2023-11-07 Milan-PS...
 

2023-11-07 Milan-PSG

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

Részemről nyilván egyetlen jól sikerült mérkőzés azért nem változtat meg mindent, amit gondolok, és erre ok sincsen. Ez egy nagyon komoly siker, értékelni kell, és ami nagyon fontos, életben maradtak a reményeink, amelyek abban a pillanatban el is szállnak, ha nem verjük meg a Dortmundot is. Ez volt a beugró kártya, hatalmas gratula a srácoknak és az egész stábnak is, de a lényeg most jön.

Legalább ilyen fontos - csak más tekintetben -  hogy a hétvégi Lecce elleni meccs is meglegyen, és ne az Udinese elleni csapat jöjjön ki megint a pályára. Én kerülném a végleteket most is. Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, abszolút nem számítottam rá, és mindannyiunk számára sokat jelent. De eufóriára sincsen ok, konzisztensebb teljesítmény kell, nem egy-egy kifutott meccs. Ha a hétvégén a zsinórban 4. meccsen sem tudunk nyerni esetleg, akkor az legalább akkor kudarc és gond lesz, mintha tegnap este nem nyertünk volna.   

Arra pedig nagyon kíváncsi volnék, hogy ezt a mentalitást, ezt az akaratot miért csak hébe-hóba látni a csapaton, és nem mondjuk többnyire. Ez kinek róható fel? És miért van? Számomra a tegnapi meccs több kérdést vetett fel, mint amennyi választ adott. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 09:33
hodyzoli, Gagacs and bubu971 reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Bennem is elsőre az merült fel, ha tudunk így is játszani, akkor mi volt az elmúlt jópár mérkőzés? Tévhitbe azért ne ringassuk magunkat, erős ez a PSG, de ez már nem a pár évvel ezelőtti PSG...alaposan hígult és gyengült .

Természetesen nem kicsinyíteni akarom a csapat érdemeit, mert abszolút megérdemelten, jól játszva sikerült megnyernünk egy nagyon fontos mérkőzést. Ez sajátossága ennek a csapatnak, az igazán fontos mérkőzésekre össze tudjuk kaparni magunkat mentálisan. A Dortmund elleni mérkőzést be kell húzni és meglesz a továbbjutás. Nagyon nagy fegyvertény lenne egy ilyen kemény csoportból tovább menni. Képesnek tartom rá a csapatot, ha megfelelő felfogással lépnek pályára.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 10:02
hodyzoli
(@hodyzoli)

@bubu971 Hangosan is megkérdezheted, ez egy mérkőzés volt és mi volt eddig több idén? Ilyen akarat, hajtás vagy az Udinese elleni teljesítmény?

Gratulálni kell a srácoknak nyilván és ebbe beletartozik Pioli is, de azért lássuk előbb hogy hétvégén ugyanilyen hozzáállással és akarattal gázolunk-e át lazán egy Lecce-n most lendületből, utána lehet elkezdeni azt, hogy talán most jó útra állunk.

 Ami tény, hogy Bennacer-t leszámítva az alapcsapat játszott végre (kapus, védelem, csatárhármas egyértelműen az amivel Pioli elkezdte az évet mint alapcsapat), bár a mostani 3 kp teljesítménye alapján lehet inkább azt kell mondani, hogy 4 nagyon jó kp-nk van és nem egy stabil hármas kezdő. És ami szintén biztos, hogy nekünk ez a beállunk védekezni és gyors ellentámadásokat vezetünk stílus jobban áll, mint amikor nekünk kéne irányítani a meccset. Pedig elvileg az az idei Pioli újítás hogy labdatartás mindenáron és abból sokpasszos építkezés. Na pont ez nem volt tegnap, láttuk is mi lett a vége ha nem ragaszkodik Pioli az általa elképzeltekhez. Illetve ha kiveszi (most hogy éppen sérülés miatt legyen itt mindegy, jól jöttünk ki belőle az a lényeg) az amúgy védekezésben stabil, viszont teljesen alibi szerelmét Krunicot. Bírom őt mert nagy küzdő, hoz egy stabil átlagos szintet is, csak nem biztos hogy már elég kéne hogy legyen ez ahhoz, hogy Ő számítson egyértelműen a kezdőcsapat tagjának. Maradjon inkább egy biztos csere.

Kérdés hogy ez megoldja-e (megoldhatja-e egyáltalán) a bunkerfocit játszó olasz kiscsapatok elleni lassú labdabaxogtatást és arra is van-e végre Piolinak terve így, hogy lassan az alapcsapat játszhat. Vagy megint kezdődik a 0-0-ból kiinduló lassú és semmilyen játék és a "majd egy egyéni villanással valahogy nyerünk" taktika. Meglátjuk, emiatt a meccs miatt se hangosan, se halkan nem kell Piolit és a kritizálóit elővenni. Piolit pozitív, a kritizálókat negatív értelemben.

