A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 19 / 28
 
gumicsiga
(@gumicsiga)

Alapvetően én is bizakodó vagyok, de CDK eladása és Kamanda elengedése is arra vezethet vissza, hogy a 4-3-3-at fogjuk preferálni, a 4-2-3-1 csak vészforgatókönyv. Diazzal együtt 3 TK-t engedtünk el, Pulisic-nek és Romeo-nak nem ez az első számú posztja.

Tudom, hogy Pulisic nagyon jó, sokkal képzettebb, mint a keret nagy része, Chukwueze-től pedig sokat várok, szerintem ő jó lesz, de így az egyikük helyett pl Krunic vagy Musah lesz a pályán, ami elég nagy pazarlás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.06. 10:13
Anselmo
(@anselmo)

Temetni, senki nem temet (itt legalábbis). De az igaz, hogy vannak intő jelek is, meg az is, hogy a formációváltás erre a 4-3-3-ra nem a legjobb ómen, és ezt még megfejelhetjük azzal, hogy a védelem állapota minimum aggasztó, és ezen vélhetőleg már nem lesz lehetőség változtatni a nyáron. Alapvetően joggal bizakodó az ember most, én is így gondolom, mert a Milan erősödött a nyáron, ez biztos. 

Hogy a megfelelő módon, vagy formában lesz-e ez a lehető leghatékonyabban kiaknázva, az itt a kérdés elsősorban. 

A kétségek inkább itt merülnek fel. Hogy az eleje döcögni fog, az majdnem biztos, igen. Ha az elején elmaradnak a jó eredmények, az komoly nyomást fog helyezni mindenkire, és ha ezt nem bírják el, akkor azért most előre kottázható, hogy Pioli fogja elvinni a balhét egyszemélyben. Erre nem kis esély van. Hogy a Bennacer - Tonali - Krunic trió gyengébb-e, mint a Reijnders - Loftus-Cheek - Musah hármas, azt mindenki döntse el maga, hogy MÁS, az biztos. 

Ami engem illet, lelkesen és izgatottan várom a nyitányt, előre pedig azt mondanám, hogy a 4-be kerüléssel abszolút nem lesz gond, és a logónk áttervezésével sem nagyon kell egyelőre vesződni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.06. 12:48
hodyzoli
(@hodyzoli)

Szerintem benne lehet a bajnoki cím és nem is kell minden csillagnak úgy állnia idén is mint két évvel ezelőtt.

Az Inter kérdés hogy mit tud majd, nekik van/volt a legerősebb keretük már évek óta, de igazi nagy győzelmet nem értek el mostanában (értsd, olyan siker mint a bajnoki cím vagy a BL győzelem, a kettő ami számomra igazán számít, az ilyen kupa meg szuperkupa győzelmeket inkább hagyjuk, a BL döntő meg náluk is csak a szerencsés sorsolásnak volt köszönhető) és hogy most gyengültek az 100%. Minden csapatrészből vesztettek el kulcsembereket (Onana-Skriniar-Brozovic-Lukaku/Dzeko), az érkezők meg még a mi igazolásainknál is nagyobb kérdőjelek, de azért minimum 1 polccal lejjebbről érkeztek.

Napoli, szerintem ugyanolyan kifutott (magasan túlteljesített) szezonjuk volt mint előtte a miénk, edző out, nagy visszaesésre számítok.

Roma-Lazio-Atalanta 3-as közül odaérhet megint 1 a BL helyekre, de a bajnoki címükben egyszerűen nem tudok hinni.

És akkor a Juve. Számomra az igazi sötét ló. Nagy előnyük hogy kizárták őket a himihumi ligából akármilyen viccesnek is tűnik ez. Csak a nemzeti küzdelmeik vannak, a keretük nem rossz (bár szerintem max. a 3. legerősebb a két milánói csapat után). Viszont tavaly rengeteg olyan x-es meccset nyertek meg 1-1 talált góllal, ami nem jöhet össze minden évben, keretük is inkább stagnált mint erősödött volna.

