A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 14 / 28
 
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@gumicsiga 

Loftus pedig nem egy redbird profil. Tapasztalt, nem fiatal, viszont aránylag olcsó, sérülésből nem elég jó formában visszatérő.

Tényleg, tudjuk, hogy milyen a redbird játékosideálja? Mindegy csak olcsó legyen? Vagy a számoknak is mellette kell szólnia? Vagy kérdezzem Cardinale AI robotját?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 10:52
Anselmo
(@anselmo)

@mutt Hát az gondolom mindig éppen attól függ, hogy kivel tudnak megállapodni és kivel nem. A játékosideál mindig az, aki hajlandó idejönni, lehetőleg persze olcsón vagy ingyen, de ha éppen 40 milliót kell fizetni érte és Lukakunak hívják, akkor persze az.  

Iróniát félretéve, a gond alapvetően az, hogy Furlaninak sem tapasztalata, sem összeköttetései nincsenek, így mindenkitől elesünk majd, akihez az ilyen ösvényeken keresztül vezet az út. Az "ideák" meg ötletek, amiket olyan szívesen hangoztatnak, csak akkor működnek, ha valaki betéve ismeri az összes kiskaput, ügynököt, bennfentes információi vannak, jó személyes kapcsolatai egyéb klubvezetőkkel, stb. Moncada és Furlani kb. 0 ilyennek rendelkezik, tekintélyük sincs. Morbid egy kicsit, de ilyen alapon akár én magam is tárgyalhatnék bárkivel, és nem lenne kisebb esélyem a sikerre, mint nekik. Abszolút amatőrök próbálkoznak most a klub élén, mert Cardinale azt hitte, hogy ez ennyi. Hogy egy kecskepásztor is ülhet ott a tárgyalóasztalnál, és majd jönnek az igazolások. Marrotta vagy Giuntoli, de akár Massara, Sabatini vagy Galliani MÉG MA IS, bármikor zsebre vágná a mi CEO-nkat, ajtók nyílnának ki csak a nevük hallatán. Maldinire ez szintén igaz volt.  

Az a Milan, amelyet Cardianale 3 hét alatt megteremtett, már nem ismerős senkinek, így félnek is tőle. Nincs ugyanis identitása, hitelessége, koherens jövőképe, sem kiszámíthatósága, amely egy játékos számára mind-mind lételem volna. Elveszett a BIZALOM a Milanban. És ezt pokolian nehéz lesz akárcsak részlegesen helyreállítani. Ez még akkor is évek munkája, ha jó irányba haladnak a dolgok. 

Szóval a lényeg, hogy a fentiek miatt nekünk csak a legrosszabb portéka marad, a sérülékeny, formán kívüli, a reménytelen helyzetben vergődő, akiktől a klubja is szabadulni akar bármi áron. Az olyanok, mint Rebic jelenleg a saját keretünkben. Ahogy telik az idő, ráadásul amúgy is exponenciálisan romlanak az esélyek. A hajamat tépem mindig attól az átgondolatlan megjegyzéstől, hogy "a mercatóból még hány nap van hátra, meg az utolsó napig várjunk még, stb. Ugyanis ez a gyakorlatban nem így működik. Az érdemi dolgok a legtöbbször az első felében zajlanak, hiszen az eladó klubnak utána még pótolnia is kell a legtöbb esetben egy-egy kulcsjátékost. Nem véletlen, hogy Bellingham és Tonali rögtön az elején keltek el. Ha augusztus 24-én jön értük a Real meg a NU, akkor elhajtották volna őket. A mercato végén többnyire már csak a selejtet, a ballasztot dobják ki a klubok, azt akit amúgy is nélkülözni tudnának. Vagy akire az évszázad ajánlatát kapják kétszeresen túlárazva. És mi remélem nem ezekre óhajtunk lőni, mert akkor mindenben igazam lesz, és nagyon szomorú évek elé néz a Milan.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 12:46
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@anselmo 

És akkor Scaroni szájába adja Gerry, hogy: nincs már szükségünk Paolora (és Massarára), a Milan projekt már önjáró!

