2024-04-18 Roma-Mil...
 

2024-04-18 Roma-Milan (EL)

Oldal 1 / 3
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Elérkezett az Európa Liga-negyeddöntőjének visszavágója és a Milan csütörtök este az AS Roma otthonába látogat. A Rossonerinek egygólos hátrányt kell ledolgoznia az elődöntőbe jutáshoz. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik a Stadio Olimpicóban és az RTL Három közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.04.17. 18:39
Anselmo
(@anselmo)

Könnyen lehet, hogy az idény utolsó, komoly jelentőséggel bíró mérkőzése áll előttünk. Ha nem jutunk tovább, akkor lényegében nem nagyon lesz miért nézni a hátralévő meccseket. Persze a Madonnina pikáns, meg egy Juventus elleni meccs is, de azt gondolom, ezek már semmi nem befolyásolnak a lényegen, maximum Pioli sorsát fogják megpecsételni. 

Hatalmas esélyt szalasztanánk el, ha nem sikerülne továbbjutni, főleg, hogy nagyon valószínű, hogy a sorozat első számú esélyese is ki fog esni ma este. 

Őszintén szeretnék hinni a srácokban, szeretnék hinni abban, hogy akarják és képesek megfordítani a párharcot, a legjobbat adni magukból, és egy a Milanhoz méltó teljesítményt tesznek majd le. De azt előre kell bocsátanom, hogy ha a bajnoki tabellán egy 14 ponttal mögöttünk álló - alapvetően gyengébb képességű -  csapat ellen két meccsen egyszer sem tudunk majd nyerni, akkor nagyon komolyan el kell gondolkodni mind az edző, mind a játékosok képességein, és hogy mi okozza, hogy a legfontosabb pillanatokban képtelen jól teljesíteni ez a társaság. 

Egyelőre azonban drukkoljunk ezerrel, a meccs után ítélet. FORZA MILAN!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.18. 11:38
ACM_GRA and Gagacs reacted
123asd
(@123asd)
Írta:: @anselmo

Hatalmas esélyt szalasztanánk el, ha nem sikerülne továbbjutni, főleg, hogy nagyon valószínű, hogy a sorozat első számú esélyese is ki fog esni ma este. 

 

Egyáltalán nem a Pool a legnagyobb esélyese a sorozatnak. Itt a legnagyobb esélyes a Leverkusen, mint forma mint játék alapján. A Pool meg elég gyenge formát mutat az utóbbi hetekben, bár az nem azt jelenti, hogy esélytelenek lennének, de kb nekik itt ennyi.

Tehát ha tovább is jutnánk a Róma ellen, akkor az elődöntőbe a gyógyszergyáriakkal találkozunk, ahol szerintem nagyon kevés esélyünk van. Jelen pillanatban szerintem előbb vernénk meg a Poolt, mint őket. 

Egyébként összességében egyetértek, én is azt szeretném látni, hogy mindenki küzd és hajt, nem azt hogy pl Leao sétálgat 70 percet. 

Én úgy vagyok vele, hogy ha továbbjutunk, akkor nyílván örülök, de a Lever ellen semmi esélyt nem látok. Ebbe az évbe nekik minden összejön, és valószínű ez is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.18. 15:43
dzsozy
(@Gunz)

@anselmo Tegnap és egy hete is látni lehetett a MC-Real párharcánál, hogy sajnos/nem sajnos van amikor két meccsen sem sikerül győznie a jobb csapatnak. Mert hiába ment tovább a real a city mindkét meccsen (az elsőn kicsivel, a másodikon brutálisan) jobb volt. Persze mondhatjuk, hogy nincs akkora különbség ott a két csapat között, mint mondjuk a roma és a milan esetében, de nem vagyok ebben ennyire biztos. Tegnap a real olyan mourinhot tolt, hogy fájdalmas volt nézni. Az a csapat, amelyik a city mellett a leglabdabiztosabb a világon megalázóan alárendelt szerepet töltött be. Kétségem sincs afelől, hogy a roma ma pontosan ugyanilyen focival fog előrukkolni egészen addig, amíg az eredmény ezt számukra is indokolja.

