A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 21 / 28
 
LireMille
(@liremille)

Ne értsetek félre, olaszban ez még így egész jó összességében. Én a Milannak szurkolok, mert olasz viszonylatban használható, fejlődőképes csapatnak tartom őket. Többnyire tetszik, amit csinálnak. Amúgy rühellem az olasz futballt, egy pusztulat, egy lepra az egész. Az összes többi olasz csapat csicska, de a Milan kicsit mindig más volt, persze csak ezen a szinten, mert amit a Barca, Real, Bayern, PL-nagyon képviselnek annak a nyomába sem ér. De a lényeg, hogy most is a Milan a leginkább szimpatikus olasz csapat, így volt ez 10-20 éve is, most is. Szóval én valóban szorítok értük, meg elismerem, amit lehet, de csak lokális szinten lehet erre jó teljesítményként tekinteni, mert amúgy nem annyira. De ez már egy másik téma.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 13:53
hodyzoli
(@hodyzoli)

@liremille " de a Milan kicsit mindig más volt, persze csak ezen a szinten, mert amit a Barca, Real, Bayern, PL-nagyon képviselnek annak a nyomába sem ér."

" ha nem lenne ott előtte a "de a Milan kicsit mindig más volt" gondolat még egyet is lehetne érteni ezzel, csak éppen történelmileg ez nem állja meg a helyét, a "mindig" szóval együtt ez nem igaz. Jelenleg előttünk vannak az általad említett csapatok, de "mindig" ez nem így volt. 

Amúgy értem én hogy ez csak egy újabb "rúgjunk azért beléjük még ha írok valami kevésbé beszólósat is" poszt akart lenni, de történelmileg ez attól még fals információ. Jó, ha 14 éves vagy visszaszívom, mert akkor Neked lehet a történelmi Milan a Matri-Constant-Montolivo féle csapatot jelenti 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 14:27
R66 reacted
Gagacs
(@gagacs)
Írta:: @liremille

Barca, Real, Bayern, PL-nagyon képviselnek

Azt bírod amit ezek képviselnek? 😀 😀 😀 Akkor menj és szurkolj nekik. Berlu se volt szent anno, ez biztos, de amit az általad nagyra tartott klubok művelnek az a foci rákfenéje.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 14:31
LireMille
(@liremille)

@hodyzoli azért kicsit több... de nekem az Allegri felé Milantól vannak első igazán élénk emlékeim, Ibrával, Dinhóval. És már vagy az is 14-15 éve volt. Az egy jobb csapat volt, mint ez, de a Barca (másik nagy kedvencem Arsenal mellett) akkor is keményen eltángálta a Milant nem egyszer. Egy polcon nem volt a két csapat a 10-es években, az biztos. De tisztában vagyok a csapat történetével köszi. Ahogy a Genoáéval is, amely sokszoros olasz bajnok, akárcsak a Torino. Sokat ma már nem számít. 

Nem beszólogatni akarok, én is nagyon kedvelem a Milant, azért is vagyok itt. De ez a realitás, és hétről hétre a Barca vagy az Arsenal meccseit is nézve azért ez most más kávéház. Nem megbántva ezzel senkit. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 14:55
Gagacs
(@gagacs)

@liremille ja, tegnap is más kávéház volt a getafe ellen... 😀 Tavaly a BL-ben meg a Plzenen kívül nem tudtak megverni senkit... 😀 😀 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 15:07
LireMille
(@liremille)

@gagacs tudod, hogy nem így értem. Bajnok lett a Barca, btw. Hogy nem nyernek meg MINDEN meccset, az oké, semmelyik csapat sem. Mióta így futballilag az eszemet tudom, a katalánok mindig egy polccal a Milan felett voltak. Tudom, hogy volt előtte is élet, tiszta sor. A Barca neve egyet jelent a csillogással, a sztárokkal, a Milané ma nem. De ez hangsúlyozom, hogy nem bántás! Csak a tények. Mindkét csapatot nagyon kedvelem, ahogy jó magyarként az FTC-t is, amely szintén nincs egy polcon még ma sem a Milannal. De ez nem változtat a dolgokon. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 16:00
Gagacs
(@gagacs)

@liremille a barsza max azóta van egy polcal feljebb, mióta ott volt lesszi, és Berlu csődközelbe vitte a Milant. 🤣 🤣 🤣 

Ráadásul azt a hülye is (értsd Én) tud 1,5 milliárd euró hitel felhalmozásával klubot managelni. Szóval ha jót akarsz ezen az oldalon csak ne emlegesd a katalányokat. 🤣 

Csak halkan mondom a Milan 63-ban már BL-t nyert, a sz@rszalonna 92-ben nyerte az elsőt. Akkor ki volt és milyen polcon? 🤣 

