2024-04-11 Milan-Ro...
 

2024-04-11 Milan-Roma (EL)

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan csütörtök este a Romát fogadja a San Siróban az Európa Liga negyeddöntő első mérkőzésén. A piros-feketék a múlt hétvégén 3-0-ra legyőzték a Leccét, míg a fővárosi alakulat 1-0-ra megnyerte a Lazio elleni városi rangadót. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik és az RTL Három közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.04.10. 20:07
LireMille
(@liremille)

Szenzációs formában van mindkét csapat, a Farkasok De Rossi regnálása óta Európa egyik legjobb csapatává váltak. Fantasztikus, mennyire egyben vannak! Rengeteg a klasszis a római csapatban, Lukaku, Dybala, Pellegrini, Paredes, Mancini, vagy Smalling a világ élvonalába tartoznak, de a Milan sem marad el nagyon, de egy 40-60% eséllyel a Roma esélyesebb a továbbjutásra. A bajnoki tabella semmit nem jelent, Mou kivágása óta ez az AS Roma már egy egészen más csapat. 

Szívvel, lélekkel lehet esély az elődöntőre, de ehhez egy jelenleg erősebb és rutinosabb csapatot kell majd két vállra fektetni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.10. 22:41
Anselmo
(@anselmo)

Én többnyire valahogy nem tartok a Roma elleni meccsektől, kicsit olyanok, mint a torinói derbik, hogy masszív a Torino, meg hol jobb, hol kevésbé, pikáns a párosítás, de a végén mindig a Juventus nyer :D. De az tény, hogy ha valamikor, akkor most tényleg reális esélye van a Romának arra, hogy megnyerje ezt a párharcot. Nincsenek hiányzóik, De Rossi rég nem látott lelkesedést öntött beléjük, remek formában is vannak - ez tény. Szóval bármilyen furcsán is hangzik, a legjobb esetben is csak 50%-ot adok magunknak, de lehet hogy az is merész. Az biztos, hogy nagyon meleg lesz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.11. 10:26
Jencius
(@jencius)

Visszajött a rettenet játékunk.

Kicsit lemeccselték Piolit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.11. 22:59
Anselmo
(@anselmo)

Érthető a csalódottság, ha itt kiesünk, akkor a szezon technikailag befejeződik a számunkra április közepén. És nagyon valószínű, hogy ez így is lesz. Nincs annyi ebben a csapatban szerintem, hogy Rómában két góllal nyerjen (vagy 11-esekkel), nincs felismerherő taktika, semmi. A játékosok egyéni képességeire van alapozva minden, ami a kicsik ellen többnyire bejön, a rangadók többségét meg elveszítjük. Persze, fájó egy ilyen góllal veszíteni, a bíró sem volt velünk (de azért elcsalásról én nem beszélnék), szerencsénk sem volt, de talán akkor lett volna, ha van olyan idea, játékkép Pioli részéről, ami meghaladja azt, hogy "majd lesz valami". Ez egy semmi volt. Hazai pályán meg főleg. 

Tényleg mindenkt megértek, aki feldúlt most, de legyünk őszinték, ez a Milan egy nagyon középszerű csapat. Még a Leverkusen, Atalanta, West Ham féle együttesek ellen sem lenne esélyes fél, maximum lenne esélye a továbbjutásra. Az edzőnk pedig szintúgy nagyon középszerű, akiben se tűz (De Rossi), se kreativitás (Gasperini) nincsen. Itt a helye a Milannak ma 2024-ben. Tanulni kell ebből, és nem elájulni, mert néhány kiesőjelöltet, vagy egy Slaviát 140 percnyi emberelőnyben megverünk. 

Leão és Theo Herndandez pedig bizonyítja, hogy egyelőre jó helyen vannak itt, és sokat kéne még tanulniuk és fejlődniük ahhoz, hogy az európai elitben játszhassanak. Egy ilyen meccsen is teljesen láthatatlan volt mindkettő. 10-20% esélyt azért még adok magunknak a visszavágóra, de innen már nagy meglepetés lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.11. 23:11
bubu971 reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Én abban bízok, hogy azért vertük már meg a Romát Rómában több góllal is. Ez az 1:0 nagyon csekély előny nekik, az idegenbeli gólok eltörlésével meg pláne. 

