A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 20 / 28
 
spincha
(@spincha)

@gumicsiga 

Ez inkabb sajat optimista velemenynek tunik amit irsz, mintsem egy valos ertekelesnek. Kiemelesz 3 meccset, hogy jok voltunk a napoli ellen. Es? A tobbi 20 meccsen , ahol szenvedes volt? Vagy csak nezzuk az inter elleni meccseket, ahol az osszesen ugyanaz volt a forgatokonyv. Szinte kozunk nem volt hozza egyiken sem. Gyakorlatilag lehet szerencse is, hogy a napoly jateka ellen pont bejott a mienk. Az az atszervezes, hogy 5 vereseg utan , vhogy vegre pontot szereztunk szerencsevel? Ezzel kb megmentve az allasat? Szerencsevel, mert ha nem az lett volna nem valtunk vissza kb 2-3 meccs mulva. Leao, Theo , honnan tudod, hogy masnal nem fejlodott volna? Lehet masnal hamarabb lettek volna ezen a szinten, vagy CDK es tarsai sem lettek volna akkora flopok. Ezek mind csak feltetelezesek. 

Az ujabb eselyt a vezetosegtol szerintem megkapta a jatekosokkal, akiket elvileg o kert. 7-8 meccs utan majd okosabbak leszunk. De ha 10 fordulo kornyeken nem leszunk top4ben es mondjuk az elso hely is 10+ pontra lesz , akkor joggal lehet majd elkuldeni november-decemberben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.11. 13:56
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Tényleg nem akarom mindenáron kicsinyíteni Pioli érdemeit, meg vitába szállni sem, de ez persze egyfajta szurkolói szakmai műhely, szóval, hol igen, ha itt sem :). Szóval valóban, megvertünk nálunk jobb csapatokat is a regnálása alatt. Ez az állítás igaz a Bolognára, a Monzára vagy Sassuolóra is, de még Speziára is áll. Évente néhány alkalommal ezek is legyőzik az Intert, a Milant, a Juventust, vagy akárkit, ettől még nem mondható okvetlenül, hogy van egy jó edzőjük. A gond az, hogy minket meg heteken-hónapokon át bárki levert, mint vak a poharat, aki csak szembejött. Legyen az kiesőjelölt, biztos kieső, vagy szürke középcsapat, az Inter meg egyenesen 4-szer egymás után... és ha nincs a Juventus bóhózatba illő (de jogos) meghurcolása, akkor közünk nem lett volna a BL-induláshoz sem, ha Piolin múlik. 

Valóban, ha CSAK a száraz tényeket nézzük, akkor Pioli eredményes volt. 3-szor egymás után a BL-be juttatta a csapatot (ebből egyszer a legutolsó fordulóban elérve azt, egyszer meg egy rivális pontlevonásával a zöldasztalnál). Nyert egy bajnoki címet (tudjuk, hogy sok-sok szerencsés együtt állással), és bejuttatta a 4-be a csapatot a BL-ben (megint egy olyan sorsolással, ami a létező legkedvezőbb volt az eshetőségek közül). De ha a körülmények nem számítanak, csak a tények, akkor Pioli valóban egy sztáredző. Csak ezt az eredménysort el lehet úgy is érni, mint Ancelotti mondjuk 2005/2006-ban, és úgy is, ahogy Pioli 2022/2023-ban. Azért érezzük, hogy van némi különbség a két szezon megélése között.   

Mondom, nem vitatom az eredményeket, mert azokat nem lehet. De tekintve, hogy a meccseink 80-85%-án vért kell pisálni a győzelemért a bajnokságban, tekintve, hogy történelmi léptékkel is megalázó vereségek sorát szenvedtük el a regnálása alatt (Atalanta 0-5, Sassuolo 2-5, Lazio 0-4, Inter 0-3 - három alkalommal is, és a tetejébe jóformán az összes kieső(jelölt) csapat megfingat minket szezononként legalább egyszer... nos azt mondom, hogy Pioli munkássága minimum ambivalens érzéseket kelt. Bennem biztosan.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.11. 14:53
bubu971 and Gagacs reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Jó, hogy ennyi különböző nézet talál egymásra a fórumon, ezért is szeretek ide feljárni, mert értelmes beszélgetéseket lehet folytatni egymással. 🙂

