk már, hogy egy kisőjelölt vagy a regnáló bajnok. Még akkor is ha gyengült a keretünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.02.01. 15:47
Oldal 1 / 5