Serie A - Meccsek, ...
 

Serie A - Meccsek, eredmények stb.

Oldal 3 / 5
 
kissheva
(@kissheva)

Sziasztok!

Elolvastam az alábbi cikket, mert érdekelt konkrétabba a juve büntetésének a háttere. Ebben a cikkben Kéri András is megszólal néhány részletben. Van egy dolog amit rohadtul nem értek ebben az egészben, és hátha itt van valaki, aki jobban képben van ezzel.

"A probléma akkor adódik, ha mondjuk egy egymillió eurót érő labdarúgót taksál a klub 10 millió euróra. Így ha vásárló klub megveszi a játékost, a Juve ebben az esetben valójában meglopja a vásárló felet, mert olyan összegért adja el a játékosát, amennyit nem ér annyit. A másik klubnak a saját költségvetésében tehát egyrészt fedeznie kell bevételi oldalon ezt a kiadást, amely egy egymillió értékű játékos esetében soha nem fog megtérülni, másrészt pedig a Juventus is tudatában van annak, hogy a kifizetett összeget az eladott labdarúgó valószínűleg soha nem termeli majd meg a másik klub számára. "

Könyörgöm, hát manapság az összes átigazolás így zajlik. Ez a Mudryk gyerek is 40 millát ér a TM szerint, és 100-ért vette meg a Chelsea. Tehát ennyi erővel a Shahtart is büntetni lehetne, mert lehúzta az angolokat. Aki két egyeneset rúg a labdába, már az értéke háromszorosáért kel el.

Biztos nem ilyen egyszerű ez a képlet, de hátha valaki itt felvilágosít. 🙂

 

A cikk: https://index.hu/sport/futball/2023/01/24/olasz-bajnoksag-serie-a-juventus-jatekosigazolasok-csalas-penzugy/?fbclid=IwAR35O8Y52bUjwZjydZgCrDqgYPhxwqqg4h2gDYTfQzN-mGsUH5d2jpHK2cI

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 12:36
Dio
 Dio
(@deeo)

Az, hogy a Juventus 15 pont levonással együtt is lassan a odaér az első négybe, az nagyon komoly kritikája a Milan, inter, Lazio, Roma, Atalanta ötösnek. Arról nem is beszélve, hogy a szezon elején Allegrit gyakorlatilag minden héten kirúgták a szurkolók, annyira vicc volt amit előadtak, mégis sikerült ezt is ledolgozni, ennyire nem tényező a Napolit üldöző ötös. A Milan és az inter gyakorlatilag fordulóról fordulóra versenyezve múlja alul önmagát és a másikat. Emellett már már egy paradoxon az, hogy mindkettő BL negyeddöntőben van.

Hát itt tartunk most, ez egy ilyen szezon. Minket egyedül egy jó hajrá - mint a bajnoki címért tettünk tavaly például - menthet meg attól a bődületes nagy pofára eséstől, hogy a tavalyi olasz bajnok még csak a négybe sem jusson idén. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.02. 09:47
Anselmo
(@anselmo)

@deeo az a szomorú, hogy elnézve a saját magunk és a vetélytársak sorsolását, még csak olyan őrületes hajrá sem kellene. Bőven elég lenne, ha a kötelezőket hoznánk (Empoli, Cremonese, Lecce, Spezia, Bologna, Verona, Sampdoria). A maradék 11 meccsünkből 7 ilyen ellenfelek ellen esedékes, a többi meccsen szinte pont se kéne, ha ezeket megvernénk. Még játszunk a tabella utolsó hat helyezettje ellen... 

Más kérdés, hogy a mostani Milannak semmi sem kötelező. Van ez a BL-negyeddöntő, de meg kell mondjam, máskülönben a játék képét és minőségét tekintve ez a 2023-as Milan semmivel nem jobb, egy random 2015-ös vagy 2018-as csapatnál. Ezt a szintet Destro, Poli, Cerci és társaik is hozták. A tavaszi szezont nézve a Milan a 13. helyen áll a tabellán. A játék semmilyen elemében nem érdemel BL-t az idei teljesítmény, mégis csodával határos módon még innen is egészen könnyedén oda lehetne érni. 

Ennél komolyabb gond, hogy a Milan-projekt érzésem szerint befuccsolóban van, nem csak ezért, számos más tényező ezt vetíti előre. Ez egy hosszabb elemzést igényelne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.02. 10:12
gumicsiga
(@gumicsiga)

Így, hogy 10 pontot "sorsoltak ki" és 0-3 az Empolinak szerintem eláshatjuk erre a szezonra a Juvet.

