A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 13 / 28
 
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo Talán azért vannak csöndben, mert sokkal tájékozottabbak, mint mi vagyunk.. Közelebb vannak a tűzhöz, biztos tudnak olyan dolgokat, amiről nekünk fogalmunk sincs..

Én pont ezért nem temetem az egészet.. Igaz, túlzottan optimista sem vagyok, és inkább kivárom mi lesz ennek az egésznek a vége..

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 14:20
Anselmo
(@anselmo)

@nobody de azért minden rendben, és senki ne károgjon, meg fő az optimizmus :). Mondom, én ezt felfogni nem tudom, hogyan lett ennyire birka népseg a Curva Sud. És ha igazad van, akkor talán LireMille kollégánknak is, amikor azt mondja, hogy nem kell itt semmiféle szurkolói ellenállásra számítani, mindenkinek megfelelő lesz egy keltető szerep a Milan számára. Én azért remélem, hogy inkább csak kivárnak, és majd robban a bomba, ha ez a nettó bénázás és hazaárulás folytatódik (július elseje után persze :))

Meg abban is bízom, amiben Jani, hogy, valaki a klub részéről már elbeszélgetett velük, hogy ez most Istenre eskü, nem azért történik mert... hanem ezért. 

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 14:23
Lansky
(@lansky)

LireMille!

Egy riválissal kiszúrni, őt túllicitálni, megtéveszteni stb. - bizonyos keretek között - az üzlet része. Az, hogy az Inter túllicitálta a Milant Thuramért, lehet éppen dühítő, de semmiféle szerződéses megállapodás vagy GA nincs a klubok között. Itt viszont olyanokat csaptak, csapnak vagy csaphatnak be, akik bíztak bennük. A szurkolókat. A vállalkozásod ki- és felépítése során meg kellett hozni bizonyos döntéseket. Ha egy munkát eddig öten végeztek, de ma már hárman is el tudják végezni, akkor ketten feleslegesek... Színtiszta üzlet, nincs vele gondom. Az a kérdés, hogy te például átvernéd-e az üzlettársadat vagy valamelyik olyan rokonodat, akivel egyébként jóban vagy...

Arra leszek kíváncsi, hogy Cardinale mondjuk nyár végén - ha addig el nem adja az egész klubot - tesz-e valamiféle nyilatkozatot, amivel megmagyarázza a lépéseit. Nyilván ez függhet a nyári produkciótól, és nem biztos, hogy ez lesz. A gond az, hogy kinézem belőlük.

Ami nekem viszont még furcsa. Talán egy sportközgazdásztól olvastam, hogy a befektetőknek kiszámíthatóság kell, stabilitás, tervezhetőség. Azaz nem az érdekli őket, hogy nyer-e az általuk támogatott klub minden évben egy rakat trófeát, hanem az, hogy meglegyen az esély rá. A Milan szintjén ez a BL-t, illetve a BL-be jutást jelenti. Nem azért támogatják a szponzorok a Milant, hogy az BL-t nyerjen, hanem azért, hogy stabilan ott legyen. Ki lehet szedni a jelenlegi Milanból 250 millió eurót is, ha eladják Tonali mellett Theo Hernandezt meg Leaót is, és az értük kapott pénz ötödét vagy hatodát fordítják vissza a csapatba. Azzal viszont a BL-t kockáztatják. Ha egyszer nem jut be egy csapat a BL-be, nem az a helyzet, hogy sebaj, majd 1 év múlva visszajut. Jóval nehezebb lesz, mert egy év alatt - éppen a Milan a példa rá - micsoda pénzekhez lehet jutni egy közepes csoportkörrel meg egy kis szerencsével... Az a modell, amit lehet, hogy követni akar a Milan, azért kockázatos, mert egyszerűen nincs meg a kiforrott rendszer, illetve sok jó játékos, akiből egyet-kettőt eladva a csapat túl tud élni. A Serie A rendkívül kiegyenlített sorozat, van 7 csapat, amely pályázik az első négy hely egyikére. A két-két milánói és római csapat mellett a Napoli, a Juve és az Atalanta. A tavalyi bajnok Milantól tkp. csak Kessie távozott az alapemberek közül, illetve Maignan volt sérült. Mi történt? Ha nincs a Juventust elmeszelő döntés, mehetnénk hülyéskedni az Európa-ligába. A Bundesliga örök másodikja, a Dortmund általában olyan helyzetben van a mögötte lévő csapatokhoz képest, mint a Bayern a többiekhez képest. Semmiféle veszély nem fenyegeti őket a tekintetben, hogy bejutnak-e a BL-be. A portugáloknál ugyanez a helyzet. A Benfica vagy a Porto társuralkodó a bajnokságban, 21 éve volt olyan, hogy e két csapat egyike sem volt ott az 1-2. helyen. Ehhez képest a Serie A-ban az elmúlt négy szezonban négy különböző bajnok volt.