😂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 14:08
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Maldinièk eltávolítása rosszul érintett, mint sok millió rajongót a világon. Érzelmileg dokkal könnyebb az ilyen dolgokat megközelíteni (ahogy én is teszem), akinek van annyi hozzáértése, hogy szakmailag is átláthatná-annak pedig a kulisszák mögött rejlő tényleges információk hiányoznak. Így csak a háborgás és bizakodás egyvelege marad….

viszont amit nem értek: ha igazak a hírek Furlani és Moncada inkompetenciáját illetően, akkor ez a cardinale vagy egy igazi vadbarom, hülye vagy annyi tőkéje van, hogy az az 1,2 millárd € amennyiért megvette a klubot, elenyészik mellette.

azt tegyük félre, hogy érzelmi vagy anyagi szándékból (tudjuk melyik), de neki ennek az üzletnek meg kell(ene) térülni. Na már most ha kirúgta Maldinit és egy saját koncepcióval rendelkezik, akkor alapvető egy vagy több olyan emberrel körbevenni magát (és a fentiek helyére is ilyet kell ültetni), aki tudja a dolgát, uram bocsá vérprofi.

Mert itt most kezdve egy rossz mercatoval és sok helyi és akár távoli szurkoló megbántottságával elúszhat a jövő idény, a bérletesek, az azt követő bl, az öltözői hangulat-és csapat iránti elköteleződés, lojalitás, minden….

tehát hol és hogy akarja, hogy ez megtérüljön neki?!

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el 2 alkalommal , Rossoneri1978
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 19:15
Jackoby5
(@jackoby5)

@rossoneri1978 Ha üzleti szempontból nézem akkor így:

A Milan-t megvettem 1.2 milliárd dollárért. Amihez 600milliót az Eliot meghitelezett nekem, másik 600 milliót pedig sok befektető.

Nos a célom az lenne mint üzletember, hogy a 600 milliós hitelt a csapattal törlesztessem meg, ezáltal lényegében dupláztam a befektetésemet, és ha mellette még infrastruktúrális fejlesztéseket is véghez viszek akkor a csapat értéke ugyancsak nő.

Szerintem úgy csinálnám, hogy az értéket kiárulom, és a lehető legolcsóbban pótolom, (lehetőleg ingyen) így a keret értéke nem zuhan nagyot, de a kinyert tőkét befektetem máshol. (hitelt hamarabb visszatörleszteni csak a hülyék szoktak)
ezt a taktikát 4-6 évig csinálnám, amég a stadiont fel tudom építeni.
Amint megvan a stadion, az első nyáron tényleg erősítek, és visszacsalogatom a szurkolókat, hogy a szezon végén amikor a sejkeknek mutatom hogy mennyi az átlag nézőszám akkor könnyebben kicsengessék nekem a 2.5 milliárdot. 
Utána kifizetem a hitelt az eliotnak, kifizetem a többi befektetőt azon a hozamon amit ígértem nekik, a maradékot pedig megtartom.. (ez még a jobbik forgatókönyv, mert ha nem a sejkeket győzném meg, akkor valami olyan kókler kínait szereznék aki valahogy kap hitelt valakitől hogy megvegye tőlem a csapatot.)

Viccet félretéve, elég nehéz pozitívan látni a dolgokat, egy kis lépésre voltunk attól hogy komoly tényezők legyünk újra, most meg azt se tudjuk mi a terv, vagy hogy egyeltalán van-e terv..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 20:08
Lansky
(@lansky)

Több olyan játékossal kapcsolatban, akit az elmúlt években igazolt le a Milan, említésre került, hogy érdekesnek találta azt a projektet, amit a Milan felvázolt neki. Ha fiatal játékos volt, akkor azért, mert úgy látta, hogy itt lehetőséget fog kapni, hogy megmutathassa magát (ami nem feltétlenül jelentette persze azt, hogy itt fog megöregedni), az idősebb játékosok pedig még úgy érezhették, hogy van rájuk igény, mentorai lehetnek a fiataloknak, ráadásul egy nem akármilyen, hanem egy komoly célokért küzdő klub játékosai lehetnek.

