A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 6 / 28
 
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga nincs opciónk Diazra. Már többször leírták.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.05. 12:14
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Na akkor csak nem volt hibás jelző részemről a majomkirály a tulajra… Maldinivel pár perc alatt összerúgta a port, túl sok volt az egyet nem értés .

Massara is távozik.

 

De a nagytudású jenki biztos tudja hogy működik az európai foci, ikonikus klub stb. Barom

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.05. 22:33
Dio
 Dio
(@deeo)

Hogy sírtak anno egyesek, hogy nehogy arab klub legyünk. Hát tessék, az arabok legalább tudják hogy pénz kell a focihoz.

Mikor az ember reménykedik, hogy hátha mostmár tényleg a felfelé ívelő pályán vagyunk, hát nesze. Az ostoba amerikai majd tesz róla.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.06. 07:07
Anselmo
(@anselmo)

Borzasztóan rossz képet fest a Milanról, hogy a poszt-Berlusconi érában mennyire széthúz folyamatosan a tulajdonosi kör és a menedzsment. Berlusconi, Galliani és Braida évtizekeden átívelve tudtak normális légkörben, nyílt konfilktusok nélkül működtetni egy klubot, miközben 2017 óta minden csak arról szól, hogy ki nem ért egyet kivel, kinek mások az elképzelései, és ahány szereplő, annyi stratégia. Ez most egy újabb totális szétesésben öltött testet, amelyhez csak gratulálni tudok. 

Kicsit távolabbról indítva, nyilván Maldini az Maldini. Nincs az a Milan szurkoló, aki elfogulatlanul, objektíven tudja őt és a munkáját megítélni (és ez talán nem is baj). Követett el hibákat, ahogyan annak idején Galliani is szép számmal. A tulajdonos persze felelősségre vonathatja ezért, és ez rendben is volna, ha az ember valahogy nem azt érezné, hogy főleg személyes okokból dönt így Cardinale, és nem szakmai okokból. Mondhatjuk, hogy a Juve pontlevonása kellett a 4. helyhez, ez egy tény. De ilyen alapon Piolit is el kellett volna zavarni, mert a hibás és ostoba döntéseinek sorozatával vastagon ludas ebben, és a csapat 90%-ban nézhetetlen játékot tolt az egész szezonban. Cardinale egy olyan lépést húzott, amely szerintem számára sem belátható következményeket hozhat, és ésszerűtlenül magas kockázatot hordoz - amely a körülményeket nézve nem volt kötelező.

Egy dolog azonban biztos:

Ezzel az átgondolatlan és arrogáns döntéssel Cardinale azt mindenképpen elérte, hogy egyedül önmagára helyezte az összes felelősséget. Ha ezek után nem jönnek az eredmények, vagy valami balul üt ki, akkor sem Isten, sem ember meg nem bocsát neki a Milan háza táján, a szurkolók elevenen felkoncolják, és rövidúton kénytelen lesz vevőt találni a klubra. Márpedig kockázat az lesz. A szurkolók biztosan hadüzenetnek fogják majd fel, a játékosok már most lázadoznak (és jó eséllyel széteshet az egész keret is hamarosan), és még ki tudja, mi lesz itt. Ha Igli Tare érkezik esetleg a helyükre, akkor azzal nem kell majd bajlódnia, hogy megszokja az új környezetet és elvárásokat. Nem kell majd más üzletpolitikát folytatnia, mint a Laziónál az elmúlt 10-15 évben. Folytatódik a kukázás, gemblerkedés, a csapat morális és minőségi leépítése amerikai módra. Rólam tudni, hogy kb. mi volt eddig is a véleményem róluk, de ez a tempó és kendőzetlen brutalitás még számomra is sokkoló volt, nemhogy másoknak. De hamarosan eljön az igazság pillanata, amikor a szurkolók is jobban látják majd a fától az erdőt: mert innentől kezdve nincs kire kenni a felelősséget, a siker és a kudarc is Gerry Cardinale jutalma lesz.   

De érzésem szerint ez olyan játszmába kezdett, amelyet csak elveszíthet. Olaszország nem objektív, és nem megbocsátó. Az olasz lelkület nem feledi az árulást, a hazugságot. Márpedig ezzel a szarral, amit Cardinale és társai üzletpolitikának hívnak, sikerekkel ezt aligha fogják mindezt feledtetni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.06. 13:19
spincha
(@spincha)

Ez varatlan volt azthiszem mindenkinek. Leginkabb azert, mert Maldinirol van szo. Massara miatt is megy a hiszti? En tartom azt, hogy jo jatekosbol nem biztos, hogy jo szakember/edzo barmi lesz. Nekem a szezon is kudarc. Szerencsevel meg lett a top4. Az elmult ev bajnoka 5. lesz a kovetkzo evben. Ez mindenhol kudarc lenne, nem csak itt. Az egyetlen erthetetlen dontes itt szamomra, hogy az edzot miert nem teszik felelosse, hisz szerintem legalabb annyira benne van a keze, hogy gyakorlatilag egy nyari igazolas sem valt be. Ennel kevesebbert is repulni szoktak edzok, a sportigazgato elott meg.

