A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 16 / 28
 
kissheva
(@kissheva)

Kivárom a mercato végét az új vezetésről alkotott vélemény kapcsán, de azért egyelőre számomra bohóckodás, ami eddig megy. Azt tudtuk elhozni, akivel az előző vezetőség már megállapodást kötött. 

A jelenlegi átigazolásért felelős brigád ténykedése nem a legbiztatóbb egy játékos számára. Mindenkivel is már megegyeztünk szóban, csak épp a klubokkal nem, ami nem egy mellékes dolog, ha valakit igazolni szeretnénk. Csóró japó is várt ránk kb tavasz közepe óta, most meg lepattintjuk. Nem mondom, hogy fixen bevált volna, de ennek azért kicsit sincs jó üzenete a többi splíer felé.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 09:15
Nobody
(@nobody)

@hesziadi ugyanez az érzésem nekem is, annyi felé lőnek a vezetők, hogy végül senki se jön. A nigériai szélsőnél meg elcs*szik a pénzt/időt, aztán lehet mint CDF be se válik (arról se beszélve, anno Castieljo is a Vilarealból jött).

Úgy volt pénz sincs, de eddig csak Sportiello jött ingyen (akit Maldiniék intéztek), meg úgy néz ki a Romero kölyök, de ő is az a kategória, akit a Pioli a büdös életben nem fog játszatni (mimt Adli, Lazovic). Mindenki másra alkudozás megy, csak míg ebben Maldini profi volt, Furlani nem tudom, ért e hozzá.

Furán kezdődik, de lehet csak mindez pletyka, és megy minden mint a karikacsapás a háttérben.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 09:21
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Alapvetően az a gond, hogy a szó szoros értelmében dilettánsok ülnek azokban a pozíciókban, akiknek ezeket az igazolásokat tető alá kellene hozni. Rohadt nagy bajban van a Milan, csak a szurkolók egy része még csendben van, mások meg nem látnak tisztán. Én egyedül abban bízom, hogy olyan szintű arcvesztés lenne nekik, ha ez így maradna, hogy kétségbeesettségükben augusztus közepe felé ki fogják nyitni pénztárcát, és kevésbé fognak majd törődni azzal, hogy Reijnders 20 millió helyett 19-ért legyen leigazolva. De amilyen hülyék és ostobák, lehet, hogy még ezzel is túl jóindulatú vagyok az irányukba.   

Cardinale azzal kellett volna, hogy kezdjen, hogy Maldiniék kirúgása előtt megállapodik egy tapasztalt és magasan jegyzett sportigazgatóval. Ha azt gondolta, hogy erre ebben a műfajban nincs szükség, akkor ő is egy dilettáns majom, ha meg előkészítés híján hoz meg egy ilyen súlyos döntést, akkor felelőtlen és ostoba. Egyik sem hízelgő. Az a szerencse, hogy a játékosok maguk legalább többnyire ide akarnak jönni - csak a szargurigázás miatt a klubjaik nem engedik őket. Valószínűleg lesz ebből azért valami a végére, mert pénz elvileg volna (ha tényleg nem lenyúlni akarják, de az egy másik sztori, és erre tényleg augusztus végén érdemes visszatérni), a játékosok "igenje" a BL és a Milan neve miatt többségben meglesz. De minden eltelt héttel exponenciálisan romlanak az esélyek, mert az eladónak is fogy az idő, hogy pótolja a kiesett játékost, így egyre drágábban lesz csak hajlandó megválni tőle, amit meg végképp nem akarnak majd kifizetni Furlaniék. 

Nekem az az érzésem, hogy a nyár elején történtek után (Maldini kirúgása, Tonali eladása, stb.) olyan nyomás van a RedBird-ön, hogy egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy nagyon csúnyán felsüljenek most, mert akkor palotaforradalom lesz - mint  szurkolók, mind a szponzorok és üzleti partnerek részéről. Ezért a végén lesz valami, és erősödni is fogunk a kiinduló állapothoz képest. Ha nem, akkor én Loyolai Szent Ignácra esküszöm, hogy lassan keresek magamnak másik klubot, mert az mindent fog mondani a jövőnkről. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 09:35
bubu971 reacted
rossonero01
(@rossonero01)

Közben az inter viszi Frattesit. Szépen kidobták a ballasztot, ôk el tudják adni szemmel látható pénzért a nem kellô menni akaró játékosaikat (Brozovic), úgy, hogy közben mégis brutális adóssága van a klub tulajnak. 
Valószínüleg alapozásra szinte kész is lesz a keretük. Demirallal is elôrehaladott tárgyalások vannak, úgy, hogy Onanát még el sem adták (ok,az nekik is nagy veszteség lesz). Hát igen, ez van mikor ott egy olyan szakember intézi az ügyeket,mint Marotta.