Ezért azt gondolom hogy bár az Inter jelenleg talán a favorit, de HA összeáll nálunk a csapat és bejön 3-4 igazolás (ebből kettőnek legalább kp-nak kell lennie és mellé az Chuk-Okafor-Pulisic hármasból inkább kettőnek mint egynek), akkor ez erősebb csapat mint az Interé.

Ami meg a formációt illeti. Én is azokkal értek egyet, akik szerint ez egy rugalmasabb 3 belső kp-s rendszer lesz. A 4-3-3 szerintem inkább egy olyasmi formáció lesz mint ami pld. a Napoli ellen volt, azaz hivatalosan 4-2-3-1, csak éppen az irányító pozícióban egy védekezőbb játékos (mint akkor Bennacer, most talán RLC). A 4-2-3-1 meg lesz a klasszikus alakzat kisebb csapatok ellen, ahol kell oda még egy bontani képes játékos (Pulisic v. Romero). Szóval nem veszem én véresen komolyan azt hogy Pioli formációt váltana, inkább érzem ezt egy rugalmasabb 4-2-3-1-nek egy védekezőbb verzióval és egy támadóbb verzióval. Aztán lehet tévedek, de ismerve Piolit inkább ilyen változásra számítok mint klasszikus 4-3-3-ra.

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.06. 13:54
R66, Anselmo and HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

Na, ha minden troll kimulatta magát és elment, akkor beszéljünk végre a hüvelygombáról...

De komolyra fordítva a szót, idén sem maradunk már trófea nélkül, ez tegnap este kiderült. Engem viszont az összkép továbbra is kicsit aggaszt, akár hátul a védelemben (ahol Tomori most már meccsenként elkövet egy bődületes, gólt eredményező hibát), akár a center poszton (ahol Giroud teljesen el van készülve), és a bal szélen is, ahol meg Theo és Leao egymást múlják alul folyamatosan, és mintha az alázat is eléggé hiányozna. Az újak továbbra is nagyon akarnak, lendületesek, érzésem szerint jó lesz ez. Ami viszont nem lesz jó, az Pioli. 

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem cserél 80 percig (!), amikor a csapat igényli, egyes játékosok rossz formában vannak, kimerültek, és ül egy rakat hasznos ember a padon. Ez egy felkészülési meccs, mikor akar lehetőséget adni, ha nem most? 2 hét sincs már a bajnokság kezdetéig, azért lassan össze kéne állnia a dolgoknak, mert már az elejétől kezdve nem lesz hová kukoricázni a sorsolást ismerve. Nem akarom ismételni magam, és tudom, hogy hurrá hangulat van a szurkolók körében, ments Uram, hogy ezt ne tiszteljem, de nekem eddig elég kevés, amit a nyári meccseket láttam és tapasztaltam. A húzójátékosoktól is sok esetben (különösen Leao, Theo, Tomori és Giroud), az edzőtől meg pláne. 

Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy idő kell az összeszokáshoz, meg minden, de ami érdekes, hogy a "régiek" hoznak itt most nagyon ergya teljesítményt eddig és nem az újak. Lehet, hogy ez csak motivációs kérdés, őket már nem dobja fel a felkészülési időszak, így nem is teszik oda magukat, nem koncentrálnak igazán, stb. A Bologna ellen ki fog derülni 21-én, hogy melyikről van szó. De nekem Pioli kevés továbbra is, mint menzás tejbegrízben a kakaó.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 09:18
Gagacs and bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

 Nekem is az a meglátásom, hogy az újak egész szépen be tudtak illeszkedni, és ha nincsenek is még teljesen összeszokva a többiekkel, az nem látványos. Azt látni, hogy RLC és Reijnder is lendületet hozott a középpályára, illetve az angol személyében újra lett súly a kp-n, amivel 1 év után sikerül pótolni Kessié-t. Engem leginkább a védelem aggaszt jelenleg, amelyben változás nem történt. Nagyon kéne egy karakter, aki mind a személyiségében, mind pedig a játéktudásában vezér tudna lenni.

