A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 18 / 28
 
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Egyetértek. Úgy kezdeni a nyarat, hogy kirúgják a klub legendáját, és megválunk egy csupaszív Milan-érzelmű játékostól, aki az egyik kulcsembere volt a csapatnak minden volt csak nem jó kezdés. Szerintem joggal volt az aggódás, hogy mi lesz a jövőben, és nem hiszem, hogy a Curva Sud minden tagja derűlátó volt ekkor. Hozzáteszem, had gondoljon már az ember azt amit akar. Nem vagyunk egyformák, ezért egyes helyzetekben máshogyan gondolkozunk. Ettől még nem gondolnám, hogy kevésbé szereti az adott személy a Milan-t. Úgy látszik már az ultrák hozzáállásába is beköszönt a pc. 

Persze utólag már könnyű kijelentéseket tenni. Eddig nagyon jól alakult a mercato, de azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy semmi garancia arra, hogy az újak mindegyike be fog válni. Bárcsak így lenne...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.28. 22:37
ACM_GRA
(@acm_gra)

Ha minden igaz, Musah is megvan. Szerintem ő is erősítést jelent, a jelenlegi Milanban mindenképp! 

Kilátások? Nem tudom, az egyik felem azt mondja, akár a bajnoki cím is meglehet, a másik pedig azt, hogy elképzelhető, hogy rengeteg időre lesz szükség, mire trófeákat tudunk újra nyerni. Rengeteg idő alatt mondjuk 1-2 szezont értek. 🙂 Csak persze az sem játszik, hogy idén baromi rosszak leszünk és a következő szezonban meg igazán jók, ugyanis biztosan lennének következményei annak, ha esetleg idén még a BL helyezést sem érnénk el…

Amiben viszont biztos vagyok: Papíron erősebb és mélyebb a keret, mint a tavalyi! (illetve ez a csapat nem hasonlítható a Borini, Kalinic fémjelezte csapathoz, ahhoz a mercatohoz amikor szintén jelentősen erősítettünk, ugyanis olyan erős alappal, mint most akkor nem rendelkeztünk. Az alapok nagyon rendben vannak, gondolván itt a Maignon/Theo/Thiaw/Bennacer/Leó/Giroud hatosfogatra.)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.29. 08:34
gumicsiga
(@gumicsiga)

A bajnoksággal kapcsolatban még nem innék előre a medve bőrére, az biztos, hogy jól alakul a mercato és fejlődőképes magas potenciállal rendelkező fiatal játékosokat igazoltunk, ennek van jó és kiszámíthatatlan oldala.

Mélyebb lesz a keretünk, de itt az a kérdés, hogy lesz-e olyan erős a kezdőnk, mint pl amikor megnyertük a bajnokságot. Azt is látni kell, hogy Tonaliért nem véletlenül fizetett ki a NCY 70+10M€-t. Tudtak volna ők is Reijders,Musah kaliberű játékosokat venni, de egy kész KP-t akartak és mélyen a zsebükbe nyúltak érte. Kérdés, hogy Reijders-Loftus lehet-e annyira jó vagy hasznos nekünk,mint Tonali. Lesz-e olyan középpályásunk, aki pótolni tudja Bennacert, főleg a támadásoknál és meg tudja-e ütni azt a szintet Musah, amit Kessie nyújtott.Okafor tudja-e helyettesíteni a két évvel ezelőtti Ibrát és Pulisicnak vajon menni fog-e, hogy TK-t játsszon az Olasz bajnokságban.Azért az látszik, hogy nekik elég magasan lesz a mérce..

Viszont Napoli tavalyi győzelméből kiindulva, nekik nem volt mély a keret, egy jó védő és KP, igazából egy jó támadósorral tarolni tudtak az épülő Seria A-ban. Nálam Chukwueze az, aki szerintem el tudja billenteni a mérleg nyelvét, rá nagyon számítok, hogy jó lesz és persze Pulisic is jóval képzettebb, mint a támadóink nagy része. Még fog érkezni egy védő és egy támadó -hacsak nem marad Colombo-, ő valószínűleg nem lesznek meghatározó játékosok, Rebic helyével nem tudom mi lesz, talán Okafor.