Ez a projekt az évek során persze folyamatosan módosult, jöttek az idősebb játékosok, akik talán nagyobb szerepet kaptak annál, mint amit ők maguk is reméltek, sokszor a fiatalok rovására jutottak több lehetőséghez... Lehet, hogy korábban a terv az volt, hogy egy, az Ajaxéhoz hasonló nevelde legyen a Milan is, de közben a célok közelsége miatt (is) kellettek idősebbek, tapasztaltabbak.

Az "inkább fiatalos, mint idős Milan" elv ugyanakkor úgy gondolom, megmaradt. Nyilván lehetett volna jobban is csinálni, idősebbek helyett fiataloknak (több) lehetőséget adni, fiatalokat a keretben tartani és játszatni, de talán nem arról volt szó, hogy páfordulás történt volna, egyszerűen be kellett látnia mindenkinek, hogy csak fiatalokkal nem fog menni a felemelkedés.

Ami ebből a szempontból fontos, hogy ez a koncepció mint a legtöbb koncepció akkor működhet, akkor lehet hiteles, ha bizonyos személyhez, személyekhez köthető, aki ehhez az arcát, a nevét adja. Ez pedig korábban sem Gazidis, Scaroni vagy később Cardinale volt, hanem Maldini.

Sok játékos, aki a Milanhoz igazolt, megkapta a 20 eurós kérdést, hogy mit érzett, mire gondolt, mikor Maldini felhívta. Persze ilyenkor jöttek a csöpögős "egy megvalósult álom volt" jellegű mondatok az illetőtől, néha túlzásba is estek, és a Milan-kötődésű újságírók büszkeségből valami olyan képet próbáltak láttatni, hogy ha Maldini felhívja X-et, az már jön is, hogy aláírjon. Persze erről szó sem volt, Maldini szerepe nem ebben volt jelentős.

Annak idején az Elliott rájött, hogy meg kell nyernie magának a szurkolókat, kellett neki egy név, akire egy koncepciót építhet. Lehet, hogy volt benne valamiféle olyan elképzelés, hogy kihasználja Maldinit, de azt is tudhatta, hogy Maldini eléggé ambiciózus ahhoz, hogy nem fog bábként viselkedni. Mindkét félnek hasonlóak voltak az érdekei, növekedési pályára állítani a Milant. Az Elliott talpra akarta állítani a klubot, Maldini meg azt akarta, hogy a Milan felemelkedését legalább részben az ő nevéhez kössék.

A fontos, hogy a tervben Maldini volt a kulcsszereplő. A játékosok nem feltétlenül olvadtak el, amikor Maldini tárgyalt velük, de a projektet illetően úgy érezhették, hogy Maldini személye valamiféle garancia arra, hogy a Milanban megkapják a lehetőséget, itt ki fognak tudni tűnni, azaz Maldini nem vágná át őket, mert azzal keresztbe tenne a Milannak. Maldini hitelességi próbája volt tehát az igazgatói ténykedése. Ő nem olyan volt, mint bizonyos sportigazgatók, akik egy adott klubhoz nem feltétlenül kötődnek. A játékosok úgy érezhették, hogy amíg Maldini itt van, addig megvan a hit, az elkötelezettség, hogy felfelé haladjon a Milan. Ez pedig Maldini személyének volt köszönhető. Hogy ki és mit képvisel a Milanban Maldini, azt mindenki tudta. Ezért volt bizonyos tekintetben könnyű, de nehéz dolga is.

Maldini eltávolítása éppenséggel indokolható lenne "összeférhetetlenséggel", pénzügyileg biztosan lehetett volna jobban ténykedni stb., tehát meg lehet magyarázni a menesztését. Amit nem biztos, hogy átgondoltak viszont, hogy Maldininek volt ez a bizonyos hozzáadott értéke, miszerint a koncepcióhoz az arcát adta.