Szóval,  az én nézetem Piolival kapcsolatosan: Elismerem abszolút a szakmai tudását, mert bajnokságot nem lehet véletlenül nyerni (38. fordulón keresztül kell rendkívül erősnek lenned) és a Bajnokok Ligája elődöntőjébe sem lehet bejuttatni a csapatot csakis és kizárólag mákkal. (és tegyük hozzá rögvest, amikor bajnokságot nyertünk, nem szaladgáltak a De Bryne, Lewandowski kaliberű játékosok nálunk a pályán...) Az ilyen teljesítmények mögött mindig van valamilyen tudatosság. Biztosan elemez, készül, odateszi magát, én nem hiszem, hogy Pioli elszántságával gond lenne, sőt! Szakmailag nem is kérdés, hogy jó-e, (Zaccheroni is a maga szintjén jó volt) de a kérdés leginkább az, hogy tud-e Pioli a Milan szintjén remekelni?! A Milan ugyanis nem a Lazio sem a Fiorentina. Magasabb célokért hajt a csapat, teljesen más elvárásokkal, mint a pl. a sasoknál. Emiatt pedig én is jogosnak érzem azokat a hozzászólásokat, amikor sokan azt vizionálják, hogy gyatra teljesítménnyel aligha éri meg a decembert. Vagy esetleg el kellene küldeni.

Amennyiben ebben a szezonban sem tudunk jól szerepelni és ismét szenvedni fogunk, (fellángolások ide vagy oda) akkor még én is azt mondom: Köszönjük mester, de nálad egy jóval jobb szakemberre van szükség a kispadra! Ha tényleg nem tudunk ezzel a kerettel sem szintet lépni, akkor változtatni kell edzői téren is, ez egészen biztos. Nekem mindegy, hogy kivel érünk el nagy sikereket, felőlem ülhetne Dárdai is a kispadon, a lényeg, hogy legyen már több sikerélményben részünk, jöjjenek már idővel azok a trófeák. (kijárna nagyon az öröm mindannyiunknak) 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.11. 21:12
HegyalJani reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

Nem kevés idő telt el az előző szezon befejezése óta és hát elég jelentős változások történtek a Csapat háza táján.. Változások a vezetőségben, távozott Tonali, érkezett egy rakás új játékos, és jelenleg úgy tűnik, hogy azon játékosok eladására koncentrálnak az illetékesek, akikkel nem számít Pioli..

Szóval, ahogy arra a nyár elején számítani lehetett mozgalmas időszakon vagyunk lassan túl, volt itt minden, mint a búcsúban..

A rengeteg változás ellenére az én elvárásaim jelenleg kb. ugyan ott vannak, ahol az előző szezon utolsó 10 fordulójában.. Vagyis kb. mindegy milyen játékkal, de az első 8-10 fordulóban próbáljuk meg a lehető legtöbb pontot begyűjteni.. Tudom ez így elsőre hülyén hangzik, de ahogy előttem már jó sokan leírták ennyi új játékost egyszerűen nem lehet sip-sup beépíteni.. Pláne úgy, hogy a középpályánk gyakorlatilag teljesen kicserélődött.. Egyelőre úgy néz csak Krunic marad meg a régi "magból", de még ez sem 100%..  Biztos, hogy döcögni fog a játékunk, fogunk pontokat veszíteni, lesznek vereségeink is.. Én lepődnék meg a legjobban, ha ez nem így lenne.. Szóval, ha van valaki, aki parádés, látványos játékra, gólözönre számít, az inkább ne nézze a meccseket..

Ami nekem nem szimpatikus, az azon szurkolók véleménye (itt is van belőle bőven), akik már elkönyvelték, sőt tényként kezelik, hogy Pioli meg fog bukni.. Tovább megyek, talán szurkolnak is azért, hogy Pioli belebukjon a történetbe, csak azért, hogy elmondhassák, "ugye én megmondtam".

Nyilván, mivel a nevek alapkán úgy tűnik sikerült megerősíteni a keretet, most Piolin van a hangsúly, hogy ebből kihozzon valami eredményeset, de azért szurkolni, és azt várni, hogy Piloi besüljön, elég morbid hozzá állás.. Mindez azért, mert láttak néhány edző meccset, felkészülési meccset, és az alapján már egyeseknek egyértelmű, hogy Pioli kuka..

Nos én egy felékszülési meccset sem láttam, sőt még az összefoglalót sem néztem meg.. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem érdekelt.. Nem érdekelt, mert hamis képet ad arról, hogy mi várható éles helyzetben.. Akkor is ezt mondanám, ha minden felkészülési meccset megnyertünk volna..

Sokak félelme a 4-3-3, amivel most Pioli elvileg beújít.. Ez a 4-3-3 Montella (Takarodj!!!) óta nálam  szitokszónak számít, de biztos vagyok abban, hogy ez nem az a 4-3-3 lesz, amit az az idióta alkalmazott.. Montella kis túlzással, akkor is 4-3-3-ban játszatta a csapatot, amikor kiállítottak tőlünk valakit, és csak 10en voltunk a pályán..