Szeretném, hogya milan menjen tovább,  ugyanakkor éppen a keddi és szerdai meccsek és a roma elleni odavágó megmutatták, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. Van az a forgatókönyv, hogy ma kikap a milan 3-4-0-ra és ez fordítva is igaz. Mégis én egy rettentően szoros, ideges, fetrengős meccsre számítok. Nem lepődnék meg a hosszabbításon sem. 

Nem előre felmentve a csapatot egy esetleges kiesés miatt, de ha egy city, pool*, inter, barca 2 gólos előnyről ki tudott esni, akkor nem hiszem, hogy akkora égés lenne a Milannak, ha ma kiesnének. (* a pool még nem esett ki, tudom)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.18. 15:55
Dio
 Dio
(@deeo)

Na.. Akkor emlékezzünk meg azokról a nyilatkozatokról, szurkolói megnyilvánulásokról, amikben nem is kevesen reális célnak látták az EL megnyerését. Mindezek fényében vessük össze a mai és a múlt heti teljesítményünket.

Ki lehet itt sok mindenre térni, például hogy hogyan tudja egy teljesen rutintalan De Rossi kétszer is lemeccselni a bajnok edzőnket. Aki néz mostanában Milan meccset, az pontosan el tudja Piolit helyezni, mondjuk úgy az Empoli padjára, ahová való, aztán meg is van a válasz.

Következő nagy kérdés, hogy a milliárdokat kereső 10-esünk hogy tudta a párharc során mindkétszer a messze leggyengébb teljesítményt letenni mindenki közül.

Aztán a harmadik kérdés, hogy miért van az, hogy bántóan sokszor látjuk azt hogy emberelőnyben nem hogy gólt, gólokat, egy komoly helyzetet kialakítani sem tudunk. Olyan lövéseink voltak, hogy egy U17-es csapat elszégyellné magát ha ilyeneket lőne. 

Összességében, ez egy elképesztően nagy pofára esés, égés, szégyen. A Roma úgy lejátszotta ezt a Milant, hogy egy percig nem volt kérdés. Az első meccs után reménykedtem, hogy ez az egy gól nem jelent semmit, ezzel szemben a második meccs elején minden nagy kérdés eldőlt. És jó lenne hogy amikor majd számot ad magáról ez a bagázs hogy mi történt itt, akkor valaki szólna majd nekik hogy nem a bombaformában lévő, már bajnok Leverkusen jött, vagy a messze komolyabb játékerőt  képviselő (bár ugyanúgy kiesett) Liverpool volt az ellenfél, hanem az elmúlt évek alatt nem egyszer elvert Roma. 

Verjük itt a seggünket a fene tudja hány éve nem látott győzelmi sorozatra, ilyen Slavia Prahak meg Fiorentinák ellen, aztán az amikor jön az első komolyabb erőpróba, akkor úgy lesimáznak minket, hogy ég a pofánk. Aztán majd jön az inter, és a Juventus. Én nem szurkolok a csapat ellen, de esküszöm a legjobb dolog ami történhetne velünk, az az, ha mindkettő úgy elverne, hogy az a legutolsó vak hülye is, aki még valami teljesen érthetetlen módon bízik ebben a taktikai géniuszban, az is megvilágosodna hogy a büdös életben nem fogunk szintet lépni ilyen Piolikkal. Vagy éppen nyerni valamit. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.18. 23:17
bubu971 and Gagacs reacted
milandrukker
(@milandrukker)

Könnyedén léptünk tovább a Roman, ilyen csodálatos focit is régen lehetett látni a csapattól. Már már megalázó, ahogyan zsebre tettük az ellenfelet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.18. 23:20
12majom
(@12majom)

szerintem sokan vagyunk úgy, hogy nem az eredmény, hanem a látottak miatt vagyunk csalódottak.

