A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 5 / 28
 
R66
 R66
(@r66)

Akartam volt írni egy hosszabb szösszenetet a fenti csevejhez, de elfújta a szél, így csak dióhéjban: Kicsit azt érzem, hogy most ugyanazokat a köröket futjuk, mint anno az Elliott hatalomátvétele idején. Ott is sokan tartottak attól, hogy majd kiárusítják a fél keretet és majd a Bologna szintjén elvegetálunk, amíg gyorsan találnak egy vevőt, akinek minimális bukóval eladhatják a kócerájt. Ahhoz képest látjuk, hogy a lehetőségekhez képest nem kevés pénzt beletoltak, hiszen nem hülyék ezek a jenkik. Tudják ők nagyon jól, hogy egy eredményes, trófeákért küzdő klub egy sokkal értékesebb brand-et jelent, amit jobban lehet értékesíteni, mint mondjuk egy Fiorentinát. 

A másik része a dolognak, hogy meg kell érteni azt is, hogy teljesen mindegy hogy a klub tulajdonosa az Uncle Sam Corporation, vagy az Aladdin&Tsa Bt. A csapat csak annyit költhet a FFP miatt, amennyi a bevétele. Verheti Maldini is az asztalt, hogy nagyobb befektetések kellenek - mindenki örülne ennek -, de ha a csapat túlköltekezik, akkor az UEFA odaállít minket megint a szőnyeg szélére. A szomorú valóság az, hogy a múlt évi költekezés mellett is megbírságolták a klubot a FFP megsértése miatt 2 millió euro-ra. (forrás: https://www.acmilan.hu/2023/03/26/ime-a-milan-eddigi-bevetele-a-bl-szereplesbol/ )

Eddig ér az a rohadt takaró, ha tetszik, ha nem. A jenkik jól látják, előbb bevételek kellenek (pl. stadion), aztán lehet előrébb lépdelni a költésekben.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , R66
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.24. 18:18
kissheva
(@kissheva)

@r66 Egyetértek veled. Lehet szidni az új tulajt, én is párszor megtettem már, viszont azt nem gondolom, hogy sült halak lennének. Biztosan tisztában vannak vele, hogy ez most nem úgy működik, mint egy amerikai major bajnokság, ahol mindenki egyenlő esélyekkel indul, már ami a pénzügyi részt illeti. Biztosan tudják, hogy eredmények kellenek, hogy legyen bevétel. Abban is biztos vagyok, hogy nem ők mondták Piolinak, hogy "Mister, adjuk le a bajnokságot, és rá kell menni a bl-győzelemre".

Amilyen hírek voltak a nyári mercatoval kapcsolatban, miszerint nagyjából 100 millás büdzséből gazdálkodhatnak majd Maldiniék, az az annyira nem kevés, olaszhonban pedig kiemelkedő. Persze, most ne az arab sejkek csapataihoz viszonyítsunk.

Én hiszem azt, hogy egy okos mercatoval (egy-két okos ingyen transzfer, illetve a lyukas posztokra pedig a megfelelő ár-érték arányú játékos kiválasztásával)meg lehet erősíteni úgy a csapatot, hogy az jövőre újra versenyben tudjon lenni a bajnoki címért.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.24. 22:02
Jackoby5
(@jackoby5)

Nem kevés a 100 milla, de azért nem is fér bele az hogy zsákba macskákat vegyünk.

én inkább költeném el a pénzt egy jó csatárra és jobb szélsõre. Olyanokra akik az elsõ naptól a hasznunkra válnak.

Mellette jöhetne pár ingyen játékos hogy a keret is meglegyen.

Shaarawy és Kamada például jöhetne is.

Szoboszlainál is bepróbálkozhatnánk, legalább lennének szabadrúgásaink és rendes szögleteink.

