A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 27 / 28
 
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Igen, Conte egy igazi felforgató. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki fenyőfával tüzel egy cserépkályhában. Látszólag jól ég és nagy és szép lángokat kelt, de valójában gyenge a fűtőértéke, és hosszabb távon csak szétrongálja az égésteret. Conte megjön, akkor hihetetlen szenvedéllyel a szart is kipréseli mindenkiből, olyan hőfokon égeti magát és a játékosokat is, ami 1-2 év alatt totális kiégéshez vezet. Onnantól jön a menetrend szerinti hisztéria, lejtmenet, és anarchia. 

Conte nem egy építő, nem egy Ancelotti vagy Klopp féle atyai mentor, hanem egy lánglelkű forradalmár, egy Petőfi, akinek újra meg újra eljő egy Segesvár az életében. Még akkor se erre volna szükségünk, ha elismerném a munkásságát, és kedvelném a személyiségét, vagy eltekintek attól, hogy a Juventus legendája, aki játékosként deklaráltan szívből gyűlölte a Milant. Ez mindegy is talán, de ő akkor is egy destruktor. Én továbbra is kevés esélyt látok arra, hogy ő lesz a következő edző, de sajnos semmi sem kizárt. Berlusconi soha nem nevezte volna ki, de Cardinale esetében nincs szent, nincs tabu, ő még arra is hajlandó lenne, hogy a San Siro új neve Stadio Del Piero legyen, ha elég pénzt lát benne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.31. 21:11
bubu971 reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Értem én, hogy kellenének a jobb eredmények, még véletlenül se szeretném összehasonlítani a jelenlegi időszakot mondjuk a 2012-2020 közöttivel, az jönnek ki a végén, hogy örülnünk kell a dobogónak és a BL szereplésnek. De tényleg racionálisan végiggondolva a lehetőségeket (pl. azt, hogy Serie A-s rutin nélküli edzőt nem hozunk ide) elhiszi ezt bárki is, hogy ezzel a kerettel nekünk bajnokságot kéne nyernünk... Egy 37 éves csatárral, Primavera-s védőkkel és olyan középpályával, ahol az összes játékosnak nincs 30 meccse a Serie A-ban. Valami csoda -egy kis bíró, egy kis irdatlan mák- segítségével szárnyal a Juve, de valljuk be, annak is örülhettek volna, hogy pontot szereznek ellenünk,de mégis 3-al távoztak. A hétvégi meccsről és az indokolatlanul magas sérülés hullámról nem is beszélve, azért látható, hogy nem szegődött mellénk a szerencse, ennek ellenére 7-8 pontra vagyunk az első két helytől és jóval le van maradva mögöttünk a 4., én ezt egy ilyen "első" szezon kezdetnél nem tartom rossz eredménynek.

Szvsz a szezon hátralévő 16 meccse után vonnám le a következtetéseket, de leginkább azt mondanám, hogy ha a bajnoki címért szeretnénk versenyezni, akkor építsünk olyan keretet, ami erre alkalmas. A téli igazolásunk Gabbia és Terracciano voltak úgy, hogy korábban Kiwior-ról,Lenglet-ről, Guirassy-ról lehetett olvasni. Több poszton is gondban vagyunk, így nem tudjuk fölvenni a harcol pl. az Interrel, ahol kevesebb a sérülés, nagyobb a Serie-a rutin és jóval mélyebb a keret.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.01. 12:08
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Persze, teljesen jól látod, és egyetértek veled. De (legalábbis én) nem is azt rója fel a legtöbb ember, hogy EZZEL a kerettel és ilyen körülmények között, miért nem nyerünk bajnoki címet, hanem azért, mert az ehhez szükséges alapfeltételeket nem tudja/akarja megteremteni a vezetőség. Ehhez nincs megfelelő szakmai stáb, tele vagyunk lyukakkal a keretben, rutintalanok a játékosok, nincs igazi vezér, klasszisok, akik húzni tudnák a csapatot. Nálunk Leao és az Interben Lautaro Martinez között ég és föld a különbség. De a sokakat feldühítő kérdés, hogy MIÉRT?