Szóval ezt a kiárusítósdit - ha már így kell lennie... - én úgy csinálnám, hogy évente legfeljebb egy játékost engednék el. Ha mindig marad több kulcsember, akkor nem indul el egy láncreakció. De most ennek fennáll a veszélye. Hosszú a nyár, és mindenhol nagy mozgások lesznek. A PSG-nek annyi, ha Mbappé megy, akkor 100%, hogy rámennek a "franciák" Leaóra. De Theo Hernandez - posztjából adódóan - ugyancsak keresett lesz. Én úgy gondolom, ha Theót eladja a Milan, akkor elindul a lavina. És akkor mindenki rosszul jár. A szurkolók és a csapat egyértelműen, de Cardinaléék is, akik menedzselgethetik a senkit sem érdeklő Konferencia ligába esetleg bejutó Milant. Nem az lenne a jobb hosszabb távon, hogy stabilan megvetné a lábát a Milan a BL-ben, gyűjtögetné az eurótízmilliókat, de a jobb játékosokat is, majd belevágna egy stadionprojektbe, és mondjuk 5-8 év múlva a Milan 2-2,5 milliárd eurót is érhetne?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 14:45
Lansky
(@lansky)

@anselmo 

Annak idején hivatkozási alap, igazodási pont volt a Curva Sud. Valami történt, erre jött a szurkoló azzal, hogy "de a C. S. is azt mondta, úgy látja, hogy...". Időnként reagáltam az általuk - mármint a C. S. által - közölt sokszor elfogadhatatlan véleményekre, mert tényleg többször tettek közzé baromságokat. Nekem az utóbbi években egyre inkább az lett az érzésem, hogy a C. S. elkezdett évtizedes tapasztalattal bíró diplomataként kommunikálni. Nagyon odafigyel arra, hogy mit, hogyan és mikor mond, tesz közzé, túl megtervezett sok megnyilvánulása. Nem azt mondom, hogy mindig csapjanak oda, és útszéli tahóként viselkedjenek, de nehéz elhinni, hogy 120 kilós kigyúrt, agyontetovált vezérszurkolók gyülekezete (elnézést, ha valakiket megbántottam...) olyan közleményeket ad ki, amelyek sokszor olyan visszafogottak, mintha egy klímakonferencia záródokumentumát olvasnám...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 15:00
Gagacs
(@gagacs)

@lansky ráadásul a 24/25-ös szezontól nagyobb pénzek jönnek a bl-ben,  így ha valaki lemarad az első szezonról az elég nagy lépéshátrányba kerülhet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 15:03
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs erre még nem is gondoltam, pedig elég kézenfekvő. A következő szezonban még inkább élet-halál kérdése lesz, ki ér oda és ki nem az első 4 helyre.

@lansky igen, ebben van valami. Nekem is feltűnő volt már egy ideje, hogy valami nem stimmel. Talán ezt mások is érzik, a klubvezetés és a tulajdonos is, így még könnyebben vissza tudnak élni a helyzettel. 

Akárhogy is, 2 hónapon belül sokkal többet tudunk majd, sőt szerintem annál már jóval korábban is. A másik opció, hogy akarnák ezek visszaforgatni, csakhogy Furlani és Moncada nem tudnak tárgyalni, egyszerűen süketek és bénák ehhez, és kész. Vagyis nem ártott volna egy igazi sportigazgatót is szerződtetni Maldiniék helyett. Mert jelenleg képzetlen amatőrök próbálnak vitézkedni, akiknek még személyes tekintélye sincsen, tapasztalat meg végképp nem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 15:12
bubu971 and Mutt reacted
kastore
(@kastore)

@liremille Mi nem egy sassualo vagyunk.Itt 70-80000ek mennek ki a meccsekre ami a bl-ben 10000000 eurokat jelent.Nem tudom miről beszélsz mikor ilyeneket írkálsz hogy a szurkolók nem kellenek.Milyen üzletemberek mondanak le ekkora pénzekről? 😀 Megmondom neked,nem olyan okosak mint ahogy leírtad,vagy a fantazmagóriád helytelen. Akiket meg egy korábbi hozzászólásban írtál hogy Tonali helyett azok a kutyaütők jöhetnek mert azokra vágytunk,hát...Várja a franc Lukakut,Moratat meg a többi selejtet.Inkább maradt volna Tonali és hoztak volna két ingyenest meg pár embert az ifiből.Még azzal is előrébb lettünk volna! Ha meg megnézzük a velünk szóba hozott játékosokat egyik sem az a fiatal tehetség akik beleillenek a keltetős fantazmagóriádba.Szóval marhára nem győzött meg az elméleted.

