A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 15 / 28
 
HegyalJani
(@hegyaljani)

Érdekesen alakulnak eddig a dolgok..

Ami engem bosszant, többször szóvá is tettem, az a sok leselejtezett, kikukázott Chelsea játékos, akiket szóba hoznak velünk..

Loftus Cheek személyében egyet le is igazoltunk.. Az egyetlen pozitívum, ami vele kapcsolatban eszembe jut az, hogy jó nagy benga csávó, brutális fizikummal.. Elsőre e lehet viccesen hangzik, de az az igazság, hogy az elmúlt években problémánk volt (Kessié távozásával ez csak fokozódott), hogy nem voltunk eléggé fizikálisak, magasak.. Tonali, Bennacer, Diaz, Kalulu, Florenzi,Calabria, stb.. egyik sem arról híres, hogy fizikálisan a legerősebbek.. Ez főleg a pontrúgásoknál látszott, talán emiatt is (másik ugye a helyezkedés) kaptunk rengeteg gólt rögzített helyzetekből.. Ha Loftus Cheek nem lesz folyamatosan sérült, talán még jól is kijöhetünk a szituból..

Aztán itt van a holland srác Reijnerds.. Sokan tudják rólam, hogy imádom a holland focit, bár jelenleg nem a legfényesebb időszaka van.. Elsősorban az Ajaxot kísértem figyelemmel, szimpatikus ahogy ott dolgoznak.. A közelmúltban viszont az AZ el kezdett feljönni, és ha ilyen ütemben fejlődnek, néhány éven belül előzhetik az Ajaxot is.. Nem igazán ismerem Reijnerds-et, de ahogy néztem az Alkmaar harmadik legértékesebb játékosa, nagyon jó fizikummal és a statisztikái sem rosszak, sőt!!! Ha Őt tényleg sikerül leigazolni, szerintem simán mondhatjuk azt, hogy pótoltuk Tonalit, bár nem teljesen ugyan az a poszt.. Reijnerds talán kicsit támadó szelleműbb játékos..

A többi lehetséges érkezőt egyelőre nem kommentálom, mert komolytalannak találom a híreket.. Pulisic, Traore, Musah, Morata, Scamacca, stb..

Akit én igazán várok az Chukwueze, ő hosszú időre megoldaná a problémának a jobb oldalon, de mivel fizetni kell érte, kicsi rá az esély..

Aztán ugye itt a csatárkérdés is.. Nehéz eldönteni, hogy Scamacca vagy Morata a nagyobb vicc.. Jó lenne ide találni valakit, mert képtelenség, hogy Giroud személyében megint egy szem csatárral toljuk végig a szezont..

Továbbra is érdeklődve várom a további fejleményeket és egyre jobban várom, megkezdődjön a bajnokság 🙂

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.29. 12:23
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Megnéztem teljes egészében a Moneyball című filmet, érdekes volt. Habár a film közepe táján eljutottam odáig, hogy ma 2023-ban erről beszélni - mint vívmány -  az olyan, mintha ma valaki az elektromos fogkefét is úgy próbálná eladni, hogy ezzel aztán most olyan eszköz kerül a kezedbe, amivel szebb és egészségesebb fogaid lesznek, mint bárki másnak. Szóval a lényeg az, hogy a Milan most csak azt csinálja, amit közel 20 éve már szinte mindenki más, akinek nem végtelen a pénze. A RedBird pedig a pénztelenség és tehetetlenség állapotára felhúz egy maszkot, egy 20 éve feltalált ideológiával, és azt próbálja megmagyarázni, hogy ezzel versenyelőnybe kerülünk másokkal szemben. Szerintem közben eltelt 20 év, és ma az kerül versenyelőnybe, aki ezt a két oldalt (humán tényezők, személyiség, sorskarakter + statisztikai elemzés) a legjobban kombinálja. De ennyit erről. 

Nincs itt semmi varázslat. Aki piacképes, azt el tudják adni Furlaniék is, aki pedig nem, azt ők sem. Akiért nincs jelentős konkurencia, azt meg tudják venni, akiért meg van, azt nem tudják. A válogatási szempontok teljesen esetlegesnek tűnnek, annak függvényében, hogy az előbbi szempontnak ki felel meg, és ki nem. Ez a de-italianizált, olasztalanított Milan pedig teljesen kiöli az identitást a klubból.  