Hangzatos nyilatkozatok vannak ugyan, de az embernek az az érzése, hogy ezek inkább csak kifelé szólnak, a belső megélés és célrendszer valami egészen más. Ha valóban az a cél, hogy újra a szűkebb elit része legyen a Milan, akkor azt hihetetlenül balfasz módon akarják megvalósítani. Úgy is mondhatnám, hogy nem létezik, hogy ennyire szerencsétlenül csinálják, ha ezt tényleg elszántan a fejükbe vették. De vajon tényleg így van?

Miért halogatunk másfél éve egy edzőcserét? Miért halogatjuk 2-3 éve egy klasszis centerbe való beruházást? Miért nincsen felelősségre vonva a szakmai stáb a 333 sérülésért most már, és miért nincs változás ezen a téren évről-évre, amikor egy kaptafára előjön ugyanaz minden évben. Miért Calabria még mindig a CSK és megkérdőjelezhetetlen kezdő, amikor mindenki látja az alkalmatlanságát ezer éve. Stb. Úgy vannak az egésszel, mint én a francai nyelvtanulással: ja, jó lenne megtanulni, de igazából a tököm akar erőlködni ezen, annyira azért nem fontos. Van fontosabb is. A Cardinale & Co. is így van vele: ja, jó lenne egy jobb Milan, meg kicsit több dicsfény, de igazából ez se olyan rossz, van BL-pénz, langyi, kiszámítható vizecske, kockázat nélkül. Mit erőlködjünk meg kockáztassunk? Jó lesz Pioli még 2025-ig, aztán meglátjuk. Giroud is jó lesz még 1-2 évre, még nincs 40 éves, Ibra is bírta addig, majd 2025 nyarán meglátjuk. A sérülésekre magyarázat a FIFA/UEFA, és különben is, majd kölcsönveszünk ezt-azt, meg a Primavera is jó valamire így legalább, és megvárjuk, amíg Calabria helyett felnő a következő Calabria az ifiben. Sarkítok nyilván, de az elmúlt években kb. ezt a stratégiát alkalmazta a mindenkori vezetőség. És én például az ebbéli frusztrációt dolgozom fel nehezen.     

Ideje lenne a Milannak pontosan definiálnia magát: mid-table klub, ahogy Braida mondta, és akkor ne hülyítsék a népet, ahogyan Lotito sem ígér soha semmi különöset a Lazio szurkolóknak, vagy elitklub, de akkor meg gondolatiságban és cselekvőképességben fel kell nőni ahhoz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.01. 13:14
rossonero01 and kissheva reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

6 éve meg ez a huzavona, hogy igazolni kéne egy fiatal és "jó" csatárt, már-már vicc tárgya, amit évről-évre leművelnek a mercatok alatt. Mindent vettünk, csak azt nem, amit kéne..

A nagy nyári "átalakítással" elértük, hogy néhány helye valóba mélyebb lett a keret,de igazolnunk kell egy KP-t vagy egy TK-t (mert ugye már nem 4-3-3-ban játszunk). Kéne egy rutinosabb védő és egy igazi csatár is. Egy Zirkzee féle és stílusú csatár kéne nekünk, ennek az ára 30-40M€, ezt kéne kifizetnie a tulajdonosoknak, ha pedig maradunk ennél a felállásnál, akkor RLC helyett kelleni fog egy igazi TK is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.05. 14:57
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Ezt a felelősséget, ami azzal jár, hogy leigazolnak egy 40-50 milliós csatárt, senki sem vállalja szívesen, sőt konkrétan fel sem vállalja. Túl nagyot lehet vele bukni, és bármilyen döntéshozó számára ez olyan kockázat, amelyet a saját érdekében nem akar meghozni. Maldini hozott egy közel (de csak közel) hasonló horderejű döntést, azonnal az állásába került. Pedig De Ketelaere idei teljesítményét nézve még azt sem mondanám, hogy ez egyértelműen az ő hibája volt. 