A római meccsre azért remélem összeáll a játék, mert nagyon szeretném, ha javítana a csapat az arányomon, ami az élőben megtekintett meccseket illeti. Eddig 3/3 vereség. Lehet valami negatív kabala vagyok?! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 09:55
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo vigyázz, mert szétszednek, hogy hogy mered kritizálni Piolit már 5 sörmeccs után. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 10:02
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Akkor véletlenül nem fogsz tudni kijutni a bejárati ajtón, meg beakad a redőny is, és benzin sem lesz a buszban :D. Így egyszerűen nem engedhetünk el :D. 

Én nagyon remélem, hogy éles helyzetben mindenki odateszi magát, és legalább a motivációval, koncentrációval nem lesznek gondok, mert Piolival így is lesznek. Született pár cikk nemrég a különböző milanos szurkolói oldalakon, ami ezt a "védelem" témát boncolgatta. Röviden az volt a lényeg, hogy rövidlátással vádoltál Furlanit, amiért nem vettek róla tudomást, hogy hátul mekkora gondok vannak, és mennyire kellene legalább egy klasszis közeli védő. Szerintem amúgy adresszálva van ez, csak éppen pénz nem jutott rá. 

Nagyon nehéz nem látni, hogy Tomori, Calabria, Florenzi, Ballo-Touré, Kjaer már rég nem ütik meg a szintet, míg Kalulu és Thiaw játékában is benne van a hiba (ha talán kisebb amplitúdóval is), Gabbia meg már itt sincs. Az is előkerült, hogy 0 olasz játékossal álltunk fel a Monza ellen (is). De ez egy általános probléma. Nézzük meg, hogy a Milan olaszaiból gyakorlatilag Calabria, Pobega, Colombo és Bartesaghi is saját nevelés, és a kölcsönadott Gabbia is az volt. Annyira túlárazottak az olasz játékosok, hogy egy Milan féle csapat már csak akkor engedheti meg őket, ha saját nevelésűek, különben itt sosem olyan olasz, aki akár húzóember is lehet (most Florenzit és Sportiellót hagyjuk is). Azért ez nagyon szomorú valahol. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 10:07
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs Vigyázok én, vigyázok. Ilyen kritizálási absztinenciát 6 év nem tartottam, de amikor meglátom a keretünket, és hozzá Piolit totál homályban és tanácstalanul a kispadon, akkor úgy érzem, mintha vettem volna egy vagyonért egy csudálatos vadászpuskát, csak hozzá épp töltényeket azt nem.

Nekem "csak" két dologgal nincs most békém: Pioli és a teljesen olasztalanított Milan képe. Az összes többi sunshine feeling :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 10:13
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo nagyon egyetértek veled egyébként. Az olaszokkal meg sajnos oszágos szinten van baj. Látni is a válogatottnál. Csak a vezetők szemellenzős, begyepesedett marhák.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 10:27
kissheva
(@kissheva)

Én írtam azt pár napja, hogy fölösleges kongatni a vészharangot néhány edzőmeccs alapján. Ezt tartom is, viszont a hiányosságokat is látni. Abban egyetértek, hogy a legnagyobb gyenge pontunk Pioli. Hogy nincs elfogadható olasz játékosunk, az engem is nagyon zavar, de valóban a mi gazdasági helyzetünkben és igazolási politikánkba nem igazán fér bele, hogy olasz játékost vegyünk, mert aki megfelelne ezen a szinten, az merőben túlárazott, holott lehet, hogy max egy olasz középcsapatban tudott valamivel átlag felett teljesíteni.

