2024-02-22 Rennes-M...
 

2024-02-22 Rennes-Milan (EL)

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan csütörtök este a Stade Rennes otthonába látogat az Európa Liga rájátszásának visszavágóján. A piros-feketék az első mérkőzésen háromgólos előnyre tettek szert a San Siróban. Az összecsapás csütörtökön 18:45-kor kezdődik Rennes-ben és Magyarországon az RTL+ streaming szolgáltató közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.02.21. 18:27
bubu971
(@bubu971)

Csak, hogy ne legyen üres a topic. Egy szenvedős, körömrágós és többszöri újraélesztéses meccset várok. Talán jobb is, hogy nem adja a TV. Így legalább lesz idő felépülni, regenerálódni az Atalanta elleni meccsre.

P.S.

Tudom lesz stream, de azzal szarakodjon az akinek még jók az idegei. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 14:54
Anselmo
(@anselmo)

Belegondoltatok, hogy tulajdonképpen mi vagyunk a klubtörténet kollektív emlékezete? Arra gondoltam, hogy vajon fektetett 8-asban vetítették-e a fiúknak a mai meccs előtt Isztambult és La Corounát, csak úgy a biztonság kedvéért. De igazából ők már szerintem azt se tudják, hogy volt olyan... azt se, hogy mikor volt és kik játszottak akkor. 

Ha ez valóban egy körömrágós meccs lesz, akkor majd beírattatom őket töri fakultációra a Casa Milanban. De tényleg jobb, hogy nem adja a TV, valahogy nem is vagyok kíváncsi arra a meccsképre, amire számítani lehet a mai napon. Az eredmény követése éppen elég lesz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 17:32
Dio
 Dio
(@deeo)

Továbbjutottunk!

A fiúk futottak egy jót, meg is áztak, kaptak hármat, rúgtak kettőt. A francia közönség jól szórakozott, győztesként búcsúsztak és tök vagány görögtüzeket gyújtottak a 75. percben.

Maignan tizenegyes "hatákonyságán" meg már dolgozik egy nemzetközi matematikai társaság, mert a jelenlegi modelljeinkkel nem igazán tudunk megmagyarázni ennyi bekapott tizenegyesgólt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 20:47
Anselmo
(@anselmo)

@deeo De én látom, tudom, mi a baj. Nem vetted észre, minden lövés előtt olyan furcsán tikkel a szeme. És mindig az, amelyik irányba vetődik. Kajakra. Namost innentől kezdve ha csak ránéz valaki, akkor tudja merre vetődik majd. Úgy meg nem nehéz. Leukoplasttal le kéne ragasztani a szemét, és vakon vetődve többet kivédene, mert nem leplezi le magát. 

A szaktanácsomért a honoráriumomat a Gránit Bankos számlámra kérem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 20:54
bubu971
(@bubu971)

Túléltük, ennyi!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 21:20
HegyalJani
(@hegyaljani)

Kezdeném a pozitívummal.

Senki nem vádolhatja meg a Milant, hogy unalmas, gólnélküli meccseket játszik..

Na, ennyit a pozitívumokról..

Szerintem nekünk a teljesen fogalmatlan Mezőkövesd is simán gurítana 3-4 gólt.. Amit a csapat védekezés címén művel, az minimum botrányos. Ez elsősorban Piloi sara, de a játékosoknak sem ártana magukba nézni..

Holnap sorsolás.

Teljesen mindegy kit sorsolnak, ahhoz hogy majd tovább jussunk minimum 7-8 gólt kell szerezni a két meccsen, mert hogy 5-6 kapott gól alatt nem ússzuk meg, az 100%.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 21:30
Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

Nem igazán értem, hogy 3 gólos előnyben miért kellett belemenni egy rohanós játékba. Értem én, hogy nemzetközi szinten jobb meccseket tudunk játszani, mert nyíltabb a játék, de ilyenkor játszhatnánk "olaszosabban." A francia közönség legalább jól szórakozott...

A chaten ecseteltük, hogy Tomori mennyi hiányzik, de úgy gondolom, hogy itt rendszerszintű gondok vannak a védekezésben. Az angol alapvetően jobb játékos, mint a többi védőnk, de ő is követett el látványos bakikat az ősszel.

Imádkozhatunk a jó sorsolásért, mert egy közepesnél komolyabb ellenfél is berámol nekünk 2-3/meccs. 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.22. 21:44
bubu971 reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Továbbjutottunk, tehát a minimális célt teljesítettük...a többiről (sajnos) felesleges beszélni.