Nyilván egy no-name valakit sem mernek, mert ezt tudják, hogy akkor meg a szurkolók szedik darabokra őket. Ezért marad az erőlködés a kivénhedt sztárokkal, vagy az egyszer már levitézlett, egykor szép reményű,  beteljesületlen ígéretekkel. Ezzel kevesebbet kockáztatnak, és évekig ígérgetik csak a "habot a tortán". 

De alapvetően ez egy félelem vezérelte döntésképtelenség. Ennyi év után már nem lehet arra fogni, hogy csak jól meggondolják... azért 5-6 év után ezt már csak az hiszi el, aki bármit el akar hinni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.05. 22:51
bubu971 reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Azt tudja valaki, hogy a klub miért mondott le Traore-ról? Hiszen vàsàrlàsi opcióval került a Palermohoz. 
Ezek szerint nem làtjàk benne azt amit kellene?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.06. 12:24
milandrukker
(@milandrukker)

@rossoneri1978 Jó kérdés, de alapvetően ez jó jelnek tekinthető. Az ifik közül nagyon ritkán lesz valaki top játékos ilyen szinten, viszont a befektetett összeghez képest most nagyot lehet kaszálni. Nem sok helyen szokták kiemelni, de az utánpótlásból szerzett aprókban óriási biznisz van. Meg lehet nézni, hogy milyen jól csinálja a Real es a City is. Megfelelő utánpótlással szépen el lehet adogatni a tehetségeket a kis- és középcsapatoknak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.06. 13:40
123asd
(@123asd)

Elég sok helyen több féle véleményt olvastam arról a bizonyos ,,csatàrkérdésről" így most kifejteném mit gondolok erről.

Olvastam olyat, hogy egy olyan csatár kellene akivel hosszútávon meglehetünk, és nem ezek az ,,ideiglenes megoldások". Ezzel én maximálisan egyetértek! Viszont ezzel az a baj, hogy mi kész csatárt nem fogunk tudni szerezni, egyrészt mert k...va drága, másrészt meg alig van. Harmadrészt csillagászati bérek van, negyedrészt pedig nem sok fiatal csatár van ebben a kategóriában, inkább a 28-32 év körüliek. Tehát az ilyen Kane, Osimhen (mondtam hasraütésre 2 példát) féle csatárokat el is lehet felejteni. Gyakorlatilag nekünk kell belőle ,,sztárt" csinálni. De ehhez az is kell, hogy tudjuk tömni őt labdával. A jelenlegi középpályásaink (és még a szélsőket is ideveszem) ezt meg tudnák tenni, de Pioli szerintem rosszul használja őket. Az hogy RLCt berakja irányítóba az egy dolog, ez működni látszik, így nem mennék bele. Viszont 1 el hátrébb vannak gondok. Az hogy Reijnders mélységi irányítóként próbálja az nem rossz ötlet, de ebben az esetben kell egy olyan ember mellé, aki a védekezés nagyrészét levenné róla, de erre inkább Adlit játszatja mellette, aki gyakorlatilag pont ugyanaz a kategória, mint Reijnders. Na, ezért (is) egy átjáróház a kp. Talán Bennacer visszatérésével ez javul, de Musaht is kipróbálhatná a Mister, mert amikor ott játszott elég jó volt, na mind1 de erről ennyit mert eléggé letértem a lényegről.