Ettől függetlenül én is érdeklődve várom a folytatást. Nálam ez nem meglepő, de továbbra is nagyon erős gyanakvással tekintetek a RedBirdre, és szkeptikus vagyok az egész koncepcióval kapcsolatban. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 08:41
Rakuzan
(@rakuzan)

Én eléggé ellene vagyok ennek a koncepciónak, felháborítónak tartom Maldini menesztését és Tonali kiárusítását. Az egyetlen pozitív dolog, amit (eddig) el tudok mondani, hogy tényleg nem ülnek a seggükön Furlaniék, hanem tárgyalgatnak, próbálnak mazsolázni. A felmerülő neveket viszont inkább hagyjuk...én előzetesen arra számítottam, hogy itt Thuram lesz a legalsóbb polcról felmerülő név, csak feljebb lesz nála...erre látjuk, hogy ő volt igazából a teteje, sok jóra nem lehet számítani.

Látszik, hogy a lyukakat próbáljuk minél olcsóbban (ingyen) befoltozni, vagy bejön, vagy nem alapon. Nem éppen erre számítanánk a hatalmas ambíciókat hangoztatva, illetve az elmúlt évek sikerei alapján. Nyilván meglátjuk, mi lesz a mercato végéig, de a pletykák nem túl biztatóak - nem számíthatunk komoly erősödésre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 09:52
Anselmo
(@anselmo)

@rakuzan Igen, ez látszik az Uránuszról is. Azt még érteném is, hogy sok a lyuk a keretben, és az előző szezonban majdnem ezért fizettünk nagyon komoly árat (ha nincs a Juventus rosszalkodása, akkor meg is történt volna), tehát ezzel kezdeni kell valamit. Tiszta sor, nincs vita. 

De arra senki nem kérte őket, hogy miután kiárusították a keret egyik legnagyobb sztárját, továbbra is az ingyen vagy bagóért megszerezhető, senkinek nem kellő, de mindenki által jól ismert középszerű portékát keressék. A magam részéről sokkal megbocsátóbb lennék, ha egy-két kimondottan nagyobb név mellett teljesen ismeretlen fiatal tehetséget hoznának, akik eddig nagyon nem voltak szem előtt. Mert akkor értem a koncepciót. De most nem értem, és nem hiteles. Morata, Pulisic, Scamacca, Kamada, Traoré, RLC, stb. milyen koncepcióba illik bele? A "velük biztosan nem maradunk le legalább a Konferencia-ligáról" tervbe nagyon jól illenek, ez igaz. De ezt leszámítva semmi.  

70-80 millióval (+az eredeti büdzsé legalább 30-35 milliója) sem tudunk megvenni egy-két olyan játékost, mint Güler, Openda, Frattesi, SMS vagy Chukwueze? Hát akkor mégis mennyi kéne? Elismerem, sok van még a mercatóból, ez változhat. Őszintén remélem, hogy fog is, mert különben Cardinale és Milan is nagy bajban lesz. JÖJJÖN BE!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 10:20
kornel1980
(@kornel1980)

Nincsenek jó hírek, a Milan Newson további kiárusításról pusmognak, Kalulu, Theo, és Mike

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , kornel1980
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 15:08
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@kornel1980 

én ilyet nem láttam, csak hogy egy Hernandese van a psg nek- Theo tesója.

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , Rossoneri1978
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 15:59
LireMille
(@liremille)

@kornel1980 Hát akkor ki itt a troll?! Már mindenki? Vagy egyre többen? Vagy inkább senki? Nem kéne ezt csinálni gyerekek. Most azt írják a lapok főleg, hogy több nagy eladás nem lesz. Aztán lehet, hogy szétlopják a klubot, lehet. Én nem tudom. Csak azt tudjuk, amit a lapok leírnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 16:33
Jackoby5
(@jackoby5)

@kornel1980 

Ilyet én se olvastam, de a Twitteren láttam képeket ahol Theo egy napágyon fekszik míg a felesége kényezteti szájjal, és közben egy kopasz férfi is benne van a buliban.. 😀

A képek ha valakit érdekel!

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , Jackoby5
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.30. 22:45
Milanforlife1984
(@milanforlife1984)

Régóta nem jártam itt. Aki rám ismer tudja hogy Maldini egyik legnagyobb védője voltam. Nem is olyan régen "elszakadtam" mint akivel nem értettem itt egyet. Ma sajnos kB minden szavával azonosulok. Azt érzem hogy kiölik a Milan szívemet. És a Milan szívét is. Borzasztón fáj, érzelmes emberként. Nem látom azt hogy ez a csúcs felé vezetne. Nem hiába távolították el Maldinit (is). 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el 3 alkalommal , Milanforlife1984
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.01. 23:21
Anselmo
(@anselmo)

@milanforlife1984 Hidd el, hogy megértelek, és nagyon sajnálom, hogy így érzel. Aligha vagy vele egyedül, bár kétségtelen, hogy ezek már egy szűk kisebbség gondolatai manapság. 