 

Szoboszlai (40M)  SMS (25M) Balogun (25M)

Shaarawy(ingyen) Kamada (Ingyen) 

Tielemans (Ingyen) Asensio (Ingyen) 

 

Azért ha ügyesek a vezetõk, megtudják erõsíteni a csapatot jól. Csak attól félek hogy megint tehetségeket igazolunk, pedig nagyon kellene egy két játékos akik az elsõ naptól a segítségünkre lennének. Nem fér bele most még egy CDK/Origi melléfogás.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 01:51
Gagacs
(@gagacs)

@jackoby5 SMS-ért 40 millát kér Lotito.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 09:46
hodyzoli
(@hodyzoli)

@jackoby5 Origi mondjuk pont nem az ígéretes tehetség kategória volt és már bizonyított máshol, szóval az sem mindig sikeresebb út és simán besülhet egy Kamada/Asensio is az olasz bajnokságban, annak ellenére hogy máshol már eleget bizonyítottak. Pláne ha Pioli marad az edző, akinél egy formáció és egy játékrendszer van, aztán kész. Ha ott valaki nem találja meg a helyét, akkor vége is a sztorinak.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 11:51
gumicsiga
(@gumicsiga)

A büdzsé mögött szerintem a tulajdonosi kör anyagi helyzete is mérvadó, a Milant megint hitelre vették meg. Ebből nem nehéz arra következtetni, hogy nem volt meg a pénzük rá, viszont-remélhetőleg- állt mögöttük egy olyan stabil anyagi háttér megfelelő éves profittal, amivel kifoghattak egy ilyen "nagyobb halat".

Nem kezdők a szakmában és tulajdonosok más sportegyesületekben is, az eddigi tevékenységük alapján szeretnék a klub profitját növelni, én úgy gondolom ennek még lehet jó vége is. Bár mindig fölmerül egy anomália, hogy tudunk megverni egy milliárdos Angol klubbot a tőlük leselejtezett játékosokkal? Ez majd kiderül..

Az idei büdzsét nem hiszem, hogy euróra pontosan kiszámolták, a 100 millió nem biztos, hogy pontosan ki fog jönni.

Mivel Diaz-ra és Thiaw opcióára is kell még költenünk, ezért a 70M€ körüli lehet a reális. Ez nem kevés összeg, de mivel két csatárt és egy minőségi szélsőt is kell igazolnunk, muszáj lesz Maldininek részletre vagy opcióval igazolnia, ilyenkor pedig könnyen megeshet -és meg is szokott-, hogy nem azokat igazoljuk le, akiket elsődlegesen szeretnénk.

Csatárposztra Morata-t vagy Scamacca-t szeretné Maldini, plusz egy fiatalt,-eddig Okafor-ról volt szó - én nagyon meglepődnék,ha a háromból 1-nél több játékos kikötne nálunk.

Remélem lesznek idén is olyan húzások, mint Theo,Bennacer vagy Tonali voltak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 16:07
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga Thiaw-ot megvettük nyáron, nem kölcsön van, 2027-ig van szerződése. Dikazt meg azt írják, hogy max 18-20 millát adnánk érte.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 18:16
Kövi
(@kovy76gmail-com)

Ma olvastam, hogy 100m + az eladott játékosok+ a megspórolt fizetések a keret. Tudom, hogy az új játékosok sem csak gombokért fognak játszani és az ingyen sem ingyen( lásd aláírási pénz, magasabb fizetés). De így már jobban hangzik. 

Mellesleg az sem elhanyagolható, hogy csak mi költhetünk több pénzért, mert a többi csapat megsértené az UEFA FFP-t

Csak szorítsunk, hogy ne csak minden ötödik igazolás jöjjön be!

Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.25. 20:18
gumicsiga
(@gumicsiga)

@gagacs Thiaw-nál bónuszra gondoltam, úgy emlékszem, hogy volt neki néhány milliós plusz anno.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.26. 09:18
Anselmo
(@anselmo)

Esélyünk az tavaly nyáron is megvolt, hogy meglovagoljuk a hullámokat, és új szintre emeljük a csapatot. Olyannyira nem éltünk vele, hogy az elköltött 50 millió ellenére csak gyengíteni sikerült a csapaton, ami hatalmas szégyen. Ebből remélem, hogy mindenki tanult, akinek kellett. Mert lehet, hogy most is lesz 50-100 millió, de rengeteg a lyukas poszt, a hiányzó láncszem, és nem lehet hibázni. Valóban kellenek is azok az "ideák", amikről Maldini nyilatkozott a napokban, mert pusztán erőből (értsd pénzből) nem lehet ennyi problémát megoldani. Sajnos amíg az a helyzet, hogy egyes riválisok pénz nélkül is jobban igazolnak, mint mi pénzből, addig nem raktárra aggódunk amiatt, hogy ez valós előnyt nem fog jelenteni. 

Az eladásokból vizionált pénzek pedig merő kincstári optimizmusnak hatnak. Ez nem a FIFA23, vagy valami menedzserjáték. Azt épeszű ember nem hiheti, hogy akik még itt is használhatatlanok és jóformán egyetlen jó megmozdulásuk nem volt az elmúlt 20-30-40 meccsükön, azokért majd bárki, bármit is fizetni fog. Origi, Rebic, Ballo-Touré vagy Messias szerződtetéséért senki a világon nem fog nekünk pénzt adni. Nemhogy 7-8 milliókat, de még 2 milliót sem. Ez csak elméleti okoskodás. Korábban sem kaptunk egyetlen 30 körüli vagy 30+-os játékosért ehhez közelítő összegeket, de leginkább semmit sem. Mire alapozza bárki is, értük majd most összesen 20-25 milliót fogunk kapni?!És ahogyan sokan mondták már, az újak is fizetésért fognak játszani. Az a 100 milliós büdzsé igazából legfeljebb 60. Én azt gondolom, hogy a fentiek átigazolási díjai (már ha egyáltalán) és az újakhoz képest megspórolt fizetéstömeg együttvéve, ha 10 milliót ki fog tenni. Na most ha lesz 60 millió EUR, de igazolni kell kb. 7-8 játékost, akkor rögtön kitűnik majd, hogy ez nevetséges összeg.       

Én nagyon támogatom, hogy az Interhez hasonlóan hozzunk már tapasztalt, de használható játékosokat. Tavaly is ezerszer inkább Dybala kellett volna, mint CDK. Én 2017 óta a legmozgalmasabb nyári mercatót várom, és remélem tartogatnak néhány meglepő húzást Maldiniék, mert másképp nem lehet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.26. 09:27
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga itt a cikkben 5 + bónuszok vannak (sajtóinfó), a TM 7 milla vételárat ír. Szóval lehet 5+2, hát az talán nem terheli túl a büdzsét. 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.26. 15:21
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nagyon izgalmas lesz ez az átigazolási szezon, az egyszer biztos. Sőt, egyenesen vízválasztónak tartom, mert ha most jól tudunk igazolni (persze papíron lehet valaki jó, korántsem biztos, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket) akkor lehet keresni való részünkről az elkövetkezendő szezonokban. Ami nyomban pozitívum a BL-indulás mellett azaz, hogy nincs végre katari VB. Egy tiszta, jó szezonunk lehet ezáltal, hiszen nincs ez a szezon közbeni macera... Lehet, hogy kifogás, de szerintem bizonyos mértékben rányomta a bélyegét az idei bajnoki szereplésünkre.

Ami a keretet illeti:

Az A Milan (tehát az alapcsapat) kifejezetten jó, egy dobogóra bőven alkalmas, a BL-ben pedig képes jó teljesítményekre, de a végső győzelemtől még igencsak messze vagyunk, de nem olyan messze, mint mondjuk 2018-ban, akkor egyenesen fényévekre voltunk ettől az álomtól...

