A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 11 / 28
 
kissheva
(@kissheva)

@liremille Igen, az általad említett embereket hívják birkáknak, akikkel szépen el lehet fogadtatni bármit, és beletörődnek bármibe. Van is belőlük elég ebben az országban.

Szurkolóként engem speciel rohadtul nem érdekel a klub pénzügyi egyenlege vagy hogy a pirosmadár mennyi lóvét vesz ki a klubból. Engem az érdekel, hogy a szeretett csapatom minden meccsen a győzelemért menjen ki a pályára. Az, hogy te belenyugszol abba, hogy egy nevelde legyünk, és minden évben a 4. hely legyen a célkitűzés (az sem szakmai szempontból, csupán pénzügyi szempontból), az már a te bajod.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 17:47
HegyalJani
(@hegyaljani)

@anselmo nem olyan rég megjelent egy cikk, ami tételesen, szépen összegyűjtötte, hogy mennyit is keresett a Milan az idei BL-szerepléssel.. Egész szép összeg jött ki a végére, és jó néhányan már dörzsölték is a tenyerüket, hogy jön a habzsi-dőzsi, és mindenkit IS leigazolunk..

Én már akkor is úgy voltam vele, talán még a cikkhez is odaírtam, hogy szerintem abból az összegből egy centet sem fognak játékos igazolásra költeni.. Hogy ez így lesz-e vagy sem, egyelőre nem tudni, hiszen még hivatalosan el sem kezdődött a mercato..

Most itt van ez a Tonali-s történet, ami ugye még nem hivatalos, de szintén szép összegről van szó.. Ahogy fentebb írtam, nem ér annyit, amennyit kínálnak érte, de ez legyen az angolok problémája..

Ha tényleg létrejön az üzlet és megkapjuk Tonaliért azt a 70 millió körüli összeget az kb. pontosan úgy fog járni, mint a BL szereplésért kapott összeg.. Nem lesz belőle semmi..

Keresnek ingyen igazolható játékosokat, akiknek a korábbiakhoz képest magasabb fizetést kínálnak.. Nem gondolnám, hogy 10-20 milliónál többet kiadnának egy játékosért..

Ez persze csak feltételezés részemről, Július 1 után kiderül hányadán is állunk.. 

Leao, Theo és Maignan esetében pedig nem marad más, mint szurkolok, hogy ne adják el őket is..

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 17:48
Anselmo reacted
szucsa
(@szucsa)

@anselmo zseniális, ahogy fel tudjátok hergelni magatokat 🙂 
Akik azt mondják (újságírók), hogy Cardinale ki akar árusítani mindenkit hogy az adósságát törlessze honnan tud ilyet? Beszéltek vele, mondta nekik? Azért szerintem kicsit nagyobb gazdasági szakember annál, hogy ilyet csináljon. Befektet 1.2 milliárd eurót azért, hogy a legjobb játékosok eladásával szerezzen 300-350 milliót, ne forgasson vissza semmit, és utána az eredménytelenség miatt a klub értéke visszaessen a harmadára vagy negyedére. Hát mekkora üzlet lenne 😀 Azért ti se gondolhatjátok komolyan, hogy ez a terv. Legalábbis ha kicsit is objektívan nézzük a dolgokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 18:25
Anselmo
(@anselmo)

@szucsa ahogy az is zseniális, hogy mások meg a guánót is meg tudják magyarázni aranynak. De nem lep meg. Ha valamire megtanított az élet ebben az országban, az az, hogy az igazság csak egy szabadon, tetszőlegesen választható opció a legtöbb embernek. 