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 18:03
123asd
(@123asd)

A Varcelona mindig egy polccal a Milan felett volt? Érdekes. Bár az is igaz, hogy ők vagy 15 éve fizetik le a fifát, és a bírókat. 2009 ben a Chelsea ellen ez eléggé meglátszott, hogy csak egy példát mondjak, Ballack meg a semmiért üldözte csak a bírót (lehet túloztam, mert angol szinten nekik drukkolok, de ami igaz az igaz).  Másrészt meg Berlu csődközelbe vitte a Milant, így kellett pár év mire visszatért az ,,elitbe". A több mint 1Mrd adósságot meg hagyjuk. Bár kíváncsi lennék arra a ,,polcra" hogy ki hol helyezkedik el.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 18:43
LireMille
(@liremille)

Mondom, én nagyjából 2009 környékétől követem a dolgokat, illetve vannak tiszta emlékeim. Azóta eltelt időszakra szerintem maximálisan igaz, amit mondok. De nem akarok tüzet szítani a továbbiakban. Ez végülis egy milanos oldal, így van ez rendjén. Reméljük, hogy a Milan hamarosan utoléri (sőt) a Barcelonát, én örülnék neki! Még 2-3 ilyen eredményes átigazolási időszak, és erre reális esély is lehet. Érzésem szerint a mostani mercató után ez még nem lesz így, túl sok lyukat hagytak ehhez a keretben. De mindenkinek joga van másképp látni.

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.14. 20:17
ACM_GRA
(@acm_gra)

Azért a Milan 94-ben csak lemosta a pályáról a “dreamteamet” és olyan sikerkorszaka volt akkoriban (a Milan történelem könyvéből pontosan tudom) hogy az mindmáig emlékezetes. Bajnoki címek sokasága, BL-győzelmek, stb. És meg azelőtt is voltak komolyabb eredmények. Nem beszélve a 2003-2007 közötti sikerkorszakról. Akkor nem csak a Madridtól, MU-tól rettegtek az ellenfelek, hanem a Milantól is. A Barca igazán 2006-ban támadt fel, Dinho majd Messi vezérletével. (persze jól tudom, hogy a 90-es években is értek már el eredményeket a katalánok)

Az olasz futballról pedig annyit, hogy végül is annyira rosszak, hogy ők az Európa bajnoki címvédők és idén három olasz csapat is bejutott valamilyen európai fináléba:D (BL, Európa Liga, Konferencia liga) Nyilván, van hova fejlődni, de egy olasz csapat bárhol, bárkit képes elverni tétmeccsen! (de ugyanígy képesek sajnos kiesni a Baktalórántházától is sztem)

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.15. 00:32
R66
 R66
(@r66)

Szerintem teljesen felesleges bizonygatni, hogy az AC Milan milyen polcon helyezkedik el a labdarúgás világában. Aki egy kicsit is tájékozott a fociban, az úgyis tudja, aki meg nem, azzal teljesen felesleges vitába bonyolódni. Méltatlan dolog. A jelenben persze lehet, hogy megkopott kicsit az a bizonyos patina, de ez nem negligálja a klub eredményeit és jelentőségét. Minden csapat életében vannak jobb és rosszabb periódusok. A Barca-nál is volt ilyen (pl 1997-2005 között). Ahogy a Real, MU, Bayern esetében is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.15. 08:26
123asd, hodyzoli, Gagacs and 1 people reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

https://bunteto.com/potolhatja-e-mr-moneyball-es-az-algoritmus-paolo-maldinit-a-milannal

 

Egy kis olvasgatni való..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.15. 20:05
R66
 R66
(@r66)

@hegyaljani jó összefoglaló, bár nagy megfejtések nincsenek benne. Szerintem a többség tisztában van vele, hogy mi várható az amcsiktól, aki meg nem, az végre kicsit képbe kerülhet.

Mondjuk ennél a résznél majdnem kiköptem a kávémat:

"Brahim Díaz rendkívül összetett tudású játékos, egyéni összevetésben felülmúlja Pulisicet, Loftus-Cheeket és Okafort is"

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.16. 06:34
hodyzoli
(@hodyzoli)

@r66 Pedig ez igaz. Felülmúlja lassúságban és fizikai párharcok elvesztésében is őket :).

Pulisic azt gondolom egymagában mindenben jobb mint Brahim (sebesség, passzolás, beadás, lövések stb.), így a többi játékossal összevetni már eleve fölösleges is (pláne hogy a többiek nem arra a posztra jöttek). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.16. 09:15
HegyalJani
(@hegyaljani)

@r66 Annál a résznél én is pislogtam, mint hal a szatyorban 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.16. 09:16
Oldal 21 / 28