Szvsz jó lesz a csapat,de nem számítok végig kiütéses győzelmekre, figyelni kell majd a riválisokat, Napoli,Inter-Lazio szerintem nem lesznek erősebbek, Roma-Juventus valószínűleg igen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.29. 09:52
kissheva
(@kissheva)

@gumicsiga Igen, ez jó felvetés, hogy a jelenlegi igazolások megütik-e majd egyesével azt a szintet, amit a posztjukon szereplők képviseltek a Scudetto megnyerésének évében. Ugyanis hiába vagyunk mélyebbek, ha a kezdő játékos nincs egy bajnokaspiráns csapat szintjén. Erre az idő fogja csak tudni megadni a választ. 

Mint már korábban is írtam, és ahogy a többiek is, én elégedett vagyok a mercatoval jelenleg. Az is biztos, hogy ennek a brigádnak most a lehető leghamarabb össze kell érnie.

Engem most az a kérdés foglalkoztat, hogy ezekre a játékosokra milyen hosszú távon számol a vezetőség, amennyiben beválnak, és képviselik-e majd az állandóságot? Teszem azt, mi van, ha a példa kedvéért Reijnders fut majd egy bitang idényt? Vajon meg akaruk majd tartani őt a csapat jövőjét szem előtt tartva vagy az első nagyobb ajánlatot elfogadjuk majd érte a profit reményében?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.29. 15:48
Rakuzan
(@rakuzan)

@kissheva Ha a mostani mercato-ból indulunk ki (amire szerintem lehet alapozni hosszabb távon), lesz egy-egy vezéráldozat, azonban az erősítés is szem előtt lesz tartva. Lehet, hogy be lesz áldozva pl. Reijnders, viszont pótolva lesz. Aztán majd az idő megválaszolja, hogy tényleg így lesz-e, mindenestre jelenleg én egy picit pozitívabban látom a jövőt. Reménykedek, hogy nem csak beetetés volt ez a mercato és tényleg jól sül el az idény vége is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.30. 11:32
Anselmo
(@anselmo)

Minden esetre simán benne van a pakliban, hogy Mirabellizve egyet a Milan idén nyáron is összehozza a 11 új igazolást, mint 2017-ben. Musah gyakorlatilag biztos, ezzel 8-on állunk, és a hírek szerint további 3 igazolás még minimum a csőben van. 

Viszont attól tartok, idén meg a védelemmel lesznek nagy bajok. 

Gabbia elment, Kjaer már nem a régi, és nem is része Pioli terveinek, Calabria folyton sérült és megbízhatatlan, Florenzi macskaköröm, Theónak még most sincs helyettese, szóval ez nem ideális állapot egy új szezon előtt... baromira orrnehéz most a csapat, ami valahol persze tök jó, de akkora klasszisok azért elől sincsenek, hogy csak úgy nyelhessük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. És nem tudom, hogy a maradék pár hétben ezt még érdemben lehet/akarják-e orvosolni. Nekem egy klasszis közeli középhátvéd pl. borzasztóan hiányzik a rendszerből, és a jobb szél is félelmetesen gyenge most. 

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.30. 12:29
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Én már rendesen kínosan érzem magam, amikor egy lehetséges új érkezőről olvasok hírt 😀
Persze, ez félig vicc, de tény, hogy valóban kezd hajazni ez a mercato a Fassobelli korszakhoz. Legalábbis, ami az érkezők mennyiség illeti. A minőségről majd november, december környékén beszélhetünk. Volt már említve, hogy minőségre ez azért bőven jobb mercato, mint az volt. Azt viszont valljuk be, hogy 2017-ben a 11-ből 6-7 játékos igencsak jól csengő név volt a mi szintünkön, tehát akkor sem kukáztunk.

