A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 17 / 28
 
gumicsiga
(@gumicsiga)

@hodyzoli 

Igazad van, így nem fog beleférni Vuvuzela és Kamanda.

Egyébkét érdekesség, hogy az eddigi kiküldött ajánlatokból és a "sajtóhírek" szerinti megkereséseink jóval meghaladják az előre vetittett büdzsénket.

RLC 18,Pulisic 20M€

Elküldött ajánlatok Reijnders 20, Chukwuez 25, Morata 20, Musah 20 (utolsó két esetben talán nem volt tényleges ajánlat csak puhatolózás).

Ez így 181M€ és nincs benne bal szélső támadó,védő Leao és Theo helyettesítésére, valamint ha távozik Origi szükség lesz még egy csatárra is.

Tonali eladásán felül 100M€, persze ez még nincsen elköltve , lehetnek benne kölcsön+opciók, vagy részletfizetések is, illetve teljesen más érkezőt más áron, plusz 4-5 pénzért értékesített távozó is borítékolható.

Mindenesetre ha marad ez a vonal, akkor a 200M€-s mercato sem elképzelhetetlen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.10. 13:02
kissheva
(@kissheva)

@gumicsiga Ez akárhogy számolom, csak 123 milla. 🙂
Amúgy szerintem a két kp (Musah vagy Reijnders) közül max egy fog érkezni. Arra viszont én is kíváncsi leszek, hogy miként, és kikkel akarják majd mélyíteni a keretet. Leao és Theo helye eléggé atombiztos a jelenlegi Milanban, kb esély sincs a kezdőbe kerülni ezen a két poszton. Kérdés, ki az aki így eljönne hozzánk, aki erősítést jelent a mostani cseréinkhez képest.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.10. 13:59
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @hegyaljani

Végre történik valami, nem a szokásos nyári langyos víz..

Ott kezdeném, hogy nekem Tonali soha nem volt a kedvencem és akkor nagyon finoman fogalmaztam.. Tudom rengeteg szurkolónál kiverte a biztosítékot az, ami az elmúlt 24 órába történt..

A Cheten már beszélgettünk a szurkolótársakkal Tonali témában, most itt is megosztom, hogy én mit gondolok erről.. Valószínű ez is ki fogja verni néhány "kollégánál" a biztosítékot..

Tonali az első szezonjában kuka volt, a következő szezonjában azért már mutatatott jó dolgokat, de idén 3 olyan meccset nem tudok mondani, amikor kiemelkedőt, vagy extrát mutatott volna.. Egy melós, lelkes játékos, akit azért szerettek, mert Milan szurkoló.. Idén, ha Krunic játszott a helyén semmivel sem voltunk jobbak vagy rosszabbak, a szögletei botrányosak voltak, ha 10m-nél messzebbre kellett passzolni, már gondok voltak, kapura is alig volt veszélyes.. Az én szememben nem volt több, egy átlagos tucatolasznál.. 

Aztán most jött a NewCastle, aki fizet érte annyit, aminek a felét sem éri.. Tudjuk a Chelsea és a MU példájából, hogy az angoloknál gyakran előfordul, hogy indokolatlanul sok pénzt fizetnek, indokolatlanul túl értékelt játékosokért.. Ez esetben is ilyesmi történt..

Az sem lehet véletlen, hogy Tonalit pont az a Frattesi szorította ki az olasz válogatottból, akit a szóba hoztak velünk.. Nyilván a szurkolók megmagyarázzák, hogy azért nincs a felnőtt válogatottban Tonali, mert az U21-ben tolja, pedig egyszerűen csak annyi történt, hogy nem elég jó..

Kessié, Donnarumma, Chalhanoglu esetében is ment a sírás-rívás, hogy ingyen mentek el, egy huncut fillért nem kaptunk értük.. Erre mi van? Indokolatlanul magas összeget kapunk egy közepes képességű játékosért, és megy a sírás-rívás..  Ez sem tetszik.. 

Őszinte leszek az, hogy Tonali Milan szurkoló pont nem érdekel és messze nem a pótolhatatlan kategória.. Hetekkel ezelőtt is írtam, hogy a Maignan, Theo, Leao, Tonali négyesből, ha muszáj lenne  egyértelműen Tonalit adnám el..