A Roma megodotta, hogy ne maradjanak versenyben a BL-ért. Köv fordulóban Atalanta-Inter valamelyikük biztos fog pontot veszíteni, ami nekünk jó, az Atalanta egy forduló alatt nem tud utolérni minket -az 5-1-nek köszönhetően jobbak vagyunk gólarányban-, mi viszont akár meg is előzhetnénk a merdákat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 22:06
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga a H2H miatt vagyunk az Atalanta előtt, gólkülönbségtől függetlenül is. Tőlük sem kell már tartani igazán, a többiektől már annyira sem.

Az Atalanta kavarhat még egyet, ha esetleg megverik az Intert. Akkor nekünk még meleg lehet a vége (meg persze az Internek is). Egyébként újra fellebbez majd a Juventus, így ennek még nincs vége ezzel az ítélettel sem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 22:10
Dio
 Dio
(@deeo)

@anselmo Én pont ettől a fellebezés résztől tartok. Nehogy itt a nagy örömmámorban majd csak visszaadják a pontjaikat vagy egy részét.

Tegnap az Empoli óriási segítséget tett, mert így a vasárnapi meccsünk nem egy ki-ki meccs lesz a BL helyért, mondanám, nyugodtan ki is kaphatunk ellenük, akkor sem előznek. Ettől függetlenül látjuk, hogy mennyire gyér a csapatunk idén a kicsik ellen is, nagyon kell figyelni az utolsó fordulóban.

Én ha őszínte vagyok, akkor azt mondom, hogy nem szolgálunk rá a BL helyekre, annyira nagy az aránya idén a kilátástalan meccseinknek, a kicsik elleni szenvedésekkel, a teljesen ötlettelen játékunkkal, Pioli taktikátlanságával. Viszont nyugtat a tudat, hogy idén a Napolin kívül senki sem (talán a Lazio érdemel még említést ide). Szóval, ha már így alakult, akkor imádkozzuk ki hogy jöjjön ez össze, nagyon fontos lenne a klub jövője szempontjából.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 08:46
Gagacs
(@gagacs)

@deeo ha a bl regisztrációig nincs jogerős döntés az uefa saját hatáskörben elmeszelheti még őket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 08:54
gumicsiga
(@gumicsiga)
@anselmo

Jövő hét vasárnap vége lesz a Seria A 23-as idényének, nem hiszem, hogy addig lezongoráznának egy újabb tárgyalást. Tehát meglesz az eredmény, hogy ki jut be a BL-be és ki nem. Olasz mutyi ide vagy oda, de én teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy ezek után egy kihirdetett eredményhez hozzá nyúljanak és elvegyék az indulást egy olyan csapattól, aki már "megkapta".

Ezen felül ott van az UEFA is, még ha az EL-be fog kvalifikálni a Juve sem biztos, hogy engedni fogják, ne feledjük, hogy eddig csak az Olasz labdarúgó szövetség hozott döntést, az UEFA nem.

Szvsz a Juventusnak lefőtt a kávé, ebből nem lesz BL, ha mégis valahogy kivesztegetnék ezt is, az világméretű botrány lenne, ebbe a szövetség nem fog belemenni.

A hétvégi meccsre ez egy nagyon jó hangolódás -részünkről-, a körülöttünk lévő csapatoknak kemény meccsei vannak hátra Atalanta az Inter és a Monza ellen fog menni, lesz még Torino Inter és Undia Juve is,valószínűleg lesz még pontvesztés mindegyik csapat részéről.

Idén a BL-t érő helyet nem kiérdemelni, hanem elérni kell,így talán nem lesz ennyire savanyú ez az idény.

A hozzászólás módosítva: 11 hónap telt el , gumicsiga
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 09:01
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Abszolút igazad van, ez így teljesen reális kép. Persze ezek után egy kicsit az van bennem, hogy majd akkor fogom elhinni a BL-indulást igazából, ha ott ülök majd a csoportkör sorsolása közben a TV előtt. De valóban nagyon csúnya lenne innen még egyet fordítani a dolgokon, ekkora bohócot csak nem csinálnak magukból - bár Olaszországban nincs olyan, hogy lehetetlen. Egyel osztállyal lejjebb a Reggina kapott 1 pont büntetést, aztán kitalálták, hogy inkább 2 pontot, utána meg azt, hogy az inkább 7 pont, és a végén azt mondták, hogy legyen inkább csak 4 pont. Most ott áll a sztori, hogy éppen emiatt nem játszanak osztályozót (Pippo Inzaghival a padon)...  