Jó, hogy említetted a védelem kérdését, őszintén én sem látom a legacélosabbnak. Azzal, hogy Kjaer már nem a régi, és a hírek alapján nem szerepel komolyan Pioli tervei között, nem lesz a védelemnek igazi karakteres vezére. Kalulu fiatal ehhez, és nem is koforrott még a játéka, láttuk, hogy Tomori is képes hajmeresztő hibákra, és ő sem az a vezéralkat. Thiaw is fiatal, illetve ő inkább a 3 védős rendszerben tudott nagyon jó teljesítmény nyújtani. Számomra is hiányzik egy klasszis(közeli) belső védő, de ha nem is klasszis, karakterében vezéregyéniség.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.31. 12:51
Anselmo
(@anselmo)

Azért az eddigi próbameccseket elnézve joggal lehetnek aggodalmai az embernek. És nem a 3 vereség, vagy úgy általában az eredmények miatt, mert az kb. lényegtelen. De az tény, hogy Pioli mintha megint könnyűnek találtatna a feladathoz. Játékunk továbbra sincsen, védekezésünk szintén nincs, és ez elég sok kérdést felvet a személyével kapcsolatban. 

Prediktív leszek, nagyon meglepne, ha Pioli a novembert még megérné a Milan kispadján. Nagyobb felelősséget, beleszólást és szinte korlátlan hatalmat kapott az igazolások terén, meg hogy kire számít, kire nem, de ez csak akkor fair és működik, ha el is számoltatják. Kapott egy sokkal mélyebb és gazdagabb keret, amelyet szinte ő állított össze kedve szerint, de ez kicsit olyan, mint amikor Ferrarit tolsz egy nyugdíjas mamika feneke alá.  

Most akkor kiszórtuk a keretből De Ketelaerét is, és csak remélni lehet, hogy nem elvesztegettük. Számomra érthetetlen, hogy egy sokkal jobb és izmosabb csapatban miért nem lehetett neki még egy esélyt adni, amikor azt Tonali, Bennacer, Leao is megkapta - egy igen halovány első év után. Ez a konstrukció az Atalantával elég gyászos, kapunk 5-6 milliót, aztán csak rossz forgatókönyv jöhet. 

Origi, Messias vagy Ballo-Touré sokkal sürgősebb lett volna eladás szempontjából, mégis CDK, Rebic és Adli lesznek azok, azok elsőként távoznak, holott bennük még lehetett volna fantázia.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.03. 08:45
bubu971 reacted
tupi
 tupi
(@tupi)

@anselmo CDK-Atalanta üzletet én se értem igazán.. Ha beválik nekik van opciók "olcsón" megvenni, ha nem válik be akkor meg majd mi tudjuk még ennél olcsóbban is eladni. Illetve miért pont egy közvetlen riválisnak?!

Rebic nálam az általad felsorolt első 3 játékos sorába tartozik. Szeretem Antét, voltak jó pillanatai, de ideje túllépni ezen a kapcsolaton. Sajnos már lelkesedésből se tudja azt hozni mint régen, illetve többet sérült mint egészséges lassan.

Adlit sajnos nem tudom mi alapján megítélni, de úgy látszik a Miszter abszolút nem számol vele. Mirantét hamarabb (szándékosan sarkított példa) rakná be KP-ra ha oda kéne cserélni mint őt. Ebben az esetben mi értelme itt tartani? Játszani nem fog.. Próbáljunk meg akkor valami pénzt csinálni belőle, valamint Adlinak is jobb ha játszik 🙂

 

Az első bekezdésedre viszont nem tudok érdemben reagálni, mert hajnali meccsek nem estek volna jól nekem, de reméljük a szezon kezdetre jobb lesz az összkép!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.03. 19:26
Anselmo
(@anselmo)

@tupi Volt itt ez a hatalmas igazolás dömping, és bevallom, hogy pár napra engem is elfogott az eufória. Régen éltünk meg ilyet, kicsit olyan volt, mint 6 év böjtölés után beszabadulni egy húsboltba. Eközben a riválisok sem tudtak sokat felmutatni, így az volt az ember érzése, hogy itt mindenki egy helyben toporog, mi meg a cheat gombot benyomva száguldunk a 20. scudetto felé. 