És eljutottam ahhoz egy tényezőhöz, ami miatt kicsit aggódom Tonali eligazolása miatt, még pedig az, hogy nehogy elindítson egy hullámot a történet.. Tonalit könnyedén lehet pótolni, Leaot, Theot és Maignan viszont bitang nehéz lenne, szinte lehetetlen.. 

Kíváncsian várom, hogy haladnak tovább a dolgok.. Eddig nem érdekelt az átigazolási időszak, de most már egyre inkább.. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve az eddig történtek miatt.. Meglátjuk hogyan tovább.. Izgalmas nyár lesz 🙂

 

 

Úgy néz ki ahogy most haladnak a dolgok, hogy Jani találta kb. telibe hogy hogyan érdemes nézni a kb. 2 hónapos történéseket. Kiemelve a lényeges részeket :).

Nekem tetszik ami eddig történik az átigazolási piacon és szinte biztos hogy ezen már nem nagyon fog változtatni az, ami még hátra van. Mert egy csere balhátvéd és egy esetleges további kp (Musah?) érkezése ill. a felesleg kisöprése már nem nagyon befolyásolja azt, hogy az átigazolási szezon remek lett. Ha még el is tudunk adni pár létszám feletti játékost és még tényleg sikerül egy kicsit mélyíteni, el lehet mondani hogy szinte tökéletes átigazolási szezont hozunk le (persze még Chubakka leigazolása nem 100%, de azért jó eséllyel nézhetjük úgy hogy megvan).

Ahhoz képest meg amit itt vártunk legtöbben el lehet mondani, hogy szerencsére nem úgy alakulnak a dolgok. Persze még jöhet valami hideg zuhany a 3 sztár közül valaki eladásával, de jelenleg nem így néz ki a dolog.

Akik eddig teljes szkepticizmussal álltak a dolgokhoz most azt hozzák fel hogy oké, de ebből még ki tudja lesz-e csapat bármikor és ez igaz, csak így nem lehet most hozzáállni, nem lehet mindig a legrosszabbra számítani. A mostani tények hogy MAI TUDÁSUNK SZERINT minden olyan poszton erősödtünk ahol szükséges volt, ennél többet nem nagyon lehetett megtenni ami az igazolásokat illeti. Ezek a tények, hogy aztán ebből Pioli mit hoz ki már egy másik történet. Azt gondolom ilyen minőségi keret még soha nem volt Pioli keze alatt, szinte minden poszton van érdemi csere, persze még egy csere balbekk és egy kp elférne (bár ez a második attól is függ mik a tervek a kezdőt illetően, 3 belső kp-s rendszerhez szerintem még kéne egy ember). Eddig nagy keret volt minimális rotációval, most reméljük lesz egy szűkebb keret érdemi rotációval, de ez megint csak Piolin fog múlni és már nem a vezetőségen, hogy mennyire lesz hajlandó csereberélni.

Maignan (Sportiello, Mirante)

Florenzi (Calabria, Kalulu, Jimenez) - Thiaw (Kalulu, Gabbia?) - Tomori (Kjaer) - Theo (???)

Reijnders (Krunic) - Bennacer/RLC (??? , Pobega)

Chuk (Romero, Pulisic, Alexis?, Messias?, esetleg C. Traore) - Pulisic (CDK?, Adli?, védekezőbb esetben RLC, Bennacer vagy Krunic) - Leao (Okafor, Pulisic, Alexis?)

Giroud (Okafor, Colombo?)

Ez akárhogy is számolom 26-28-30 játékos legalább (eladás és érkezés függvényében), ennél nem is szabad nagyon mélyebb keretet tartani, láttuk hogy nincs értelme, annyira jó kell hogy legyen C. Traore, Jimenez, Zeroli stb. És akárhogy nézem ez a keret a 4-3-3 helyett még mindig inkább az eddig is alkalmazott 4-2-3-1-re jó, védekezőbb esetben lehet középen egy védekezésben jobb "irányító", lásd Napoli ellen Bennacer.

Én ennél jobbra nem számítottam, sőt, inkább az az igaz hogy megközelítőleg nem reménykedtem ennyire jól összerakott keretben. Még a védelem közepén is tudunk úgy felállni hogy két magas jól fejelő (Thiaw, Kjaer) vagy két gyors (Kalulu, Tomori) ill. 1-1 mindkét "fajtából".