Egyébként én csatárposztra megnézném pl Zirkzeet, aki inkább ilyen Griezmannra hasonlít mintsem egy gyilkos befejezőre. De ilyen befejezőnek jó lehetne pl Sesko, Dovbyk, Gyökeres, Padlivis, Gimenez, meg akár egy David is. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.06. 20:23
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Én tudok azonosulni ezzel a gondolatmenettel, elvégre az Inter is így tett annak idején. Senki sem gondolta akkor, amikor 25 millióért leigazolták a Racing Clubtól, hogy a világ egyik legjobb csatárát igazolták le 2018-ban. De akkor felmerül a szívfájdító kérdés, hogy ezt a döntést miért nem tudják 5-6 éve meghozni? Igazából az idejét sem tudni, mikor vettünk utoljára fiatal és legalább klassziskompetenciával kecsegtető csatárt... talán Piatek volt az 2018-ban? Az azóta eltelt 6 évben csak obsitosok, levitézlett egykori ígéretek és/vagy kölcsön/ingyen igazolások történtek a posztra. És itt egy 5-6 évet felölelő időszakról beszélünk, az fél évtized alsóhangon! Magyarán a szándék sem volt meg, hogy ezt a "valakit", ami említesz kihalásszuk a zavarosból és sztárt csináljunk belőle.   

Abban is maximálisan igazat adok neked, hogy ez messze nem csak csatárkérdés. A Milan csapatstruktúrája hemzseg a hiányosságoktól, nincs balansz, átgondolatlan volt a keret összetétele. Nincs stabil és fizikálisan erős középpálya, a játékosok ott szinte egymás alteregói. Loftus-Cheek sem egy Kessié, még ha azt gondolták, hogy lehet is az. Tonali karaktere is teljesen hiányzik. A jobb hátvéd poszton nincs értelmes alternatíva: Calabria sem védekezni, se támadni nem tud. És akkor a center.   

A Milan jelenleg legalább 3 poszton teljesen OFF (egy korszerű követelményeknek megfelelő jobb hátvéd, egy romboló középpályás, és erős, fiatal center), és ez látszik meg a teljesítményen, kaotikus játékon, és egyéb limitációkon keresztül. Egy Boubacar Kamara vagy Rabiot kellene Reijnders mellé, és akkor a harmadik posztot meg lehet vitatni. Előre egy potens, gyors fiatal center, Calabria helyére meg egy Juan Foyth vagy Di Lorenzo, és egy picit máris jobban nézne ki a bagázs. Egyszerűen nincsenek ma jól vegyítve a különböző karaktertípusok, és ennek is isszuk a levét folyamatosan. Az Interben per ma NINCSEN ilyen poszt. Az alap 11 tökéletesen le van fedve.  

Ezt kellene nyáron átgondolni alaposan. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.07. 15:13
gumicsiga
(@gumicsiga)

Most Jovic megtartásáról lehet olvasni, így igazából el is dőlne a csatár kérdés. Giroud-ról felesleges lenne lemondani, Okafort nem fogjuk eladni, ha Jovic marad, akkor megvan a három csatárunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.07. 16:04
dzsozy
(@Gunz)

Lehet, hogy hülyeséget írok, de, ha egy kicsit belegondolok, akkor tulajdonképpen a keret pont az inter taktikájára alkalmas, azaz a 352-re. Jobb oldalon Calabria lehetne a futóbolond, míg a másikon Theo. Igazából ők amúgy is ezt csinálják. A belső védők terén jól állunk db számban, fizikálisan gyengébben, mint az inter. Thiaw-Kalulu-Tomori jó is lehetne, de tulajdonképpen Gabbia is betehető Kalulu/Tomori helyére. Így talán meg lenne a balansz a 3 védőnél. Azt hiszem, hogy a kp is jobban hasonlítható a Miki-Calha-Barella trióhoz, hiszen Reijnders-Bena-Adli-Musah-RLC közül ki lehetne 3 hasonlót tenni a pályára. Elől ugye a Thuram-Lautaro duó, simán hasonlítható a Leao-Puli/Okafor trióhoz. Tudom, hogy a 3 védős rendszer nem feküdt a csapatnak, de az inter is akkor igazán halálos, ha kontrázik. Igazából a Milan is tudná azt a játékot játszani. Vagy totál félregondoltam ezt?