Ma viszont azt játszották, amit kell, tökéletesen lemeccseltek minket. Komoly helyzetbe nagyon nehezen tudtunk kerülni, egyedül a nigériai úrnak köszönhetjük hogy valós sanszunk volt az x-re, Giroud meg azt mondta, hogy nem kell az alamizsna, majd idegenben… hát, hát..

Akárhogy vesszük, a Román illene továbblépni, ezért írtam anno a nagy veretlenségi cikk alá, hogy lehet itt örömködni, de a Slavia Prahak, Veronák, Fiorentinák az nem egy EL negyeddöntő vagy egy városi derbi vagy a Juventus elleni csörte. Majd utána szépen számot lehet adni, hogy hol is tartunk valójában, lehet simán elver az összes. Egyetlen jó hír csupán, hogy tétje már nagyon nincs, de tényleg illene az El-ben menni legalább egy kört még.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.11. 23:25
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Ki fog derülni egész hamar szerencsére. De még anmak tükrében is hatalmasat csalódtam a csapatban ma este, hogy azért nagyon elszállva finoman szólva sem voltam az utóbbi hetek "menetelése" kapcsán. Van remény még, persze. Ez tény. De az is szerintem, hogy ez a Milan nem egy európai színvonalú csapat, az edzője meg végképp nem az. Meg lehet nézni, hogy az Atalanta mit művelt ma. És ki ellen. És hol. Nagyon csendben lennék Leão és társai helyében, és egy hét múlva bizonyíthatják, hogy érdemesek erre a mezre és akár egy (manapság divatos) elitklubra is. De szerintem nem azok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.11. 23:40
bubu971
(@bubu971)

Sokan írták a chaten, hogy milyen jól megy a csapatnak, veretlenségi sorozat, Pioli meccsenkénti pontátlaga stb. Aztán jön egy nullkilométeres edző és lemeccseli....

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 08:31
Anselmo
(@anselmo)

Olyan nagyon nem volt nehéz dolga De Rossinak. Lényegében ugyanazt az indolens, fókuszálatlan játékot adtuk elő, mint 1 éve az Inter elleni elődöntő meccseken, amire egyszerűen nincs se mentség, se magyarázat. És nem csak az edző oldaláról, akit most el lehet küldeni a fenébe - én is így vélem - de ebben a játékosok nyakig-tetőig benne vannak. Leao - ahogyan a sokadik eladott labdája, emberbe belevezetett csele után csípőre tett kézzel ácsorogva nézi az ellentámadást, az nem (csak) Pioli sara. Hogy Hernandeznek 75 percig nem jutott eszébe se futni, se felugrani, hogy Giroud fejben már máshol jár, hogy Bennacer a támadásokhoz a világon semmit nem tud hozzátenni. De ez egy dolog. 

Egyszerűen egy európai negyed/elődöntőben ilyen vérszegény és dekoncentrált játékot nem lehet előadni, ha van taktika, ha nincs. A Roma egyszerűen annyit tett, hogy 1000%-ra felpörgött, csúsztak-másztak mindenért, és bár egyáltalán nem voltak jobbak technikai értelemben, de többet tettek a MAGUK szintjén a győzelemért, amely így megérdemelt - a körülményektől függetlenül. A Milan a saját maga szintjéhez képest mélyen alulteljesített, még önmagát sem hozta, és ezen elment a továbbjutás. Ezt ki merem jelenteni. Ami a legrosszabb, hogy európai porondon ez már sokadszorra fordul elő a Pioli éra alatt. Amikor nagyon kellene, és éles a helyzet, éppen akkor játszik teljesen felismerhetetlenül a csapat, szinte már kilátástalanul. A Milan történelmileg nagy erőssége volt mindig is ezeknek a "te vagy én" párbajoknak a kezelése, de ezt menetközben elvesztettük valahogyan. Most már inkább agyonnyomja őket és nem doppingolja.  