Nem ez vezet a csúcsra, igen. Bár kérdés, hogy a mai struktúrák között vezet-e még bármilyen út oda, legalábbis olyan, ami a Milan számára ma elérhető. A PL és az arabok szépen csendben megölték a futballt, noha a halálát ma még nem mindenki látja, mert a bomlás még nem szemmel látható módon kezdődött meg. De elindult. Mára az Anglián és néhány kivételezett klubon (Real, Barcelona, PSG), kívüli tulajdonosok pragmatikusabb része belátta, hogy a helyzettel külső segítség nélkül nincs mit kezdeni. Ekkora szakadékot már nem lehet áthidalni. Persze a klubok háza táján (főleg a tradicionális klubok esetében), mindig a győzelem az elvárás, ezért mást nem is lehet kommunikálni kifelé. De valójában egy ideje már ez legfeljebb csak lokálisan, helyi jelleggel értelmezhető, európai dominancia szintjén nem. Mára a Milan szintű egykori nagyok is rájöttek arra, hogy az egyetlen amit tehetnek, hogy megpróbálnak mások (a hipergazdagok) kontójára megélni, és őket kihasználva életben maradni. 

Ha közben jönnek eredmények, akkor jó, ha nem, akkor egy bizonyos szintig az is jó. De egy szélesebb körű esélykiegyenlítés nélkül, a futball néhány évtizeden belül lehanyatlik és eltűnik a szórakoztató ipar csúcsáról. Talán 15-20 éve van hátra, nem több. Mivel pénz ereje sohasem kijátszható, ezért csak úgy lehet megmenteni, ha a pénz szerepét mesterségesen csökkentik vagy eliminálják. Vagyis visszatérnek a gyökerekhez. Ehhez az egyetlen út talán a nemzetállamokhoz való visszatérés lenne, egyszerűen újra limitálni kéne a légiósok számát, és megszabni egy kötelező kvótát a saját nevelésű játékosok számára (de nem a keretben, hanem a kezdő 11-ben, mint 1995 előtt). A fizetési sapka is segíthet, ha az adóhatóságok közben kellően éberek, de ezt nem tartom megoldásnak, mert ha kell, akkor Haalandnak borítékban jön majd a pénz...

Olyan dolgokkal lehet egyedül visszafordítani ezt az eróziós folyamatot, amely a világ szeme előtt zajlik, és nem tudod elfedni sehogyan. Előbb-utóbb ezt vagy belátják, vagy a foci a mai értelemben megszűnik létezni a 40-es évekre. Addig viszont sajnos várnunk kell. Hogy lesz-e mire, azt nem tudom. De amíg így állnak a csillagok, sajnos a régi világ legfeljebb szunnyadó parázsként él majd tovább az emberek emlékeiben. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.02. 10:24
gumicsiga
(@gumicsiga)

Szerintem nem fognak több kulcsjátékost eladni, Theo és Mike esetében voltak megkeresések, amiket egyből visszautasítottak. Ettől persze még nem biztos, hogy ők sokáig velünk lesznek, hiszen most bebizonyosodott, hogy nincsenek érinthetetlen játékosok, mindenkinek megvan az ára!

A kérdés tényleg az lesz, hogy ebből mennyit fognak a keretbe visszafordítani. Én Loftusnak örültem, -igaz ez még Maldini érdeme-, szerintem Pulisic is jó lenne nálunk. Ezeknél a játékosoknál arra kell gondolni, amikor pl. Tomori vagy Bakayoko érkeztek hozzánk, a Chelsea-be nem fértek be, de nálunk magasan keret szintje felett teljesítettek és egyből kiszorítottak vkit a kezdőből. Bakayoko esetében szerintem más lett volna a helyzet, ha nem engedjük vissza a kölcsön után.

Egyenlőre Morata vagy Scamacca leigazolása se az új vezetőség ötlete volt, csak úgy,mint Chukwueze. A magas átigazolási bevételek mellett egyenlőre eléggé alacsony ajánlatokat adunk úgy látom, hogy inkább a játékosoktól várjuk, hogy nyomást gyakoroljanak a klubjukra. Ebben benne van a lehetősége annak is, hogy akár egy Lyon simán túllicitál minket..