A problémák érzésem szerint, - az idei szezont is tekintve - a Milan B-vel kezdődik. (a kispad minőségével egész pontosabban) Több frontra alkalmatlannak tartom ezt a keretet, még akkor is, ha CDK mondjuk nyomna egy Tonali szintű előrelépést jövőre és Origi is megtáltosodna. A Milan B (szándékosan nevezem így) tényleg mindenféle tréfa nélkül a tabella 10-16. hely valamelyikére lenne alkalmas, akkora a szakadék az alapcsapat és a kispadon lévő játékosok között. Hozzáteszem, sajnos.

Megoldás? A továbbfejlődés mellett az, ha tudatosan, posztra igazolva minőségi játékosokkal tudnánk megerősíteni a keretet. Ez lehet a kulcs a siker felé. Bízom Maldiniékban, ők is tisztában vannak azzal, hogy erősítés nélkül nem nagyon rúghatunk labdába. Pláne, több fronton, az meg teljesen esélytelen. (nehéz ez egyébként, mert ha jön is egy remek játékos és jó is, nem biztos, hogy az elején ontani fogja a gólokat, vagy hozza azt a szintet, amit elvárnak tőle. Lehet, kell neki fél év, vagy legrosszabb esetben egy teljes szezon is, mire beilleszkedik, stb Nem olyan egyszerű ez, de merem remélni, beválnak majd az igazolásaink.)

Pioli? Ez is baromi nehéz. Tényleg vele nyertünk bajnokságot, játszottunk BL-elődöntőt, nem lehet elvenni mindezt tőle! Viszont ki tudja, lehet tényleg elfáradt ez a kapcsolat már?! Ebben is lehet igazság. Vagy úgy tekintünk a mostani szezonra, mint egy kisiklásra majd? (a bajnoki szereplést tekintve) Sok a kérdőjel. Mindenre fény derül, az egyszer biztos a következő szezonban! Csak reménykedhetünk a lehető legjobb forgatókönyvben, mást úgy sem tehetünk... 🙂 

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.01. 20:19
Anselmo
(@anselmo)

Összetett kérdés ez a nyári mercato, mert alapvetően forradalom és komoly "exodus" várható a hírek szerint (legalább 10-11 játékos elmegy és 7-8 érkezik majd), mégis attól tartok, hogy egyszerre annyi lyukat kell betömni, és ehhez mérten annyira alacsony a költségvetés, hogy egy kicsit elvész majd a sok bába között a gyermek. Korai még bármiről is beszélni, de az látszik, hogy a jelöltek sokkal inkább a mennyiség, mint a minőség oldalát képviselik eddig. Van néhány olyan komolyan szóban forgó név, amelytől komolyan forog a gyomrom is. 

Berardi, Loftus-Cheek, Morata, Pulisic, Scamacca... nem megyek bele egyesével, de aki jól ismeri őket, sokat néz focit, az nagyjából tudja, miről beszélek. Maradjunk annyiban, hogy mindannyian képviselnek egy olyan szintet, mint Origi, egy masszív és jól kiszámítható középszert, amely ideális körülmények között egy szintre elég (nem arra, amire én vágyom), kevésbé jó esetben látjuk mi történt pl. Origi esetében. Nagyon szeretném, ha nem ilyenekre lőnénk, mert ezzel sehová sem jutunk. Ők már nagy meglepetést nem fognak okozni, erősen limitáltak a képességeik, és már motivációban sem azt képviselik, amire nekünk szükségünk van. Ha a PL-ben 12. helyezett Chelsea kispadjáról akarunk igazolni, akkor annak az eredménye nem lesz mámorító és valóban Maldini fejébe fog kerülni. De hogy a lényegnél maradjak: ha már nem telik olyanokra, akik azonnali szintemelést hoznának, akkor inkább vegyünk még ismeretlen és berobbanni képes tehetségeket. CDK persze rossz példa, de azt hogy itt vagyunk, éppen az ilyen igazolások alapozták meg (Theo, Leao, Bennacer, Tonali, stb). 