Tudod mit? Nem tudom, mi a terv. Tegnapelőtt sem gondoltam, hogy eladják Tonalit. A nyár végére kiderül. Ahogy Jani mondta, itt reménykedni lehet maximum. Őszinte érdeklődéssel várom, hogy mi lesz ebből az egészből. De amíg csak relativizáljuk az igazságot, addig én érdemi beszélgetésünknek nem látom értelmét a témában. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 20:57
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs én is ebbe a logikába próbálok kapaszkodni. De valóban benne látom a pakliban a másik lehetőséget is. Ahogy Jani mondta, én is azt tartom valószínűnek, hogy sok pénzt akarunk szerezni az eladásokból, aztán sok játékost hozni ingyen vagy bagóért, és a moneyball nevű baromságtól remélik azt ezek a szerencsétlenek, hogy majd mindenki beválik, aki ingyen vagy közel ingyen jött a mostani sztárok helyére. Aztán csak ömlik majd a pénz, mert a moneyball mindent megold. Ingyen vétel, aztán eladás sok tízmillióért. Ingyen vétel, aztán megint eladjuk sok millióért. Ja. Ha ez ilyen egyszerű volna...

Én nem hiszek ebben a sületlenségben. Ha erre akarják építeni a klub jövőjét, akkor elkezdhetik ásni a sírját is. Most még remélem, hogy minden cent vissza pesz fogatva kiváló játékosokért, de félek hogy a Jani által felvázolt forgatókönyv sokkal, de sokkal reálisabb. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 21:15
szucsa
(@szucsa)

@anselmo azt mondod nem tudod Te sem mi a terv, de közben igazságként tálalod azt, hogy márpedig itt nem lesz semmi befektetés, ki lesz árusítva a csapat, stb stb. Lehet így lesz, de lehet nem. Itt tényleg csak reményedni lehet, hogy megfelelően tudjuk Tonalit pótolni, és az érte kapott pénzből még erősíteni is sikerül. Előttünk a mercato, én hiszem, hogy Moncada és Furlani is azon dolgozik, hogy a tavalyihoz képest erősebb csapattal vághassunk neki a következő idénynek. Ő érdekük is ez, tulaj érdeke is ez. Az meg, hogy ezt milyen stratégiával próbálják és ez jó ötlet-e majd az idő eldönti. 

Viszont szerencsére a helyzet még elég messze van a guánótól. Legalábbis szerintem. Teljesen más a mostani szituáció, mint amikor Zlatan meg T Silva azért lett eladva, mert Berlusconinak kellett a pénz a giga Fininvest bünti miatt, és esély nem volt rá, hogy megfelelően pótolva lesznek. Na az guánó volt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 22:15
Anselmo
(@anselmo)

@szucsa én örülök, ha ennyire tisztán átjön neked, hogy itt kinek mi az érdeke. Mert szerintem elég nehéz jelenleg megállapítani. 

De messze nem csak én gondolom úgy, hogy ami történik az alapvetően nem pozitív, és azt sem, hogy messze-messze nem lesz itt vissza forgatva a Tonaliért kapott pénz sem. Ha ez valóban így lesz, akkor csak nemes egyszerűséggel meglopták az összes Milan szurkolót. És ezt remélem te is hajlandó leszel elismerni. Ha viszont elköltünk majd 110-120 milliót a nyáron, akkor lehet érdemes beszélni arról, tudtunk-e erősödni ebből az egészből, és megérte-e. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.22. 22:46
szucsa
(@szucsa)

@anselmo egy szóval se mondtam, hogy én tisztán látom mi az irány. Én csak annyit mondtam, hogy racionálisan gondolkodva nem ésszerű az, hogy valaki befektessen 1.2 milliárd eurót azért, hogy utána pár játékos eladásából ki tudjon venni néhány száz milliót (ahogy ezt sokan viszont már tényként kezelik), és hagyja a befektetése nagy részét elúszni. 