Olyan játékosokat sikerült igazolni, akik elvileg univerzálisabbak.. Musah, Loftus Cheek, Pulisic, Reijnders, kis túlzással a középpályán bárhol képesek játszani, vagy akár a széleken is. És akkor még ottvan Krunic és Bennacer, ha visszatér.. Szóval szerintem ellenféltől függően simán lehet a 4-3-3-ból, 4-3-2-1 vagy 4-2-3-1 anélkül, hogy cserélni kéne.. Nem hinném, hogy annyire kőbe vésett 4-3-3 lesz ez, mint ami Montella idejében volt..

Eddig az átigazolási időszakot vártam nagyon kíváncsian, most már a szezonkezdést várom.

A kulcs és talán a legfontosabb a szezon elején a türelem lesz.. Türelmesnek kell lenni a vezetőséggel, edzővel, játékosokkal szemben..

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.12. 11:53
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Teljesen egyértek. Bár abban kevésbé, hogy kimondottan Pioli ellen szurkolnának a legtöbben, ez így ebben formában nem igaz. Legalábbis rám biztosan nem. Hogy nem tartom alkalmasnak a feladatra, az más kérdés, ezt nem akarom tagadni. De nyilván a Milanért szorítok, és ez egyben az jelenti  hogy Pioliért is, mert máshogy ez nem megy. Persze nem tudom, hogy egyáltalán nekem szólt-e a dolog vagy sem, csak gondoltam a tisztán látás kedvéért elmondom :).

Illetve ehhez kapcsolódóan a másik kérdésem, hogy hol van a határ türelem és aközött, hogy elismerjük, Pioli nem az alkalmas személy arra, hogy új szintre emelje a Milant egy sokkal erősebb kerettel a zsebében? Mi az a pont? Nálad személy szerint. Mert egyetértek, türelem az kelleni fog, de előbb-utóbb (ha ne adja Isten nem ideálisan alakulnak a dolgok), ezt a kérdést nem csak nekünk, de a menedzsmentnek is fel kell tennie és meg kell válaszolnia. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.12. 12:56
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo Annak ellenére, hogy a bajnokság kezdetéig próbálok a háttérben maradni, figyelem a híreket, pletykákat, és elolvasom ki hogy vélekedik az esélyeinkről.. Tegnap még egy 1,5 órás Podcastat is végig hallgattam a Serie A kapcsán.. Esélyekről, edzőkről, játékosokról, kik a bajnokesélyesek, melyik edzőt fogják előszőr kirúgni, stb..

Mikor olyat olvasok, hogy már arról megy a diskurzus, hogy vajon ki lesz az új edzőnk, miután Piolit kirúgták az számomra azt jelenti, hogy egyeseknél nulla a bizalom Pioli és a Csapat felé.. Ez szerintem túlzás.. Megnyugtatlak nem Tőled olvastam ilyet.. 🙂

Az, hogy valaki kételkedik Pioli képességeiben az szerintem nem ugyanaz, mintha gyakorlatilag már kirúgta volna az edzői székből.. Én is el tudnék jobb edzőt képzelni a Milan kispadján, de ettől függetlenül igenis mindenképp megérdemli a bizalmat, mert azért már elért valamit ezzel a csapattal.. Azzal az állítással pedig továbbra sem értek egyet, hogy szerencsével nyertünk bajnokságot.. Határozottan úgy gondolom, hogy meccseket lehet szerencsével nyerni, bajnokságot nem..

Ha igazak a hírek, most végre olyan játékosokkal dolgozhat, akikre Ő is rábólintott.. Már csak ezért is gondolom úgy, adjuk/adják meg neki az esélyt, hogy bizonyítson.

És, hogy meddig tartson a türelem? Ez nagyon jó kérdés és nagyon sok mindentől függ.. Szerintem 8-10 forduló elteltével már ki fog derülni, hogy merre is tartunk.. Van-e fejlődés, látszik-e, hogy mit akarunk játszani, stb.. Ha 8-10 forduló után is a langyos semmit látjuk, és szenvedés lesz nézni a meccseinek, akkor talán már lehet beszélni arról, hogy alkalmas-e Pioli személye arra, hogy tovább vigye a csapatot..

Amit nem tudni (én legalábbis nem olvastam erről), hogy a vezetőségnek mi az elképzelése, mik az elvárásaik..  Van-e tervük arra az esetre, ha Pioli besül és új edző után kell nézni.. Szerintem biztos, hogy van náluk 1-2 név a kalapban..