A Pulicis,Reijnerds,Musah,Morata négyes szerintem jó alap lenne a köv szezonra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.03. 10:12
Anselmo
(@anselmo)

Én is azt látom per pillanat, hogy több kulcsjátékostól nem válunk meg. De nem gondolnám, hogy azért, mert a szurkolókra vannak tekintettel, inkább csak azért, mert nem tudják pótolni őket -nemhogy minőségben, mert az nem is szempont - de még darabra sem. Lényegében a fél világra rárepültünk már a hírek szerint, csak minden akadozik, áll, stand-by, stb. Elméletben érti is még talán az ember, hogy mit is akarnak, de a gyakorlatban valahogy eddig nem igazán életképes a dolog.

Az is tényező lehet, hogy nincsenek élő szakmai kapcsolataik, sem az ügynökkel, sem más klubvezetéssel, sem gyakorlatuk az ilyen típusú tárgyalásokban. Ez egy nagyon speciális műfaj, nagyon sok múlik az informális értesüléseken, a kapcsolatrendszeren és a presztízsen. Márpedig Furlani és Moncada konkrétan egyikkel sem rendelkezik, így hatalmas hátrányból indulnak. Az már Cardinale óriási baromsága, hogy erre nem gondolt, 1 nap alatt kirúgta Massarát és Maldinit, de kompetens utódokról nem gondoskodott. Sajnos ez annyiban nem meglepő, hogy Cardinale egy ritka nagy gyökér. Nagyon kevés olyan klubvezetőt (tulajdonost) ismerek a nemzetközi futball életből, aki ekkora őstulok lenne. Talán anno Zamparini vagy most a Glazer-család, de előbbinek az esze legalább volt, utóbbiaknak meg legalább pénze. Cardinalénak meg egyik sincs.   

A két díszmadár meg próbálkozhat, de valószínűleg azzal is komoly gondjuk van, hogy egyáltalán komolyan vegyék őket. Elviekben nem tartom nagyon ördögtől valónak ezt a klubmodellt, ha már egyszer nincs olyan tulajdonosunk, akinek pénze is volna. De olyan sután, esetlenül, és ész nélkül csinálják eddig ezt az egészet, hogy azt tényleg csak szánni lehet egyelőre. És nem arról van szó, hogy előre leírunk mindenkit, akit hoznak, hanem arról, hogy egyértelműen látszik, hogy a 3.-4. opciók jönnek csak össze, és nem azt hozzuk, aki nagyon kell, hanem akit könnyű, vagy különösebb virtuozitás híján is meg lehet szerezni. Az pedig rendszerint a resztli. És ezt a jövőképet már nem fogadom el. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.03. 12:52
Dr.Schulz
(@hesziadi)

Egyetértek, de most akcióba lendülnek, ahogy a hírek közt is szerepel. Erről nekem kapásból a Csupasz pisztoly Frank Drebinje ugrik be. Nevetséges az egész...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.03. 13:34
Dr.Schulz
(@hesziadi)

Közben Kamadát ügynöke felajánlotta az Internek. Gondolom oda jó lesz ingyen évi 3 milkáért. Ha nem válik be, max eladják jövőre. Mi futunk két kört Chukwu ekéért, majd döbbenünk, hogy a szemét Villa nem enged az árából. Legalábbis annyit biztos nem, hogy nekünk jó legyen. Bukjuk mindkét játékost. Majd cigánykodunk Pulisicért, aki kijelentette, hogy ide akar jönni. Ezért mi magabiztosan alá licitálunk, míg nem jön egy számára is vonzó csapat, aki megfizeti őt is és a Chelseat is. Vele sem kell számolnunk tovább. Jöhet a cdef verzió vagy ki tudja hanyadik. Kíváncsi leszek, mi fog kisűlni ebből... A támadó középpályás posztot kitárgyaltam. Ha lesz időm, kedvem, energiám, rátérek a csatár és középpálya jelöltekre is bővebben. Alszok rá egy-kettőt, hátha meglepnek a srácok és végre történik valami addig. Nem Lótusz meg Sportiello, mert hozzájuk a mai vezetőknek közük sem volt. Ez az én véleményem, megérzésem. Nem kérek jövőbe látó vádakat! Forza Milan! Peace!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.04. 16:55
gumicsiga
(@gumicsiga)

Az új lesszabaly miatt Moratta értéke biztos nőni fog,most kéne megvenni.

Viccet félre téve tényleg jelentős változás lesz és jól lenne egy rutinos csatár, aki ki tudja ezt használni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.07.04. 21:53
Oldal 15 / 28