lehet mondani, hogy a roma játékosoknak megvan a rutinja (ha jól rémlik az elmúlt években 3 elődöntöt/döntőt játszottak), de itt nem feltétlen az döntött.

remélem látták fiaink, hogyan kell égni, tűzbe menni, küzdeni, harcolni, mert nálunk ezekből nem látszott semmi a "szezon legfontosabb" meccsein...

ja, és remélem a psg megteszi, hogy a 10-esünkkel pótolja az elmenő franciát.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 05:56
Dio
 Dio
(@deeo)

@hegyaljani Jani, hidd el én vagyok a legboldogabb, hogy nem az utolsó meccseken remegni, hogy meglesz-e a BL hely, vagy hogy kizárják-e a Juventust és akkor mehetünk talán.

Az én problémám az az, hogy ahogy a csapat belemegy egy győzelmi szériába, olyan csapatok ellen, akik nagy részét egy mindenkori Milannak illene ütni, rögtön megjelennek olyan hangok meg olyan számok Pioli mellett,  miszerint itt minden a legnagyobb rendben van az irányítása alatt, meg teljesen felesleges ide egy másik nem top kaliberű edző (mert topra nyilván nincs esély), mert semmi nem garantálja hogy ez jobb lesz. Ezektől az emberektől úgy azért megkérdezném, hogy ti néztek Milan meccset idén? Mert én úgy ha hármat nem láttam idén, a többit igen, és rohadtul nem vagyok elkápráztatva attól, hogy április elejére még mindig olyan védelem, mintha 12 éves gyerekek rohangálnának körbe-körbe, nincs egy tudatos játékelem, konkrétan semmi nincs.

A tegnapi nap is igazolta, hogy ahogy komoly a tét, a mester felsül. Tette ezt most egy olyan De Rossi ellen, aki 3 hónapja edzi a Romát. Erre nincs mentség. Ősszel a Dortmund otthon vert egy ki-ki meccsen, a BL továbbjutásunkba került. Nem gondololom azt, hogy a Dortmund verhetetlen lett volna. A legnagyobb csapás ami történhet ezzel a Milannal, hogy év végén nem rúgják ki ezt a kóklert, már pedig vannak ilyen jelek, hogy ez lehet nem fog megtörténni. 

Nincsenek illúzióim, nem gondolom azt, hogy egy másik edzővel (bárkivel) ez a keret verné az interét, de rosszul vagyok attól, hogy egy-egy csapás után mindenki a fejét követeli, majd hirtelen amikor jönnek az eredmények, akkor meg 'hát hogy lehet nem kéne kockáztatni mással, mert úgy sem lesz jobb'. 

Örülök, hogy ennek ellenére a második helyen vagyunk. Örülök ha jönnek az eredmények. Annak nem örülök, ha a pillanatnyi sikerek elfednek olyan dolgokat amik hosszútávon gátolják a fejlődésünket. Márpedig két hete pontosan ez zajlott. Aztán megint szembejött a valóság. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 08:32
bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

Sok dolgot erről a mérkőzésről szerintem nem kell elemezni. A Roma továbbjutása teljesen megérdemelt. De Rossi kiválóan felkészítette a csapatát nem csak taktikailag, de mentálisan is. Világosan látta, hogy meg kell fojtani a Milant a széleken és ezzel kihúzza az oroszlán fogait. A fővárosiaknál pedig eleve adott a keret ahhoz, hogy tönkre vágják mások játékát. A Theao párosnak zsebkendőnyi területet sem hagytak, de Pulisic-ék is szenvedtek rendesen. Giroud-t úgy zsebre vágták Manciniék, hogy a Milan csapatbuszán még most is keresik. A másik része a dolognak, hogy a rómaiak teljes extázisban nyomták mindkét mérkőzésen. Kúsztak másztak, ha kellett, kisegítették egymást. Egy jó szerelést, vagy tisztázást úgy ünnepeltek, mintha legalábbis gólt szereztek volna. Egy ilyen csapat ellen. Sokan sérelmezték, hogy beálltak védekezni, de könyörgöm. Mi az ördögöt várunk egy olasz csapattól az előny birtokában? Ha valamihez értenek és nem kéne, hogy meglepetést okozzon, akkor az ez. Ez ellen a Roma ellen a Milannál jobb csapatok is iszonyúan megszenvedtek volna. Kíváncsian várom, hogy meddig tart ki a De Rossi féle varázslat.