De most tessék inkább örülni, mint elkezdeni "halkan" beleállni azokba, akik szerint nem Pioli a jó megoldás HOSSZÚTÁVON. Most nem ennek van itt a helye szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 15:28
Gagacs and HegyalJani reacted
Gagacs
(@gagacs)

@hodyzoli ma hallgattam egy podcast-et, Bíró Dávidnál volt Baumstark Tibi és Szabó Cristophe, utóbbi mondta asszem pont, hogy az első meccsen ugye ezt a labdatartós sz@rt erőltette, és meg is lett az eredménye. Tegnap pont nem, és láss csodát a szezon egyik lejobb meccse volt részünkről.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 17:53
dzsozy
(@Gunz)

Nos a meccs előtt komolyan azon morfondíroztam, hogy mennyi pénzt tegyek meg az x-2-re. Soha nem fogadtam a kedvenc csapatom ellen, sőt legutóbb jó 25 éve tipszmikszeltem. 🙂 Őszintén nem tudtam olyan forgatókönyvet elképzelni, ahol nem ez a két végkimenetel lesz. Ami mégis meggátolt abban, hogy pénzt tegyek ellenük, az a reménykedés a pokoli hangulatot varázsoló hazai szurkolók miatt volt. Nagyon rég nem hallottam őket ennyire buzdítani a csapatot...

 

A tegnapi meccsre lehet csettinteni, nagyon sok jó teljesítmény volt. Nálam Leao az MVP, de RLC és Calabria is hihetetlenül nagy meccset játszott. Ami miatt nem lehet RLC-nek adni ezt a "díjat" az a kapott gól előtti hibája és a kihagyott ziccere. Leao tegnap tarthatatlan volt, gólt adott és éppen RLC-nek "gólpasszt" is, ezen kívül hátul is felszántotta a pályát. 

Piolinak jár a pacsi a 4231-ért RLC-vel "Kessie/Diaz" helyén. Viszont ez a visszatérés szerintem egy beismerés volt, hogy nem megy a 433. Láttunk már tőle ilyet. Sajnálom, hogy ezeket a változtatásokat nem alkalmazza többször, csak akkor, amikor kb. nincs más választása már, mert annyira nem megy a csapatnak. Ugyanúgy kirajzolódott a 3 kp-ás emberfogása, mint tavaly az inter vagy éppen a napoli ellen. Jó volt látni, hogy végre nem csak Leaot duplázzák-triplázzák meg az ellenfél védői, hanem a Milan is képes eme "bravúrra" világklasszisok ellen. 

Ugyanakkor kb a 65. percnél már erősen fogtam a fejem és percenként kérdeztem a tv-től, hogy Pioli mikor akar végre cserélni. A PSG pillanatok alatt lekapta mind a 4 sárgás játékosát. (erre ismét nem játszottak rá a srácok, ami nagyon nagy hiba és nem az első ilyen alkalom volt) Pioli meg csak várt és nézte, hogyan egykapuznak a vendégek. Puli relatív gyenge volt és vártam a cseréjét, azaz Csuki bejövetelét. Vártam, hogy jön Zsiru helyére Okafor, majd amikor már Leao végképp elfáradt, akkor Pobega a helyére. Erre kaptam Krunicot és Florenzit. Csak jelezném, hogy ötöt lehet cserélni, nem kettőt. Persze most nyert a csapat, így az edző igazolva van, de engem ezzel a két cserével egyáltalán nem győzött meg. 

Ez a PSG nem volt gyenge tegnap. Sok helyzetet és gólhelyzetet dolgoztak ki. Most szerencséje volt a Milannak, de ez is kell. Viszont a Milan nagyon régen nem játszott ennyire jól, legfőképpen szervezetten. Kicsit talán elfogultan írom, de szerintem a Milannak volt több ígéretes/tisztább helyzete, amiből igen kevés gólt tudott szerezni köszönhetően az ellenfél kapusának és a teljes kp sor impotenségének. A helyzetkihasználáson javítani kell. Fel kell fejlődni az inter-juve szintre. 

 

A jövőre nézve nem lett egyszerűbb a továbbjutás, hiszen a Dortmundot is verni kell. Hiszem azt, hogy ha ugyanilyen elánnal, hittel és szurkolótáborral a hátuk mögött fogják letudni azt a meccset, akkor az győzelmet fog érni. 

A Lecce ellen szenvedést várok, a csapat ki lesz facsarva, de valahogy be kell húzni azt a meccset is.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 18:22
hodyzoli and HegyalJani reacted
bubu971
(@bubu971)

@hodyzoli Poénnak szántam (ott a smiley, de legközelebb majd odaírom, hogy poén) és nem beszólni a "Pioliout" tábornak, főleg úgy, hogy én is közéjük tartozom.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 18:40
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 Van egyébként másféle tábor is? :)). Nekem már egyre inkább az az érzésem, hogy lassan mindenki ugyanahhoz a táborhoz tartozik, ha Pioliról van szó :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 20:43
bubu971
(@bubu971)

@anselmo a chat-en még néhanapján olvasni Piolit védő hozzászólásokat, de lehet azokat maga Pioli írja, vagy a felesége 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 20:55
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 ja, hát igen, ott én nem járok eleget 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.08. 21:19
Oldal 2 / 2