Az meg igazából hidegen hagy, hogy összegszerűen mennyit fog visszaforgatni Tonali eladásból. Nekem az a lényeg, hogy a csapat erősödjön a legutóbbi szezonhoz képest. Attól nem leszek boldogabb, ha elköltenek 120 millió eurót úgy, hogy az nem jelent erősítést, mert mondjuk belenyúlunk ilyen CDK féle történetekbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 09:18
Anselmo
(@anselmo)

@szucsa Én sem tényként kezelem, ami nem tény, én is csupán annyit mondtam a magam részéről (ami nem Vitiellotól származik), hogy per pillanat én jobban hiszek annak, aki szerint Tonali eladását most az követi, hogy eladunk még 1-2 újabb sztárt (Theo, Maignan, etc.), mint annak, aki azt mondja, hogy ez az egész csak arra megy ki, hogy a pénzt majd okosan megforgatva igazolunk 3 olyan játékost cserébe, akikkel elérhető lesz ez a bizonyos minőségi előrelépés. 

Éspedig azért, mert én másképpen látom a helyzetet. Szerintem a cél most inkább az, hogy az összes elérhető pénzt kivegyék a csapatból, gyorsan hitelt törlesszenek vele, aztán el kezdjék újra építeni a dolgokat a nulláról - csak már egy másik elvrendszer alapján, ahol csak a statisztika számít majd. Eközben pedig arra játszanak, hogy ezekből a transzferekből újabb nagyon komoly tőkenyereségre tehetnek szert. Nem úszik el nekik semmilyen befektetés. A befektetésük egy részét azonnal pénzzé teszik, aztán sokkal alacsonyabb újabb befektetésekkel pedig megpróbálják ezt a flow-t állandósítani - ahogyan teszi azt ma a Dortmund vagy akár a Benfica. Egy keltető épül a szemünk előtt, amelybe már nem kellenek kakasok, csak napos csirkék. Én erre célzok. Aztán amint a napos csirkékből - nem is kakas - csupán jérce lesz, már mennek is piacra, szevasz. Számomra ez pedig egy tragikus disztópia lenne. Elismerem. 

Én az elmúlt közel 30 év után, amelyet a csapattal töltöttem, nem fogadom el ezt a szerepet, és ezt a tervet. Lehet, hogy a nálam fiatalabbak majd ennek is örülni fognak, de én már nem tudok. Bizonyos dolgokat el tudok fogadni: nincs már olyan klubhűség, mint 1995-ben. Rendben. Itt vannak az arabok, rendben. Nincs már nemzeti identitás, saját nevelésű utánpótlás, hát rendben. De az NINCSEN RENDBEN, hogy néhány szarjankó idejön Amerikából, majd előbb lezülleszti a klubot mint morális és minőségi szempontból, aztán meg felépíti a romokon az olaszt Lille-t vagy Dortmundot. Én ezt soha a büdös életbe nem fogom elnézni, tolerálni és megfelelőnek tartani. Hogy ezt követően kitart-e valaki a klub mellett vagy sem, az egyéni szocprobléma. Szerintem aki 30 éven át hűséges volt egy klubhoz, annak már semmit nem kell bizonyítania senki felé.    

Ma még próbálok reménykedni abban, hogy tévedek, és nem ez a valós szándék. Nagyon szeretném, hogy ne így legyen. De kb. 2 hónap múlva menthetetlenül bekopogtat majd az igazság, és k*rvára nem lesz előle hová bújni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 10:41
bubu971 and ACM_GRA reacted
szucsa
(@szucsa)

@anselmo kb 91 óta  kedvencem a Milan, szóval a 3. bekezdéseddel teljesen egyetértek.