Aztán jött ez a hajnali derengés, az amerikai túra, és azt nem csak a korán kelés miatt volt megterhelő nézni. Elég kijózanító volt, amit láttam, és elfelejtettem, hogy hiába veszel 10-15 jól csengő játékost, ha hozzá van egy szar edződ, akiben nem sok fantázia van, és nem tud velük mit kezdeni. Nem akarok még ítéletet mondani, hülyeség lenne, főleg mert van még bő 2 hét a bajnokság kezdetéig, de azért nem sok az, és a mutatott játék sok eleme volt kimondottan riasztó az USA-ban. Persze volt pozitív momentum is, de az nem Pioli bármelyik játékeleme volt, hanem egy-egy játékos egyéni villanása vagy képességei. Csapat szinten hatalmas gondok voltak, szervezetlen, dekoncentrált volt a csapat, egyes játékosok (Theo, Giroud, Tomori, Kjaer, Krunic) tragikus képet festettek, Calabria meg is sérült. Az újak feltűnően akartak, de azért Reijnderst leszámítva messze nem nyűgöztek le. 

Árnyal a képen, hogy Chukwueze, Okafor és Musah egy percet sem nagyon játszott, velük azért más lehet még a kép, de az eufória elmúlt. Bennem legalábbis biztosan. Bizakodó vagyok, egy új szezon előtt mindig annak kell lenni, de nem nyugtatott meg, amit eddig láttam.

Bizonyos értelemben jobb volt régen, amikor az előkészületi meccseknek még nem volt hír és médiaértéke, pláne nem adta semmi a TV-ben. Az ember nem tudott, nem látott semmit, és nyugodtabban készült az új idényre, csak azzal foglalkozva, hogy kiket sikerült idehozni, és milyen fasza lesz. Aztán persze vagy úgy lett végül, vagy nem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.03. 21:49
tupi reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

A CDK üzletet én se nagyon értem, attól tartok, hogy más állhat a háttérbe és egy formációváltást hozhat maga után. Úgy tűnik nagyon pótolni se akarják, így valószínűleg nem lesz szükség TK-ra a következő szezonban. Szó szerint rettegek attól, hogy megint visszatérjünk a 4-3-3-as felállásra. Gyakorlatilag sose működött nálunk, attól a ponttól kezdtünk eredményeket elérni, hogy 4-2-3-1re váltottunk. Megvan hozzá a játékosállomány és a botladozások ellenére jók eredményeink voltak ebben a rendszerben. Egy teljesen új felállás, taktika és kezdőcsapat fölállításával gyakorlatilag elsöpörjük az eddigi munkánkat.

Óriási rizikó ez egy ilyen mercato után, nem beszélve arról, hogy a jobb igazolások nagy része így nem fog beférni a kezdőbe, pl. Pulisic-Chukwueze-Leao nehezen lehetnek egyszerre a pályán.

Ha maradunk a 4-3-2-1-es felállásnál, akkor viszont TK-t kell igazolnunk CDK helyére, akiért viszont szinte semmi pénzt nem kaptunk, jöhetne Kamada, de már őt is vakvágányra tettük.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.04. 10:59
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Arról nem beszélve, hogy ma ír alá a Lazióhoz, mármint Kamada. Úgyhogy ő már mindenképpen a múlt, de megnézhetjük majd magunk ellen, hogy mit tud, nem kell rá sokáig várni.