Mi meg még tárgyalgatunk pár hetet, aztán majd csodálkozunk mikor oda-vissza kenik el a szánkat a bajnokságban, meg a mai olasz gyerekek majd 10 év múlva inter bérletet (és Barella, Frattesi mezeket) vesznek, nem Milant.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 10:33
Rakuzan
(@rakuzan)

Ahelyett, hogy némi pozitív érkezne a ház tájékáról, egyre elkeseredettebb helyzetbe sodorják a klubot...kiváncsi leszek a szezont nyitó csapatra, és hogy mik lesznek a kimondott célok a szezonban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 10:58
Anselmo
(@anselmo)

@rakuzan a kimondott cél a bajnokság megnyerése lesz. Engem jobban érdekelne a valós cél, amit majd inkább nem mondanak ki. 

Persze, ha megtáltosodik a vezetőség, és képes lesz 3-4 olyan igazolást is végrehajtani, akiket nem csak a Southampton, a Frosinone vagy a Werder Bremen látna szívesen a keretében, akkor még bármi is lehet. De ilyen játékost egyelőre nem sikerült igazolni, sőt még csak a közelében sem vagyunk ennek. 

Cardinale helyében én megkérném Gallianit, hogy a Monza projekt befuccsolásával keletkezett szabadidejét és élete utolsó éveit legyen már kedves újra a Milannak szentelni, mert ő még lehet, hogy akár valóban bajnokesélyes csapatot is össze tudna rakni ennyi pénzből. Amúgy hírlik, hogy a Bíboros annyira kivan, hogy megtiltotta Furlaninak és Moncadának, hogy nyilatkozatot adjanak a szurkolók és a média felé a mercato végéig. Nem tudom, ebből mennyi igaz, de elég gyanús, hogy kifelé egy árva szót sem hallani. Persze bizonyosan dolgoznak. Nem érnek rá. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 19:11
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@anselmo 

Mit tudnának mondani? Hogy istenbizony hogy a moneygép dobta ki Moratát, meg Loftust?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 19:45
LireMille
(@liremille)

@mutt annyira szerintem nem ostobák, hogy ne érezzék, hogy épp elég rosszul áll a szénájuk a reputációt és hitelességet tekintve. Nyilván kínos lenne most bármilyen nyilatkozat, főleg a nettó bénázás közepette, amit művelnek. Meg fogják várni, amíg tisztul a kép, és majd annak megfelelően fogják kitalálni a megfelelő narratívát. Ha elfogadhatóan sikerül a mercato, akkor nem lesz nehéz. Ha mégsem (és jelenleg így néz ki), akkor jön majd valami őrületes bullshit. 

Ami a moneyballos modeltt illeti, az csak terelés, parasztvakítás. Egy pillanatig nem gondolják komolyan. Akkor biztosan nem Morata, Loftus, Traoré, Hudson-Odoi, meg hasonlók lennének a jelöltek, hanem olyanok, akikről legfeljebb a legnagyobb focibuzik hallottak már. De nem olyanokat, akikhez elég csak bekapcsolni a TV-t. Sajnos nagyon is unalmas, kiszámítható és sablonos amit csinálnak, semmi váratlan vagy meghökkentő nincs benne eddig. Ugyanezek a nevek keringenek minden középszerű vagy lecsúszott nagycsapat fórumain és hírportáljain. Kétségbeesetten szaladnak az események után, próbálnak alkudozni, és közben azt sem tudják, hogy hová kapjanak. Nem csodálom, ha erről nem akarnak nyilatkozni...