Így nem lenne szükség olyan izomcsatárra, mint pl. Zsiru/Ibra és meg lenne oldva a csatárkérdés is. Persze ebben a felállásban nem lenne helye pl Csukunak és Zsirunak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.07. 17:42
R66 reacted
Nobody
(@nobody)

@Gunz Nekem gyanús, hogy a védelmet úgy töltötték fel, hogy van bőven középső védő (sérülések nélkül túltengés is volt, ez indokolta nyáron Gabbia kölcsönadását), illetve Terraccino se tipikus 4 védős szárnyvédő. Musah jobb hátvédként szerepeltetése is ide sorolható.

Conte által favorizált felállás a 3-4-3, sajtóhírek (pletykák) szerint a megegyezés is megvan vele.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.07. 18:55
gumicsiga
(@gumicsiga)

A három védős rendszernek a két csatár az egy alapja, ettől mi még nagyon messze vagyunk, ehhez 5 csatárra lenne szükség. Nyáron megerősítettük a széleket Pulicis,Okafor,Samuel, ők mind mennének a kukába Leaoval együtt... Esélytelen.

Szvsz a 4-4-3 újra elővenni is egy óriási f.szság volt, ezzel a kerettel 4-2-3-1-ben értük el a legnagyobb sikereket, ez idén se alakult másképp. Viszont, ha pl. RLC kiesik a keretből meg vagyunk lőve TK poszton, ki lehet próbálni Reijnders-t, aki az első Serie a-s szezonjában volt már VK, jobb-bal szélső középpályás és "klasszikus söprögető", ezek alapján ítéld meg, hogy mennyire tudott beilleszkedni a keretbe..

Kb. akkor jártunk volna a legjobban, ha marad Diaz és mondjuk nem jön helyette Musah, nagyjából egy árban mérték a két játékost, akkor egy csatárt leszámítva teljes lenne a keretünk. Nyáron gondolom elengedjük CDK, megint kezdhetjük előröl a keret igazítását, épp az aktuális edző vagy igazgató elképzelései szerint.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.09. 12:26
dzsozy
(@Gunz)

@gumicsiga 

Megnéztem a TM oldalt. Jelenleg középcsatárnak írja Zsirut, Okafort és Jovicot is. Leaonál másodlagos pozíciónak. Pulisic-Csuku szélső támadók, bár Pulinak a másodlagos posztja irányító. 

Az internél a Lau-Thuram viszi a prímet, míg a másik két csatáruk Arna és Alexis. Ők ketten kb olyanok, mintha nem is lennének. 

Én azt gondolom, hogy Pulisic van annyira képzett és intelligens, hogy meg tudná oldani a két csatáros játékot. Így jelenleg 4+1 olyan játékos van, aki képes a két csatáros játékra. Az összes kp elsődleges posztja nálunk középső középpályás. Az összeshez oda van írva, hogy másodlagos posztja támadó kp. Musahnál fel van tüntetve a jobb oldali kp, viszont bal oldali kp-s nincs. De ezt a posztot pont Theo töltené be, mint szélső. Eggyel beljebb, mind Bena, mind Reijnders meg tudná oldani a bal belső kp posztot, ahogy a középsőt és a másik szélt is a többiek.

Ami biztos, hogy a jelenlegi kerethez látszólag a 4231 passzolna a legjobban. Ugyanakkor pont a kp rész az, ami kb nincs, mert nincs ütköző és érdemi támadó kp se. Nálam Puli lehetne az, abban az esetben, ha Csuku magára találna, de Pulisicet vétek lenne kivenni a jobb oldalról jelenleg ebben a felállásban. Szóval 2 lyukas poszt is van így. (Calabriáról ne is beszéljünk inkább) Viszont 3 belső kp-nál akár RLC játszana ott, akár a Pobega/Musah duó valamelyike, meglenne a verőlegény. Igazából az Internél sincs ott kimondottan Kessié utód. Barella robotol, mint az állat, de ő sem azt a szerepet tölti be ott, mint Kessié. Calabriára visszatérve, talán jobban is játszana, ha meg lenne támogatva egy belső kp-sal és egy védővel is.