Hogy Maldini menesztése jó ötlet volt-e, most nem annyira lényeges. Úgy gondolom egyébként, a RedBird (Cardinale) nem annyira üzleti, inkább személyes döntést hozott, noha nyilván az ő véleményük szerint Maldini nem jó partner, nehezen lehet vele dolgozni, akaratos, illetve ott az a bizonyos 180 milliós mínusz, amiről sokszor szó volt. [Megjegyezném, az a -180 millió euró simán lehetett volna csak -100 vagy -60, amennyiben egy-egy érdeklődő klubnak azt mondják Maldini felettesei, hogy oké, adjuk el az a kiszemeltet. Tonalival mi történt? Gyakorlatilag felsőbb utasításra adták el. Adná magát, hogy ha Maldini itt lett volna, ezt nem "hagyja", ugyanakkor kétlem, hogy korábban ne lehetett volna megoldani, hogy a vezetőség azt mondja egy ajánlatra, hogy - Maldinivel szembehelyezkedve - elfogadja. Sokszor olvastunk olyan híreket, hogy X vagy Y játékosért bejelentkeztek, és a Milan (nem Maldini!!!) kijelentette, hogy az illető nem eladó... Majd menesztik Maldinit, és az az egyik vélelmezett indok, hogy nem tudott (jól) eladni? Érdekes.]

Maldini meghatározó szerepét mutatja az is, hogy a hírek szerint Cardinale átalakításokat tervez a klubnál, ami Furlani és Moncada szerepét is megingathatja. Amerikanizálni akarja a Milant, ami nem biztos, hogy rossz dolog - bár szerintem nehezen kivitelezhető -, mégis valamiféle kapkodást érzek. Túl gyorsan és túl nagy lépésekben akar változtatni Cardinale. Lehet, hogy úgy érzi, megszabadult egy számára kellemetlen valakitől, de nagyon kíváncsi leszek, hogy bejönnek-e az elképzelései, ha továbbra is az a terv, hogy hiteles, vonzó célpontként jelenjen meg a Milan a fiatal, ambiciózus játékosok előtt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 20:43
LireMille
(@liremille)

Terv az van, el lehet hinni. Csak nem olyan, ami tetszene. Árulkodó ugye, hogy a Tonali transzfer biztossá válasa óta sem vette a bátorságot senki a vezetőség részéről, hogy kiálljon a szurkolók vagy a média elé, lecsillapítani a kedélyeket. Persze, hogy nem, mikor tudják jól, hogy a szándékaik (legalábbis Cardinale szándékai) köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit a szurkerek ilyen helyzetben hallani akarának. Nyílt szinen meg most már inkább jobb nem hazudni többet, az elején így is volt már elég.

Szét akarják lopni a klubot, és belőle szarmazó pénzt másba fektetni. Ebben maximálisan egyetértek. A Milan hamarosan a tabella második felében lévő csapat lesz, ebben biztosak lehetünk. Hogy a népharag el fogja-e söpörni őket ezek után, az mondjuk jó kérdés, de a nyereség a lényeg. AI-alapon ingyen közel venni játékost, majd eladni sok penzért. Lehet az is, hogy csak a Forma 1-es beruházás miatt kellett a Milan keresztfinanszírozni, mit tudom én... annyit hallottam, hogy Gerry Cardinalét tartják az amerikai üzleti életben az egyik legostobább és fafejűbb alaknak. Izlandon is melegházi ültetvényekbe akart fektetni, és pl. 10 év után sem tudott megtanulni olaszul. El tudom képzelni, hogy szegény olyan buta  hogy nem tudja elfogadni azt sem, hogy nem lehet mindent, mindehol egyformán működtetni. 

De az biztosnak látszik, hogy az átlag szurkoló számára siralomvölggyé fogja változtatni a klubot. Elismerem, hogy van alapja annak, ahogyan működtetni akarja a klubot, de nem Olaszország erre a megfelelő terep, és talán nem is a soccer.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 20:44
hodyzoli
(@hodyzoli)

@liremille Engem nem zavar ha valaki idejön trollkodni, jelen esetben a kedvenc csapatom meg is érdemli ezt. Csak azt nem kedvelem ha valaki ész nélkül próbálja ezt megtenni, ellentmond saját magának pár nap eltéréssel csak azért, mert éppen másra ugranak rá azok, akiket heccelni akar az illető.