A második bekezdésedben leírtakat viszont én másképp látom. Nem gondolom, hogy a Milan a legmegfelelőbb klub ahhoz, hogy ilyen keltetőt csináljanak. Egyrészt azt nem hinném, hogy a Curva Sud gyomra is bevenné, másrészt meg ehhez van olcsóbb alapanyag is. Ott van pl a Toulouse, tökéletes ilyen célra. Nem került sokba a klub, játékos neveléssel hamar visszajöhet a befektetés, és ha jól csinálják a befektetés mértékéhez képest lehet is vele keresni szépen.
A mi esetünkben túl nagy ehhez a befektetett összeg, túl magasak a fenntartási költségek. Plusz ha stadiont is akarnak, az csak tovább növeli ezt az összeget. Ha pedig nincsenek eredmények, akkor a klub értéke is csökken, az meg egy befektetési cégcsoport portfóliójában nem néz ki túl jól, hogy megvettek valamit, aminek közben az értéke visszaesett mondjuk a felére. Ja, de játékos eladásokkal esetleg tud évi 50-100 millió euró hasznot hozni, feltéve, ha minden évben sikerül kinevelni valakit akit jó pénzért el lehet adni, és lesz emellett annyi bevétel, hogy amúgy 0-ra kijöjjünk. Hát ha tényleg lesz stadion, akkor azzal együtt a befektetett majdnem 2 milliárd euró mellett ez picsafüst (stadion nélkül az 1.2 mellett is az).
Én úgy gondolom, hogy nekik is az az érdekük, hogy a Milan brand minél erősebb legyen (ezt hangsúlyozták is), ezáltal a klub értéke is nő. De ehhez ugye kellenek eredmények is, mert hiába promózol világszerte egy középszerű olasz csapatot - még akkor is, ha nagy múltja van-, a kutyát nem fogja érdekelni.

Aztán szerintem ha sikerül a klub értékét legalább 2.5-3 milliárd euróra növelni akkor tovább adják. Addig meg az a kérdés, hogy a módszer amit ehhez Cardinale elképzelt megfelelő lesz-e. Abszolút nem biztos, hogy igen, és utána ha nem akarja bebukni az egészet úgyis stratégiát kell váltania. Vagy megint visszakerül majd a klub az Elliothoz 😀
De ez majd idővel kiderül, addig marad a drukkolás, meg a reménykedés.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , szucsa
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 13:18
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@szucsa Ez alapvetően logikailag mind igaz, igen. De játsszunk egy kicsit, tovább fűzve a gondolatmenetet.

Van olcsóbb megoldás, mint a Milan, de vajon az megfelelő-e vagy sem? Ha én lennék az amerikai, akkor nem Toulouse vagy a St. Gilloise lenne a befektetésem célja, de még csak nem is a Monza. Már, ha nagyban játszom ugye. Ugyanis éppen a brand miatt a kutya sem fog őrült összeget fizetni nekik, a Milannak, vagy a többi prémium tenyészetnek viszont igen. Ha Tonali Toulouse játékos lenne most, akkor maximum 30 milliót adnának érte az angolok, viszont a Milan az más, így költeni kell rendesen. Lehet, hogy egy noname márka ugyanolyan jót gyárt, mint a Gucci, de a vásárlók mégis egy Gucciért tesznek le őrült összeget az asztalra, nem a Foxton Crocky márkáért. Ha egy brand be van járatva, akkor már az sem számít, hogy a minőség milyen, egyszerűen sikkes onnan vásárolni és a szurkolók el is várják egy-egy ilyen újgazdag klubtól, hogy a "prémium" polcról falatozzanak. Egy City, PSG, NU nem fog a Le Havre vagy a Augsburgból csapataiból vásárolni, mert nekik nem az a prémium. 

Eközben a Dortmund, a Benfica és társaik olyan brandet építettek fel, hogy már mindegy is, milyen bóvlit adnak el, alapvetés, hogy mindig onnan kell vásárolni. Azért Sancho, Joao Félix, Darwin Nunez stb. kapcsán is minimum bebizonyosodott, hogy nem érnek 100x milliót, de még a felét sem. Tonali is ilyen. Persze vannak kivételek (pl. Haaland), de a portékájuk többsége túlárazott selejt. És ez nem is gond... Moukokót vagy Duranville-t pár éven belül 90 millióért viszik majd el, holott ők is középszerű senkik. De itt nem is ez a lényeg. Nem tudom, érthető-e amit mondani akarok ezzel.  