Én azt gondolom, hogy Okafornak jobban menne elől, ahogy Jovicnak is. Talán Leao is közelebb játszana a kapuhoz, bár neki nem feküdt az előző idényben az a pár meccs 352-ben. De Leaonak ebben az idényben kis túlzással semmi sem fekszik... 

Persze mindez csak az én véleményem. 

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el 2 alkalommal , dzsozy
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.10. 21:11
Anselmo
(@anselmo)

Cardinale legutóbbi nyilatkozata a teljes nyári forradalomra vonatkozóan egy érdekes fordulat a klub jövőjét illetően. A napokban adott egy - még az én mércém szerint is - korrekt nyilatkozatot, és ezzel gyakorlatilag selyemzsinórt is küldött Piolinak. Talán ezek után kijelenthető, hogy komolyan edzőváltásban gondolkodnak, és Ibrahimovic vezérletével - akármit is jelentsen ez a gyakorlatban - jelentős változások lesznek a Milan körül. 

De nagyon kíváncsi leszek, hogy mindez a gyakorlatban mit jelent majd. Beszélnek egy újabb 100+ milliós mercatóról, amelyet azonban részben egy újabb sztár (valószínűleg Maignan vagy Hernandez) eladásából akarnak fedezni. Azért felmerül az emberben, hogyan is szeretnénk ezt a szintugrást, vagy akármit elérni, ha minden nyáron megválunk az egyik legfontosabb kulcsjátékostól. Mert az árából valóban lehet igazolni 3-4 másikat, akár 5-öt is, de ezzel nem törvényszerű, hogy jutunk is valahová. A legtöbb pénzért hozott nyári igazolásaink még minimum adósak nekünk: Musah és Chukwueze eddig szinte értékelhetetlen (ez kapásból 50 millió), és nem is látszik, mit láttak bennük. Reijnders és Okafor játéka erősen hullámzó, de minimum nem klasszis szint, annak a közelében sincs. Egyedül Pulisic és Loftus-Cheek hoz olyan viszonylag stabil teljesítményt és számokat közülük, amit előre lépésként értékelek. Okafor góljai sokat jelentettek eddig, de balszélsőként játszatva szinte értéktelen (pedig Pioli ehhez ragaszkodik). A lényeg: könnyen eljuthatunk oda, hogy minden értékünket kiárusítjuk, de a végén csak középszerű tucatjátékosokkal töltjük fel a keretet az értük kapott pénzért. Pont azok a játékosok fognak hiányozni, aki a "különbséget" jelenthetik.   

Nyilván egy jó edző, egy jó rendszerben talán hatékonyabban aknázza ki a játékosok képességeit, erre lehet is építeni, de ilyen durva mellé nyúlások - ennyi pénzért - mint Musah és Chukwueze nem nagyon férnek bele. És ha Cardinale most következetes, akkor Moncada és Furlani is repülnek ezért, ahogyan Maldini a CDK-ügy miatt. 50 millió ment el két olyan játékosra, akik a világon semmit nem tesznek hozzá a Milan játékához. Ekkorákat itt nem lehet hibázni. Ha még egy ilyen hibát elkövetünk a Theoért vagy Maignanért kapott pénzből, akkor a továbbiakban a BL-indulást is bottal üthetjük majd. 

Nagyon kíváncsi leszek, hogy meglévő eszköztárral hogyan fogjuk ezt kivitelezni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.03.05. 12:57
Oldal 27 / 28