Szóval jó trollkodást, csak please azt ésszel és átgondoltan, úgy van csak igazán értelme és akkor fogod igazán jól érezni magad ebben a szerepben. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.27. 10:41
Anselmo
(@anselmo)

Számomra az egyik legérdekesebb kérdés a RedBird projekt hitelessége, illetve önmaguk mit gondolnak erről, hol mozog a határvonal a bullshit és a meggyőződés között. Egyfelől ugyanis AI-robotokról beszélünk, Moneyball-szerű statisztikai alapú kiválasztásról, amelynek az "out of nowhere" típusú igazolások  lennének az alapjai. Hogy (még a berobbanás előtt) olcsón, szinte a fű alatt elhozni olyan, a semmiből felbukkanó tehetségeket, akik itt fogják megsokszorozni az értéküket. Szinte már vallási meggyőződésként tekintenek erre a módszertanra, de ami mégis érdekes, hogy mégsem bíznak benne, és mégsem merik erre építeni a klubot - pedig az legalább egy izgalmas kísérlet lenne. 

Ezzel szemben eddig világosan kirajzolódik a szándék: egy stabil és kiegyensúlyozott középszerre alkalmas listát gyűrnek izzadó kezekkel már hetek óta. Olyan nevekkel, akiktől egyrészt semmi egetverő nem várható, másrészt biztosan nem fognak többet érni 2-3 múlva, hanem még ennyit sem, harmadrészt meg biztosan nem az AI által lettek javasolva.

Morata, Thuram, Scamacca, Loftus-Cheek, Kamada, Pulisic (hogy csak a legdivatosabb neveket említsem) az eklatáns iskolapéldái annak a kiszámítható középszernek, akikkel igazán magasra törni biztosan nem lehet, akikben kiaknázatlan potenciál már nemigen van, akik ennél többet már nem fognak érni, de akikkel még éppen reális eséllyel elérhető lenne a 4. hely (alulról vagy felülről súrolva).

És ez minden, csak nem éppen bevállalós, vagy forradalmi, esetleg izgalmas, de még csak nem is egyedi. Ez egy szürke, defetista felfogású középcsapat átigazolási politikájának leírása, amely nem mer, és nem is akar több lenni, vagy MÁS lenni, csakis túlélni akar a lehető legkisebb befektetések eszközlésével. Ez egy Lazio vagy Roma utolsó 15-20 évének tökéletes leírása. Szorítsuk be magunkat egy létre két foka közé, mert akkor lezuhanni nem sem fogunk, de a tériszonytól sem félni, midőn túl magasra érnénk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.27. 13:51
desmond
(@desmond)

A Moneyball is addig működött, amíg csak egy csapat csinálta, amint kijött a könyv már mások is látták az értelmét és nehéz lett fű alatt elhozni a legigéretesebb célpontokat. Az internek se kell értenie hozzá, elég ha a Milan célpontjait követik. A fociban nem is hiszem, hogy annyira kiemelkedően működhet egy ilyen rendszer, mint a bázislabdában, ami egyszerűbb sport.

Van értelme újítani és kipróbálni minden technológiát, de mindenhol használnak ilyet, ezért akkora előnye nincs, hogy ez legyen a fő irányvonal. Galliani se igazolt szupersztárokat és egy Monza-ból Seria A-s középcsapatot rakott össze, viszont a továbblépéshez már nem lesz elég ez a stratégia. A Redbird is ebben jártas, hogy egy alsóbb osztályú csapatból csinál egy középcsapatot, viszont itt most egy Milan-ból kéne BL top8-at összerakni, amit ezzel a felfogással nem lehet.

Több értelmét látnám, ha egy Barcelona szintű utánpótlást akarnának létrehozni, de ez eddig nem ment és Pioli félve nyúl a fiatalabb játékosokhoz(ez elég furán hangzik), ezért azt látni, hogy nincs egy hiteles elképzelés, amiből arra lehetne következtetni, hogy előrelépés lesz. Tonali eladása is akkor lenne igazán pozitívum, ha mögötte már ülne egy másik fiatal játékos, aki a helyét követeli. Az viszont jó ötlet, hogy 1 játékos árából esetleg megpróbálnak betömni 3 lyukat, de ez még nem történt meg eddig.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.27. 21:57
LireMille
(@liremille)

https://sempremilan.com/hopelessness-washes-over-milan-cardinale-dangerous

Érdekes cikk, ha valaki veszi a fáradságot, és elolvassa. Itt szinte mindenről szó esik, akiről az itteni arcok is beszéltek már. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.28. 07:17
Anselmo
(@anselmo)