Amúgy Tonali a harmadik legjobb játékosunk volt és 50 milla volt az értéke szóval azokat se értem akik olyanokat magyaráznak hogy jó árat kaptunk érte meg nem volt olyan jó.Szerintem egyáltalán nem kaptunk érte eleget. Sok barátom írt hogy nem vagyunk normálisak,legalább 100at kellett volna kérni érte stb.

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , kastore
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 21:31
bubu971 reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Bevallom, az utóbbi időben leginkább a félelem és a pánik beszélt belőlem. Most azért jóval nyugodtabbnak érzem magam, (noha nem történtek komolyabb pozitív fejlemények a csapat háza táján) egyszerűen azért, mert tudom valahol odafent vigyáznak a Milanra. 🙂 Tudom, hogy ebbe nem igen lehet kapaszkodni, de valamiért azt érzem jól fogunk kijönni a legvégén. Nem tudom, hogy hogyan, nem látom az odavezető utat, de hiszem hogy a Milan lesz még nagy magasságokban, (legalább egy bajnoki címet még nyerünk az elkövetkezendő években) és ha nem is nyerünk BL-t, azért tudunk összességében jó és stabil teljesítménnyel előrukkolni. Fekete korszak? Szerintem újra az a sötét es borongós korszak ami 14 és 18 között jelen volt, most nem fog bekövetkezni. Kétszer ugyanabba a folyóba nem eshetünk! Ha kizárólag a racionális énemre hallgatnék, alighanem elfogna a szorongás a jelenlegi állapotokat tekintve, de ha az érzéseimet is beleviszem, valahogy jó dolgok fognak bekövetkezni. Kicsit olyan a Milan helyzete mint a Poolnak Isztambulban 3:0-nál, semmi nem indokolta azt, hogy visszajönnek a vörösök és jóra fordulnak a dolgok…

A jóra fordulás alatt természetesen nem azt értem, hogy BL-t nyerünk, hanem hogy lesznek igazolások, jó hírek, pozitív fejlemények, stb a csapatnál. Egyszerűen ez a “negatív” állapot átfordul majd, mert át kell fordulnia! (Berlu halála, Ibra visszavonulása, Maldini/Massara elbocsátása, Tonali eladása, stb)

Bár nem ugyanaz a helyzet, mint január/februárban, de akkor is benne volt egy komolyabb ámokfutás és leszerepelés a részünkről. Aztán csak megváltoztak a csapat körüli energiák. 

Reménykedem, nagyon reménykedem, és bízom a pálfordulásban a Milannal, mégha ezt most nagyon semmi sem indokolja! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.24. 21:35
bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

@kastore szerinted azért  játékosért, aki a TM szerint 50 milliót ér, és szerez 34 meccsen 2 gólt, és egy szögletet.nem bír normálisan beadni, azért kevés majdnem 80 millió?! Te bolond vagy akkor.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 07:07
LireMille
(@liremille)

Közben egyre hajmeresztőbb hírek jelennek meg a GdS és a Footmercato által is. Úgy tűnik Cardinale és Furlani között a napokban négyszemközti egyeztetés volt, amelyen ők is összerúgták a port. Furlani nagyobb mozgásteret és a "hagyományosabb" átigazolási stratégiát kért a bíborostól, valamint felhívta a figyelmet a Tonali eladásából származó PR veszteségre is, és hogy azonnal jelentős lépésekre lesz szükség.

Cardinale azonban hibáztatja őt és Moncadát Thuram elvétése miatt, illetve azt várja el tőlük, hogy lényegében pénz nélkül hozzák össze a marcatót és a keret összeállítását, kizárólag ingyen igazolásokkal, + egy ca. 10-15 milliós büdzsével. Furlani közölte vele, hogy ez lehetetlen. Még az is benne van a pallkliban egyes (talán kevésbé megbízható) források szerint, hogy néhány héten belül Moncada és ő is lapátra kerülnek, és Billy Beane lenne az új sportigazgató. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 12:19
Mutt
 Mutt
(@mutt)

@liremille 😂😂😂

Ha ennek van igazságtartalma (valami lehet benne, hiszen nagy a kuss), akkor ezen már csak röhögni tudok...