Piolinak ettől függetlenül távoznia kell, ha Cardinale komolyan gondolja, hogy vannak tervei a Milannal. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 09:47
bubu971
(@bubu971)

@anselmo persze a játékosokon is múlik a dolog, de ha egy játékos motiválatlan, rosszul teljesít, akkor nem nevezem vagy lecserélem. Leaóról Ő nyilatkozta (ha jól emlékszem), hogy nem ad neki védekező feladatokat, hogy ne fárassza feleslegesen és legyen ereje a támadásokhoz, bakker egy 24 éves játékosról beszélünk, aki ereje teljében van... Van 5 csere, kihasznál 3-t úgy, hogy nem megy a csapatnak és változtatni kéne (taktikát is)... Igazából én a játékosokra nem tudok haragudni, ha nincs taktikai felkészítés, nincs aki megmodja mi a feledatuk a pályán ők ezt tudják önerőből. Kész csoda, hogy a bajnokságban a 2. helyen vagyunk. Sebaj elfocizgatnak a srácok az edzéseken, Pioli pedig jól keres.

Brutál felhúztam magam a tegnapi meccsen és ha belegondolok még egy évig marad....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 11:29
dzsozy
(@Gunz)

Meccs előtt sokan leírtátok, hogy a Roma elleni meccs nem lesz sima, meg benne van a pakliban a kiesés is. Én is írtam, hogy egy nagyon szoros vereség vajon akkora kudarc e, hogy összedőljön egy világ? De komolyan nem értem, hogy ha sokan számítottak arra, hogy benne van a negatív kimenetel, akkor miért vannak ennyien kiakadva. Nem mészárlás volt ez, hanem egy "megérdemelt", de igen szerencsés győzelem a Roma részéről.

Tegnapi meccsel kapcsolatban a Roma egyértelműen élesebb volt egész meccsen. Nem voltak kihagyásaik, megingásaik, tették, amit kitaláltak és láthatóan működött. Pioli hibázott valahol, de azért a játékosokat semmiképpen nem szabad felmenteni. Tegnap nagyon sokan mélyen a közepes alatt játszottak. Talán a Gabbia-Csuku-Puli-Rejni-Calabria tengelyt lehetne kiemelni, akik legalább a közepest megütötték, de kimondottan jó egyikük sem volt. A Roma gusztustalan módon "murinyózott" és tegnap pont annyival volt közelebb a győzelemhez, amennyi ehhez az 1-0hoz kellett. 

De ehhez az eredményhez sok dolog hozzátett. A bíró elég érdekes felfogásban vezette az egész meccset és még véletlenül sem lehet azzal vádolni, hogy "hazafújta" volna a meccset. A lesszabály egy csomó esetben a legértelmetlenebb dolog a fociban. Lengetni, vagy nem lengetni? Felmenti e a partjelzőt ez a szabály, vagy szükségtelenné teszi? Ott volt még az is, hogy Leao konkrétan fejben megírta az új dalát, mert focizni egy pillanatig sem sikerült neki. Ez nem az edző hibája, máskor is kicselezett 2-3 embert, most egyet sem sikerült neki. 

Kövezzetek meg, de szerintem Benával nem működőképes ez a kp. Tomori hiánya nagyon látszódott tegnap. Annak ellenére, hogy a Roma cigány mód focizott, megvoltak a lehetőségek. Borzalmas volt nézni az egész meccset, de korántsem volt ez annyira rossz, hogy helyzetig sem jutottak volna el a srácok. Tegnap kb semmi sem sikerült, talán nem pörögtek rá a meccsre, talán jobban ült az ellenfél taktikája, de azért a Roma ellen egy ilyen szoros meccs mindig benne van. Nem olyan volt a kép, mint az Inter ellen szokott lenni. Kiábrándító és dühítő volt, de a frusztrációt nemcsak a csapat szolgáltatta, hanem a dilettáns játékvezetés és a Roma antifocija is. 