Az minden esetre átjön az eddigiekből, hogy Tonali pótlását nem hasonló kaliberrel képzeli el Cardinale és Furlani. Létszámban igyekszünk meglenni, de az biztos, hogy egy polccal minimum lentebbről keressük a pótlást. Loftus-Cheek és Reijnders úgy tűnik befuthat, mindketten jóval kisebb potenciállal és képességekkel rendelkeznek, mint az olasz, és jóval idősebbek is. Ez persze olyan értelemben logikus, hogy több helyre kell az a 70-80 millió, de azért egy Frattesi / SMS féle "csere" nem lett volna ennyi, de úgy tűnik 30-40 közötti összeget nem szánunk a legjobb középpályásunk pótlására sem. 

A tulajdonképpen ingyen (kölcsönből vissza) távozó Brahim Diaz helyére szintén ingyen hozzuk azt a Luka Romerót, aki a Laziónál sem kellett. Nagyon fiatal még, bejöhet, de ha Diaz pótlását a Romero / De Ketelaere kettőssel tervezzük megoldani, akkor itt is elég komoly visszaesés lesz, márpedig ez nem kis szó, mert Diaz nem tette igazán magasra a lécet. Azt meg nem hiszem, hogy majd 3 db irányítóval fogunk nekimenni a szezonnak (vagyis igazolnánk oda még egy komolyabb nevet is)... 

Jobb szélső posztion egyelőre csak nevek vannak. Itt a legkönnyebb még alamizsnából is nagyot alkotni, mert Serie B szintű a jelenlegi jobb szél, így szinte bárki jön, az csak jobb lehet. De itt is nagyon nagy kérdés, hogy sikerül-e érdemi minőségi előrelépést elérni.

Csatár poszton pedig számomra teljes homály, mit akarnak. Itt is az látszik, hogy inkább Giroud mögé, mint elé gondolkodnak bárkiben is. 

Nem akarok még nagyon sommás véleményt mondani, de egyet ki tudok jelenteni habozás nélkül: eddig nagyon nem sikerült kárpótolni senkit, vagy feledtetni Tonali eladását. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.29. 08:59
gumicsiga
(@gumicsiga)

A nyári mercato eddig még mindig Maldini munkája. Az össz költség a Kamada, Loftus és Sportiello esetében 18M€, (Luka Romeró talán már az új "vezetőség" eredménye, de nálam ő egy újabb Halilovic).

Ezt még eladások nélkül is tudtuk volna teljesíteni, nem akarom számolgatni, hogy a Tonali féle eladásból mekkora büdzsénk lehetne, de ha az eddigi próbálkozásokra hagyatkozok, akkor talán még annyit se szánnak a csapat megerősítésére, amennyit az eladásokból beszedtünk.

Pulisic esetében kb 10M€ a különbség, Chukwueze esetében kb ugyanennyi, mindkét játékosért 15M€-t ajánlottunk. Mivel az nigériai lett volna a csapat fő célpontja,de érte 30M€-t kért a Villareal, feltehetően nekünk ez magas és ezért került újra képbe Pulisic. Ebből azért leszűrhető, hogy ez a maximum összeg, amit egy top jobbszélső leigazolására szánunk, 15-20 M€.

Kell még igazolnunk KP-ra és egy csatárt is, utóbbinál eddig csak ingyen megoldások és opciós célpontokról lehetett olvasni, KP-ra fölmerült két 15M€ körül elhozható játékos, tehát eddig az elképzelések szerint kevesebb pénzt szántak az igazolásokra, mint a 70M€, amit Tonaliért bezsebelnek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.29. 09:33
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Nekem pld. Reijnders kifejezetten tetszik, videók alapján nagyon jó kis játékos, ami persze semmit nem jelent feltétlenül, de azért annyi mindenesetre lejön, hogy van annyi jó megmozdulása, hogy lehessen belőle csinálni egy minőségi videót :). Ezt pld. Kamadánál nem tudták megtenni, nála aztán semmi extrát nem látni (de mivel itt sokan rajonganak érte, elhiszem hogy tud jobban is játszani mint a videókban vagy a német kupa döntőben) és amúgy Ő (Kamada) lenne szerintem az irányító (CDK-val) és Romero lenne a jobb szélső (csere? - gyanítom Messias helyén). RLC szerintem egy jó játékos, ha elkerülik a sérülések jobb lehet mint bármelyik kp-nk az utóbbi időben. Musah kicsit Kessie feeling nekem, kicsit technikásabb, de ránézésre passzolni és lőni nem nagyon tud, illetve ha Kessie pótlék mint amilyen kb. RLC is, akkor fölösleges lenne, én inkább a hollandban gondolkodnék. Romerotól én tartok kicsit, nálunk inkább a brazil vonal szokott működni, az argentin meg inkább az Inter asztala, de meglátjuk. Fiatal, technikás, jók a pontrúgásai, harcos és bár ez nem nagy teljesítmény, de ránézésre már most biztatóbb mint a jelenlegi két jobbszélsőnk. 