Egyszerűen nem fogja fel ez a ba.omarcú amerikai, hogy milyen az európai topfoci dinamikája! Ami a tulúzban elment, az a real, bayern, barca, milan szintjén közröhej (ahogy Lansky is megírta)!

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , Mutt
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 13:10
LireMille
(@liremille)

@mutt most már itt a főoldalon is megjelent egy cikk ennek kapcsán.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 13:40
Jackoby5
(@jackoby5)

Szintén mai hír hogy Tonali eladása után kb hasonló összeget fektet be egy F1 csapatba!
Nagyon nem nézünk ki jól...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 16:06
Anselmo
(@anselmo)

Akárhogy is legyen, ahogy a főoldali cikk is írja, Cardinale valóban súlyosan alábecsülte, mit is jelentett Maldini. Ahogy Scaroni is, amikor azt mondta, nincs már rá szükség, mert most már nélküle is vonzó a Milan. Hát a nagy fenét az. Pontosan látszik, hogy a kutya sem akar Furlani és Moncada kedvéért idejönni, még ha volna is pénz, mindenki úgy kerüli a Milant most már, mint a leprásokat volt szokás. Sok játékos Maldini arca nélkül egyszerűen szóba sem áll a klubbal, esélytelen, hogy ideigazoljon. Az ő neve azért mégiscsak egyfajta garancia volt valamire, Cardinale neve pedig legfeljebb a Spirito nélküli kapzsiságra az.

Óriási bajban van a klub. Van aki ezt hajlandó látni, van aki meg szokás szerint hinni akar, mint Mulder ügynök. Egy hitelét vesztett, morálisan lezüllött és megkerdőjelezhető jövőképű klubhoz a kutya sem fog jönni, aki számit. Annyi pénzünk meg persze továbbra sincs, hogy ez senkinek se számítson. Lehet, hogy pluszban van a költségvetés, de kitörölhetjük vele. 

Az ezer sebből vérző Inter, vagy most már Giuntólival a Juvetus sportszakmailag bőven előttünk van, sokkal vonzóbb képet tudnak kínálni, mint mi. Még a Konfetti liga, vagy az egyéves kizárás ellenére is. A Milan új vezetősége pozitív értelemben még semmit, de semmit nem bizonyított. De azt már igen, hogy hetek alatt szét tudja zilálni a klubot, elveszteni mindenki bizalmát, megalázó módon bánni az ikonokkal. A nagy szavak mögött nincs itt semmi, csak káosz, és sűrű köd... ahogy a cikk is írja. Szerencsétlen tökfejek társásága Scaronitól kedve Furlanin át Gerry barátunkig. Csak imádkozhatunk, hogy a jó Isten megmentse klubot, és valóban "vigyázzanak rá fentről"...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.25. 21:15
Mutt, bubu971 and ACM_GRA reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Tonalit pótolni kell, mert egyel kevesebben vagyunk a keretben, még a MR X-en kívül is kéne egy másik KP. Mivel rajta és Ibran kívül nem volt más távozó a többi igazolás egyenlőre csak spekuláció, ahhoz először el kéne adni, aki jelenleg létszámfelettinek számít.

Szerintem az egyértelmű, hogy nem fogunk tudni "jó áron" olyan játékost igazolni, aki más olasz csapatok által is érdekelt és keresettnek számít a piacon. Olyasmi helyzetben van most a klub, mint a kínai átvétel után, drágán tudunk igazolni jó, mert amúgy nem akarnak idejönni vagy közepes pénzért 50-50-es játékosokat.

Furlani és Moncada már most kapott néhány leckét a fooball világtól (pl. Thuram), rengeteget kell még dolgozniuk, hogy egy normális kerettel kezdjük el a következő szezont, bár én előre látom, hogy rengeteg kérdőjel lesz a keretben a mercato végére. Például, ha egy Arda Güler-t fogunk igazolni CDK vagy Messias helyére, ha Tonalit és közepes Holland csapat közepes játékosával akarjuk majd pótolni, vagy ha rájön a vezetőség, hogy Chukwueze vagy Frattesi 40M€ alatt nem fog hozzánk jönni, tehát a Tonaliért kapott pénz nagy részét el fogják költeni a pótlására.

Érdekes, hogy pár hét eltelte után megint kapcsolatba léptünk Loftus-Cheek-el, akit Maldini már korábban leszervezett a Milannak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.26. 10:31
Oldal 13 / 28