Én bevezetném azt a szabályt, hogy amennyi ideig egy játékost a pályán ápolnak, annyi ideig ne jöhessen vissza a pályára. Semmi értelme engedni a nagyhalálokat, az értelmetlen ápolásokat. Ha valami tényleg nagy gáz van, rendszerint az a játékos nem szokott már visszatérni a pályára az ápolás után. Nekem ne mondja senki, hogy összeegyeztethető a labdarúgás szellemével, hogy a játékosok eldobálják/rúgják a labdákat, hogy "órákig" ápoltatják magukat a pályán, hogy nem engedik elvégezni a bedobást/szabadrúgást stb. Csak sajnos a bírók és a szabályalkotók megengedik ezt. Ne ez legyen a taktika része, ezt ki kell vezetni, ha kell drasztikusan. Csak a mai világban, aki valamit drasztikusan csinálna, az egyből meg lesz bélyegezve a lehető legundorítóbb módon. 

 

Én nem érzem, hogy minden veszve lenne. Lesz egy hasonlóan kiélezett meccs Rómában. A srácok feladata, hogy jobban rápörögjenek a meccsre és néhány személyi változás is szükségeltetik a kezdőben. Lehet, hogy kiesik a csapat, de jelenleg a Poolnak szerintem nagyobb szégyenkezni valója van, mint a Milannak. A visszavágó után majd eldől minden.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 11:37
dzsozy
(@Gunz)

@bubu971 

A taktika az az, hogy hagyják az ellenfelet rámenni a védelemre, majd egy gyors ritmusváltással kiugratni Pulit/Leaot esetleg megindítani Rejnit/RLC-t. Megfigyelhető, hogy azok a csapatok, akiket ez nem hat meg és beáll egy Lukaku is 35-40m-re a saját kapujától védekezni ezt nem lehet kivitelezni. Marad a távoli lövés (tegnap ebből volt jó néhány, amiknek a jelentős többsége kaput is talált), a beadás, melyek rendszerint veszélytelenek, de tegnap ez is volt néhányszor, illetve a háromszögelések. Leginkább ez az elem hiányzik a Milan játékából, bár tegnap egyre tisztán emlékszem, de sajnos ott Puli elcsúszott a 16-on belül. Az ilyen betömörülő csapatok ellen mindenki szenved. A régi barca is, a mostani city is, mert nincs területed se cselezni, se felgyorsulni.

 

A játékosok igenis felelősek egy ilyen produkció után. Theo valószínűleg utasításra nem kolbászolt előre, megtette ezt Calabria helyette. A cserék elmaradása jogosak a részedről. Én azt éreztem, hogy Pioli tegnap a meccset figyelembe véve megpróbálta kihozni azt, hogy ne kapjanak több gólt. Ment a döntetlenért, de valóban nem volt all in. Az majd a köv meccsen lesz, ha kell. Pulisic tegnap a többiekhez képest agilisan játszott, én éreztem azt, hogy benne lehet valami váratlan (ellentétben Leaoval), szerintem ezért jött később Csuku. 

 

Mielőtt félreértene valaki. Piolinál mindenképpen jobb edző kell. Sajnos nagy rizikó vállalásával lehetne találni egy talán jobbat, vagy leakasztani egy felsőpolcos edzőt hatalmas pénzért, amit jelenleg a Milan nem fog kifizetni. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy Artetanak is időre volt szüksége és Klopp sem egyből lett bl győztes a poollal, még egy Guardiolának is évekre volt szüksége. Egy BM szintű csapat is ki tud fogni egy rossz szezont, ahol pedig van pénz edzőre és játékosokra is. 

Szóval tényleg ki lenne jelenleg az az edző, akinek az idejövetele garantálná/előrevetítené az ennél jobb eredményeket, sőt mutatott játékban IS előrébb lépne a csapat? Xabi A? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 11:57
123asd
(@123asd)

Egy x re bőven jók voltunk, de ez nem jött össze. Ez van, sajnos van ilyen. Az, hogy most egyszer kikaptunk benne van, csak ebből rendszer ne legyen. Azt szerintem mindenki tudja, hogy Lukaku lesen állt, illetve Abraham kezezett, és itt rossz ítéletek születtek, de egy x nél nem voltunk jobbak, hozzáteszem a Róma sem, de most ők jöttek ki jobban, volt olyan meccs ahol mi, ez van.