Mi lesz itt most? Nemtudni, meg azt is elkepzelhetonek tartom hogy a nagyobb nevek kozul eladnak vkit. Csak akkor az a kerdes marad, hogy mivel szandekozza Kardigan a befektetese erteket novelni, mert ahhoz nem kell sok esz belatni, ha a jobbak elmennek vagy siman csak folytatodnak a rossz eredmenyek, akkor a klub erteke zuhanni fog es nem 2x-es aron fogja eladni ha nem a feleert.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.06. 14:42
gumicsiga
(@gumicsiga)

4.-ek lettünk 4 pontra a másodiktól és 6 pontra az 5.-től...

Itt semmiképp nem a szakmai indokokra, vagy eredményekre kell gondolni, egyszerűen személyes problémák, összeférhetetlenség a tulajdonos és a szakemberek között.

Érdekes, hogy mennyire váratlan volt az egész,de megvannak már az utódok, akik ráadásul eddig is a Milan alkalmazásában álltak.

Mivel Maldinit és Massarat "megörökölte" Kardigán az Elliottól, így nem volt választása, hogy kivel akar majd dolgozni, gondolom nem akarták végigvinni az utasításait, plusz Maldininek extra szerepköre és hatalma volt a klubnál, ami nyilván baszta a tulajdonos csőrét. Ebből kialakult számára, hogy vagy nem az lesz amit ő akar és velük megy tovább, vagy elküldi őket és betesz a helyükre kevésbé dönésképes embereket.

Bárhogy is alakul a mercato és a következő év óriási veszteség ez a klub, a játékosok és a szurkolók számára, ennek nem így kellett volna lennie, de valószínűleg már hónapokkal ezelőtt el volt döntve.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.06. 17:15
dreid
(@dreid)

Sok ember elég pesszimista, de nem biztos, hogy objektíven. Én is nagyon sajnálom Maldinit, de azért sok mindent figyelembe kell venni.

  • Mivel nem Arab milliárdos a tulajunk és ki tudja, lesz e valamikor, ezért egy tőkeerős, biztos gazdasági alapokon rendelkező klubnak kell lennünk. Ez a tulaj az első aki komolyan gondolja a stadiont, ami ehhez szükséges.
  • Az utánpótlást el akarják indítani alacsonyabb ligában, ami szintén elég hasznos lehet, mind csapat, mint bevétel szempontjából.
  • Bár sok jó játékost hozott Maldini, de ezeket a játékosokat egyrészt nem feltétlenül ő találta meg, hanem Mocanda, aki most nagyobb szerepet kap, másrészt meg ez volt a feladata. Az Inter től kezdve a Barcáig minden felelős személy képes arra, hogy jó játékosokat igazoljon.
  • Persze ott van az a tény is, hogy bár könnyű 200 millából igazolgatni, ha Maldini, nem veri a mellkasát, akkor nem biztos, hogy kirúgják.

Mocanda az egyik legjobb Európában és Pioli szerepének növelése is hasznos lehet. Nem mondom, hogy jobb lesz, vagy rosszabb, mert ezt még nem tudjuk, de 60 millás büdzsé az eladott játékosok árával megnövelve simán elég lehet a bajnoki címhez is, főleg mivel a riválisaink sokkal nagyobb gondban vannak mint mi.

Előre nem érdemes keseregni...

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.07. 11:14
Anselmo
(@anselmo)

Itt az alapvető probléma az, hogy bizonyos szempontokra nem voltak tekintettel ennél a döntésnél. Filippo Galli nyilatkozta a napokban, hogy sajnos némely játékosok jobban kötődnek Paolo Maldinihez, mint magához a Milanhoz és ez egy nagyon veszélyes helyzet.