Kritizálni én még semmiképp nem kritizálnék, ezzel megvárok pár tétmeccset.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 12:53
Anselmo
(@anselmo)

De most, ha belegondoltok (a Gagacs által említett szemellenzős vezetőkre visszatérve), miféle felelős vezetés az, amely adózásügyileg eleve hátrányosabb kondíciókat biztosít egy hazai játékos megvétele és fizetése kapcsán, mint egy külföldire? Persze értem, hogy az volt a motiváció, hogy az amúgy is csóró olasz klubok valamelyest ringbe szállhassanak a PL-klubokkal a külföldi portéka igazolásainál, de ez akkor is túlzás. Némi protekcionizmus azért minimum el kellene, mert ezzel csak azt érik el, hogy elsorvad a saját válogatottjuk. Értem én, hogy globál brand, meg multikulti, de a Milan akkor is egy olasz klub, nem világmárka. És én nem is szeretném, hogy azzá legyen hosszú távon. Most ezt el tudom fogadni ideig-óráig (ahogy pl. az Internek is volt ilyen időszaka a Mourinho éra alatt), de a jövőben szeretném, ha ez a trend így vagy úgy, megfordulna. Tőlem lehet építeni a sajátnevelésűekre is, csak akkor hajrá. Egy Zeroli, Bartesaghi, Liberali vagy Camarda legyen a jövő csapatának alapja, de legalábbis a felnőtt keret tagja.  

Abban meg egyetértek, hogy várjuk meg az első néhány tét meccset (bár ilyenkor mindig ott van az, hogy ha rosszul is sikerül az első 2-3 meccs, akkor miért nem várunk még 4-5-öt, még sok van hátra a bajnokságból, bla-bla...), nyilván éles helyzetben lehet, hogy minden más lesz. De azon semmi nem változtat, hogy Pioli egy limitált és korlátolt edző, akinek köszönhetünk egy Scudettót, de ezt Zaccheroni is elmondhatja magáról, mégsem érdemel sokkal több szót a 3 éves regnálása a Milan padján. Ahogyan Zac, úgy Pioli is egy old-school, középszerű olasz edző, és De Zerbi, Italiano, Palladino, vagy akár egy modern, progresszív külföldi edző sokkal jobban festene a Milan kispadján. Én meg ezt tartom továbbra is.    

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.09. 13:45
bubu971 reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Abban szinte biztos vagyok, hogy a bajnoki/BL meccseken más Milant fogunk látni, mind hozzáállásban mind pedig minőségben is. Ez pedig valahol megnyugtató, hiszen ég és föld egy sörmeccs és egy bajnoki. Az, hogy elver minket egy harmadosztályú csapat, barátságos meccsen, nem jelent az égadta világon semmit. Abban viszont egyetértek a többiekkel, hogy lehetne ez a védelem acélosabb, (bár biztos fejben jobban ott lesznek majd a Bologna ellen ezáltal a teljesítmény is jobb lesz) és Piolin is az eddigieknél jóval nagyobb lesz a felelősség. Hogy tud-e acélos, ütőképes csapatot kovácsolni a jelenlegiből, az egy hatalmas kérdés. A gerinc adott, az alapok nagyon jók, kérdés hogy mit tud ebből a keretből kihozni. 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.10. 08:04
Anselmo
(@anselmo)

Nekem Piolival az a bajom, hogy egyféle "eredményes" futballra képes csak, pontosabban egyféleképpen képes csak produktív játékot előállítani. Erős és intenzív letámadás után gyors kontra és gól, a labdaszerzés után jó eséllyel egy az egyben ottmaradt szélsők verjék meg az embert és ennyi. Na most ez egyrészt rövidúton csapágyasra járatja a játékosokat (ezért nem tudott a Napoli sem sokáig bajnok lenni, mert ennyi volt a játékuk, ami december/januárig remekül ment, aztán menetrendszerűen összeomlottak), másrészt baromi kiismerhetővé tesz minket, és egy betömörülő ellenfél ellen esélytelen leszünk.  

Ez a keret már egy sokkal progesszívabb, kreatívabb edző után kiált, aki képes módszeresen, személyre szabva kiaknázni a játékosai erényeit. Ancelotti ebben felülmúlhatatlan. Volt akkor is, és most. Persze lepjen meg, én örülnék a legjobban. De az egész felkészülési időszak alatt sem láttam semmi olyat, ami kicsit is meglepett volna. És ez független az ellenféltől, hogy tétmeccsen vagyunk-e vagy sem. 