 

Hogy a hibákat is nézzem Pioli eléggé ,,elszámolta" magát. Csuki nem kezdetése óriási hiba volt, 10 perc alatt majdnem összehozott egy gólt, amit (az egyébként borzasztóan játszó) Giroud felé rúgott. Illetve Adli ma szintén többet mutatott harmadannyi idő alatt, mint Bennacer. Pioli helyében pedig Loftus meg kellene próbálni 1 el hátrébb játszatni Reijnders/Adli mellett, mert látszik hogy nekünk vele az nem igazán jön be, mint a Juvénak kb 10 éve Vidallal. Szerintem ezzel a lépéssel a középpályás védekezés is stabilodna. Az sem lenne hátrány, ha a kopasz mostmár nem játszatná minden meccsen kezdőként Giroudt, mert megöli a támadásainkat, azon kívül, hogy íveléseknél jól fejel nem sokat tesz a játékhoz. Sajnos kiöregedett, nem ő az első ebben sem. Megmerném kockáztatni, ha Okafor vagy Jovic (esetleg mind2) játszik, akkor sokkal pozitívabb eredmény születik.

 

Mindenesetre senki ne csüggedjen, lesz még egy visszavágó, és ott még tovább lehet jutni 😀. Bár engem az sem zavar, ha nem jutunk tovább, mert ott meg a Leverkusen ellen megint benne van egy nagyobb pofon. De mind1, jövő héten még lehet esély.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 12:15
kissheva
(@kissheva)

Biztos voltam benne, hogy nehéz meccs lesz, és korántsem biztos a pozitív eredmény, de azért mégiscsak csalódott ilyenkor az ember.

Igazából a két csapat közti különbség az volt, hogy a római játékosoknak, ha egyénekre le vannak bontva, sokkal rutinosabbak, illetve jóval nagyobb nemzetközi tapasztalatuk van, és tudják, hogyan kell beleállni egy ilyen kieséses párharcba. 

Nem mondanám , hogy jobban játszott a Roma, de azt elmondhatni, hogy inkább az ő akaratuk érvényesült. Tulajdonképpen nem is volt helyzetük. Igaz, a Giroud kapufán kívül nekünk sem nagyon. 

Ami jól látszott tegnap, hogy a rómaiaknak minőségibb jóval a középpályájuk, mind rutinban, mind technikailag. Nekünk nincs is az az igazi jól passzoló kreatív középpályásunk, aki mozgatná a csapatot, és képes utolsó labdákra. Amíg náluk Dybala lépkedett vissza labdáért és próbálta azokat leosztogatni - amiket a rövid passzokban kiváló Paredestól kaphatott - nálunk ebben a szerepkörben RLC kezdett. Azért technikai tudásban és kreativitásban ég és föld a különbség. Így, hogy Chukwu kezd formába lendülni, szvsz sokkal jobb megoldás lehetne őt kezdetni a jobb szélen, és Pulival 10-est játszatni.

A végén volt egy szitu, ami nekem nagyon szembeötlő volt, és ami igazából Pioli taktikai repertoárját hűen tükrözi. Chukwunál volt a labda a jobb szélen, aki a rómaiak bedupláztak, és tőlünk mindenki csak rohant előre a 16-os környékére hagyva, hogy a nigériai oldja meg 1v2-be. Sem lehetőség kényszerítőre, sem egy mögékerülés. A mögékerülés lehetősége ugye meg sincs, hiszen Calabriát rendre a pálya közepére rendeli a mister, ahol teljesen használhatatlan, ellenben a jobb szélünk ezáltal halott.Ugye az egyetlen helyzetünk is egy szólóból született, amit kb 10/2-szer lehet megcsinálni.

Nincs még mindig veszve, de ha valamit el akarunk még érni a visszavágón mindenkitől sokkal több kell, játékosokon át az edzőig. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 12:32
rossonero01 reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Én őszintén győzelemre számítottam, úgyhogy nem azt kaptam, amit vártam. Mindenesetre azt továbbra is vallom, hogy a továbbjutás meglehet. Szerintem meg tudjuk verni ezt a Roma-t idegenben, ha jól jön ki a lépés.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.12. 12:45
Oldal 1 / 2