Azt ő is elismerte, hogy ez nem feltétlenül profi hozzáállás - de ha egyszer ez van, akkor ez van, nincs mit tenni. Én is azt gondolom, hogy egy játékos alapvetően az egyesülethez kötődjék, ami alatt értem az általános közeget, az őket segítő szakmai stábot és alkalmazottakat, a szurkolókat, stb. Én azt gondolom, hogy itt ez nem teljesül és ebből még nagyon komoly bajok lesznek. Szerintem a játékosok messze túlléptek a saját hatáskörükön, amikor Leaótól kezdve Maignanig, mindenki mindenfélét tweetelget és küldözget, és nem is csak burkolt kritikaként, hanem rejtélyes célozgatások meg fenyegetések formájában.  

Sokkoló, ami történt, persze. De ez nem változtat a lényegen, hogy a játékosok a klubnak fogadtak hűséget a 4-5 éves szerződéseikkel és nem Paolo Maldininek. Csak sajnos ezt, mintha ők maguk nem így gondolnák. Maldini távozása elkerülhetetlen volt. Ő a klubot valóban oda akarta juttatni, ahová való, ezt nyilván a hosszabbító játékosoknak is garantálta, és amikor felmérte, hogy Cardinale és pereputtya nem szándékozik ebben partner lenni, akkor elmérgesedtek a dolgok. Furlani a ma reggeli nyilatkozatában hatalmas és egyre csak erősödő ambíciókról beszél, de ez egy baromság. Állítólag az utolsó lökést az adta az elfajuló konfliktusban, hogy a múlt héten közölte Maldinivel, hogy 35 M EUR + az esetleges eladásokból származó pénz lesz az összes büdzsé a nyárra. Erre én is elküldtem volna az őt az anyjába, de ami ennél fontosabb, az az, hogy ez semmiféle ambíciót nem mutat. Még az Atalanta is nagyobb pénzből gazdálkodhat, mint a Milan. 

Tartom, hogy az egész RedBird projekt egy parasztvakítás. Üres és kizárólag marketing célokra építő brandépítés, brand export amerikai mintára. A lehető legkevesebb befektetéssel a legtöbbet kivenni és ügyeskedve nyereségre szert tenni. Miközben a sporteredmények másodlagosak, mert ehhez nem kell a legjobbnak lenni, elég csak ott lenni valahol a tűz közelében. A Moneyball mintájára akarnak itt klubot építeni, miközben éppen De Ketelaere volt az ékes bizonyíték, hogy a személyiség, az emberi tényezők mekkora szerepet játszanak. Hiába voltak pokoli jó mutatói, még itthon is megírták róla, hogy fóbiás, szorongó gyerek, akit az anyja kísér mindenhová, és a boltba is fél lemenni egyedül. De persze majd ő el fogja bírni ezt a nyomást, meg idegen környezetet, stb. Na ez az, amit matematikával és statisztikával nem lehet leírni. De ahogy Maldini mondta, ő erre volt kényszerítve, hiszen ez a projekt lényege. Hibát követett el, amikor a Dybala / CDK afférban meg akarta leckéztetni a saját baromságában önhitten hívő Furlanit és Cardinalét (akik következetlenül Dybala esetében mégis kivételt tettek volna), és dafke CDK-t igazolta le az argentin helyett. De valahol érthető, mert elég álságos magatartás az ilyen. Ha ő akar idehozni egy tapasztalt játékost, akkor szégyellje magát, mert szembe megy a "projekt" alapelveivel, de amikor Furlani, akkor persze ugorjunk érte. Nem fair.       

Meglátjuk, mit hoz a nyár, szétesik-e a keret, a morál, vagy sikerül-e egyenesbe hozni a dolgokat. De én függetlenül ettől nem hiszek ezeknek a kutyáknak. Maldini nem könnyű ember, rendben. De biztos vagyok benne, hogy a Milan az élete. Ha azt látta volna, hogy Cardinale bagázsa alapvetően jó szándékú és nemes célokat tűzött ki maga elé, akkor sosem mérgesedik el ennyire a helyzet. Az, hogy ez mégis megtörtént, számomra azt jelenti, hogy a legrosszabbra kell készülni mostantól. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.07. 15:14
Ray
 Ray
(@ray)