Én az elején nagyon hittem bennük, tetszett a kép. De most már látom, a moneyball itt csak hazugság volt. Valójában nem ezt alkalmazzák. És megtört bennük a hitem. 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el 2 alkalommal , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.05. 22:02
Anselmo
(@anselmo)

Én azért azt gondolom, hogy ha erről a masszív holtpontról végre el tudnának mozdulni, és mondjuk 1-2 héten belül hozni legalább két olyan játékost, akivel azért azt éreznénk, hogy tartunk valahová, akkor azért valamelyest tudna javulni a közhangulat. A helyükben én az első igazolásokon kevesebbet alkudoztam volna, hogy mielőbb erőt mutassak kifelé, és arra irányuló egyértelmű szándékot, hogy a Tonaliból befolyt összeget nem a párnacihában szándékozom tartani. Akkor egy kicsit mindenki higgadtabb lenne a folytatást illetően, és talán a bizalom is némileg helyreállna. Mert ezzel a tesze-tosza, ügyetlen vesztegléssel csak azt érik el, hogy annál is nagyobb kritikának és gyanakvásnak teszik ki magukat, mint ami mondjuk úgy, hogy indokolt volna... Ez a jóindulatú értelmezése a dolgoknak.

Ezen a ponton én még próbálok így hozzájuk állni, mert bár erős félelmeim vannak azt illetően, hogy mindig az első megérzés a helyes, de próbálom belátni, hogy egy esélyt és némi bizalmat mindenki megérdemel, még a leghülyébbek is. De aki ismer, azt is tudja, hogy ha elárulnak engem, és velem együtt az összes Milan szurkolót, akkor én leszek a legkíméletlenebb és vehemensebb bírálójuk is. 

Nagyon szeretnék majd 4-5 hét múlva elismerő szavakkal és óvatos optimizmussal nyilatkozni róluk. Tegnap fontos esemény történt: kisorsolták a Serie A új menetrendjét, és a Milan a valaha volt legerősebb kezdést kapja. Az első 10 fordulóban, október végéig találkozni fogunk az ÖSSZES nagy csapattal, tehát az tudható, hogy már az elejére nagyon rendben kell majd lenni. Nem kell hozzá nagy ész, hogy lássuk, nem az utolsó napokban kéne összerakni a csapatot, mert belemelegedni és összecsiszolódni nem lesz idő. Remélem ezt az egyszerű összefüggést nem lesz nehéz átlátniuk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 09:11
gumicsiga
(@gumicsiga)

Szerintem Pulisic és Reijnerds egy héten belül meglesznek, itt az a kérdés, hogy mi lett volna a jobb megoldás Pulisic kb. 20M€-ért vagy Kamanda ingyen. Ez valószínűleg nem fog kiderülni, mert ketten biztos, hogy nem fognak játszani ugyanazon a poszton - bár CDK helyett Kamanda talán jobb lett volna-.  Nekem furcsa, hogy nem az ingyenes igazolást választották, lehet ebben benne volt Pioli szava is, mert a szarrágásra ez korántsem jellemző. Kamanda vagy az Internél vagy pedig Romaban fog kikötni és abban biztos vagyok, hogy náluk jót fog menni.. Zárójelben, ennyiért Diazt is megtarthattuk volna.

Szvsz Musah és Morata is meglehetnek, szerintem ők is jók lenének a posztjukon. Alapvetően nem rossz nevek merülnek föl, szerintem jó lesz így is a csapat, nyilván azért fáj ez az egész, mert nagyságrendekkel jobbak lettünk volna, ha Tonali mellé érkezik Musah és a cseréjüknek Ruben. Pulisic helyett megtarthattuk volna Diazt -ő bevált- igazolhattuk volna Kamada-t ingyen és megmarad CDK ára, ami talán fedezte volna a kiadásokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 09:37
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga Kamatyka ügye ennél jóval egyszerűbb, leigazoltuk RLC amivel oda lett az egy NON-EU helyünk és ha eladunk egy NON-EU-t (gyanítom a szuper igazolás lesz a "vesztese", a csodálatos dél-amerikai kapus), akkor jöhet még egy NON-EU-s valaki. Mivel Kami nem kap(hat)ta meg a német állampolgárságot és nem Ő volt a fontosabb NON-EU-s kiszemelt, ezért Őt dobtuk (buktuk, nézőpont kérdése). Puli-nak van horvát állampolgársága, így Ő lett az alternatíva. Szerintem kb. ennyi a sztori lényege, nem azért nem hozták mert nem kéne vagy esetleg nem lenne jobb éve CDK-énál (nincs magasan a léc...), hanem mert nem fért bele most a tervekbe (hozzáteszem, továbbra sem bánom ha nem ide jön a japán, mert ténylegesen még Diaz-nál sem gondolom jobbnak).