A párharc igazából már az első mérkőzésen eldőlt. A Milan játékosok ma fejetlen csirkeként futkorásztak, a kétségbeesés és tanácstalanság ült ki az arcokra. Nem kétlem, hogy győzni akartak, de fogalmuk sem volt, hogy mit is kéne csinálni. Ez a legbántóbb számomra az egészben. Bármi is volt, amit Pioli kitalált erre a mérkőzésre (párharcra), az nem működött.

Az idény érdemi része ezzel véget ért. Iszonyodva várom a városi derbit, az előjelek sok jóval nem kecsegtetnek. Extra megalázó lesz, hogy ellenünk biztosítják be a bajnoki címüket és így a 2. csillagot. Sosem csináltam még ilyet, de erősen vacilálok, hogy ennek szemtanúja akarok-e majd lenni (de úgyis megnézem).

Sokkal érdekesebb lesz majd a hogyan tovább. Lesz-e új edző és ha igen kicsoda? (Az ilyen Lopetegui féle hírektől kiráz a hideg...) Moncada-ék összerakták-e már a tervet, hogy miként akarják a következő idényre megerősíteni a keretet? Ha lesz új edző, akkor ez passzolni fog-e az elképzeléseihez. Számtalan mardosó kérdés és őszintén szólva kevés a válasz. 

Az én elvárásom, hogy a vezetőség (Cardinale/Zlatan) alaposan kielemezze ezt az idényt a játékosoktól kezdve a szertároson át Pioli-ig és az átigazolásokért felelős brigádig (Moncada, Furlani). Derítsék fel, hogy ki felelős az iszonyatos sérüléshullámért. Félek, hogy az egész el lesz intézve annyival, hogy keresnek egy bűnbakot (Pioli) és ezzel majd le is nyugtatják a szurkolók nagy részét.

De persze majd meglátjuk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 08:42
Gagacs and bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

Igazából a tegnapi meccs szóra sem érdemes a részemről. Kár belemenni bármibe is. Ugyanazt leírhatnánk, amit eddig pepitában. Ötlettelen szar játék emberelőnyben a szezon legfontosabb meccsén 2 darab épkézláb helyzetet kialakítva. Gondolom Pioli erre a meccsre is csak azt tudta mondani a srácoknak, hogy ez a meccs is olyan mint a többi, legyetek nyugodtak. Öröm lesz nézni hétfőn, ahogy felvarrjuk a merda mezére a második csillagot....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 08:59
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Senki, így Dio sem nem szorul a védelmemre, de itt tényleg nem a "mezei" szurkolón van a hangsúly Jani. A szurkoló szíve joga, hogy örüljön bármilyen győzelemnek, bárki ellen. Ha neki tetszett, akkor ezt senki nem szabhatja meg. De egy klub vezetésnek illik disztingválnia, illik távolságot tartania és objektíven kezelni a történéseket. Sajnos a mindenféle Scaroni/Furlani/Ibra féle nyilatkozatokból egyértelműen kitűnt, hogy néhány ilyen győzelemből felépített sorozat után hirtelen mindent elfelejtettek Piolinak, el kezdtek ömlengeni róla nyíltan a médiában, ami szükségtelen volt, de cserébe vagy a tisztánlátás hiányáról, vagy professzionalizmus hiányáról árulkodott. Na, és ez az, amit egy klubvezetés nem engedhet meg magának: egyiket sem. 