Hogy ezt a Curva Sud lenyeli-e vagy sem? És ha nem, akkor mi van? Elpártolnak a Juventushoz? Az eredményekben pedig nem várnak visszaesést ezek a jómadarak. Az a helyzet, hogy ezek a szerencsétlenek tényleg őszintén és áhítattal hisznek a saját baromságukban (moneyball), talán még tisztelném is őket érte valahol, ha nem lennék ennyire dühös. De most Maldinivel együtt épp a humorérzékem is szabadságra ment. 

Közel 10 évet vártam türelmesen, és kitartással, hogy újra felépüljön valami. Erre mire megtörténik, pörölykalapáccsal szétverik a klubomat, és a masszív téglafalak helyett most egy könnyűszerkezetetes gipszkarton tákolmánnyal várjuk a közelgő vihart. Mert az ugye olyan modern és olcsó anyag, és biztosan jó lesz. Csak hát az első esőtől majd szétázik és lemállik. Gratulálok. Aztán várhatok majd újra 10 évet, miután rájönnek, hogy "oooops... that's not work...oh shit..." és akkor majd lassan ott tartok, hogy már úgysem lesz érdemes távlatokban gondolkodnom, mert lassan jön a függöny...   

Szóval ez bajom.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 14:21
szucsa
(@szucsa)

@anselmo persze, értem amit mondasz, és teljesen egyetértek azzal, hogy egy nagyobb név egy hasonló kvalitású játékost több pénzért el tud adni, mint egy Toulouse.

Én egyelőre optimista vagyok. Nem tartom világvégének, ha eladunk jó pénzért (akár a valódi piaci értékétől drágábban) egy fontosabb játékost. A gond akkor kezdődik, ha mondjuk egy átigazolási szezonon belül 2-3 fontosabbtól is megszabadulunk, illetve ha nem érkezik minőségi pótlás, de ez majd augusztus végéig kiderül.

A házas hasonlatod inkább úgy mondanám, hogy masszív falak azért még vannak, de elkezdtük a nyílászárót kicserélni. A régit kiszedtük, aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e új nyílászáró, ami legalább olyan szintű mint amit kiszedtünk, vagy az ajtó- és ablakkereteket csak befóliázzuk és úgy várjuk a vihart. Esetleg valamelyik főfalat is kibontjuk... 

Megmondom őszintén, hogy a moneyball meg a játékosneveldévé válásnál sokkal nagyobb veszélyként tekintek Piolira. Ibra nélkül mennyire tudja majd motiválni a társaságot, új emberekkel mit tud majd kezdeni, mennyire képes változtatni, ha valami nem működik, esetleg tanul-e a hibákból, amit idén tavasszal felhalmozott. Nem varrnám kizárólag Maldini nyakába, hogy a nyári igazolások Thiaw-on kívül mind besültek.

 

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , szucsa
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 16:53
Lansky
(@lansky)
Írta:: @liremille

Mostantól a Milan sem különbözik egy neveldétől..." Ugyanolyanok vagyunk, mint a Dortmund, a Porto vagy Benfica, vagy akár a Lille. A RedBird ezt a stratégiát választotta..." 

"A Milannal meg ugyanez lesz, ha tetszik, ha nem. (...) Berlu papa Milanja egy hagymázas álom már csak. Ezt jobb, ha a Curva Sud és mindenki felfogja. A táplálékláncban egy szinttel alább kerültünk, és a dolgunk mások kiszolgálása, miközben azért időnként megpróbálunk majd oda-odaérni. Eszkortklub. Én így mondanám. 

 

 

Az általad a témában korábban írtakkal bizonyos tekintetben akár egyet is lehetne érteni, de legalábbis el lehet fogadni, hogy ez van. Szigorúan üzleti alapon, a realitás talaján értékelted a történéseket, amit nem volt a legkellemesebb olvasni, de benne van a pakliban, hogy ebbe az irányba haladunk.

Úgy látom, van egy afféle "belenyugvó" oldala a véleményednek, hogy "ez van, el kell fogadni ezt a helyzetet, nincs mit tenni", illetve egy olyan, ami azt tükrözi, hogy meglátásod szerint teljesen jól csinálja a RedBird, amit csinál, azaz támogatod is a lépéseiket. Ez csak egy észrevétel, írásom lényege nem ez.