Én is Anselmohoz hasonlóan látom a kialakult helyzetet. Hogy bármit is elhiggyek ennek a Michael Douglesre hajazó amcsinak, ahhoz még nagyon sokat kell bizonyítania. Pláne egy Maldinivel szemben! Addig nekem bármit kommunikálnak kifelé a klub jövőjével, vagy Paoloval való szakítás mikéntjéről, számomra csak marketing duma. És úgy hiszem, bármit is ért el az üzleti életben Cardinale, az európai focihoz, és a játékosokhoz semmit sem ért Maldinihez képest. A mostani történések arra engednek következtetni, hogy Cardinale szépen elkezdi kivenni a lét a klubból, és minden évben ezt akarja, hiszen fizetnie kell a hitelt, valamint a befektetőket akiket képvisel, akik szintén nyereséget szeretnének a pénzükért. Ez tiszta üzlet. A többi ahogyan mondtam, csak marketing duma számomra, pláne ha igaz a 35 milliós nyári keret. Azt hiszem sokminden letisztázódik bennünk ezzel kapcsolatban a nyár végére. A mi reményünk, hogy szeretett klubunk nem zuhan nagyot az Moncada lehet, viszont egy kétes láncszem is van számomra a rendszerben Pioli személyében. Remélem tudja majd motiválni a srácokat Maldini és Ibra hiányában. Érdeklődéssel várom a vezetőség nyári ténykedését.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.07. 22:56
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo a 35 millás büdzsé kb olyan mint az, hogy állítólag az volt amitől a bíborosnak betelt a pohár, hogy Maldini Piolit ki akarta rúgni, és Pirlot hozni a helyére (ezt is csak a corsera írta). Ezek a mádiumok egy kutya, corsera, gazzetta, republica, tuttosport, és sokszor még a sky (hacsak nem DM írja) is. Sőt, tovább megyek, a cseten írtak olyan pletykákról is (mert ezek mind csak azok), hogy van ugyan pénz, de nem akarják Maldinire bízni a brutálisan elqrt tavaly nyári mercato miatt. 

Marhára nem tudni, hogy konkrétan mi van a háttérben. Azért volt Maldininek összetűzése a drukkerekkel, Berluékkal is, nem biztos, hogy nem Ő a hunyó. Mint azt sem merem állítani, hogy Ő.

De ahogy írod, a nyár végén többet tudunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.07. 22:59
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nem kell ennyire messzire menni, egyszerű összekülönbözés Kardigán és Maldini között, ami ennyire elfajult. Nem feltétlenül a büdzsé, hanem az átigazolási stratégia miatt. Az amerikai és a kütyaütő statisztikai csapata másképp látta ezt az egészet.

Állítólag a tulaj nem volt megelégedve az előző nyári mercatoval sem. Igazából a tucat igazolásból 1-2 volt ami nem jött be -CDK,Adli- , ezt nem lehetne ennyire fölróni, mivel végeláthetetlen a lista, akikkel óriásit nyertünk. Persze, ha a büdzsé jobb lett volna, akkor talán más is érkezik.. Egy MU,Barca,RM,Chelsea,stb egy fél játékosok többet buknak, mint mi Maldini "mellényúlásaival".

Ez már rég ki volt találva, Kardigán egyszerűen nagyobb hatáskört akart magának és kisebbet Maldininek. Ezen is nyertek kb évi 3-4 M€-t (nem tudom mennyi volt a fizetésük).

Nyár végére kiderül, hogy mennyi pénzt szán a klubra ez a balf@sz, az biztos, hogy nem a klasszikus "csapatépítés" ,mint amit a körülöttünk lévő kluboknál látunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.08. 11:43
Mumus
(@mumus)

A legnagyobb szégyen nem is a kirúgásuk, egy tulajnak bármikor bárkit joga van elküldeni, hanem a hogyan. 
Massara 27 szót érdemelt. Amiból 4 az ő neve és az AC Milan. Ízlelgessük, ennyit ér 4 év és bajnoki csapat építése. Persze nem egy játékos, de ez igazán pitiáner a klubtól. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.08. 12:39
Anselmo
(@anselmo)

Pontosan, és azt is be kell árazni, hogy milyen bizalomvesztéssel járt ez a lépést (és annak technikai kivitelezése) mind a szurkolói kör, mind a játékosok irányába. Mert garantálható mindkettő. Persze Furlani igyekezett már ma tüzet oltani, és mindenkivel elbeszélgetni, hogy rosszul érzi, amit érez, és nem úgy van az, meg nem kell arra gondolni, és különben is... a Milannak esküdtek fel, nem Maldininek. Csak hát az a gond, hogy ők is érzik, hogy erre szükség van, és ez elég árulkodó.

Sok kreditje nem lesz ennek a vezetőségnek. Most nyilván vannak nagy szavak, lózungok, aztán ha nem úgy alakul pár hónap múlva, akkor meg palotaforradalom lesz - játékos és szurkoló részéről egyaránt. Hogy megérte-e ekkora kockázatot vállalni, azt remélem tudja Cardinale és Furlani helyettem is. Mert én meg nem mondom.