Bajnoki címet egyértelmű túlzás várni a csapattól, ha sikerül ismét a BL helyet elérni, az már vállalható eredmény..

Hogy az amcsik mit gondolnak erről, azt nem tudom..

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.12. 14:25
Anselmo reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

@hegyaljani az egy nagyon jó kérdés, hogy mi lehet a tulajdonosi kör célkitűzése. A BL elérése a minimum és a csoportkörből való továbbjutás. Szerintem ez lesz a nyílt kommunikáció, viszont elvárás lesz, hogy harcban legyünk a scudetto-ért. Ha nem leszünk hosszútávon, szerintem elgondolkoznak a változtatáson.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.12. 20:18
HegyalJani reacted
LireMille
(@liremille)

Ez a keret amit összeraktak, csak látszólag jó. Tágnak tűnik, mint a nagyapám bricsesze, de valójában annyi sincs, mint tavaly. Ezzel nem lehet versenyezni a többi nagymenővel, három fronton pláne nem. Tele van a keret kegyvesztett perememberekkel (Adli, Caldara, Lazetic, Saelemaekers, Origi, Ballo-Touré), meg rozoga obsitosokkal (Giroud, Kjaer, Florenzi), 11 játékos meg távozott a nyáron innen már amúgy is. Azt rajtuk kívül alig marad már játékos. Ebből óltári kifingás lehet már decemberre megint, mert mezőnyben 16 emberrel kell végigtolni a szezont megint. A Milan mindenkori vezetősége nem tanul. Azt kell mondjam.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.13. 12:45
R66
 R66
(@r66)

@liremille Bár ez valószínűleg csak a szokásos trollkodásod, de mégis kíváncsi vagyok, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekből mit csináltál volna másképp, mint Furlaniék?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 07:35
LireMille
(@liremille)

@r66 Ez nem trollkodás. A válasz pedig egyszerű, nem nehéz kitalálni: több játékost igazoltam volna, ha már ki lett szórva a fél keret. Mielőtt megkérdezed miből: ingyen! Kamada ott lett volna, a Laziónak hagytuk, Thuram ott lett volna, az Internek hagytuk, Ndicka ott lett volna, a Romának hagytuk. És még egy rakat ingyen igazolható, megbízható kiegészítő ember volt elérhető a piacon, de a Milan nem kért belőlük. Aztán most tele van a keret lyukakkal megint, alig van ki a létszám, és megint jön a tavalyi nóta loopolva. 

Giroud 37 évesen az egyetlen csatár, meg a pelyhes Colombo, aki Leccében se volt nagy ász. A védelem ementáli, ott is csak kevesebb a variációs lehetőség, mint tavaly. Középpályán meg van a sérült Benna, aztán Pobega és Kruninho, de mi 4-3-3-at akarunk? Ehhez jó szerinted a keret? Csináltak sok jó dolgot, de sok volt a hülyeség is. Így korrekt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 08:05
Gagacs
(@gagacs)

@liremille arra a Thuramra gondolsz akinek a semmire majd 7 millás fizut adott az inter, meg ki tudja mennyi aláírási pénzt? Aztán még csak helyzetecskéig sem jutott a felkészülési meccseken. 

Még Kamada ok, csak nincs eu útlevele. Mérlegelni kellett.

Egyébként meg még akarnak csatárt, kpt és hátvédet. Én mondjuk Simicet megtartanám. Így csak Theonak kellen helyettes ha Baló végre lelép.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 09:22
hodyzoli reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

@liremille A szabadúszók sincsenek ingyenek...általában nagyobb bért, aláírási pénzt, ügynöki jutalékot kérnek. Gyakran drágábban jön ki, mintha igazolsz helyette egy játékost.

A másik, az általad sorolt játékosoknak játékidőt kellett biztosítani. Ha nem tudjuk garantálni (márpedig nem tudjuk, ha már igazoltunk eléjük), miért választanának minket?

Nyilván mindig bele lehet kötni valamibe, lehetett volna tökéletesebb is a mercato...de a helyzethez képest szerintem jó munkát végzett a vezetőség, fel lett töltve a keret és minőségi előrelépést is sikerült tenni. Ebből jelenleg ennyit lehetett kihozni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 09:45
gumicsiga
(@gumicsiga)

@hegyaljani 

Valahogy ezt érzem én is, temetni akarjuk Piolit még a szezon kezdése előtt, pedig részben neki köszönhetjük, hogy az elmúlt 3 évben tudtunk Milan meccset nézni a BL-ben.

Bármi negatív történik a csapattal evidens, hogy az edző viszi el a balhét, mindenben övé a felelősség, de én akkor is azt mondom, hogy a jelenlegi helyzetben, ehhez a csapathoz, az elmúlt négy év eredményi után a jelenlegi edző felhozatalból Pioli az egyik legalkalmasabb erre a feladatra.

