A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 4 / 28
 
tupi
 tupi
(@tupi)

Utolsó 6 forduló:

Nem tudom nyugodt legyek-e a 4 kieső jelölt elleni meccs miatt vagy jobban izguljak 😓 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.01. 18:02
bubu971
(@bubu971)

@tupi szerintem megnyugodhatsz a gála már úton van 😀 , reméljük időben ideér.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.02. 09:08
tupi reacted
milandrukker
(@milandrukker)

@tupi Szerdan botlik a Roma, Lazio, Juve, Inter negyes 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.02. 12:24
tupi
 tupi
(@tupi)

@milandrukker mi pedig gálázni fogunk ahogy @bubu971 írta? 😎

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.02. 19:57
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Kijelenthetjük, hogy a gála (ismét) elmaradt. A legjobb négy közé nem igazán látok innentől sok sanszot, a pihentetés részét pedig azért nem tartom logikus lépésnek, mivel most a Lazio ellen készülünk, utána meg az Inter ellen fogunk, ezért a Spezia ellen újra valami botrányos kezdőt fogunk látni. Magyarán a nyerhető meccseket szinte feladjuk, persze lehetne mondani, hogy a kezdő is szenvedett a kicsik ellen és illene a B-csapatnak is ezeket hozni, de látjuk, hogy messze nem ez a helyzet. 

A jelen állás szerint tehát a nagyok ellen felszívjuk magunkat, közben pedig 6-9 pontot vidáman elszórunk (Bologna, Empoli, Cremo és ami még jön), amivel kb ki is lavíroztuk magunkat a top 4-ből. Nyilván a BL a fő vadászterület, és be kell valljam, úgy ültem le a Napoli elleni visszavágó elé, hogy jobb lenne, ha kiesnénk, de végül a kezdő sípszó után képtelen voltam a buktáért szorítani 🙂

Őszintén szólva én nem sok reményt látok sem a döntőre, sem a top 4-re, de azért bízom benne, hogy utóbbit valami hihetetlen mákkal és szenvedéssel el lehet érni. Pl kezdjük azzal, hogy CDK ne menjen fel a pályára.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.05. 14:54
HegyalJani
(@hegyaljani)

Nagyon rászálltak a szurkolók Piolira, legalábbis azok alapján, amit itt olvas az ember, szerintem ez nyugodtan kijelenthető..

Én viszont úgy gondolom, hogy fejétől bűzlik hal..

Szó sincs arról, hogy meg akarom védeni Piolit.. Millió érvet olvashattunk (Lansky nem egyszer részletesen le is írta) az elmúlt hetekben arról, hogy miért okolható Pioli, mi az ő hibája, miért hibáztatható, miért nem alkalmas a továbbiakban az edzői posztra, stb... Ezekkel az érvekkel nem nagyon lehet és nem is érdemes vitatkozni..

Abban azért biztos vagyok (bár ez soha nem fog kiderülni), hogy az elmúlt meccseken a kezdőcsapattal elkövetett ámokfutása nem kizárólag az Ő döntése volt.. Ebben ugyan úgy benne volt Maldini és Massara keze is, sőt azon sem lepődnék meg, ha fentebbről is érkezett volna utasítás.. Ennyire buta és vak nem lehet egy edző.. Szóval lehet szidni Piolit, de az, ami jelenleg történik nem kizárólag az ő sara..

Véleményem szerint a legnagyobb hibás a nem létező, vagy csap papíron létező amerikai (skót) tulajdonosunk.. Hatalmas meglepetésre megnyertük tavaly a bajnokságot és azt a sikert kellett volna meglovagolni.. Nem sikerült.. Pedig csak 3-4 játékos kellett volna, akivel tovább erősíthettek volna a kereten.. Nyilván erre pénzt kellett volna áldozni, amire a szeretett tulajdonos nem volt hajlandó..

Ennek (is) köszönhetően és még ki tudja miért jöttek Pioli rossz döntései, amiket azért lehet szép számmal sorolni.. Kezdve Adli mellőzésétől, az érthetetlen cseréken át, az indokolatlan rotálás a kezdőcsapatnál stb. stb. stb.. Milliószor leírtátok már.. 

Ami érdekes lehet még az, hogy szerintem sem Pioli sem a vezetőség nem számított arra, hogy ilyen messzire jut a csapat a BL-ben.. Váratlanul érhette őket és egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.. Rájöttek arra, hogy a keret lényegében alkalmatlan arra, hogy két fronton, heti két  meccset játszva a bajnokság végéig harcoljon.. Ez is egy ok lehet arra, amit az utóbbi időben a bajnokságban látunk.. Így utólag valószínű már ők is rájöttek arra, hogy hol lett elhibázva a történet (csapat megerősítése), de tenni ellene már nem nagyon lehet..