Sőt, ha Pioli SEMMIT nem változtat, akkor is előrébb léptünk minőségben is érzésem szerint (Pulisic, Chuk, Okafor mind-mind alkalmas a Pioli féle 1-1-ezésekre). Persze, összeszokás, sérülékenység stb. mind-mind rizikó faktor, de pusztán a tényeket nézve:

Chuk jobb bármelyik eddig jobbszélsőnknél

Pulisic jobb képességű játékos mint Diaz (igen, sérülékenyebb)

Okafor jobb, mint Rebic vagy Origi (igen, sérülékenyebb)

RLC szerintem jobb mint Kessie volt, fizikálisan nyilván x kb., de technikailag jobb RLC (igen, sérülékenyebb), ha jön Musah, akkor meg kapunk egy fiatal Kessie klónt

És ezzel lehet sokan nagyon nem fognak egyetérteni és túlzott az elvárásom és az "imádatom", de SZERINTEM:

Reijnders jobb mint Tonali (lehet nem szívben, de foci tudásban én ezt érzem)

És szinte abban is biztos vagyok, hogy új balbekk jobb lesz mint B. Toure (én egy Kalulu-hoz hasonló igazolásnak örülnék, olyan emberkének aki tud belső védőt és balbekket is játszani ha szükséges, főleg ha mondjuk Gabbia lép)

És Sportiello is biztosabb megoldásnak tűnik mint amilyen a román volt.

És egyelőre én annak is nagyon örülök, hogy Kamada, Thuram, SMS, Zijech, Morata, Lukaku, Taremi, a görög csatár bárhogy is hívják stb. nem érkezett, nem nagyon érzem hogy kihagytunk olyan "ziccert", ami most javítana sokat a csapaton. Lehet többen erősítések lettek volna, de az ok-okozatot figyelembe véve (EU-s helyek, hova igazolt mennyi pénzért/fizetésért, mennyire illett volna a csapat körüli rendszerbe korban/fejlődési lehetőségben stb.) én nem érzem a nagy veszteséget egyik esetében sem.

Továbbra is tartom hogy nem azt sajnálom hogy Maldini el lett küldve, hanem azt AHOGYAN el lett távolítva, de azt én elismerem, hogy az új irány (most hogy túl vagyunk a következő körön, azaz a Maldini/Tonali sokk utáni átigazolásokon) jól néz ki.

Ha az elején bukdácsolva is (ahogy ezt itt többen várják, jogosan) szerintem ez simán TOP 1-2-es keret olaszban és bár a BL-ben nem túl jó nekünk az a 3. kalap, de nem hiszem hogy bárki ellen be kéne tojatolni, igenis két komolyabb csapat ellen is jó lehet ez a keret a továbbjutásra.

Optimista vagyok? Igen. Túlzottan? Nem érzem hogy az lennék, reálisan nézve ez simán benne van, a többi már a jövő zenéje (Pioli, összeszokás, sérülések stb.). Csak a 3 nagyból ne legyen idén már eladva senki, ez az alap.

Nem szoktam sokszor írni, nézzétek el hogy most egybe leírtam mindent amit jelenleg érzek/gondolok 🙂

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el 2 alkalommal , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.22. 11:34
R66 and HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Ha Chukwueze valóban megérkezik, és maradék időben újabb sztár nem távozik, akkor ez a mercato már valóban nem tud rossz lenni, sőt csak jó tud lenni - teszem hozzá, mai ismereteink alapján. Az idő fog eldönteni mindent, de ha én lettem volna Furlani vagy Moncada, én is ezt tettem volna, én is hasonló játékosokat vagy éppen őket igazoltam volna, legalábbis kb. 80%-ban. 

Ami érződik, hogy a vetélytársak fórumain nem éppen örömtáncot járnak most a szurkolók (és jól is teszik), brutális Milan erősödésről, meg Scudettóról írnak itt-ott, nem alaptalanul. Ha mindenki többé-kevésbé azt hozza, amit tud, akkor ez a keret kenterbe verheti az egész Serie A-t (féltéve hogy Chukwueze valóban jön). Az olasz bajnokság legprogresszívebb, legnagyobb potenciállal rendelkező csapata lehetünk, és ez még akkor is igaz, ha eleinte én inkább vegyes eredményekre számítok. 