Hogy Piolinak minden józan belátás szerint mennie kell, az talán tényleg nem kérdés. Számomra. Vagy többségében számotokra. De a klubvezetés szereti a könnyebb oldaláról megfogni a dolgokat, és sokkal könnyebb 2x-es emberelőnyben meg Slavia, meg Lecce, Empoli, Verona legyőzése után hülyeségeket beszéli, mint ettől függetlenül hátra lépni egyet, és azt mondani, "majd a lényeg után eldöntjük, mi legyen, a Milan számára ezek csak a kötelezők voltak". De úgy beszéltek, mintha ezt ők nem így gondolták volna.  

A meccs sok magyarázatra nem szorul. Pontosan azt kaptam, amit vártam, és itt is leírtam. Ennek egy része biztosan edzői hiba: mert Pioli pl. állandóan a liblingekhez ragaszkodik, és ettől nem tud eltérni. Pulisic összességében sokkal jobb szezont fut, de az utóbbi meccseken egyértelműen látszott, hogy míg ő most lefelé ívelő fázisban jár, addig Chukwueze épp az ellenkező pályát járja be. Ezt képtelen volt felmérni vagy elfogadni. Betette a nigériait egy fakkba, azzal hogy "dolgozz többet, addig is le vagy szarva", és ennyi. Musah szerepeltetésére épelméjű magyarázat nincsen Reijnders kárára. Ez OK. De azt hiszem a játékosokkal is nagyon komoly bajok vannak, és ennek nem tudom, mennyire Pioli az okozója. 

Hernandez minta nem is létezne, talán már itt sincs. Leao tegnap iparkodott, de jobb lenne, ha kevésbé hinné magát jó játékosnak, mert távolról sem az, akinek hiszi magát. Giroud hetek óta L.A. napfényes partjain van fejben, nem a Milan játékosa. Calabria egy rakás szerencsétlenség (aki ezért még 4 milliós fizetést is kér), Bennacer pedig... nos nem csoda, ha szeretnék őt a nyáron nagyon-nagyon eladni valakinek, aki pénzt ad érte. Ez pedig most vagy edzői hiba, vagy nem. Nálam masszívan karaktergyengeség is. De lehet, hogy egy szenvedélyesebb edző ezt megoldaná. 

 

2. hely ide vagy oda, fundamentális problémák vannak a Milannál. És amíg ezt az illetékesek nem látják be, addig ez lesz. A játékosok nem akarják a győzelmet, az edző tehetetlen és lövése sincs semmiről, a klubvezetés pedig személytelen, erélytelen és gyáva. Ez nem egy győztes klub receptje.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 09:01
kissheva, Gagacs and bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Elismerésem srácok, hogy egy ilyen .... teljesítmény után is vettétek a fáradtságot és leírtátok a gondolataitokat.

Én már most f.s.k a hétfői meccstől.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 09:13
Rakuzan
(@rakuzan)

Csalódott vagyok. Nem is főként azért, mert én továbbjutást vártam (a hazai bukta ellenére is). Sokkal inkább azért, mert ez a Roma jobban akarta a továbbjutást. Nincs jobb keretük, 3 hónapja edzi őket egy nullkilométeres edző, és még emberhátrányban is leoktattak minket. Mindezt csupán az akarattal. Ha ők tudnak így menni, mi miért nem?

Hol van már az a tűz, mint ami a bajnoki évben megvolt? Miért nem látja a vezetés, hogy ez a kapcsolat elfáradt már jóideje és valami változtatás kell?