Ezt az egészet tetézte Kessié távozása, akit egyáltalán nem sikerült pótolnunk, és az ő hiánya szintén egy nyomós oka annak, hogy most itt tartunk.. Arról persze nem a tulajdonos tehet, hogy Origi használhatatlan, Rebic teljesen vak, Maignan hosszú sérülése sem tett jót, és van egy CDK, aki csak van.. Ő az egyetlen játékos, akiért pénzt adtak, de akkora homály a csávó, hogy az valami hihetetlen.. Persze mindenki reménykedik abban (elsősorban szerintem Maldiniék), hogy az első gyenge év után majd megtáltosodik a srác, mint ahogy Tonali is tette, de az eddig látottakból kiindulva erre annyi esély van, mint arra, hogy befonjam a hajam.. (kopasz vagyok)..

Nem mehetünk el a rengeteg téves játékvezető ítélet mellet sem, amivel idén sújtanak minket a játékvezetők.. Persze nem lenne fair a játékvezetőket hibáztatni, de botrányos, amit az olasz sporik idén művelnek, és tuti elment ott is néhány pont, ami most jól jönne..

Arra akartam kitérni a mondókámmal, hogy az ami jelenleg történik a csapattal, sokkal összetettebb annál, minthogy csak és kizárólagosan Piolit okoljuk és szidjuk a rossz eredmények miatt..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.05. 18:55
dzsozy
(@Gunz)

Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy szerintetek kik lennének azok a játékosok akikre reális esélye van a klubnak és nagy eséllyel be is válnának és erősítés is lenne a csatár poszton, illetve a jobb oldalon? Megmondom őszintén nem nagyon tudok ilyet. 

Mondjuk jobb oldali bal lábas "Leao" szintű játékos sem ugrik be nagyon. 

Allegri szelleme most súgta meg, hogy igazából a csapatban játszik egy Theo, akinek ott lenne a helye. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 17:40
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Maldini roppant őszinte, csupaszív (Milan) ember, aki közel sem csak a munkájáért járó fizetésért dolgozik. Még ha követett/követtek is el hibákat, ez a klub akkor fog megint atomjaira hullani, amikor elmegy/küldik a klubtól.
A sempremilan oldalon van egy cikk miszerint megint konfliktus van/lehet a nem létező büdzsé miatt. Maldini alkotni, építkezni szeretne, sportszakmai és nyilván gazdasági eredményeket elérni(ez a kettő logikus, jól értelmezett stratégiával összeegyeztethető)

A tulaj viszont nem, vagy nem úgy. Nagyon nagy kár egy ilyen brand-et így leágazni hagyni, elmennek az éves bajnokságok, további bl serlegek évről évre, eltörpülünk a milánói derbiken, homályba veszik s klub…

Az édes anyjáért vette meg ez a nyomorult a klubot…?!?!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.18. 09:17
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 A RedBird portfóliót épít, nem topklubot. Sajnos ez az, amit Maldini nem ért meg, és szívem szerint jól is teszi. A modell az, hogy különböző magas megtérülési rátával rendelkező beruházásokat tesz (pl. stadion, marketing és média fejlesztések, nagyon fiatal tehetségek magas re-sales potenciállal), melyek által a klub önfenntartó lesz, és a keletkezett hasznon megosztozik a befektetési alappal. Ha van haszon. Ha éppen nincsen, akkor sem tesznek bele többet mint amit az előre pontosan megtervezett budget jelent, hanem hibernálják a dolgot, és várnak rá, hogy valaki majd hatékonyabban tud gazdálkodni a semmiből. Nekik ez nem fontos, nekik a BRAND a lényeg, a Milan, mint márka, és ehhez az eredmények csak egy bizonyos mértékig kellenek. A BL-indulás szükséges, mert hatalmas pénzt hoz, de címeket nyerni, BL-t nyerni, domináns európai csapattá válni felesleges. Az már csak dicsőséget hoz, büszkeséget, de arányaiban nem sokkal több pénzt, és ez a lényeg. Az amerikaiakat nem érdekli a dolog érzelmi oldala, a szurkolói lelkület.

Egy stabil, kiszámítható eredményt akarnak elérni, a létező legkisebb befektetéssel. Kicsiben ugyanezt csinálja pl. az Udinese is. 1995 óta mindig stabilan Serie A-s a klub, egyszer sem esett ki, mindig CSAK annyit fektetnek be, hogy a vonal fölött legyenek garantáltan, de nem céljuk, hogy bajnoki címet vagy akár BL-indulást szerezzenek. Ha 20-25 évente egyszer összejön, akkor OK, de nem ez a működési modell alapja és célja. Pozzo ezt egy vállalkozásként üzemelteti, egy mini portfóliót építve a Watforddal. Maldini ezt nem fogadja el. Én sem. De ettől még ez a valóság. A Milan egy egyszerű portfólióelem Cardinale befektetési alapjában, amely nem érdeki jobban, mint az összes többi másik elem. Számára ez semmit nem jelent, csak egyetlen sor az éves gazdasági jelentésben. 