Ami pedig nagyon fontos, hogy ha ez a maradék néhány igazolás még valóban megérkezik, akkor azzal biztosan sikerül visszaszerezni a szurkolók bizalmát, köztük az enyémet is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.22. 13:04
hodyzoli, R66 and HegyalJani reacted
123asd
(@123asd)

Elvileg az olasz labdarúgó szövetség kéri azt, hogy az Egyesült Királyságból érkező játékosokra ugyanaz a szabályok vonatkozzank mint a svájciakra, avagy ne foglaljanak EU n kívüli helyet. Ez nekünk nagyon jó lenne, mert még egy EU n kívüli jöhetne. Én egy bizonyos iránira tennem a voksom 😉 De lényeg a lényeg hogy ez baromi jó lenne mert így Cheek mellett Tomori is EU n belüli lenne

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.24. 20:41
hodyzoli
(@hodyzoli)

@123asd Jó lenne, de az iráni (már ha egy portói csatárra gondolsz 🙂 ). akkor nem hiszem hogy jönne, Okafor már érkezett, szerintem Colombo is marad (ha már visszavásároltuk) és CDK is játszhat ott, előre már nemigen kell nézelődni azt gondolom, minőségben és mennyiségben is jól állunk (jó ezt leírni végre).

Szerintem egy kp és egy cserebalbekk az esélyes hogy még jön, ill. ha Gabbia megy lehet kellene még egy belső védő is (azért 4 emberrel elég meleg lenne nekivágni a szezonnak). Sokat dobna a variációs lehetőségeken, ha ez lehet EU-n kívüli is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.24. 21:54
123asd
(@123asd)

@hodyzoli hát nem tudom, mert Okafor gondolataim szerint Rebic helyére érkezett, mert a beszámolók szerint még egy középhátvéd egy szélsővédő egy középpályás és egy csatár fog érkezni. Igaz hogy úgy néz ki meglennénk, de a Svájci eléggé sérülékeny, a francia már ,,öreg" Colombo helyzete meg bizonytalan, mivel a Mister az előszezon után dönthet a sorsáról. Igaz nem egy meccs alapján kell megítélni valakit, de a Real ellen 1-2 helyzett azért elpuskázott, de még van lehetősége. Tareminél meg jobb lehetőséget nem nagyon találni. Jelenleg ő a legjobb csatár akit jó áron meglehet szerezni, elvileg a Porto 20M ért (bónuszokkal együtt) elengedné.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.24. 22:17
Berka_
(@berka_)

@123asd Ha ez a módosítás össze is jönne, aligha lenne érvényes a mostani mercatora. Elég furcsa lenne menet közben változtatni a szabályokon, igaz-e?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.25. 06:58
123asd
(@123asd)

Lótuszcsík eus helye felszabadult, így már a svájciak mellett a britek is eun belülinek számítanak. 

Felkészül Taremi, esetleg Kamada? 🫡

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 11:14
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Hát lassan már én érezném kínosan magam, ha tovább folytatjuk ezt a plázázást, úgy, hogy közben nem adunk el senkit, és már 30 fő feletti keretünk van így is :D. A haverok már így is  "cheat" gomb nyomogatásával vádolnak minket :)))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 12:35
123asd
(@123asd)

@anselmo ha versenyképesek akarunk lenni, ahhoz mély keret kell. Jó ez így

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 12:36
Gagacs
(@gagacs)

Azért Rebic, Origi, Messi nyugodtan távozhatna. 🤣 Meg BalóGyuri.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 13:51
LireMille
(@liremille)

Én is szeretnék nyilatkozni az új érkezők kapcsán. Loftus-Cheek? Ő egy nagyon erős és gyors játékos, ha nem lesz sérült, akkor sokat adhat. Reijnders? Ő hasonlít a legjobban a Bennacer által képviselt játékra, egy igazi mély irányító, aki a kapu elé is odaér. Visszautasította a Barcelonát? Igen, ebből is látszik, hogy van esze :D. Romero szerintem mélységet adhat, Sportiello vajkezű, ahogyan mondták már mások is. Ha Dilmen érkezik, vele úgysem kell fogalkozni. Pulisic? Elég csak a jegyeladásokat és mezeladásokat nézni, máris kitermelte az árát. Furlani tagadja, de a 90%-10% talán éppen fordítva volt, mint ahogy mondja. Chukwueze? Remek nigériai. Az ő lendülete igazi ikertükörképe Leaónak, félelmetes lesz a két szél. Bár a La Liga szerzeményeitől én mindig tartok. Okafortól nem tudom, mit várhatunk. Crespo (Hernán) régóra követi, és nincs túl jó véleménnyel róla, de sosem lehet tudni.   