A másik, hogy egy állandó BL-résztvevő és TOP4-es csapatnak van és kell, hogy legyen legalább 1 db a legjobb korban lévő TOP-csatára, egy olyan prima punta, akire építeni lehet. Az Inter és a Napoli azért van nagyon előttünk, mert Osimhen és Lautaro Martinez olyan szintet képvisel, ami nálunk elképzelhetetlen. Pl. jövőre egy Giroud - Arnautovic - Scamacca hármassal sokkal inkább a Fiorentina vagy a Bologna szintje felé közelítenénk, mintsem egy BL-szintű csapat szintje felé. Márpedig az eddigiek alapján ez tűnik az egyik legreálisabb forgatókönyvnek. 

Engem megnyugtatna, ha inkább a Baldanzi, Openda, Nicolas Jackson, Casadei vonalon maradnánk, ha pedig rutinos játékost akarunk, akkor hozzunk olyat, aki ár-érték arányban megfelelő, és főleg nem csak kiegészítő játékos a jelenlegi csapatában. Milinkovic-Savic, Orsolini, Kamada, Tielemans már hoznának egy olyan szintet, amely valóban erősítés lenne - és különféle okokból messze nem tűnik elérhetetlennek egyikük sem. Csak esengve kérem, a "kukázást" fejezzük abba nagyon gyorsan. Valóban minőséget kell hozni, akár azon az áron is, hogy sokkal szűkebb lesz a keret, és akár a Primaverából is fel kell hozni 1-2 játékost. De egy ennyire rossz mercato után, mint a tavalyi volt, nem lehet ezt még egyszer eljátszani. Ennek remélem, mindenki tudatában van, akinek kell. 

Izgalmas lesz a nyári program, ez biztos. Amíg Lótusz-Csík nem öltözik piros-feketébe, igyekszem is bizakodó lenni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.02. 14:19
Gagacs
(@gagacs)

Pedig Lótusz elég valószínű, hogy jön. 🤣 

A japó ingyé jönne, Sárika is (ha tényleg visszahoznánk). 

De amit haverom mondogat (Jani ezt nagyon szereti, pedig baromira bejött eddig amiket mondott), hogy mi olyan embereket nézünk eddig akik rendszerben jók, és ugye nekünk az nincs. Leao stílusú játékosok kellenének Piolinak. Ezért nem tud vagy csak nagyon későn beilleszteni 1-1 új embert Pioli.

Mindegy, ősz végére úgyis kiderül, hogy igaza volt e, és elsőként egy jó edzőt kellett volna igazolni. Tudom, Jani majd erre is azt mondja ha szenvedés lesz a Milan játéka, hogy "utólag könnyű okosnak lenni". 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.02. 15:04
gumicsiga
(@gumicsiga)

Jó lenne, ha nem egy cigánykodós mercao lenne megint, Loftus-Cheek és Kamada papíron komoly erősítésnek számítanának, utóbbiról nem vagyok teljesen meggyőződve, az Angolnak pedig még mindig az ára a probléma, ha nem licitál túl minket egy kieső vagy följutó PE-s csapat akkor van rá esélyünk. SES visszatérése mindenképpen visszalépés lenne, a cél az lenne, hogy Rebic 20/21-es  formáját/számait legalább hozzuk -10 gól felett - és jó lenne, ha tudna játszani jobb szélen is. Ezzel megint csak elszalasztanánk az alkalmat, hogy megerősítsük a széleket.

Nálam Diaz megtartása is az elsődleges célok között lenne CDK-val és Kamada-val komoly kockázatot vállalnánk -egyikük se az a cselgép és a sebességünk se kiugró-. A 22M€-s opcióval mindenképpen kéne élnünk, mert ilyen játékosokat jobbára 40 alatt nem adnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.05. 10:31
Oldal 5 / 28