Diaz-t meg nem is érdemes ide keverni hogy miért nem maradt, el sem jutottunk a tárgyalásokig, mivel a Real igényt tartott rá. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 12:35
Anselmo
(@anselmo)

https://football-italia.net/milan-choose-dottavio-as-new-sporting-director-report/

Lehet, hogy ezek olvassák a fórumot és még magyarul is értenek? :D. 

Hozzáteszem, hogy amúgy megint csaknegy scoutot neveznek ki sportigazgatónak (még ha állítólag ideiglenes jelleggel is), amivel nem tudom mennyivel lesznek előrébb. 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 13:38
gumicsiga
(@gumicsiga)
Írta:: @hodyzoli

Ebben a szezonban két non EU-s játékost tudunk igazolni, tehát RLC mellett még egy hely van, ezt pedig Chukwuez-val szeretnék betölteni (erről talán már ő is tud 🙂 ),ha eladunk egy ilyen játékost EU-n kívüli országba, akkor jöhet még egy.

Bár kérdés, hogy RLC annak számít-e, mert Anglia EGT tag és mintha ez számítana.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 15:59
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga Jó lenne, de nem így van:

"Among the profiles followed and appreciated by Milan on the mercato, several of them are so-called non-EU players. The Rossoneri can only register a maximum of two this summer, though. 

As highlighted by our colleagues at SempreMilan.it, Milan will have to make careful evaluations as they only can register one non-EU player without restrictions. Two are possible, but then one of the current non-EU players must leave."

Azaza max kettő, de az is csak akkor, ha eladunk a jelenlegiek közül egyet. Az egy az RLC (gratula nekik a Brexit-ért innen is), szóval ha elmegy még valaki közülük (mint mondta a tippem a kapus gyerek, aki annyira fontos a csapatszempontjából hogy már nem is tudom hogy hívják), akkor lehet kettő összesen. Nincs lehetőség még egyre, sőt, a jelenlegit is kimaxoltuk már addig, amíg el nem adunk (végleg) valakit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.06. 17:30
gumicsiga reacted
kissheva
(@kissheva)

Nagyon úgy néz ki behúztuk Pulisic-et is. Ha nagyon racionálisan gondolok az eddig lezajlottakra, akkor nem feltétlen lehetünk elégedetlenek az eddigi érkezőkkel.

Persze, keserű a szurkoló szájíze, hiszen Maldini távoztával egy klublegenda ment el, illetve Tonali-ban látta mindenki a jövő Milan ikonját. Én is csalódott vagyok a két figura távozása miatt.
Tonali helyére/posztjára jött RLC. Erről lehet vitatkozni, hogy jobb-e vagy sem, de fizikálisan rendben van a csávó, jelentős PL és BL rutinnal bír, illetve a  képességei alapján sem kutyaütő azért.
Azt azért valljuk be, ha Tonali 3 éves átlagteljesítményét vesszük, nem lesz megugorhatatlan feladata.

Jön az amcsi, akiről még nem tudom eldönteni, hogy tkp vagy jobb szélső poszton számolnak-e majd vele, de ha szélen akkor nagy valószínűséggel erősödünk tavalyhoz képest, ha tkp, Brahim szintjét sem lesz megugrani egy "mission impossible".

A másik két érkezőre nem térek ki, mert az egyik cserekapus, míg Romerora nem hiszem, hogy epizódszerepeknél többet kapna, ha egyáltalán marad az idényre nálunk.

Csatárra égető szükségünk lenne, mert Giroud-val végigtolni egy idényt igencsak kockázatos. Nagyon bírom a gallt, de ő sem lesz fiatalabb, és 3 frontos küzdelemben kéne egy minimum ugyanolyan szintű  spíler. Ide azért a felröppent neveknél ígéretesebb játékost várnék.

Viszont, amíg nem adjuk el a felesleges játékosokat, addig nem gondolom, hogy gördülékenyen fognak menni a tárgyalások a további érkezők kapcsán. Eddig nem igen hallani arról, hogy bárkiért komoly érdeklődés mutatkozna, illetve a vezetőségen sem érezni (a hírek alapján), hogy nagyon törnék magukat emiatt.

Egy szó, mint száz... nem feltétlen gondolom azt, hogy gyengébbek vagyunk, mint tavaly, és még közel sincs itt a mercato vége. Persze ez most egy pozitív állásfoglalás a részemről, illetve próbáltam kizárni az elmúlt hetek történéseit, ami Sandro és Paolo távozását illeti.

 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.07. 21:10
Oldal 16 / 28