Nagyon bízom benne, hogy nyáron lesz végre érdemi változás, mert tényleg nem sok kellene ahhoz, hogy újra versenyképes csapatunk lehessen, akár nemzetközi szinten is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 10:03
dzsozy
(@Gunz)

Bevallom őszintén, hogy a hosszabbítás miatt nem néztem a meccset, mert online láttam, hogy 1-0 a romának és valami 6x%ban birtokolták a labdát. Mondtam magamban, hogy erre nem vagyok kíváncsi. Maradt a pool meccse és online követése az el kiesésnek. Majd az utolsó 5-6 percre csak átkapcsoltam és azt láttam, amit már kb 100szor az elmúlt években. A nagy semmit. Nem rázott meg a produkció.

A 0-1 és a 2-1-es eredmény tökéletesen rímel arra, hogy szoros eredmény született mindkét meccsen. A valóság ellenben az, hogy tulajdonképpen a Milannak esélye sem volt megnyerni egyik meccset sem.

 

Természetesen én is látom, hogy kell  ide egy jobb edző, ugyanakkor nagyon élénken él bennem a 2013-2018-as időszak és látom, hogy mit eredményezhet egy hibás edzőválasztás még egy bayern, chelsea, MU kispadján is, ahol van pénz dögivel és évről-évre a legjobb játékosokból meríthetnek. Aztán nézzük meg a MU-t és most már a chelseat is. A bayern igaz, hogy megmentheti még az idényt, de a bundás ilyen szintű elvesztése az nagyon égő nekik. Szóval, én semmiképpen nem szeretném azt, hogy a Milan egy hibás edzőválasztással kikerüljön a blből, akkor inkább maradjon Pioli, mert ő hozza az első 4 helyet. Ennek az az ára, hogy nem fog kupát nyerni a csapat. (mondjuk az új bl bejutási rendszerét nem ismerem...)

Volt már sok jónak tűnő edző, akik besültek. Igazából nincs arra recept, hogy ki lesz a jó edző egy klub számára. Ten Hag, Bos, Pochettino, Tuchel, Nagelsman eddig szerintem besültek. Volt mindegyiknek kifutottabb szezonja, de Ancelotti és Guardiola számtalanszor megmutatta, hogy a legmagasabb szinten vannak. Persze lehet mondani, hogy mindketten befürödtek pl a Bayernnel, vagy a Napolival/Evertonnal, de azért Ancelo csak ott van évről évre a reallal (egy meggyengült reallal) a legjobbak között. Guardiola meg mindegyik csapatával megtaníttatja a tiki-takát. Egészen elképesztő az, ahogyan a csapatai dominálnak és kontrollálják a meccseket/játékot. Hogy egy Stones/Akanji stb is ugyanúgy tolja a tikitakát, mint a barcában tolták a "nagyok". A játékosai fele nem volt olyan penge, mint amilyenek most. Persze jó játékosokat tudott venni, de azért Silva sem világsztár. (vagy Rodri sem volt az, amikor megvették) Guardiolának is megvannak a hibái, de azt hiszem, hogy ő tényleg képes lenne maradandót alkotni ebből a csapatból. Más edzőnél nem érzem ezt, még Ancelottinál sem.Kérdés, hogy mondjuk megér e ez a milannak évi 30-40 misit? (nem ismerem a fizetését, de gondolom arra jócskán rá kellene licitálni) Igazából az angolspanyol-német bajnokságban már megmutatta mire képes, jó lenne, ha visszatérne olaszhonba a Milanhoz és felemelné a csapatot az elitbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 10:28
Gagacs
(@gagacs)

Az nem indok, hogy befürödhetünk egy új edzővel. Pont a romák az ellenpéldák erre. Én meg azt nem szeretnénk, hogy a kopasz legyen a mi gászperínink.... Néha 1-2 jobb (extra) szezon, de alapvetően meg középszerűség. Egyébiránt tavaly pont NEM hozta a kopasz a bl helyet. Csak ezt sokan hajlamosak elfelejteni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.19. 10:38
kissheva, Anselmo and bubu971 reacted
Oldal 1 / 3