Maldini teljesen jogosan van kiakadva szerintem, ha minket, szurkolókat képvisel. Mert minket meg ez nem érdekel kurvára. A tulaj tőle nem azt várja, hogy BL-döntőt játsszon, hanem azt, hogy legyen meg mindig a TOP4, a BL-csoportkör, és minden egyéb lényegtelen. Ha 30 évig nem nyerünk semmit, az is. Maldini azért lesz kirúgva (hacsak az UEFA nem menti meg), mert egy volt közülünk, aki a közönyös tulajdonos akaratával szembe menve engedte feláldozni a bajnokságot a BL-sikerek oltárán, és ezt értünk tette, nem a tulajdonosért. Nekik a 4. hely kellett volna. Ha ezért ki kell esnünk a Tottenham ellen, hát ÁMEN. Vagyis nem végezte el a munkáját, mehet a felmondólevél. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.18. 10:27
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo valószínűleg írásod nagy része, ha nem az egész igaz, sajnos.

Viszont nekem az is felfoghatatlan, hogy az elmúlt években-egészen a mai napig nem volt egy olyan tőkeerős sejk, konzern, bárki, aki a Milant akarta volna. Nem kell és a mai világban helye sincs a city,psg féle pénzszórásnak, euro milliárdok elverésének-viszont ez a vegetatív jövőkép a másik véglethez közelít. Erre nem a Milant vagy más európai nagymúltú klubot kell/ene megvenni, hanem a newcastle féle klubokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.18. 10:56
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Teljesen egyetértünk, ez egy olyan jövőkép, amelyet nemhogy mi, de maga Maldini sem hajlandó elfogadni, ezért szinte biztosra vehető, hogy a nyáron elválnak a felek útjai. De sajnos a Milan féle csapatok alkalmasak a leginkább az ilyen jellegű "projektekhez", mert a márka önmagában generálja a pénzt, vonzza a befektetőket, a széles néptömegek által generált bevételeket. Az ilyen Newcastle, City, Malága, stb. gyökér nélküli klubok éppen a másik végletnek kedveznek. Ott nincs szükség emberekre, szponzorokra, mert annyi a lóvé, hogy ezek nélkül is szépen megvannak, de cserébe nagyon olcsón is lehet ezekhez hozzájutni, mint vevő. Az ún. "Milan-projekt" egyszerűen egy bullshit. Amerikai mintára úgy képzelik el ezt az egészet, mintha ez a Chicago Bulls volna. Van egy markáns brand, amelyet széles tömegek imádnak, igaz sosem nyernek semmit, de cserébe ŐK a Chicago Bulls... OK, köszi. Hát Európában ez nem így működik, de ezt aztán magyarázhatod nekik...

A Milan és maga az európai labdarúgás mindig mást jelentett. Az volt a feladata, hogy álmokat teljesítsen be, hogy az élettől elnyűtt és fásult kisember olykor győztesnek érezhesse magát, hogy valahová tartozást éreztessen, hogy olyan legendákat adjon minden nemzedéknek, akik példaképként szolgálhatnak. 

A RedBird nem ezt akarja. Cardinale és társai egy jó üzleti lehetőséget látnak, amelyből sokat ki lehet venni, ha ügyesen csinálják. Pénzt is, reputációt is, referenciát a későbbi befektetésekhez, és diverzifikálni befektetési portfóliót és ezáltal kitettséget csökkenteni. Na most ez, meg fentebbi célok mennyire vannak közel egymáshoz? És MI, szurkolók, hol vagyunk ebben? Sehol. Eszközök vagyunk a kezükben, semmi más. Ebben már semmi nemes cél nincsen, se küldetéstudat (mint Maldini számára), se romantika, se más. A futballban a sikeres tulajdonost nem ezek vezérlik elsősorban, hanem az érzelmek megélése, a büszkeség, presztízs, hiúság, a versenyszellem. Ezekből a jelzőkből éppen 0 (nulla) jellemző a RedBirdre és Cardinaléra.