Én titkon bízom az UEFA-ban is, hogy - ismerve Ceferin és Agnelli különtáncát is - nem fognak asszisztálni egy ekkora hülyeséghez, és úgy ahogy van, elvágják ezt a történetet. Ha az Atalanta nem veri meg az Intert, akkor itt mi már nem tudjuk elszórakozni a 4. helyet, még ez a Milan sem. Ha nem nyernek a bergamóiak, akkor 1 pont kell a hátralévő két meccsből, hát elmennek a fenébe, ha a Juve és a Verona ellen még ennyit sem tudnak összehozni. Szó esett itt érdemekről is, azt gondolom, hogy valóban nem kell, nem érdemes erről beszélni. Objektíven nézve persze ez a Milan a nemzetközi kupaindulást sem érdemli meg, nemhogy a BL-t, de engem, mint szurkolót ez marhára nem érdekel. Ki fogom élvezni minden pillanatát, és az előnyöket, amit vele járnak. Csak azt remélem, hogy a vezetőség (pontosabban a tulajdonosi kör) felfogó képessége nem egy csótányéval vetekszik, és megértik, hogy BL ide vagy oda, a mostani keret önerőből sosem ért volna oda, a jelen állapotában a 6-10. hely lehetne reális ennek a társaságnak. Ezek erős szavak, tudom, de higgyétek el, hogy ha jövőre ugyanezzel a kerettel (vagy ugyanilyen minőségűvel) mennénk neki a bajnokságnak, akkor ott végeznénk. 

Szóval talán kezdhetjük elhinni, hogy jó is lehet a vége, de kegyetlenül le kell vonni a tanulságokat, és több drámát most már nem szeretnék erre a szezonra...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.23. 09:54
tupi
 tupi
(@tupi)

Spalletti szezon végén távozik a Napolitól.

Engem őszintén meglepett a hír! Kíváncsi vagyok azért, hogy úgy mond a csúcson akarta abbahagyni vagy valami más volt a háttérben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 07:42
Gagacs
(@gagacs)

@tupi asszem ADL-el voltak nézeteltérések. Mintha ilyet írtak volna.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.29. 08:42
Lansky
(@lansky)

A Milan szépen gyűjtögeti a pontokat, így olyan nagyon nem is kell figyelni a többi csapat meccsét. De azért nem olyan gond, hogy mind a Juventus, mind az Atalanta 2-2 pontot elbukott, így mindketten 1 meccsen kívülre kerültek hozzánk képest.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.01. 20:32
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Ebből a semmittelen juvéból idén megint csapatot csinál a serie a….vicc. 
Reálisan nézve is bűn gyenge a keret és a játékuk is, de a pontok érkeznek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.27. 07:30
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Csak megvan nekik az a két alaptényező, amire alapvetően építeni kell, és amivel például az Inter ellen fel lehet venni egy küzdelmet és nem mondjuk 5-1-re kap ki egy csapat. Férfias futball és fegyelmezettség. Nem nagy varázslat egyik sem. Nem kell ide sok, csak annyi, hogy tegye oda magát fizikailag egy-egy játékos, ne legyen tele gatya és legyen egy határozott védekezése. A Juventusnak kb. egyetlen értékelhető támadása volt egész meccsen, abból gólt szerzett, de az embernek végig az volt az érzése, hogy az Inter reggelig se rúgna újabb gólt nekik. Az az egy is 3-4 klasszis megoldás után született, de baromi ritka, hogy egy támadáson belül több ilyen is sikeresen összejöjjön.  

Bizonyos értelemben valóban egy nagy nulla ez a Juventus, de még így is előrébb tartanak csapatjátékban és fegyelmezettségben, ami elég szomorú. De azt gondolom, nekünk kb. mindegy - ha nem leszünk bajnokok - hogy most akkor második, vagy negyedik helyen zárunk, az első négybe nem bekerülni pedig óriási balfa...ság kellene, mert az Inter, Juventus, Napoli triót leszámítva nincsen értelmes csapat idén a mezőnyben. A Lazio teljesen rottyon van, az Atalanta szétesett, a Fiorentina kevés ehhez hosszú távon, Mourinho Romája pedig ab ovo nem lehet veszélyes ránk. A többiek szót se nagyon érdemelnek. Ez Pioli egyetlen hatalmas mákja, amivel az idény végéig kihúzhatja. De ha a BL-ben nem jutunk tovább, nem hiszem, hogy a szezon végén ez meg fogja menteni.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.27. 09:28
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo ezzel is nehéz vitatkozni.

Viszont kivàncsi vagyok, hogy az illetékesek làtják e, hogy nincs jàték, kevés a rendszerszerű, tudatos és főleg eredményes játékelem?!

vagy esetleg beindul megint valami végre, az önbizalom növelő keserves győzelemnek köszönhetően? Hiszen szándékos edző buktatás nincs-ez is kijelenthető.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.27. 12:38
Oldal 3 / 5