Nyilván ezt a több száz milliárdos tulajdonosi kör és elemzői is végigrágták, talán hozzáértőbb módon, mint itt a forumon tesszük 🙂

Igazából azzal se lenne gond, ha leváltanák egy 40 éves Ancelottira, szerintem mindenki rábólintana,a legtöbb Milan szurkoló örülne annak, ha ott lenne a keretben egy 20 éves Maldini és a padon egy fénykorát élő Ancelotti. Ezzel egy baj van, nincs már 20 éves Maldini és jelenleg nincs egyetlen olyan edző se a világon, mint a Milanos Ancelotti.

Lehet fájó dolog, de Ancelotti távozása óta sajnos Pioli az egyetlen edző, aki a kerethez mérten jó eredményeket tudott elérni - Allegri négy évéből kettő jó volt, kettő rémálom,de az egy másik Milan volt-.

Lehet én vagyok túl objektív, de ha már cseréről van szó, akkor megnézem azt is, hogy kik közül lehet válogatni és kik azok akik el is vállalnák. Ha a legjobb Olasz edzőket nézzük Conte, Spaletti, Allegri, Sarri,S Inzaghi én nem tudok olyat mondani, aki mindenben feddhetetlen lenne, sőt a nagy részét több esetben elég szépen megkentük a pályán. Én már csak ezért is szurkolok Piolinak, mert kevésbé szeretném őket a Milan padján látni.

Egyébként én is azt mondom, hogy az első fordulók után meglátjuk, top 3-ban mindenképpen ott kéne lennünk,de jó eséllyel a bajnoki címért kéne harcolnunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 10:19
HegyalJani reacted
LireMille
(@liremille)

Jó hát mindenkinek meg lehet a véleménye, nem gond ez. Nekem az, hogy sok jó pont mellett sok rosszat is kiérdemelt az új rezsim. 

Megvoltak a célpontok előre, de nem volt átgondolva sok minden. A keret szerintem is minőségibb lett, de nem bővebb, és ezért Pióker úr stílusát ismerve ki fogunk purcanni megint a szezon közepére. Ezt el kellett volna kerülni. Ordító hiányosságokat hagytak, nem találtok olyan szurkolói oldalt, amely ez nap nap után ne emelné ki. Hátvéd és csatár nagyon kellett volna még. De érthető, ha alapvetően minden Milan szurkoló most optimista, és bajnoki győzelmet vizionál. Másik egyik kedvencem az Arsenal is így tett, de azért látható volt, hogy ott is ész nélkül ment az igazolás, hiába jött Havertz, Rice és Timber is, valahogy a lényeg maradt el mégis. Itt ugyanez van szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 11:06
R66
 R66
(@r66)

@liremille Azt hiszem Gagacs és Rakuzan jól leírta, amit a többség gondol. A magam részéről egyelőre csak annyit reagálnék, hogy szvsz létszámban egyáltalán nem állunk olyan rosszul.

GK: Mike, Sportiello
RB: Calabria, Florenzi
RCB: Thiaw, Kalulu
LCB: Tomori, Kjaer

LB: Theo, Ballo-Toure

RCM: RLC, Pobega

DM: Bennacer, Krunic, (Adli)

LCM: Reijnders, Pobega

RW: Pulisic, Chukwueze

LW: Leao, Okafor

CF: Giroud, Colombo

 

Nyilván ezt adott posztokon lehet még tovább variálni és várhatóan lesznek még további érkezők is. A csapat magja viszont adott. Azt pedig reálisan senki nem gondolhatja, hogy itt majd olyan játékosok ülnek 2., vagy 3. opcióként a padon, aki hasonló erősségű csapatnál simán a kezdőbe kerülnének. 

Nyilván lehet a kákán is csomót keresni, de nem gondolom, hogy ennél bárki is jobb munkát végzett volna. Persze, szívesen látnék még a csapatnál én is egy ütős jobbhátvédet a két olasz helyett, lehetne egy kezdő szintű KH-t is hozni, ha Tomori nem embereli meg magát. Regista posztra is el tudnék képzelni jobb játékost, mint Krunic. (A vicces az, hogy ebben a felállásban végre meglenne Tonali igazi helye a bosnyák helyén)

És persze ne menjünk el a csatárkérdés mellett sem. Nyilván az idő fog választ adni arra a kérdésre, hogy milyen is volt ez a mercato, de a jelenből nézve nehéz belekötni a vezetőség munkájába.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 11:12
Oldal 20 / 28