Amivel nagyon nem értek egyet az írásodban, az az idézett részhez kapcsolódik.

Cardinale 2022. június 1-jén új vezetőként adott első nyilatkozata: "Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk a Milan ragyogó történelmének és izgatottan várjuk, hogy részt vegyünk a klub következő fejezetében, amikor visszatér az őt megillető helyére, azaz Olaszország, Európa és a világ labdarúgásának csúcsára.” 

Cardinale 2022. június 2-án, közvetlenül a scudetto megnyerése után: "Különösen a múlt hétvégi történelmi Scudetto-győzelem után már nagyon várom, hogy gazdagíthassam a Milan történelmét és hasonló lenyűgöző jövőnk legyen. (...) Nagyon jól tudom, hogy mi lesz a szerepünk. Az én szerepem és a RedBird szerepe az, hogy segítsük a klubot és felelősséggel tartozunk a szurkolók felé. Nyerni akarunk és szeretnénk a klubot a következő szintre emelni. Rögtön megérted, miután végigsétálsz a klub múzeumában, hogy felelősséggel tartozol, hogy megismételd ezeket a sikereket."

Cardinale 2022. november 12-én, Giorgio Furlani vezérigazgatói kinevezését követően: „Világos jövőképünk van a Milan történetének következő fejezetére és a RedBird-csapat Giorgióval illetve a Casa Milan összes dolgozójával együttműködve közösen mindent meg fog tenni az elképzelés megvalósítása érdekében.”

Cardinale 2022. december 24-i karácsonyi levele: "Paolo Scaroni elnöknek, Giorgio Furlani vezérigazgatónak, Paolo Maldini technikai igazgatónak, a teljes vezetőség munkájának illetve a Ti állandó támogatásotoknak, elkötelezettségeteknek és szenvedélyeteknek köszönhetően klubunk folytatja az útját, hogy visszatérjen az európai futball csúcsára."

 

Nos tehát nekem az a problémám az Általad írottakkal, amit az idézetek is tükröznek. Nem igaz, hogy a RedBird ezt a "stratégiát" vagy inkább célt választotta, amit leírtál. A RedBird azt ígérte, hogy visszavezeti a Milant a csúcsra, de legalábbis a csúcs közelébe. Semmi probléma nem lenne azzal, amit vázoltál, ha a RedBird ezt a tervet körvonalazva vette volna át a Milant. De nem így vette át. Az Elliott idején tett lépéseket a Milan abba az irányba, hogy legalábbis tényező legyen Európában. Lett például három világklasszis játékosa. Azt remélték a Milan-szurkolók, hogy ezt viszi tovább a RedBird. Most nem úgy fest, hogy ez történik. És nem abból derül ki, hogy a RedBirdnek más tervei vannak, hogy eladta Tonalit, hanem abból, hogy elkezdtek rárepülni a klubok a játékosainkra, és ez csak abban az esetben történhet, ha rajtuk van az árcédula. Az európai elitbe visszatérés nehezen kivitelezhető, ha a világklasszisok helyett "valamikor majd reméljük, hogy beválnak" elven tehetségek érkeznek. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a Milanból bárki vihető. Ha a Benfica meg a Dortmund szintjét akarja elérni a RedBird, az általuk folytatott üzletpolitikát követni, ezekbe a lépésekbe nem lehetne belekötni. De nem erről volt szó...

Szóval a "probléma" pusztán annyi - és itt most lényegtelen, hogy egyébként egyetértek a RedBird politikájával vagy sem -, hogy Te egy olyan milanos jövőképet vázolsz, és beszélsz róla magától értetődőként, ami, ha tényleg megvalósul, akkor az egy dolgot jelent.