Pioli válságkezelőnek kiváló volt (rendszerint máshol is az volt), minden csillag ritka szerencsés együttállása végett összehozott egy Scudettót is, de egy dominanciára törekvő csapatnak KELL, hogy legyen B terve, nem csak annyi, hogy Leao (és/vagy) Chukwueze elfut és beveri. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.10. 11:30
bubu971 and Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Egy jó edző olyan játékot játszat a csapattal, amilyenre az aktuális keret alkalmas. Pioli jó edző, legyünk reálisak, sokkal komolyabb szakemberek dolgoznak a csapatnál és sokkal komolyabban mérlegelnek, mint mi itt a forumon 🙂

Hogy mi a jó és legjobb szerintem az nagyon relatív, mert ennyi erővel mondhatnánk, hogy Murinho focigyilkos de eredményes játékával jobbak lehetnénk. Szerintem Pioli alkalmas erre a feladatra, az elmúlt években ezt bizonyította, a meg tudtunk verni erősebb csapatokat is, 3x lemostuk a tavalyi bajnokot úgy, hogy és a szezon közben egyszer teljesen át kellett szervezni a játékunkat.

Fölhozhatjuk Contet,Spallettit,Allegrit vagy Inzaghit,de szerintem a tavalyi vegyes teljesítményük alapján egyiküket se mondanám alkalmasabb edzőnek a jelenlegi Milanba. Lehet, hogy egy másik edzőnek pl. Sarri jobb taktikai húzásai lennének, de nem tudott volna a keze alatt úgy fejlődni Leao vagy Tonali vagy akár T. Hernandez. Ez is nagyon sokat dob a latba, mivel egy teljesen új keretet kaptunk, muszáj a játékosoknak összhangban lenni az edzővel.

Amennyire a nyilatkozatok alapján be lehetett méri, Pioli elsődleges célja a labdabirtoklás és a dominánsabb foci lesz, elméletileg a középpályások és szélsők érkezése is ezt segítené elő.

Kicsit tartok én is a kezdettől, leginkább a játékunk teljes átszervezése és Bennacer sérülése miatt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.11. 10:23
Gagacs
(@gagacs)
Írta:: @gumicsiga

Amennyire a nyilatkozatok alapján be lehetett méri, Pioli elsődleges célja a labdabirtoklás és a dominánsabb foci lesz, elméletileg a középpályások és szélsők érkezése is ezt segítené elő.

Na ez az amiben nulla fejlődést láttam az edzőmeccsek alatt. Nem, nem azt mondom, hogy brillírozzanak, hanem azt, hogy fejlődjenek. A real meccsen egyértelműen az volt a helyzet, hogy átengedtük a területeket, a real irányított, ezért is volt talán a legjobb meccsünk eddig az előszezonban. De! Itt is csak az első félidőben, látszik a labdabirtoklásban, hogy kb 70-30 a real javára. Egy akció gól és egy szöglet gól sikerült. A juve és barsza ellen sokkal kiegyenlítettebb volt a labdabirtoklás, és meg is látszódott, hogy szenvedünk. Igaz a juve ellen 2 gólt szereztünk, de mindkettő rögzített szitu, szabi és szögi (legalább ebben kis fejlődés van, de védekezni még mindig nem tudjuk ezeket). A monza ellen szintén domináltunk az első félidőben, nem is ment egyáltalán, egy árva tizi sikerült be. Kb egyetlen egy passzolgatós támadást láttam amire azt lehetett mondani, hogy kidolgozott. Csak aztán Leao végül belebaxta a kapusba. Én 6 db edzőmeccs, és 1 hónapnyi meló után picikét többet vártam volna. Plusz a védelem helyretételét. Ott aztán nem lehet kifogás, hogy új ember jött.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.11. 11:27
bubu971 reacted
Oldal 19 / 28