Összességben tetszik a dolog, jó felé haladunk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 14:43
ACM_GRA
(@acm_gra)

Egyenlőre tényleg két ellentétes pólusú "félidőt" tapasztaltunk idén nyáron. Az előbbi maga a rémálom volt és negatív események sorozatát tapasztaltuk, az utóbbi pedig (és még hol a vége?!) nagyon jónak tűnik! 😀 Attól én is tartok persze, hogy az eleje a bajnokságnak igen nehéz lesz és nem csodálkoznék ha az első pár forduló nem úgy alakulna, ahogy szeretnénk. Hogy beválik-e mindenki? Az azért durva lenne, ha konkrétan mindenki beválna, de ha csak az igazolások 50%-a lesz szuper, már szintet tudunk lépni a tavalyi Milanhoz képest. 

Marco SPORTIELLO: Sztem Tatánál jobb lesz! 

Ruben LOFTUS-CHEEK: Helyenként K.Boatengre emlékeztet és az külön piros pont, hogyha ismét amolyan "verőlegények" ellen játszanánk (mint amilyen az Inter is) mondjuk a BL-ben, ott a fizikuma aranyat érhetne. De majd kiderül, hogy mennyire lesz hasznos. 

Luka ROMERO: Tetszett a mozgása, bár kapna több lehetőséget is a bizonyításra a Serie A-ban! A gólja pedig fantasztikus volt, véletlenül nem lehet úgy eltalálni, ahogy ő eltalálta abból a pozícióból! (kicsit Lavezzit látom benne, bár tény, hogy egy meccsből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni) 

Christian PULISIC: A Chelseaben kifejezetten jó volt, ha tudja azt a szintet hozni, jelentősen fog tudni segíteni minket. 

Tijjani REIJNDERS: Csak az összevágott videók alapján tudok véleményt nyilvánítani, az alapján tetszett, pláne a technikai tudása a srácnak, de majd elválik.

Noah OKAFOR: Ugyanazt gondolom, mint Reijnders kapcsán. 

SAMUEL CHUKWUEZA: Pokoli jó lehet a széljátékunk azáltal, hogy nem csak Leótól kell ezentúl tartaniuk az ellenfeleknek, hanem a nigériaitól is, a sebessége sztem parádés, abból kiindulva amit láttam tőle. 

Jók a kilátások, az biztos!

 

 

A hozzászólás módosítva: 9 hónap telt el 4 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.26. 18:20
Anselmo
(@anselmo)

Nekem is sok minden tetszik most. Egyedül az nem, amit itt a napokban a Curva Sud vezetők kiposztoltak, ál Milan-szurkolónak nevezve a fél világot, stb. Miközben ők maguk molinózták ki, hogy erősítést, és minőségi ugrást követelnek. Vagyis nem bízták ők sem a vezetőségben, hiszen akkor ezt nem kellett volna követelni, meg világgá kürtölni, mert ez csak természetes egy jó és gondos vezetőségtől. De korántsem látták biztosnak, hogy ez így lesz. Végül így lett, ezt most már kinondhatjuk. De utólag meg mindenki mást megvádolni, és oltogatni, hogy álszurkoló, miközben ők maguk is erőszakosan követelőztek május végén, na az baromira nem elegáns, sőt köpönyegforgató, és álszent dolog. És ezt nem bírom. Nagyon nem!

Lehet örülni, lehet megköszönni, lehet elismerni a vezetőség munkáját. De ítéletet mondani a szurkolói közösség nagy része felett, (főleg úgy, hogy magukra kellene először ujjal mutatogatni ezen a téren), na azt kurvára nem. Ez nem az ő dolguk, sőt senkié sem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.28. 13:09
Oldal 17 / 28