Az viszont é fatta, hogy 4-3-3 lesz a felállásunk, maga Pioli is megerősítette, hogy ez lesz az új világrend, amit értek is, meg nem is. Egyfelől azt gondolja, hogy tavaly azért nem volt meg a stabilitás, mert 2 belső középpályással játszott, és nem 3-mal. De OK, lelke rajta. Szerintem nem ezért volt így, de ez más kérdés. Erre összeraknak egy keretet, de úgy, hogy az addigi alapemberek közül elmegy a középpálya motorja (Tonali), a másik kiesik félévre (Bennacer), a harmadik meg elvágyódik innen (Krunic). Bakayoko és Vranckx távozik szintúgy. Remek ez így kezdetnek. Még Musah-val is alig van ki a létszám egy 3 fős középpályára, hiszen csak a peremember Krunic és szerencsétlen Pobega lesz cserének, ami minimum nem lesz jó. Közben elöl meg Puilisic és Chukwueze közül az egyik szinte mindig padozni fog, ami a jelen helyzetünkben érthetetlen luxus (hacsak az amerikai és Leao nem váltják majd egymást gyakran, de ezt meg nem hinném). 

Szóval adja magát a kérdés, hogy mire gondolt a költő. Mert mintha maga sem tudná eldönteni. Persze lehet ebből még valami jó, azt nem mondom, hogy nem. Csak nekem nem világos, hogy mi volt a koncepció és miért éppen az. Sokkal kreatívabb és nehezebben kiszámítható futballt lehet játszani egy 4-2-3-1-el, mint a 4-3-3-mal, amely boldog béke (banter) időkre fog engem emlékeztetni örökre.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.04. 12:20
Rakuzan
(@rakuzan)

Ez a keret szerintem pont arra lett kitalálva, hogy 4-3-3 és 4-2-3-1 is lehessen, ellenféltől függően változtatva.

Nem foglalkoznék az előszezon mérkőzéseivel, sem eredmény, sem játék képe alapján. Teljesen felesleges, nem adnak közelítőleg sem valós képet. Ez most egy újonnan épülő csapat, meg kell várni az első 5-10 téttel bíró mérkőzést, utána látunk majd csak egy körülbelüli állapotot.

Mindazonáltal egyetértek, ennek a csapatnak a leggyengébb láncszeme maga Pioli lehet (lesz is).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.04. 13:54
kissheva
(@kissheva)

Mindenki azt vizionálta, hogy még az első jó néhány fordulóban is lehetnek majd gondjaink ennyi új játékos érkeztével. Ami mondhatjuk, hogy természetes, hiszen a komplett középpályánk kicserélődött. Ehhez képest már sokan most temetik a csapatot, mert az amcsi sörmeccseken nem brillíroztunk. Ami az eredményeket illeti, nem gondolnám, hogy nekünk elsősorban a Barca-Real párossal kell majd versenyeznünk, nem vagyunk egy szinten. A juvéval sikerült x-elni, ami reális, kb ugyanazt a szintet képviseli jelenleg a két csapat.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi keret az eddigi érkezőkkel tudatosan lett kialakítva olyan játékosokkal, akik több poszton is bevethetők. Így egy-egy játékos kiesésével könnyedén lehet játékrendszert váltani, ami jelen esetben a 4-3-3 és a 4-2-3-1. Eddig azt kérte számon mindenki a misteren, hogy nem változtatunk, és ragaszkodik ugyanahhoz a felálláshoz. Most lesz két felállás, amihez adott a keret. Szerintem nem rossz dolog ez.

Messze menő következtetéseket szerintem nem érdemes levonni a felkészülési meccsekből. Ahogy Rakuzan is írta, és egyetértek vele, 5-10 forduló után fogunk valós képet kapni arról, hogy mit sikerült főzni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.04. 20:29
hodyzoli and Rakuzan reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

@kissheva Teljesen egyetértek!

 

Számomra a felkészülési meccsek nagyon hasonlítanak az F1-ben a szabadedzésekre, (vagy a szezon előtti tesztekre) túl sok jelentőséggel aligha bírnak. Arra tényleg jók ezek a meccsek, hogy kísérletezzen Pioli, kijöjjenek a hibák, inkább most derüljön ki, hogy mi az, ami nem működik és ne a Serie A mondjuk 5.fordulójában. A keret sztem igencsak izmos, bár lehetne még erősíteni és fejlődni is van hova, azért jók az előjelek, bizakodó vagyok a rajt előtt! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.05. 09:02
Oldal 18 / 28