Az a tulajdonos, aki egy kiesés után elsőnek az Internek gratulál és tiszta szívből sikert kíván nekik a döntőre, az... hát döntse el mindenki. Berlusconi ilyet soha a büdös életbe nem tett volna. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.18. 15:51
Gagacs
(@gagacs)

Szerintem nagyon nem igaz, hogy a márka maga generálja a pénzt. Láthattuk, hogy Berlu milyen mélységekbe taszította a klubot, és ez itt is pillanatok alatt bekövetkezhet. Igaz azt írtad, hogy annyit fognak költeni, hogy bent legyünk a bl-ben, de ez sem garancia. Mivan ha más csapat épp egy jó szezont fut, vagy azt mondják most idén költsünk többet, hogy ott legyünk az új bl-ben, ahol több a pénz. Csak egyszer kell hibázni, az generálja olaszban nagyon a negatív hullámokat. Hiába lesz még a világon sok millió szimpatizáns, ha az olaszok majd sz@rnak meccsre menni. Mert őket egy darabig lehet etetni ugyan a részvétellel, de a milan drukkerek trófeákat akarnak. Ezzel nem azt mondom, hogy nem ez lehet a forgatókönyv amit felvázoltál, csupán azt amit Lansky is, hogy ez nem a Major Liga, itt óriásit tud bukni az ember, és ha ez a célja amit írsz, akkor fog is. Ismétlem, szerintem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.18. 16:37
Nono
 Nono
(@szucsy89)
Írta:: @anselmo

Teljesen egyetértünk, ez egy olyan jövőkép, amelyet nemhogy mi, de maga Maldini sem hajlandó elfogadni, ezért szinte biztosra vehető, hogy a nyáron elválnak a felek útjai.

Ez csak megérzés, van voltak/vannak már tapintható jelei is ennek? Lemaradtam valamiről?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 14:08
Anselmo
(@anselmo)

@szucsy89 Cikkeket folyamatosan írnak erről, tapintható a feszültség Maldini és Cardinale között. Az üzengetés is ennek a része volt a BL-elődöntő után, amely elég bátor dolog volt. 

https://www.acmilan.hu/2023/01/31/no-a-feszultseg-maldini-es-cardinale-kozott/

https://onefootball.com/fr/news/maldini-rates-milans-season-and-sends-clear-message-to-cardinale-37496401

https://milanreports.com/2023/05/18/maldini-position-risk-ac-milan/

Nyilván a fentiek sem arra utalnak, hogy itt marha nagy az összhang, ugyanazok az elképzelések, elvárások, stb. Márpedig ahol ez van, ott előbb-utóbb valaki távozik, és a legritkább esetben a tulajdonos, sokkal inkább a beosztott. Mindenből az szűrődik át, hogy Maldini vissza akarja juttatni az elitbe a Milant, míg a RedBird nem feltétlenül, vagy csak dilettánsok és azt gondolják, hogy ez ilyen üzletpolitikával is lehetséges - miközben a vakok számára is élesen látszanak ennek a korlátjai. Ha végül meglesz a BL-indulás a Juventus büntetése miatt, akkor valószínűleg kicsit nagyobb források is lehetnek, és Maldini sem lesz lapátra téve, mert nem teljesítette a minimum programot (TOP4).   

Ezzel együtt azt gondolom, hogy ha idén nyáron sem kap megfelelő támogatást és mozgásteret (miközben szó szerint egy fél keretet kell majd igazolni, lecserélni), akkor a dolog végérvényesen el fog mérgesedni. Cardinale és a RedBird számára Maldini egyébként is csak egyfajta "szükséges rossz", aki a múltjával és kötődésével mintegy legitimálja az új rezsimet a szurkolók felé, de ha rajtuk múlna, akkor egészen biztosan valami szervilis talpnyalót ültetnének a sportigazgatói székbe, aki nem kérdez, nem felesel, nem üzenget, hanem el van az éves 30-40 milliós büdzsével, és nem érdekli, hogy ebből még egy EL-indulást stabilan elérő csapatot sem feltétlenül lehet építeni, nemhogy minden évben BL-indulót, ne adja Isten, bajnokesélyest...   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 15:46
gumicsiga
(@gumicsiga)

Cardinale nem az egyedüli tulajdonosa a Milannak és nem tudom, hogy ők Maldinivel mennyire vannak napi kapcsolatban.

Az biztos, hogy a tavalyi(és idei) éves büdzsé egy vicc volt, aminek maximálisan csak az új tulajdonos a felelőse. Bajnokságot nyertünk BL-ben indultunk, megvolt a nézőszám is, ugyh remélem ez csak kezdeti nehézség volt.

Nem hülyék ők sem, nem fognak erre a posztra alkalmasabb embert találni főleg nem ilyen feltételek mellett. Miatta jönnek ide játékosok, miatta van itt Massara és biztos vagyok benne, hogy miatta hosszabbított néhány játékosunk is.

A nyári büdzsével kapcsolatban már jobbak a számok, ha tudják biztosítani a folyamatosságot, akkor előbb vagy utóbb meglesz az eredménye is.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.24. 16:53
Oldal 4 / 28