Azt, hogy a RedBird hazudott és jelenleg is hazudik a Milan szurkolóinak, amikor azt mondta-mondja, hogy a célja a Milan visszavezetése az európai futball csúcsára.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el 2 alkalommal , Lansky
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 18:56
LireMille
(@liremille)

@lansky Te legalább remekül érted, mire gondolok, ez is valami :).

Igen, igazad van. Hazudtak. Hazudtak éjjel, hazudtak nappal, hogy egy klasszikust idézzek. Ha nem teszik, akkor idejekorán derültek volna ki a valós szándékok, mielőtt még mondjuk Leao hosszabbít... mert akkor most ingyen menne, és nem 175 milliót kérhetnének érte. Ki rontaná a businesst ilyen baklövéssel?! Meg aztán, így talán az Elliott el sem merte volna adni nekik, mert abban sem lehetett volna biztos, hogy ilyen politikával egyáltalán a RBirdnek adott hitelük megtérülne. Akkor ezt kellett mondani, de mindenki tudta akkor is, aki tudni akarta, hogy a Redbird nem ilyen célzattal vásárol befektetést. Ahogyan az Elliott és semmilyen pénzügyi alap sem. 

Hazudtak? Ja. Szükséges volt? Igen. Igazad van, van bennem egyfajta belenyugvás is, de sokkal inkább azt gondolom, hogy a jenkik értik a dolgukat. De ők nem a szurkolókért építik ezt az egész businesst, hanem magukért. Pontosabban azzal nyilván számolnak, hogy lesz visszaesés eleinte, de azzal is, hogy idővel mindeki belenyugszik. A Dortmund és Benfica meccsein is teltház van állandóan, holott már régen nem a BL-győzelemért mennek. A Milan lehet az egyik legjobb luxusprosti (már bocsánat) a futball piacon, ami nekik őrületes hasznot hoz majd, a Milannak egy stabil, de közepes jövőképet, a szurkolóknak pedig meg kell barátkozni ezzel. A Redbird nem akar csúcsra repíteni senkit. Cardinale megmutatta, hogy sem a klub ikonja, sem a múltja és hagyományai, sem identitása nem érdekli. Szerinted éppen az fogja majd, hogy csúcson legyünk? 

Nem. Mert az nem éri meg. Üzletileg nem. Túl sok a fenntartási költsége. Olcsón kell venni, 2-3 év alatt gyorsan többszörös hasznonnal továbbadni az első kérőnek, lefölözni a haszont és újra az egész. Ahogy ezt teszi a Borussia is. Ebből nagy sportsikerekre ne számítson senki.... de nekik nem is az a céljuk. Ők szurkolók nélkül is megvannak, mert az egész éves jegybevétel alig több, mint egy ilyen Tonali transzfer ára. Majd nem egy ilyet adnak el nyaranta, hamem kettőt. A pénzt a Redbird nem a szerencsétlen Milan szurkolóktól várja, hanem azoktól a dúsgazdag arab és egyéb kluboktól, akik a pályán látott teljesítményt látva azonnal zsebbe nyúlnak és fizetnek. Ehhez nem kell elégedett Curva Sud, meg Milanese Ugheristi... a szurkolók számukra csak vidám bohócok, biodíszlet, akik grátiszt jelentenek, de nem több. Az új stadion sem miattuk kell, hanem hogy ne kelljen az önkormányzatnak busás bérleti díjat fizetni, és hogy mindenféle rendezvényekre kiadhassák másoknak (ebből is pénzt generálva), meg arra, hogy plázák létesüljenek benne Zara és Dolce&Gabbana bóttal. A szurkolók itt lényegtelen mellékszereplők. 

Na, ezt beveszi a gyomrod? 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 21:00
bundy78
(@bundy78)

@liremille És Te szó nélkül leszel ilyen "vidám bohóc, biodíszlet" ,sőt még tapsolsz is hozzá?

Nem bántás az irányodba,de egyre inkább úgy gondolom,hogy ez az ország megérett a pusztulásra....

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.06.23. 21:41
LireMille reacted
Oldal 11 / 28