Megmondom, én mit látok. Egy identitás nélküli klubot, amely leszámol a saját legendáival, és közben külföldi tucatlégiósok ingyenes igazolásával akar erős csapatot építeni, meg nyereségre szert tenni. Marcus Thuram, Ndicka, Reiss Nelson, Chalobah, Loftus-Cheek, Kamada, Pulisic, meg ilyenek csak arra jók, amire most Messias, Diaz, Origi, Pobega, Vranckx, Adli, Krunic, meg a többi hasonló. Ki van a létszám. Szerintük egy rakat ingyenzsoldos mindent megold? A Primaverából Zeroli is inkább el lesz adva, ahogy olvasom, semmint a csapat közelébe lenne engedve. Pedig hely az volna. De az ilyenektől csak annyit lehet várni, hogy stabilan hozzanak egy középszert, ami vagy elég a 4. helyre, vagy nem. És ha ezek az ambíciók, akkor nem csodálom, hogy nem egyeztek az elképzelések. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.08. 13:22
ACM_GRA
(@acm_gra)

Megítélni nem tudom pontosan, hogy mi lehetett a háttérben, (azaz a kirúgás oka) abban viszont szinte biztos vagyok, hogy Maldini (aki nagy álmodozó hírében áll) vélhetően olyan ambíciókkal és tervekkel rendelkezett, amivel azt akarta elérni, hogy ez a Milan (amely kétségkívül potenciállal rendelkezik) pár év múlva felérjen Európa csúcsára. És jogosan, mert a Milannak ott a helye, Európa krémjében. Ebben Gery valószínűleg nem volt partner, neki inkább az üzleti szempontok fontosak. (persze valamiféle sikerre is szükség van, nyilván a lehető legalacsonyabb befektetéssel) 

Nem véletlen, hogy Ancelotti is kifejezte nem tetszését egy nyilatkozatban, nagyon méltatlannak tartom ezt a bánásmódot egy ekkora ikonnal szemben, mint Maldini. Hiszen Maldini a Milan lelkének egy darabja. Remélem mihamarabb jó kezekbe kerül a Milan. 

Jövő? Nehéz belelátni. De Maldini és Massara nélkül, és ezzel a pitiáner gondolkodásmóddal, mint amit az amerikai képvisel, trófeákra egyáltalán nem számítok. (jelen pillanatban legalább is, szerencsére változhatnak a dolgok még jó irányba)

Jól mondtuk itt a fórumon, (többen is) vízválasztó lesz ez a nyár a jövő szempontjából… 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.08. 19:38
szucsa
(@szucsa)

Maximálisan igaz a mondás, hogy az ember csak a szépre emlékszik 🙂 Pár hete azért még kapták rendesen az ívet Maldiniék a nyári átigazolási szezon kudarca miatt, felmerült többeknél a kérdés, hogy felelősségre lesznek-e vonva. Aztán mikor felelősségre lettek, akkor hirtelen köcsög amerikaiak, nem tisztelik a legendát, stb stb. Nem mondom azt, hogy én nem sajnálom ami Maldinivel történt, játékosként hatalmas legenda. Sportigazgatóként viszont (még) nem.

CDK miatt "elhangzott" itt olyan, hogy valaki nem lepődne meg, ha ezek után az amcsi nem merne Maldinire nagyobb összeget bízni. Amikor meg azt mondja az amcsi, hogy kapsz 50 milliót ( vagy 35-öt, vagy akármennyit) átigazolásra, és ha több kell akkor azt oldd meg eladásokból, akkor meg megintcsak köcsög amcsi 🙂 

Ahogy fentebb dreid írta, sokan nem objektíven pesszimisták. A május végi Spezia meccs után ha rögtön kirúgják Maldiniéket, azoknak az embereknek a 90%-a, akik most temetik emiatt a klubot azt mondták volna, hogy teljesen érthető. 

Egy bajnoki címet nyert csapatot sikerült úgy megerősíteni, hogy csak mázlival sikerült a BL hely. Én mondjuk Piolit is elküldtem volna, bár anyagilag most biztos az a legjobb megoldás, ha még hagyják a helyén. Szakmailag meg - így, hogy állítólag nagyobb beleszólása lesz, hogy kit igazoljunk le - majd kiderül, hogy mennyire jó döntés, bár túl sokat én nem várok tőle. Azért vastagon benne van ő is szerintem, hogy a nyári igazolások ennyire nem jöttek be.

Ettől eltekintva Maldininek hatalmas szerepe volt a bajnoki címben, voltak nagyon jó igazolásai, a tulajnál most ennyi hiba fért bele. És ez bármelyik munkáltatónál így van, hogy ha feszültség van közted és a vezető között, akkor sokkal könnyebben lapátra kerülhetsz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.09. 07:52
bubu971 reacted
Oldal 6 / 28