Az Atalanta ellen meg lehet mutatni, hogy indokolt volt ez a tegnapi lötyögés, ami egy újabb pofon a szurkolóknak. Értem én, hogy ez nem a BL, de azért mégiscsak egy presztízs, európai színtéren.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.23. 08:12
Dio
 Dio
(@deeo)

Tényleg amúgy döbbenet hogy mi bárkitől képesek vagyunk ilyen 3 gólokat is kapni egy meccsen. Olyan szinten sok gólt kapunk idén hogy az valami fájdalom. Egyetlen gyógyír mellette hogy legalább lövünk is relatív sokat.

4 nap alatt 7 gólt kaptunk egy Rennes - Monza párostól, ezt azért emésszük. Én ilyen statisztikákat lobogtatnék Pioli előtt majd év végén amikor számot kéne adni arról, hogy mi történt idén. Csak itt nem lesz számonkérve senkitől... Nekem egyre nagyobb a félelmem arra vonatkozólag, hogy ha meglesz a BL hely, ugyanúgy marad ez a taktikai géniusz. És az bizony félelmetesen sötét jövő megint. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.23. 08:41
Anselmo
(@anselmo)

A Milan jelenleg egy olyan autóhoz hasonlítható, amely tele van értékes alkatrészekkel, jó a formatervezése, komoly lehetőség van benne, hogy kategóriája legjobbja legyen, de bűn rossz minőséggel van összeszerelve. Nekem meggyőződésem, hogy megfelelően alkalmazva őket, mentálisan felkészítve és motiválva ez a csapat sokkal jobb lehetne. Nyilván vannak korlátai, és a modernkor Milanja kapcsán ezzel már alighanem végleg meg kell barátkozni, de jelenleg messze nem a lehető legtöbb van kihozva ebből a keretből. 

Pioli megtartásával folyamatosan lefojtjuk a motor teljesítményét, holott egy jó érzékkel megválaszott edző, egy stabil rendszer és egy világos identitás szárnyakat is adhatna. Jelenleg teljes káosz és anarchia van. Egy egyenként nem ennyire jó képességű játékosokból álló keret esetében itt már olyan totális mélyrepülés lenne, hogy a 10. helyen tanyáznánk. Gyakorlatilag két éve lassan ezeknek a játékosoknak az egyéni villanásaiból élünk, ezek termelik a gólok túlnyomó többségét, miközben nincs észrevehető taktika, szervezettség, és mentális félkészítés sem. Félkarral bokszol a Milan 2 éve, és még így kihozza pontozásra a meccset, holott egy átlagos bokszolót ilyenkor már rég kiütöttek volna. Szóval ezt is látni érdemes, a mellett persze, hogy semmi különösebb ok nincsen az örömködésre. 

De hiszem, hogy nem vagyunk nagyon messze egy egészen más szinttől, csak egy jó edző és egy fiatal klasszis (közeli) center, meg talán egy bika jobb hátvéd és/vagy középhátvéd választ el tőle. A többi poszton nem a képességekkel van a baj most sem, hanem azzal, ahogyan használva vannak vagy nincsenek. 

Az igazság az, hogy erre a Milanra nagyon-nagyon ráérne egy amolyan "statement" jellegű igazolás. Tudom, ez nagyon bulvárosnak hat így, de egy-két komoly név szerintem nagyon fel tudná rázni a társaságot egy pillanat alatt. Én tényleg azt kívánom, hogy egyszer az életben legyen eszük végre odafent: igazoljunk egyet vagy kettőt, de az OLYAN legyen!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.23. 21:19
123asd, ACM_GRA and bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

@anselmo Én csak annyit fűznék hozzá, hogy egy Gattuso/Kessié tipusú játékos kellene még a védelem elé, de az nagyon. A többivel egyetértek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.24. 09:01
Anselmo reacted
123asd
(@123asd)

@anselmo Egyetértek! Ebben a keretben bőven több van, ha egy jobb edző jön jövőre (én biztos vagyok benne, hogy fog), akkor az már bőven javulás. Írtam nemrég arról, hogy miért nem mükszik megfelelően a középpálya, ami hát szintén edzői hiba. De mind1 nem ismételgetem önmagam. Egyébként ahogy mondtad max 1 csatár, 1 khv meg jhv kell, és rendben is lennénk.  Mondjuk ha a David, Buongiorno, Di Lorenzo 3as jönne éj azzal kiegyeznék, de előtte mindenképp edzőt kell hozni. Én pl egy Mottanak is örülnék, de majd eldől.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.24. 20:01