Ha kívánság műsor lenne én Reijnders-t hoznám még a kp-ra és azért jó lenne valóban valami csatárféleséget ill. első számú jobbszélsőt is nézni, valahogy a Pulisic vonal nekem sem tetszik, bár a Dortmundban még jó kis játékos volt. Ahogy A.Traore is egy fura név, mert cserének több mint oké lenne (ha ég a ház azért Ő sebességből és erőből is tudna bontani, csak lőnie ne kelljen...), de első számú jobbszélsőnek nem lenne szerintem ideális. Talán a nigériai srácot mondanám így elsőre a felmerültek közül. Előre meg érdekes lesz nézni hogy a Scamacca, Lukaku, Icardi (ill. előtte Arnautovic, Openda, Balogun) nevek után ki fog ténylegesen érkezni, én is tartok tőle kicsit hogy Giroud azért maradt és nem ment haknizni a többi gold diggerrel Szaudi-Arábiába, mert tudja hogy komoly szerepet szánnak neki. Minőségi cserének tök jó lenne, teljes kezdőnek a kora miatt kérdéses, bár én nagyon kedvelem.

Meglátjuk, de bármi lesz addig nem ítélkezek, amíg nem láttam a pályán a "végterméket", pláne nem most, amikor még azt sem tudom valójában ki fog jönni. És ott lesz érdekes hogy Pioli mit villant most, hogy Ő is érdemi felelőse ELVILEG az érkezőknek. 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el 3 alkalommal , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.29. 10:32
HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Olyannyira, hogy Reijnders az egyetlen olyan komolyan felmerülő név, akivel eredendően nincs komoly bajom, fenntartásom. Az összes többi kapcsán nagyon komolyan megkérdejelezhető, hogy jó lesz-e ez nekünk. 

Loftus-Cheek És Pulisic folyamatosan sérült. Persze gondolhatjuk azt, hogy itt majd nem lesznek azok, de ezt mi a francra alapoznánk? Origi is az volt, és itt is az maradt. Óriási kockázat a Milan mai lehetőségei mellett, hogy erősen sérülékeny játékost igazol - főleg egy olyan helyett, aki szinte SOSEM volt az az elmúlt 3 évben (Tonali). Romero kapcsán nekem is Halilovic jutott eszembe azonnal. Traoré "furcsa" név, igen. Nagyon furcsa. És nem azért, mert túl ritka lenne a vezetékneve Afrikában. Scamacca teljesen megégett a WU-nál, Morata egy örök lúzer, Kamada meg olyan szürke mint a novemberi égbolt. Aki pedig nekem is tetszene (Güler, Frattesi, Openda, Baldanzi, stb.) arra esélyünk sincsen. Szóval... 

Az a nagy büdös helyzet, hogy megint csak olyanokat hozunk, és olyanokban tudunk komolyan gondolkodni, akik másoknak már nem kellenek, sőt lényegében szinte senkinek, és így nincs is konkurencia értük.  

Reijnders az egyetlen, aki nem illik ebbe a képbe. De a többi jómadár egy kiszuperált, a mostani klubjában létszámfeletti, sérülékeny és/vagy már sokszor lejártatott név. És nekem ezzel van a bajom. Hogy ez kurvára nem az az irány, ami a csúcsra vezet. És szerintem ezzel nagyon nehéz lenne vitába szállni a fenti nevek kapcsán.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.29. 11:32
Oldal 14 / 28